סופ"ש ומה מכינים?

ady18

Well-known member
סופ"ש ומה מכינים?

אצלי קנלוני דג סול ניוקי פשטידת ברקולי וסלט אבוקדו

ady18

Well-known member
מתכונים

סלט אבוקדו ניקי ב / jpg ] ו 19:30 | 01/12/06 סלט אבוקדו מצרכים: 2 אבוקדו 2 עגבניות פלפל אדום בצל סגול 2 ביצים קשות שמן זית מל"פ אופן ההכנה: לחתוך את הירקות והביצים לקוביות קטנות. לתבל.מאפה אטריות ברוקולי וגבינות חדשה מומלצת- טעימה ויפה –משביעה ביותר בתבנית שהכנתי הפשטידה ממלאת את כל התבנית. מקור:פירגה חומרים: 3 כוסות אטריות תלתלים לפני בישול –קונים שקית ומודדים בכוס רגילה של 200 סיסי. קילו ברוקולי בפרחים או להשתדל שהפרחים יישארו שלמים 400 גרם גבינות מעורבות "טוב טעם"פטה,בולגרית, צהובות,קוטג,לבנות........... 2\1 כוס חלב 3 ביצים טרופות במזלג 4 כפות שמן קנולה תבלינים: מלח פלפל שחור פפריקה 2\1 כוס פטרוזיליה קצוצה - טרייה קורט אגוז מוסקט תבנית אובלית פיירקס 36X22 מרוחה במעט מרגרינה ולפזר עליה גם כף פירורי לחם. אופן ההכנה: 3 כוסות אטריות תלתלים לפני בישול – מבשלים בהתאם להוראות עד לריכוך. מסננים ושוטפים היטב מתחת לברז------- ושמים בקערה גדולה. מרככים את הברוקולי עד לדרגת פריכות. מוסיפים את הברוקולי בפרחים שלמים לאטריות. מוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים בעדינות ----שומרים על הברוקולי שיישאר עד כמה שניתן שלם. טועמים ומשפרים טעם. יוצקים לתבנית ומיישרים בעזרת כף היד. אופים בחום 175 בתנור חם כ-45 דקות או עד הזהבה חומית. קנלוני בשר\גיל חובב החומרים הדרושים: 8-12 צינורות קנלוני מבושלים במים רותחים לפי הוראות היצרן למילוי: 250 גרם בשר בקר טחון 1 שורש סלרי מגורר 1 בצל מגורר חצי כוס פטרוזיליה קצוצה 4 שיני שום קצוצות 2 גזרים מגוררים רבע כוס סולת חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות שמן לטיגון לרוטב: 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות 1 כף אבקת מרק עוף שליש כוס מים רותחים אופן ההכנה: 1. מכינים את המילוי: מזהיבים את הבצל בשמן. מוסיפים את הסלרי, הגזרים והשום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא ממשנה צבע. מוסיפים את יתר החומרים ומסירים מהאש. 2. ממלאים את צינורות הקנלוני בתערובת הבשר ומניחים בתבנית אפיה. 3. ממיסים את אבקת המרק במים הרותחים. מערבבים עם העגבניות ויוצקים לתבנית. 4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כחמישים דקות עד שהרוטב סמיך והבשר רך. אם תוכן התבנית מלא נוזלים, מסירים כיסוי ואופים עוד עשר דקות. ניוקי עם עגבניות שרופות \אהרוני מצרכים: 1 קג' תפוחי אדמה אפויים בנייר כסף 1 ביצה 1 חלמון מלח, פלפל שחור טחון טרי 2 עלי מרווה קצוצים דק 200 גר' קמח 6 עגבניות בשלות 2 שיני שום פרוסות רבע כוס שמן זית 3 עלי מרווה 20 עלי בזיליקום 100 גר' שבבבי פרמזן חצי כוס פירורי לחם מטוגנים הכנה:  מועכים את תפוחי אדמה למחית חלקה. מערבבים אליה את כל שאר החומרים לבצק אחיד.  מגלגלים את הבצק ל"נקניקים" בעובי אצבע. חותכים עם סכין לפיסות של כשני ס"מ ומניחים על מגש מקומח בסולת.  מבשלים במי מלח כשתי דקות, מסננים ומוציאים למגש. מערבבים עם 2 כפות שמן זית.  שורפים את העגבניות על הלהבה. חותכים לשמונה חלקים.  שמים במחבת את השמן, מטגנים בו את השום והמרווה כשתי דקות.  מוסיפים את העגבניות השרופות לשתי דקות טיגון, ממליחים ומפלפלים. מערבבי פנימה את הבזיליקום.  יוצקים על הניוקי, מערבבים, מפזרים מעל את שבבי הפרמזן ופירורי הלחם.

