סופ"ש - מה שתינו?

הרבה יין, קצת בירה וקצת ויסקי

התחלה בטעימה מהנה בדרך היין של יינות מרמת הגולן, פשוט דברים טובים בלי מוטיב מרכזי:
פלטר פינו נואר 2009 - לא ציפיתי להרבה ולא התאכזבתי. פינו נואר ישראלי סביר, כלומר אפשר לוותר.
פלטר ספיישל אדישן גראנש שיראז 2010 - גירסה בלעדית לדרך היין, באמת טוב בעיני. בלי יותר מדי עץ, אבל יקר מאוד - 175. במחיר כזה כבר אקנה איזה פרין טוב.
יקב אורטל, תל שיפון 2011 - מעניין ושונה. המון וניל ועץ! על גבול המוזר...
ירדן אודם שרדונה 2011 - שרדונה מעולה, סמיך, פירותי וחמאתי.
ירדן סירה תל פארס 2008 - מת על היין הזה, מתובל ופירותי.
טריו ספיריט גליל 2011 וספיישל קווה 2010 - ריבתיים מאוד, במיוחד הראשון. לא מאוזנים ויקרים.
רמות נפתלי ברברה 2010 - שונה מאוד, ומוצלח מאוד בעיני! חמוץ, אדמתי, אגוזי ואפילו טיפה מלוח.
רמות נפתלי פטיט ורדו 2010 - טעים, מתקתק, פירותי, אבל מפוצץ טאנינים. כמעט לשתות נייר זכוכית. מעניין מה יצא מזה אחרי נגיד 5 שנות יישון?
וויט טוליפ 2012 וטוליפ סירה רזרב 2011 - אהבתי, אבל החיך כבר היה עייף מדי לרשמים.

בשישי שרדונה ושיראז של הר אודם, השיראז טוב בעיני והשרדונה רגיל וצפוי.

בשבת לאפינג בודהה שיפון טובה ומלאת טעם, ובערב לגבולין 16

down under

New member
לצערי לא את הרייר אולד של שיבאס 18 שמופיע פה

בשרשור אחר.

ביום חמישי אחה"ץ עם חבר מהעבודה קפצנו לפראג הקטנה שבצפון רח' אלנבי.
שם שתיתי שליש סטארופרמן (פילזנר צ'כי) וכן מנה של בלנטיין 12 וצ'ייסר של בחרובקה.

ששי חוץ מטעימה של טיפונת יין ביינות וטעמים יום מנוחה.

שבת בצהריים מספר כוסות מהיין הנפלא שיראז 2010 הר אודם
ולקינוח הארוחה ברנדי אררט 5 כוכבים וצ'ייסר של בחרובקה.
יותר מאוחר בלילה גם כוסית של אייריש מאן 70.

rustynail

New member
קצת ג'ק וקולה בחתונה והמלצה.

הייתי השבוע בחנות יין בעיר בכפ"ס, היה להם שבוע ללא מע"מ על האלכוהול.
אז החלטתי לראות מה יש להם להציע.
מבחר לא גדול סה"כ אבל היו מספר מציאות: גרין לייבל בפחות מ250 ש"ח
ווילד טרקי 101 בפחות מ180, וכל הסדרה של המאלטים בארץ מבית IBBLS בפחות מ300. בשאר הגזרות לא מצאתי משהו משמעותי.
אני חושב שגם השבוע המבצע ממשיך.

rustynail

New member
אני בכפ"ס רוב השבוע בעבודה

אבל כשאני יוצא מהמרפאה הניחוחות ממני מונעים את הרצון לבקר חברים.
אבל אני אמצא יום רגוע ואזרוק בקבוק ברכב, בושם ובגדים להחלפה ואז נדבר :)

nukke

New member
מה לא?

חמישי: חנוכת הסיידריה של באסטר'ס בבית שמש, טעימות מה-48 וה-67. משם נסענו לאה לה רמפה בדרום תל אביב - צ'ייסר של בלנטיינ'ס.

שישי: בצהריים בספונטניות לסדנת הביטרים של ד"ר אדם באימפריאל. קאווה עם קוביית סוכר, פלח תפוז וביטר וטעימות של קוקטיילים קלאסיים עם הביטרים שאדם רוקח.

