סופ"ש ומה מכינים?

ady18

Well-known member
סופ"ש ומה מכינים?

אצלי קנלוני,עוף תוספת קוסקוס ערב שישי פשטידת בורקס

ady18

Well-known member
מתכונים

עוף פטריות ויין laleniya עוף מחולקים למנות 50 גרם פיטריות מיובשות / טריות מעט מאודות בצל גדול 1/2 ק"ג עגבניות טריות מסוננות כף שמן רצוי שמן זית 3/4כוס יין לבן יבש / חצי יבש / אדום 1/2כוס עלי פטרוזיליה קצוצה דק 4 – 5כפות עלי ריחן טריים קצוצים לא חובה - אבל נותן טעם טוב מלח פלפל לפי הטעם. אופן ההכנה: פיטריות מיובשות להשרות במים רותחים כשעה כשמכינים את כל יתר החומרים. פורסים בצל ועגבניות לפרוסות דקות. מחממים שמן במחבת / סיר גדול בעל מכסה ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות בלבד. משחימים את חלקי העוף מכל צדדיהם באותה המחבת. מוסיפים את היין, הפטרוזיליה הריחן והעגבניות. מתבלים מעט במלח פלפל עם רוצים. להעשרת המנה: אפשר להוסיף אחרי אידוי העוף ירקות נוספים לעגבניות כמו אפונה, גזר תירס, או 3 צבעים של פלפלים מעט מאודים עם הבצל ולהוציאם לפני צליית העוף ואחר כך להוסיפם לבישול הסופי. את הפיטריות שהושרו וחותכים בעזרת מספריים לפרוסות קטנות. מוסיפים אותן למחבת פטריות טריות פשוט לנקות לפרוס.ולהוסיף לתבשיל לכסות ולבשל 10 דקות או עד שהעוף מבושל מניסיוני - 15 דקות מספיקים בגלל היין להגיש על מצע של פסטה קצרה / פתיתים / תפוחי אדמה מתובלים / אורז ב ת י א ב ו ן החומרים הדרושים: 8-12 צינורות קנלוני מבושלים במים רותחים לפי הוראות היצרן למילוי: 250 גרם בשר בקר טחון 1 שורש סלרי מגורר 1 בצל מגורר חצי כוס פטרוזיליה קצוצה 4 שיני שום קצוצות 2 גזרים מגוררים רבע כוס סולת חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות שמן לטיגון לרוטב: 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות 1 כף אבקת מרק עוף שליש כוס מים רותחים אופן ההכנה: 1. מכינים את המילוי: מזהיבים את הבצל בשמן. מוסיפים את הסלרי, הגזרים והשום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא ממשנה צבע. מוסיפים את יתר החומרים ומסירים מהאש. 2. ממלאים את צינורות הקנלוני בתערובת הבשר ומניחים בתבנית אפיה. 3. ממיסים את אבקת המרק במים הרותחים. מערבבים עם העגבניות ויוצקים לתבנית. 4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כחמישים דקות עד שהרוטב סמיך והבשר רך. אם תוכן התבנית מלא נוזלים, מסירים כיסוי ואופים עוד עשר דקות. רכיבים: 1 ק"ג בצק עלים מופשר למלית 1 קוטג' 1 גביע 9% או 5% 200 גר' גבינ"צ עמק מגוררת 200 גר' בולגרית/פטה מפוררת 1 ביצה 1 כף קמח מלח ופלפל שחור אופן הכנה: 1. בתבנית מרובעת גדולה פורסים מחצית מבצק העלים (פותחים את הגלילה של הבצק) שיכסה את כל תחתית התבנית. 2. את כל חומרי המלית מערבבים לעיסה אחידה (יוצא מרקם דביק וזה בסדר). 3. משטחים על הבצק את המלית. 4. מכסים בחצי השני של הבצק ומהדקים בקצוות עם האצבעות (שקעים קטנים מסביב). 5. מורחים בחלמון ביצה מעורב בכף שמן ומפזרים שומשום. 6. לתנור שחומם ל-200 מעלות - כ- 40-50 דקות עד שמשחים. חותכים לריבועי בורקס וזוללים. ayeletba

../images/Emo41.gifצריכה המלצה לטרמיסו הורס...../images/Emo39.gif

במובן הטוב כמובן...
הזמנתי חברים למחר ובא לי לפנק אותם עם טרמיסו, אבל אני צריכה המלצה על אחד שכבר עשיתם ויצא משגע!! בא לי להמם אותם עם קינוח טוב, מדובר באנשים שמבינים בקינוחים אז שלא יהיו לי פדיחות...
ועוד דבר, אני מכינה אותו מחר ככה שאני צריכה טרמיסו שצריך רק כמה שעות של קירור ולא לכל הלילה, אם יש למישהי מכון מנצח אשמח לקבל!! תודה תודה
אופטי

sher019

New member
הטרמיסו המ ע ו ל ה של אמירה

הטירמיסו המעולה של אמירה (מפורום המתכונים): רכיבים: 2 חבילות בישקוטים,(48 במספר), 500 גר` גבינת מסקפורנה 1 שמנת מתוקה 2 ביצים 2 חלמונים 12 כפות סוכר קורט מלח 10-6 כפות יין מתוק 2 כפות קפה- נמס ,לערבב בכלי עם-2 כוסות מים. 100 גר` שוקולד מריר מגורר דק, (או 2 כפות אבקת קקאו) אופן הכנה: מקציפים את הביצים והחלמונים עם 8 כפות סוכר, עד שהופך לקרם -בהיר ותפוח, ועד מרימים את המקצף זה לא נוזל , (בערך 6-8 דקות הקצפה. מכניסים פנימה את הגבינה וממשיכים להקציף עד שמתאחד. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת- המתוקה עם 2 כפות סוכר וקורט מלח עד לקצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת ושתי כפות מהיין לתערובת הגבינה ומקציפים דקה נוספת לאיחוד. בקערית נפרדת שמים את נוזל הקפה ומוסיפים לו 2 כות סוכר ואת יתרת היין ובוחשים קלות. בתבנית בגודל בערך 20/30 מניחים בישקוטים טבולים בקפה(לטבול בזריזות שלא יתפרקו), ועל שכבת הבישקוטים יוצקים מחצית מהמלית ועליה מניחים שכבה נוספת של בישקוטים וגבינה. מכסים בניר -אלומיניום ושמים במקרר למשך כל הלילה ,(ועדיף אפילו להכין יומיים מראש במקרר) . לפני ההגשה מפזרים את השוקולד המגורר (או שאפשר לפזר אבקת- הקקאו דרך מסננת).

למעלה