סופ"ש - מה גמענו?

knappertsbusch

New member
סופ"ש - מה גמענו?

יש, אני ראשון :p
אז ככה:
קלבדוס פעם ראשונה - של jehan foucart. לא הבנתי את הקטע עדיין. אמשיך לנסות.
עוד פעם ראשונה - אלייז'ה קרייג 12. מעולה! מזכיר לי נשכחות מהוויילד טרקי 101 זצ"ל,
רק שפה בגרסה יותר מרוככת. מאוד "עצי", כמו שוויסקי אמריקני צריך להיות (לטעמי).
חזרה לעבר:
טיצ'רס גרסה ישנה - עדיין אחד החביבים עליי בכל הזמנים. נראה לי שאתחיל במצוד
אחרי הגרסה הזאת בדומה למצוד שביצעתי עם....
איילה מיסט (מהימים שבהם הוא עלה 90 ש"ח).

Desert Seagull

New member
קלבדוס

האם סטאוט מסתכם בגינס?..האם ויסקי מסתכם בג'ון פלאייר? האם קוניאק מסתכם בביסקיט VS? כמובן שלא! :)

גם קלבדוס...אתה שתית קלבדוס צעיר שעבר זיקוק רציף בלבד ויישון של שנתיים. זה לא בדיוק קלבדוס לשתייה נקי. כמו בהרבה מקרים, בשביל לטעום משהו איכותי צריך לעלות ברמות המחיר. נסה קלבדוס מ-Pays d'Auge שעוברים זיקוק דודי כפול. נסה כאלה שיושנו קצת יותר. יש בארץ ייבוא של שאטו דה בריי שנחשב לקלבדוס טוב מאוד. ממליץ להתרחק מרמת ה-VS. הם לרוב בזיקוק רציף ולא דודי. כשתשתה פר מגלואר XO או את ה-12, תגיד מה דעתך.. :)

Desert Seagull

New member
אשרשר כבר לפה את הסופש שלי

שתי בירות של הדובים:
Baby Ale - בירה ניסיונית לטענת הדובים עם 1.8% אלכוהול בלבד. על כמויות הכשות הם כמובן לא ויתרו. מתקבלת תחושה של תרכיז בירה למרות שהגוף שלה מאוד קל. היה נחמד לטעום דבר חדש אבל בגדול לא חושב שהיא מוצלחת

Home Alone II בירה בעלת 4.7% אלכוהול. לבירה היו טעמי ליצ'י בולטים מאוד שהפתיעו אותי לחיוב. דומה יחסית לטריפל הופ של 2012 אבל עם כמחצית האלכוהול. אהבתי מאוד.

יינות
יקב כישור (גליל עליון לא רחוק מכרמיאל) לבן יבש 2012. 80% ס"ב ו-20% ויונייה. חמיצות טובה, טרופיות. לא עשבוני. אם אני זוכר נכון, 13% אלכוהול. מחירו 69 ש"ח. במחנר הזה הוא נותן פייט רציני ביותר לפלטר ס"ב. מאוד מוצלח.

יקב כישור רוזה 2012. 50% קברנה סוביניון ו-50% קברנה פרנק. היין פספס בגדול. כבד מדי, מריר מדי, לא רענן ולא פירותי. על התווית כתוב שיושן חצי שנה בחביות 'באריק'. בתג המחיר של 69 ש"ח יש מוצלחים בהרבה ממנו.

מה הלאה? כנראה עוד בירות.

Desert Seagull

New member
תוספת אימפריאלית

פיינקילר שהיה יכול להיות מוצלח בהרבה עם רום כהה במקום לבן.
Nuclear Banana Daiquiri עם overproof white rum ובננה ועוד. חביב אבל מגה אלכוהולי וכבד.
פרפקט מנהטן ע"ב וודפורד רזרב
סאזרק ע"ב סאזרק ואבסינט. לא אהבתי. האבסינט השתלט מאוד על הטעם של השיפון.