בערב - LHF, מהדורה מוגבלת, שת"פ של הג'מס והדובים.

שבת: כמה בירות אמריקאיות. חיטה כשותית של קפטן לורנס, דאבל IPA די דוחה של ASS KISSER וסקוץ' אייל כבד וטעים - לא זוכרת של מי.

foodnwine1

New member
RYE לפנים.

טעמתי לראשונה את גרסת ה RYE של ANGELS ENVY. מאש ביל של 95% שיפון ועוד 5% שעורה מולתת. 6 שנים בחביות חדשות אמריקאיות ואז עוד 18 חודשים של פיניש בחביות רום קריבי שבהן יושן קוניאק (כן).
אחלה של דראם, מאוד מתובל , חריף פלפלי עם קימנון חריף, קצת פירותיות. מחטי אורן, וטופי.
מבוקבק ב 50%, ומאוד מיוחד. אהבתי. 70$ בערך, מני אם תמצא אחד אצלך ממליץ לקנות. יופי של דבר. מדמיין אילו קוטיילים אפשר להכין ממנו וגם ככה נקי.

טעימה קטנטנה של הלפרויג FEIS ILE 2013 החדש. ויסקי ורוד. כן, ורוד,אבל איזה כיף של ויסקי. בקרוב רשמים, הייתי קצת איטי וקנו הכל תוך כמה שעות.

מה עוד? הרבה בירה DUVEL SINGLE שמאוד אהבתי. יופי של בירה אבל יקרה מעט...

55 % KARUIZAWA SPIRIT OF ASAMA חמישי - דוגמית מחברת שלא ממש אהבתי. יותר מדי גופרית באף ובפה, אבל ויסקי חמוד ובמחיר שווה לכל נפש (לעומת אחיו שעולים מאות ליש"ט).

down under

New member
לפי כמות השימוש במלה דראם זה נראה

שאתה בוגר חוג לדראםה...

yezer

New member
שפירא

שפירא אייל- טעימה ארומטית ומרעננת. נהניתי מאוד.
שפירא סטאוט- נחמד מאוד אבל לא התעלפתי.
ז'וני דאבל בלק- עושה את העבודה.

down under

New member
לסגור את סוף סוף השבוע ולהתחיל ברגל ימין

היום טעימה קטנטנה של בלנד מעולה, הדימפל 15.
בלילה עם ארוחת הערב המאוחרת שתי כוסות נוספות של הוולקני שיראז 2010 הר אודם
ולקינוח קורבזיה VSOP.

gabi a

New member
כל מיני

יין - שיראז של דלתון, לא זוכר איזה שנת בציר, בעל אופי זני מאוד בולט, באופן אישי הזכיר לי מאוד שיראזים אוסטרלים שיצא לי לשתות. תמורה מצויינת למחיר שלו.
בירה - אראקיס, קיווי, אינדירה ואשיבובו של הדובים - המון כשות לסופש אחד
וויסקי - לאפרויג PX

לא התחברת לויסקי או לסגנון של העץ החדש?

כי טעמתי אותו ראש בראש מול גלנפידיך 14 המוצלח, והספייס טרי היה טוב יותר אפילו בעיני.

אילן די

New member
אולי זה אני אבל לא קיבלתי את המורכבות

שהייתי מצפה מבלנדד מאלט במחירים האלה.
לא ניסיתי גלנפידיך 14. זה אחד המאלטים היותר נפוצים שמשום מה לא ראיתי שנמכר בארה"ב (כנ"ל לפרויג PX).

מני.ת

New member
ההדוניזם מעולה

ולדעתי תהנה ממנו מאד. וויסקי משובח ועשוי היטב. , עשיר וחלק מאד. אחד הויסקים שאני קונה שוב ושוב ובמחיר מלא.

אילן די

New member
לא יודע איך זה אצלך

אבל פה זה בקבוק של 100$. עדיין שווה לדעתך ? אני יכול לחשוב על הרבה בקבוקים מעולים ברמת המחיר הזו.

למעלה