סופ"ש במצפה רמון

מילי29

New member
סופ"ש במצפה רמון

תמונות אני אעלה לאט לאט, אבל קודם המידע, כדי שלא אשכח.
נסענו בהרכב משפחתי מורחב - אנחנו (זוג+בת 5 ובן שנה) וההורים שלי. הבחירה במצפה רמון היתה בגלל הנוחות של האיזור - יש לא מעט אפשרויות לינה, סופרמרקט, מסעדות, מסלולי טיול קצרים וגם אטרקציות. וכמובן גם מזג אויר נוח.
בעקבות המלצה כאן בפורום, בחרנו ללון ב"וילה 900": http://www.rrr.co.il/showCabin.asp?site=1163. הוילה מאוד התאימה לצרכים שלנו בהרכב הנוכחי. יש בה שני חדרי שינה גדולים עם מיטה זוגית (לאחד מהם יש גם שירותים ומקלחת), חדר עם שתי מיטות יחיד ועוד חדר מחשב שיש בו מזרונים. מטבח מאוד מצויד, סלון גדול (יש טלויזיה, אבל רק לצפייה בסרטים מטעמי אידיאולוגיה...) וחצר עם נוף. היא לא מתוחזקת ברמה מאוד גבוהה, אבל היה נקי. החיסרון - לא זול, אבל אני חושבת שאם היינו לוקחים שני צימרים או חדרים במלון (כי ההורים שלי ממש לא ישנו באוהל) זה היה יוצא דומה או אפילו יותר יקר. פשוט יחסית לדירות בAIRBNB, למשל, המחיר שלה קצת גבוה והבעלים גובה תוספת גם עבור תינוק.
ארוחות בוקר אכלנו בדירה, צהריים בשטח (אבל מפנק) ובערב במסעדה.
דווקא יש כמה וכמה אופציות במצפה רמון ואפילו כאלה שפתוחות בשישי-שבת.
ביום חמישי בערב אכלנו בפאב "החבית". התפריט מאוד מגוון וכל אחד ימצא בו משהו. המחירים די מזכירים את ת"א (המנות גדולות). טעים, אם כי מאכזב שהשניצלונים והצ'יפס לילדים הם תעשייתיים. למי שבא עם תינוק - אין להם כיסאות אוכל. אנחנו הבאנו איתנו כיסא פלסטיק מתלבש (כי ממילא הבאנו אותו לדירה).
בחמישי בלילה נסענו למאפיית "לשה". קראנו עליה הרבה דברים טובים וקנינו שם לחם שיפון אגוזים. ממש לא נפלנו. הלחם היה יבש ובכלל לא ברמה של לחמים בטווח המחירים הנ"ל (אני נכדה של אופה וחובבת לחם משובח כמו הלחם של "לחמים", "לחמנינה" או "לחם תומר"...). חשבנו שאולי קנינו לחם קצת לא טרי, אבל למחרת יצא לנו לאכול אותו שוב במסעדה וגם שם לא התרשמנו במיוחד, אז אולי קצת חבל על הכסף.
בשישי בערב הלכנו למתחם "הדסער", שיש בו גם חנות לממכר מוצרים מהאזור וגם סוג של מסעדה ביתית צמחונית עם מבחר מצומצם, אבל טעים. היה נחמד שהילדים אכלו מג'דרה ושקשוקה ולא ג'אנק. גם שם אין כיסאות אוכל לילדים, אבל יש עבורם מקום להסתובב, משחקים וספרים.
בשבת בצהריים אכלנו במסעדת צוקים שליד מרכז המבקרים. מהמסעדה נשקף נוף מאוד יפה. התפריט מגוון, המחירים לא זולים, אבל המנות גדולות וטעימות (בד"כ מנות גדולות זה לאו דווקא מה שמרשים אותנו, אבל בסוג מסעדות כזה זה מתבקש). אה, וכאן השניצלונים היו ביתיים וטעימים.
ואחרי שסיימנו לאכול (ואנחנו אוהבים לאכול...), נפרט קצת לגבי המסלולים שעשינו.