הדובים אראקיס. מעולה.

nukke

New member
שתינו את השניים הראשונים

ממש נהניתי מהפיינקילר, שהיה מתוק מדי לטעמו של החשאי שאיתי.
חששנו שהבננה תשתלט על הדאקירי, אבל הרום דווקא איזן אותה יפה.

gabi a

New member
לא מעט, והסופש עוד לא נגמר

יין - ג'יימס 2010 של סוסון ים - 100% שנין בלאן, תסס והתיישן על השמרים 8 חודשים בחביות. מינרליות בולטת, חמיצות גבוהה, טעמי קלייה ומעט עשן, גוף טוב עם לא מעט פרי. הבעיה היחידה היא שהיין היה מעט קורקי, מה שפגם קצת בהנאה ממנו.
בירה - שני ביטרים אנגלים חביבים - אחד של מארסטונס והשני של באנקס. שניהם 3.8 % אלכוהול, יבשים ובעלי מרירות בולטת. מצויין לקיץ. קניתי גם בקבוק ג'אקובסן פייל אייל, נראה בהמשך אם הוא שווה משהו.
וויסקי - אמור להגיע אלי בימים הקרובים לאפרויג PX. מחכה לו בקוצר רוח.

gabi a

New member
לפרויג PX

הגיע בשעה טובה. כבולי, מעושן, מתקתק, מרוכז, סיומת ארוכה וטובה.
חוץ מזה שתיתי את הג'ייקובסן - יופי של פייל אייל, מאוזנת וטעימה, הכשות מורגשת למרבה ההפתעה (בכל זאת, קרלסברג)

ברבן

השוואה בין נוב קריק סמול באץ' לסינגל בארל (איך אומרים בעברית ? אצווה מצומצמת וחבית בודדת ?). שניהם בני 9.
בוקר'ס.

אצווה קטנה, אבל לא עקרוני.

אם אני זוכר נכון הגירסה הרגילה היא פשוט האצווה הקטנה, לעומת חבית בודדת שהיא גם בחוזק חבית ואמורה להיות טובה משמעותית.
ויש להם גם גירסת שיפון יחסית חדשה שזוכה להצלחה.

נשמח לשמוע רשמים והשוואה!

אילן די

New member
ניסיתי רק את ה-"חבית בודדת"

וגם את זה רק במינט ג'ולפס לפני כחודש כשצפינו בקנטאקי דרבי. היה טעים. אכן ח"ח - 60%. אמור להיות תמורה מצויינת למחיר.

down under

New member
מאוד מגוון

חמישי בערב בבית בערך כמות של צ'ייסר מהשיבאס ריגל 18.
יותר מאוחר בלילה בבוגארט בירה ג'מס 8.8, גראפה אמרונה, ג'ק דניאל'ס סינגל באריל וכמעט צ'ייסר של בחרובקה.

היום בצהריים בושמילס מאלט 10 ולקינוח הארוחה ביסקוויט. זה ששאלתי עליו ואיש לא הכיר, בסוף קניתי וגם קבלתי במתנה
בקבוקון 50 מ"ל של קורבאזיה VSOP. ביסקוויט VS שדוקא מפתיע לטובה.
אחרי הצהריים התפנקתי בכוס קלבדוס פר מגלואר XO.

קניתי גם שישיה של גולדסטאר לא מסונן אך כמו שהגשש אומרים טרם הספקותי...

yezer

New member
בירה מצוינת שהייתי שמח לשתות בכל יום

הדובים קיווי.

אז קניתי ב"יינות" את 2 הבקבוקים האחרונים...

בנוסף:
גלנפידיך 18, בלוויני 15 וג'וני דאבל בלק.

nukke

New member
בירת הדיקטטור

בחמישי בערב.
לא מלוטשת, אם כי קיצית ומהנה.

