סופ"ש ומה מכינים

ady18

Well-known member
סופ"ש ומה מכינים

צלי בשר פרגיות תוספות בטטות+תפוחי אדמה בתנור קינואה

ady18

Well-known member
מתכונים

פרגיות בחלב קוקוס\אודטה חצי קילו פרגיות שתי כפות שמן זית רבע כוס צילי מתוק כחצי מיכל חלב קוקוס לטגן את הפרגיות עד להזבה ולהוסיף את מרכיבי הרוטב ולצמצם קדרת בשר וירקות עשירה - ניקי ב מצרכים: קילו בשר חתוך 2 בצלים חצויים ופרוסים חבילת פטריות חצויות קופסת זיתים מגולענים 2 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות 2 כוסות מים חמים 2 קופסאות רסק (קטנות) כף פפריקה כמון א. מרק מל"פ הכנה: 1.לטגן את הבשר מכל הכיוונים. 2.לטגן את הבצל, להוסיף פטריות טיגון קל. 3.להרתיח מים , להוסיף זיתים (בסביבות 10 - 15 דקות) ולסנן. 4.להעביר את הבשר לתבנית, מעל לפזר בצל, פטריות, עגבניות , זיתים. 5.לערבב מים, רסק, תבלינים. ליצוק על הכל מלמעלה ולכסות. 6.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות שלוש וחצי שעות. הבשר יוצא רך וטעים הערות: לערבב פעם פעמיים. להכין חלה טריה לרוטב... לזניה תרד וגבינות - מתכון מעולה מחברה. תבנית פיירקס גדולה או חד פעמית בינונית. חצי שקית עלי תרד ס"ה 400 גרם. 2 בצלים קצוצים 4 שיני שום קצוצים 2 כפות עיטורי עגבניות קצוצות של אוליביה כף אבקת מרק בצל 400 גרם גבינות מעורבות (קוטג'—צהובה\\קשקבל-מלוחה- פלפל שחור מעט מלח (לא הרבה כי יש מלח באבקת מרק בצל ובגבינות) בשמל: 3 כוסות חלב כוס שמנת מתוקה ( אפשר בלי השמנת –4 כוסות חלב) 100 גרם חמאה 3 כפות קמח 100\\150 גרם גבינת קשקבל קורט אגוז מוסקט פלפל שחור מלח 2 ביצים טרופות. אופן הכנה: 1. לאדות בסיר – תוך כדי ערבוב-- חצי שקית- שזה 400 ג' עלי תרד- עד שאין נוזלים ולקצוץ. 2. במחבת , לטגן בצלים קצוצים ולהזהיב 3. להוסיף שום קצוץ ולטגן ביחד –להוסיף עיטורי עגבניות. 4. להוסיף את התרד ולטגן ביחד כדקה 5. לכבות את האש. 6. להוסיף: 7. גבינות 8. תבלינים וכף אבקת מרק בצל --לערבב היטב. הכנת הבשמל: מערבבים חמאה וקמח לבלילה אחידה ומוסיפים תוך בחישה—לאט לאט את הנוזלים שלא יהיו גושים. לערבב כל הזמן. עד שיסמיך. לסגור את האש. להוסיף את הביצים ולבחוש כל הזמן. להוסיף את הגבינות והתבלינים---ולבחוש לבלילה אחידה. לסדר באופן הזה: לשמן תבנית לצקת מעט בשמל לסדר עלי לזניה לצקת חצי מכמות התרד לצקת מעל בשמל לצקת את יתר התרד לצקת שוב בשמל לסדר שכבה שניה של עלי לזניה ולצקת את יתר הבשמל למעלה לאפות לא מכוסה בחום 175 25 דקות. סימן שמוכן-כשהבשמל מזהיב.

pirge

New member
עדידוש,לזניה תרד וגבינות: מקור

המתכון מחברה של פירגה. תודה ותהני מהלזניה.היא מצויינת.

DUKASIT

New member
אצלי בתכנית ../images/Emo13.gif

...כבר אין לי כח לבישולים אבל אין ברירה אז... דג פילה מטוגן ופירה חצילים מטוגנים, כרובית מטוגנת וסלט ירקות. ג'חנון וקובניות עם רסק וביצה. הכושית של פירגה ועוגת תפוחים מקווה בעזרת השם להספיק הכל - לפחות הבית כבר נקי

אצלנו:

מרק ירקות עם עדשים ו..קניידלך
גולש בשר עם תפ"א וגזר
סלט כבד קצוץ, סלט כרוב, סלט ירוק עלי בייבי, סלט תפ"א
ו..מה שנשאר משבועות: לזניה, קיש, פסטה, עוגות גבינה

אצלי אנטיפסטי ומפרום לא מטוגן

וללא קמח רק מבושל................. אורז עם אפונה וגזר הכנתי, קציצות בקר בבזיליקום גם הכנתי.......... פשטידת קישואים עם גבינה שהוזמנה................ עוף בתנור עם סילאן וצי'לי וירקות כל הסוגים, יצא נהדר.