ואצלי המון דברים הוכנו השבוע

ממולאים עם קישואים ופלפלים קוסקוס עם מרק קוסקוס מרוקאי, כדורי בשר בתיבול בזיליקום מעדן................ שניצלים אורז מתובל, פרסי פסטה ברוטב אדום היתה לי הזמנה לכן כל כך הרבה דברים................ מפרום עם חצילים ותפו"א וסלט ירקות ערבי..................... וזהו אני מותשת אז עם מישהו רוצה מתכונים הוא מוזמן לבקש

Nורית

New member
אז תנוחי השבת . אפשר מתכון לקציצות בטיבול

בזיליקום. יישר כח והרבה. בתודה נורית

anana

New member
היי בוקר נפלא:)

אצלנו מכינים היום... אורז לבן במיה עם עוף.. צלי בשר עם פטריות... דג סול ברוטב חריימה.. עלי גפן ממולאים(פעם ראשונה...מתכון מפה) ולמחר אני מכינה חמין שעועית.. אתמול בערב הכנתי עוגת תפוזים בלי מתכון...סתם על דעת עצמי..יצאה לא רע.. אצרף לכל זה טחינה וסלט ירקות שבת שלום לכולםםם אוהבת:)

pirge

New member
שישבת שלי ----- כדורי חמאה

עוגיות אבקת סוכר נפלאותתתתתת.. הכנתי מהבצק כדורי חמאה משגעים אפשר להכין חצי כמות הבצק נפלא ונוח מאד להכין ממנו כדורים/סהרונים/עוגיות צורות יש לרדד את הבצק ע ב ה....... צבע העוגיות בהיר מאד - לא להשחים--להשאיר לבן בנטייה קלה לזהוב. מיד אחרי האפיה כשהעוגיות חמות טובלים אותם באבקת סוכר מאת: pirgeו 03/12/04 | 13:38 עוגיות אבקת סוכר נימוחות של אמא הכי הכי טעים להכין כדורים כמו בתמונה 4\3 קילו קמח 2 ביצים 2 חבילות מרגרינה / חמאה = 400 גרם כוס אבקת סוכר שקית סוכר וניל שקית אבקת אפיה תנור מחומם מראש 175 מעלות לבדוק אחרי 15 דקות את העוגיות..... וכשעדיין חם, לטבול כל סהרון בנפרד באבקת סוכר נוספת. תהנו יאמי יאמי

נראות יותר מדי טוב, מסוכנות ממש

לא מעזה להכין כאלה, ייחטפו תוך דקות ואני לא אחראית לאיך שאני עצמי אגיב. מוטב להימנע ממלכודות כאלה.

pirge

New member
מצד אחד את צודקת,אבל מצד שני לעולם לא

תדעי מה את מפסידה. את גן עדן על קצה הלשון

על משפחת המכרסמים שמעת?

זאת המשפחה שלי. אני יודעת שאלה עוגיות מדהימות ושמימיות, לכן ומתוך היכרות קרובה קרובה וארוכת שנים עם הנאשמים, אני פוסקת בזאת בצער, שלא אכין אותן עד שאהיה בטוחה שיחזיקו יותר מ-10 דקות. אגב, כשאני מוציאה עוגה מהתנור, היא מצטננת ואז אני מודדת זמן : מההצטננות ועד התאדותה הסופית. בדרך כלל לאחר שעתיים, חצי כבר נעלם. אז תתארי לך מה יקרה עם העוגיות הנפלאות האלה. לא יגיעו להצטננות בכלל.