מילי29

New member
מסלולי טיולים

ביום חמישי יצאנו לדרך מאזור חדרה ב09:30. פגשנו את ההורים בצומת בית קמה לקפה והעצירה הראשונה היתה בקבר פולה ודוד בן גוריון. לאחר הביקור הקצר ותצפית על הנוף היפה המשכנו למטה לעין עבדת. עשינו את המסלול הקצר רק עד לבריכה הגדולה ובחזרה. התכוונו ללכת ל"כנעניה" - מעדנייה במרכז המסחרי של המדרשה, אבל הרעב הכריע לטובת ארוחה במקום ומשם לדירה.
למחרת שוב יצאנו רק ב09:30 (חופשה!). התחלנו מהמסלול המעגלי של עין סהרונים ופרסת נקרות. בדיעבד, המסלול היה קצת ארוך מדי לבת ה5 שהיא אינה מיטיבת לכת, או יותר נכון, לא כ"כ אוהבת ללכת (אבל אחרי אי אלו תלונות היא הלכה את כל המסלול די בקלות) ולאמא שלי שיש לה אי אלו ברגים ברגל (אבל היא דווקא לא התלוננה!). היו די הרבה מים בתחילת המסלול. פריחה לא היתה. המסלול מאוד יפה, לא קשה במיוחד, אורך לפחות 3 שעות ולא מומלץ בחום כי הוא חשוף לשמש ואין בו הרבה צל. צהריים אכלנו בחאן בארות ושמחנו לגלות שמחירי הארטיקים חזרו להיות שפויים!
משם הדרמנו לרגע לקיר האמוניטים - הליכה של כעשר דקות עד לקיר היפה. הבת שלי אהבה את ההסבר ואת העובדה שהאמוניטים והדינוזאורים חיו באותה התקופה (בערך...). "קינחנו" בחולות הצבעוניים.
ביום שבת התחלנו בביקור בחוות האלפקות. המקום מאוד נחמד. בהתחלה קיבלנו שקיות אוכל והאכלנו את הלאמות והאלפקות החמודות (לבת שלי היה חשוב להאכיל דווקא את אלו שלא נדחפים
וכמובן שטווחנו בכמה יריקות מסריחות...יש גם גמל וכמה עיזים, סוסים, חמורים וכבשים. גם הגור היה מוקסם. קיבלנו גם הסבר, קצת טוויה בצמר ודפי צביעה וסירוב לסיבוב רכיבה על לאמה. בקיצור, חוויה נחמדה מאוד. בעונה הזאת לא היה המוני והמקום גם ככה גדול.
משם הלכנו למנסרה - מסלול קצרצר על גבי גשרון עץ.
הלכנו לארוחת צהריים ותצפית ממרכז המבקרים ומשם כבר חזרנו לוילה לארוז ולהצפין.
בתכנון היו גם תצפית מהר גמל, טיילת אלברט, פארק הפסלים המנגנים, אבל הם יאלצו להמתין לביקור הבא (ובהחלט יהיה!).

ששש

New member
תודה איך הילדים התרשמו מהמנסרה?

אני חושב שיתן ללכת בפרסת נקרות רק את הפרסה וחזור, כל הדשדשת הזו בחלקו האחרון (ליורדים את עלה דקלים) הוא מבאס.

מילי29

New member
זאת ממש גיחה

היתה התרשמות מינורית, אבל מכיוון שזה ממש כמה דקות הליכה לא מאומצת בעליל, שווה ללכת בכל מקרה.

מילי29

New member
המשך יבוא (לאט לאט)

בינתיים העליתי רק את התמונות מהנייד ולא מהמצלמה.

אלעד 1975

New member
את ממש מבקרת
מסעדות! ואוסיף הערה

בקשר ל"מנות ילדים".
מעולם לא הבנתי ואף סלדתי מההמצאת המושג הזה "מנות ילדים" ומהצורך של אנשים בו.
כשאני הייתי קטן והיינו אוכלים, בין אם בבית ובין אם אצל קרובים ובין אם בחוץ, מעולם לא שמעתי את המושג הזה ומה שאכלנו אני ואחיי היה בדיוק את מה שאכלו הוריי, כמובן כל אחד לפי טעמו פחות או יותר, אבל בגבולות המנות שהוגשו.
אז נכון שהיה צריך להוציא לי בגיל קטן את העצמות מהדג
, אך מגיל 8 בערך הוצאתי אותן לבד.
אז נכון שעד גיל 9 בערך העדפתי את המנות הפחות חריפות אבל בגדול אכלנו את אותו האוכל כמו ההורים.

מה קרה? הילדים של היום פיתחו איזה חוש טעם ייחודי,ולא מגיע להם לאכול את אותו האוכל שאוכלים הוריהם? מדוע לטרוח על 2 ארוחות שונות?

וזה עוד לפני שאני נכנס להיבט הבריאותי של "מנות ילדים" שבתרגום לעברית מדובר על "מנות שומן מטוגנות בשמן עמוק עם כמה שפחות פיתוח מיומנויות מוטוריקה עדינה (הפרדת עור מעוף, הוצאת עצמות, שימוש בסכין ובמזלג
) וכמה שיותר סוכר (קטשופ)
ושתיה מסוכנת".

במחיר של עצלות לשבת עם הילדים ולהכיר להם טעמים ודרכי אכילה, וכניעה להעדפות קולנריות זמניות של ילדים קטנים (לא אוהבים בצל) אנחנו מגדלים דור של מפונקים, שלא יודעים להוציא עצמות של דג, של אוכלי אוכל זבל ובגדול - חסרי מיומנויות והרגלי תזונה נכונים.

זה לא שהילדים שלי לא טעמו מימיהם שניצל וצ'יפס ונקניקיות, אך את זה הן עושות אך ורק בימי הולדת. קטשופ,לצערי, נכנס אלינו הביתה רק מהצד של אשתי ועל שתיה מתוקה אין מה לדבר אצלנו בבית.
וחשוב מכך, אם אוכלים את הדברים הללו זה רק במידה וכל המשפחה אוכלת את זה (לא קורה אצלנו כמעט) ואין כאן הפליה,לא לטובה ולא לרעה בין ההורים לילדים.