אתמול - לימודים.
היום - לימודים.
:(

מגוון ונחמד

שני יינות של יקב כישור, כפי שציין ds. הס"ב-ויונייה טעים ופירותי, עם קצת עץ. הרוזה מוזר, שונה מאחרים שטעמתי. מלא וסמיך, קצת מר מדי ומתוק מדי באותו זמן. לא מתאים כלל לאוכל או סשן יינות, אבל בפני עצמו במנה קטנה יכול להיות מעניין.

פינו נואר 2009 של נוטאג' היל (אוסטרליה) - היה לי טעים ומהנה, תמורה טובה למחיר בעיני עבור זן שזו הפעם הראשונה שאני טועם ממנו מיקב עולם חדש ונהנה.

וכמובן חייבים ויסקי :)
היה אמרוט אינטרמדייט שרי, עוקץ מאוד בחוזק מלא, אבל בהוספת מים הופך קרמי ונעים מאוד.

אחר כך דילואיין בן 28, ח"ח מחבית ברבן. ריח פירותי עם לימון ושזיפים ירוקים, וגם ניל, קינמון וסוכר. נקי מאוד, חבית ותזקיק באיזון מושלם.
חוזק 47%, לא הוספתי מים. טעם מאלטי ומתקתק, גוף קרמי וסמיך אבל לא שומני. תפוחים ירוקים, שמתגברים בפיניש. גם חריפות של צ'ילי.
ויסקי מעניין.

לבסוף טומאטין בן 20 ח"ח, מחבית שרי אולורוסו.
בריח תמרים וצימוקים, ושוקולד חלב. דומה לגלנדרונאך רבים.
הגוף שומני ומלא, מתוק, אבל עם גופריתיות בולטת שמשאירה מרירות בסוף ומסתירה את כל השאר. אוי...
מה עושים? שוטפים את הפה, מוסיפים קצת מים, ומחכים רבע שעה.

הריח קיבל כיוון של קפה, תמרים ודובדבנים. המתיקות בטעם התחזקה מאוד, ממש סילאן, הגופריתיות נחלשה אבל לא נעלמה. אם זה היה ויסקי עם גוף מלא ותזקיק מלא טעם, כמו ספינגבנק למשל, זה היה עובד טוב. אבל בטומאטין העדין הגופריתיות עדיין פוגעת. חבל.

foodnwine1

New member
חם חם חם. אבל נחמד

בשישי - כמה גולדסטאר UNFILTERED. נו בסדר. חביב וזהו
סיידר של יקב טורא- מחבב מאוד
קצת יין מבעבע של תבור יבש לבן, לא זוכר את שמו משהו עם מספר.

בגזרת הויסקי:

HIGHLAND PARK THOR - יופי שלי ויסקי שכבר טעמתי בעבר. חבל שרק יקר מדי בשל הקשקוש הויקינגי מהעץ (סירה ).

TAMDHU 10 החדש- מאוד אוהב אותו. קרמי, מתוק (לא לחובבי הויסקי הלא מתוק), פירות יבשים, וגם קצת גופרית. אבל מוסיף.
יופי של דראם, קל לשתייה, לא מורכב אבל כייפי.

WILD TURKEY RARE BREED עם קרח - כן, היה חם. והכל מותר מעל 40C.

סופש נעים.

ג

לנגדוק

Chateaux Lascaux 09, לנגדוק זול, מריח סירתי ונחמד, בפה פשוט יחסית, כפרי וקצת גס. הלך מעולה עם פלטת גבינות

היום פינו נואר אמריקקי לא משהו בכלל

בחיי שאני לא מבין אותך

אתה שם כבר כמה חודשים, ועוד לא שמענו ממך על משהו באמת מעניין שלא מתחיל בIPA...

אתה בטוח שכל הנויטרונים האלו עושים לך טוב?

לא מתעסק בניוטרונים

(למרות שאם היו לי היה לי מה לעשות איתם)

בכל מקרה, ההיצע העירוני הוא כמה חנויות יין, טאפס בר עם רשימת יין יפה, כמה מקדשי בירות וזהו בערך.
אז אני קונה בקבוקים בטווח ה~20$ ולפעמים כותב עליהם פה, זה מה יש

למעלה