pirge

New member
האמת,שהכנתי אותם ל"צימר" שהילדים נמצאים

בסוף השבוע . להם מותר. הרסת אותי עם התיאור של הזמן.חהחהחהחהחה

pirge

New member
עוגת מוס נוגט ושוקולדה - עוגת רושם מהירה

עוגת מוס נוגט ושוקולדה-- עוגת רושם מהירה מקור:פירגה עוד עוגה קלה להכנה בלי ביצים ובלי ג'לטין (גם למתחילים) להקציף ---- לסדר בשכבות....... וזהו..... חומרים רצוי שקף לתבנית מספר 24 כדי שהעוגה תצא יפה וחלקה. חבילה בישקוטים כפולה לתחתית תבנית מספר 24 עגולה קפיץ או נשלפת 15 בסקויטים "פתי בר" בטעם שוקולד לשכבה שניה על העוגה יין+מים להרטבת העוגיות 3 מיכלי שמנת מתוקה 2\1 מיכל נוגט (ממרח שוקולד לבן) כ- 4 כפות מלאות 2\1 מיכל שוקולד השחר/נוטלה כ-4 כפות מלאות שקית אינסטנט פודינג וניל שקית אינסטנט פודינג שוקולד 3 כפות ליקר תפוזים בערך כוס חלב מרפדים תחתית תבנית עגולה קפיץ מספר 24 בבישקוטים טבולים ביין+מים מכינים מוס לבן בטעם נוגט: מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם 2\1 מיכל נוגט+שקית אינסטנסט פודינג וניל+3 כפות ליקר תפוזים מוסיפים כמה כפות חלב (המוס צריך להיות יציב אבל לא קשה) לצקת את המוס על הבישקוטים. לסדר מעל למוס שכבה של בסקויטים "פתי-בר" מורטבים קלות ביין+מים---כ-15 בסקויטים להכין מוס שוקולד לשכבה השניה: לשטוף את קערת המיקסר והמקצף מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם 2\1 מיכל שוקולד נוטלה/השחר+שקית אינסטנט פודינג בטעם שוקולד מוסיפים כ-2\1 כוס חלב לפי הצורך שיהיה מרקם יציב אבל לא קשה. לצקת על ה"פתי-בר" וליישר. לצנן. לשמור בפריזר 10 דקות לפני ההגשה. להגיש פרוסות דקות ועדינות ולהתענג לקשט כיד הדמיון הקישוט שלי: חצאי גלגיליות נעוצים בסדר חופשי על פני העוגה בישלתי מעט שמנת מתוקה עם 2 כפות מהקרמים שנשארו (כל צבע בנפרד) זירזפתי על פני העוגה מהקרם הלבן ומיד אחר כך בלי לחכות את הקרם הכהה וזהו.....זירזוף חופשי גם על הופלים תהנו.

DUKASIT

New member
פירגה העוגת מוס ניראת נפלא ../images/Emo13.gif

לי יש פחד מעוגות מוס. לא יודעת למה
תמיד ההוראות ארוכות, מלא התעסקות, להכניס למקפיא, להוציא מהמקפיא. אין לי סבלנות. שבת שלום

pirge

New member
דוכסית, העוגה היא עוגת בסקויטים רגילה בלי

שום פיצ'יקראי מיוחד בלי הקפאות. הכל במיקסר ולסדר שכבות וזהו.....כל אחד יכול להכין ולהנות מעוגה מרשימה וקלה מאד להכנה. תקראי שוב את ההכנה ואת החומרים ואולי יבוא לך להכין. בקר טוב. שבת שלום

DUKASIT

New member
אצלנו השבת... ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

היה קוסקוס ומרק לצהריים. קציצות טונה ברוטב של פירגה. עדיין לא טעמתי כך שעדיין אין לי דעה.( אבל בטוח טעים מתכונים של פירגה אני מכינה בעיניים עצומות) פסטה ברוטב שמנת ופטריות סלט בצל וסלט כרוב ג'חנון קנוי - מלא זמן לא קניתי, החלטתי שהיום אני לא עובדת קשה. שעועית. עוגת תפוחים והכושית האגדית של פירגה.
לא צילמתי כלום
שבת שלום
לכולכם.

אני הכנתי לזניה

בשר צנוברים עם
ופטה הבשר טחון בסגנון בולונז כמו שאני תמיד מכינה לספגטי עם הרבה בצל ושום לטיגון צנוברים ובנוסף רסק עגבניות ועגבניות טרים ואת כל התבלינים שאני משתמשת כרגיל כשהתקרר פיזרתי על דפי הלזניה את תערובת הבשר ובנוסף גירדתי
ופטה מגורדת וסידרתי שכבות לרוטב: טיגנתי הרבה בצל ומלא שום עגבניות טריות בתוספת רסק מקופסא פיזרתי הכל מעל דפי הלזניה וגירדתי
ופטה ומעל אורגנו קצת יצא לי מאוד טעיםםםםםם ומאוד אהבנו ואני דיי שמחה שיצא טוב וטעים והעיקר שאהבנו כולנו תודה לפירגה שהראתה את הלזניה השבוע אם אצליח לצלם מהנייד והתמונה תצא טובה אצרף יותר מאוחר

למעלה