כשמגיע אלי באירוע מלצר
(מסעדות אנחנו כמעט ולא פוקדים) ושואל "רוצים מנות ילדים"
אני עונה :"לא, תודה, אנחנו לא קניבלים
".
לא כולם מבינים את ההלצה.

מילי29

New member
צודק בהחלט!

למען האמת, בבית אין אצלנו אוכל מותאם לילדים והם אוכלים מה שיש (ותמיד אוכל ביתי), כולל מאכלים בריאים (הילדה שלי מאוד אוהבת כוסמת עם עדשים!). אין שתיה מתוקה, קטשופ על השולחן הוא מראה נדיר, ממתקים וחטיפים במידה וכו' - הבנת את העניין.
אבל אני מודה שבמסעדות, ובמיוחד בטיולים, משום מה, אנחנו חורגים ממנהגנו ונוהגים להזמין להם דברים פחות "אנינים", למרות שבעיני, עדיף שיפוד קבאב אמיתי על שניצלון תעשייתי. יש כאן אולי גם מהפורקן של חופשה, שבה אנחנו פחות מקפידים על כל מיני "חוקים". אנחנו גם תמיד מציעים להם מהאוכל שלנו. בקיצור, כל עוד זה נעשה פה ושם ובמידה סבירה, אין לי בעיה עם העניין, למרות שאני בהחלט מעריכה מסעדות שאם כבר כן מציעות מנות ילדים איכותיות ובריאות (ויש כאלה!).

אלעד 1975

New member
אני מתעצבן מעצם הצעת מנות ילדים

גם אם הן היו בריאות, עדיין עצם העובדה שבאירועים ובמסעדות מפתים את הילדים במנות שונות ממה שהוריהן מקבלים, ואח"כ זה גולש ליום יום, זו הבעיה מבחינתי.

אם בחופשה כולנו "מתפרעים" אז כל המשפחה יתפרעו במזללת אוכל מהיר ולא ההורים יאכלו אנטיפסטי, סלט ירקות וצלעות כבש והילדים נקניניות וצ'יפס רק כי "אוי אוי אוי! הם לא אוהבים פטרוזיליה והם לא יסתדרו עם העצמות".
התוצאה: הם גדלים ולא יודעים להתמודד עם עצמות, סולדים מפטרוזיליה ומחפשים דיאטות עם תחליפים לאותו מזון זבל שצרכו בקטנותם ועל ברכיו חונכו מבחינה קולינרית.
חלק ממימנויות פסיכו מוטוריות לילדים נרכש שהרגלי יום יום: צחצוח שיניים, שריכת נעליים, אכילה של דברים מורכבים עם סכין ומזלג וכו'.

אז פלא שחסרים לנו היום כח אדם טכני וכולם רוצים להיות מנהלים אבל אין עובדים טכניים? פלא שכבר אין לנו "הנדי-מן" בקרב הדור הצעיר, אם במקום שרוכים יש להם נעלי סקוצ'ים, במקום גרוטאות הם משחקים במשחקי מחשב ובמקום ללמוד להתמודד עם אוכל לא מעובד שמצריך עבודה של מוטוריקה עדינה וחשיפה לטעמים מגוונים, הם מקבלים משהו שאפשר לאכול עם הידיים ונטול עצמות?

מקובל עלי שיציעו מנות קטנות יותר למי שתיאבונו קטן יותר (ואגב, תיאבון של ילד או נער בן 13 גדול בהרבה מתיאבון של הרבה מבוגרים שאני מכיר) אך לא שונות לילדים.

אני חושבת שכן

יש מקומות שממש כותבים בתפריט עד איזה גיל אפשר להזמין את המנה הזו.
לא שאני יכולה לחשוב למה שיהיה להם אכפת...

גם אני

וזה הכי בולט דווקא במסעדות שמתיימרות להגיש אוכל מיוחד, אקזוטי וטעים. אז למה לעזאזל לילדים מציעים ומגישים את האוכל התעשייתי, המטוגן והעמוס בסוכר ושומנים, שגם מגיע בתוך צלחת פלסטיק שבילתה כמה דקות הגונות במיקרוגל ושיחררה לאוכל עוד כמה רעלים? בשורה התחתונה איך לא מתביישים במסעדה שמחזיקה מעצמה להציע לילדים זבל כל כך ירוד???

ואותי גם מעצבנת עצם ההגשה של התפריטים לילדים כאילו שהם הלקוחות שלהם, תוך עיקוף מימין של ההורים כבעלי הארנק וההחלטה בעניין. כי מרגע שהתפריט כבר מוגש לילד, עמוס בתמונות מעוררות תיאבון, הוויתור מצידו על מנות אלו, וההסכמה לאכול מהאוכל שכולם אוכלים לא יהיה פשוט. היה מקובל יותר אם היה מצויין באופן מוצנע בתפריט שיש תפריט ילדים ושאם ההורה מעוניין בכך הוא יכול לבקש זאת מהמלצר.

ולגמרי מסכימה איתך עם כל ההשלכות של הגישה הזו.

למעלה