סופ"ש בירושלים ...

sharonik

New member
סופ"ש בירושלים ...

מרגישה ממש כמו נסיעה לחו"ל ... לא מכירה כלום ומבקשת המלצות ל ... "ה" מקום לארוחות בוקר - רוצה לשבת שעתיים על ארוחת בוקר מפנקת ולפחות שלוש כוסות קפה בלי לשמוע ... " א מ א " "ה " מקום לארוחת ערב לזוג - עד 500 ש"ח כולל מע"מ וטיפ .. (בשרי) ומקום נחשב לשבת בו - פאב ....

מיצמיצ69

New member
המלצות

אני הייתי באדום ונהניתי מאוד חברתי הירושלמית ממליצה על גם קאנלה(כשרה), צ'אקרה, קולוני,

כמה רעיונות

לגבי ארוחת ערב - קבלייר לדעתי הוא המקום (יש גם עסקיות צהריים מוצלחות) לגבי פאב - ההמלצות שלי הם יותר לכיוון של פאב-מסעדה -ויש כמה - צ'אקרה בשלומציון, קולוני (מקום חדש יחסית) במתחם הרכבת הישן, אופן (בתחתית שלומציון), סול (טאפאס בר בשלומציון). לגבי ארוחת בוקר - אני מודה שהרבה זמן לא ניסיתי את הקונצפט במקום שהוא לא חלק מרשת, אבל מקום שנקרא "פיתויים" במושבה הגרמנית, ברחוב רחל אמנו יכול להתאים. גם "קפית" ומסריק" במושבה נחמדים (שלושתם כשרים, אבל בארוחת בוקר זה לא מאוד משנה). או "להיכנע" לאחת הרשתות ש"נולדו" בירושלים - ארומה במושבה יחסית סניף מרווח, שני הסניפים של הלל במרכז העיר (בייחוד זה ליד מגרש הרוסים, ממש מוצלח), וגם סניפי ה coffe shop נחמדים. יש לי גם תיאוריה, שהסניפים של ארומה בירושלים יותר מוצלחים מבאיזורים אחרים (יש אפילו גם זכיין שונה כנראה) מקום לכל עת (שלאחורנה הרחיבו את שעות הפעילות שלהם, כך שמה שכתוב בrest למשל לא מעודכן - ה"לינק" ברחוב המעלות - מקום עם אוכל ביתי, מאוד נעים. יש ל"לינק" גם "אח" פופולארי - ה"מונא" בבית האמנים. אם זה מענין אתכם - יש גם פריחה רצינית בזמן האחרון באיזור השוק . מעבר למסעדות המוכרות - עזורה ומורדוך, פתחו את הכל לאופה וגם קפה שנחמד (אם כי בדרך כלל צפוף), וגם את מסעדת "צחקו" (טרם הספיקותי, אך שמועות אומרות שהיא מוצלחת)

רק תוספות קטנות

ארומה בירושלים הוא פסאודו כשר - כלומר, אין ערבוב של בשר עם חלב, אבל הוא פתוח כל השבוע (לפחות הסניף "המקורי" במרכז העיר, והסניף בהר הצופים) הלל וה-coffe shop כשרים (כך שאם מדובר על ארוחת בוקר ביום שבת הם לא מתאימים) באיזור עין כרם כל המסעדות כמדומני פתוחות בשבת. במרכז העיר חלק כן וחלק לא. במושבה הגרמנית, כמעט כולן כשרות, למעט הבית קפה של קולנוע סמדר (שהוא נחמד בפני עצמו), וקקאו בסינמטק (שלגביו אני רק ממליצה על קפה מול הנוף היפה של חומות העיר העתיקה).

sharonik

New member
המון תודה ...