בוודאי הנה מפרום לא מטוגן ויצא נהדר

אבל הטעם האמיתי לא יעזור.................... אין אין, אין על המפרום המטוגן והמבושל, לא יעזור. הנה המתכון צריך שני חצילים גדולים, לפרוס אותם לצורת עיגולים אבל שאפשר למלא אותם, כמו פה כזה, כמו סנדוויץ לבשר: ןפטרוזיליה בערך כוס קצוצה 1 קילו בשר טחון 2 בצל בינוני מגורדים לתוך הבשר 2-3 פרוסות לחם הפנימי שלהם רטוב במים, (אפשר לחם של אתמול) ביצה אחת. 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית מלח, כף רסק עגבניות,כפית אבקת מרק עוף, פלפל שחור, ומעט קינמון.אני מוסיפה גם מעט תבלין למפרום אורגינל מערבבים את הכל ביחד, ומניחים בצד לרוטב : מטגנים בצל גדול אחד, מוסיפים 2 -4 שיני שום, מוסיפים קופסאת רסק בינונית או יותר מי שרוצה יותר רוטב מוסיף יותר.......... מוסיפים מעט פפריקה חריפה, ותבלין למפרום (אפשר לקנות בכל מקום) או לשים את אותם התבלינים כמו בבשר למעלה . להוסיף מעט מים, ולהניח את המפרום ואז לכסות את המפרום עם מים נוספים. לטעום כמובן לראות אם חסר לכם מלח ושאר חברים.......... לבשל בערך שעה וקצת, ומי שרוצה אפשר לתת קצת השחמה בתנור גם נחמד מאוד. בתאבון אם תרצי את המתכון האורגינל של הכל אני אשמח להעביר לך

pirge

New member
שישבת שלי

מעטפות פילס תרד +גבינות כרע עוף אישי בניר כסף-אפיה ארוכה פשטידת עיגולי קישואים בספגטי וגבינות - ראו בתמונה כמה שטעים מלבי נשארה בוואריה עם דבדבנים וציפוי שוקולדה = הכנתי על מצע של 2 שכבות בסקויטים חומים. הכנתי אתמול שוב קרמשניט בקרם גבינות סמבוסק לשבועות עם גבינה צפתית קשה קניש בצל פסטה בשמנות וקרי+צנובר שבת טעימה ונהדרת לכולם

שבת שלום לכם, הכנתי היום

עוף עם תפו"א ברוטב, אורז לבן , סמבוסק חומוס לפי מתכון שהביא צחי - טעים מאד וקל להכנה עוגת שמרים מהמאמרים של לכלוכית מצויה טעימה מאוד ועוד הולכים לחמתי לארוחת ערב, אבל דגדג לי להכין שיהיה שבת שלום

ETK18

New member
ואני הכנתי לשישי-שבת

שניצלים קציצות מטוגנות חצי בשר חצי עוף אורז לבן קישואים ברוטב אדום (כבר מוכן בסיר רק שהחלטתי לא לבשל היום אלא ביום ראשון) ג'חנון עם ביצים קשות תבשיל של עוף עם תפוח אדמה קודם מטוגן, אח"כ מבושל ומחר בבוקר יכנס לתנור עד הצהריים לתוך הסיר מעל התבשיל אניח מחר נייר אפיה עם אורז לבן - וזה יוצא משו משו שבת שלום אתי

DUKASIT

New member
נשמע טוב התבשיל עוף עם תפו"א - מעניין

אפשר בבקשה עוד קצת הסבר ? תודה
ושבת שלום

ETK18

New member
כן סופריט - שמשתזף בתנור מהבוקר עד הצהריים

4-5 תפו"א קלופים ופרוסים לרוחב - לא דק בצל קצוץ עגבניה מגורדת או חתוכה חתיכות עוף נקי ומיובש שעבר טבילה במים רותחים אבקת מרק מלח - בזהירות פלפל שחור לטגן תפו"א לא עד הסוף - שיתרככו ויקבלו מעט צבע - לשמור בצד. לטען העוף מכל צידיו. לטגן הבצל להוסיף את העגבניה. להוסיף את העוף ואת התבלינים ולהמשיך לטגן. ואם צריך להוסיף מעט מים ולבשל לאט. להקפיד שיהיה רוטב סמיך - אם לא להוסיף מים, אח"כ את תפו"א ולבשל עוד קצת. להרטיב את תפו"א ברוטב. בשבת אני שמה אורז מבושל בנייר אפיה, מפנה במקום בסיר הסופריטו ומכניסה לתנור עד הארוחה. התבשיל הופך חום ונימוח. הבן שלי אוכל את זה או אורז אדום שהופך חום אחרי לילה בתנור. אתי

לפyמים

New member
לצהריים הכנתי פילה בקלה עם ציפוי

נראה כמו במסעדות וגם היה טעים, ע"י זה היו תפו"א במיקרו וסלט ירקות לערב כרובית ממולאת ברוטב אדום, ע"י זה אורז וסלט ירקות מחר - מה שישאר וירצו

m i t a l y

New member
אצלי

עוף ברוטב אדום (סויה-קטשופ-דבש) אורז עם פול ירוק תבשיל של פטריות.

למעלה