קופי פייסט לוורד ומכניסה ליומן ... שוב תודה

prizman

New member
איכשהו בארומה שבמרכז העיר

וגם בזה שבמושבה הגרמנית ניתן לאכול לחם אמיתי בפסח ועל כך נתונה להם הוקרתי אבל הכשרות מהם והלאה.

prizman

New member
עוד תוספות

בתחום הפאבים, השאנטי בנחלת שבעה מאוד נחמד גם הוא. מבין הלינק ומונא לטעמי מונא עדיף. סול חביב ביותר. בתחום המסעדות, קאבלייר טובה אבל המנות קטנות אא"כ הם השתפרו בתחום, בארקדיה הייתי בעסקית בשבוע שעבר ודי התאכזבתי. אדום טובה אבל לאחרונה יש תלונות, דולפין ים נדגמה לאחרונה וככל שהיא טובה היא ממשיכה להשתפר. מישהו יודע מה קורה עם שונקה בימים אלו?

prizman

New member
חשבתי שלאש מתקרבים בחורף ../images/Emo13.gif

ובכל זאת אפשר לקבל יותר פרטים? שנים שלא הייתי שם ושמעתי שהידרדר.

כן רק מתקרבים להתחמם ולא להישרף../images/Emo13.gif

בקיצור נמרץ ביותר. לפני חודש בערך ישבתי עם חברתי שם,בליל שישי ארוחה מנה ראשונה עיקרית וקינוח ב 130 ש"ח. 25 דקות עד שהמלצרית הגיעה אלינו,שמו אותנו במעשנים למרות שציינתי לא במעשנים(לאחר ויכוח שודרגנו ללא מעשנים). חלק נכבד מהמנות הראשונות לא היה בנמצא. הזמנתי מנת פילה(בתוספת תשלום)שמגיעה עם נתח כבד אווז מעל,נאמר לי שיש מחסור בכבד אווז לכן לא יגיע עם הכבד,דרשתי שלא יגבו ממני תוספת מחיר על הפילה אם כך,לאחר ויכוחים,הורד המחיר. הזמנו קנקן מים קרים להרטיב את הגרון נענינו "יש לנו מחסור בקנקנים תבקשו ואמלא לכם את הכוס",מזל שסכו"ם היה בנמצא. הגיע הפילה,ללא הגזמה כלל וכלל היה לא יותר מ90-110 גרם בשר,חוצפה של ממש!ידוע שפילה מגיע בנתח קטן יותר מהשאר אך יש גבול! מכיוון ששנינו לא אוכלים בשר וחלב יחד,ביקשנו את הקינוח הפרווה "סורבה" נענינו כצפוי "יש לנו מחסור הערב בסורבה". בקיצור מחסור בהכל,גם במלצרים. חברה שלי סבלה מקלקלול קיבה במשך 4 ימים,לאחר שאכלה את הדג למנה ראשונה. לאחר שבועיים,ברוב טיפשותי,נתתי עוד צ'אנס למסעדה,הפעם ב"קטנה" עסקית צהריים. חצי מהמנות שוב,במחסור ואין אותם(משום מה דווקא את המנות היותר שוות). האוכל היה פשוט לא טעים!לא בסדר לא חביב,לא טעים! מחוסר ברירה והיצע הזמנתי את הדג שחברה שלי הזמינה בפעם שעברה,ובאורח פלא שכזה,לא יצאתי מהשירותים יומיים,יאמר לזכותי שאני יכול לאכול נבלה של חתול והקיבה שלי תתפקד כרגיל,ניראה לי שאפילו שועל שניזון גם מנבלות לעיתים היה מקבל קלקול קיבה מהדג הזה. בקיצור "מגעיל ת'שועלים"! לא מתקרב למקום הזה יותר אפילו לא כדי להתחמם בחורף.

גם הייתה לנו אכזבה

לפני כחודשיים בארקדיה (שרימפס גרועים, וממרחי פתיחה לא טעימים) אלדד וזהו כבר מזמן לא מה שהייתה באדום, אף פעם לא התאכזבתי (אבל לא הייתי בחודשים האחרונים) ואכן מקום מאוד נחמד.

Forum User

New member
אנחנו מאוד מאוד נהננו ב"אדום"

לעומת זאת חברים נפלו בשבוע שעבר קשות ב"אלדד וזהו" - אין לי פירוט אך מדובר במקורבים לעולם המסעדנות שטוענים שזמנה של המסעדה הזו עבר.

דבר אחרון אני מבטיחה...

אם אתם באים לסופשבוע, כדאי לכם אולי לקנות ביום שישי בבוקר את "כל העיר" ובעכבר כל העיר יש את כל האינפורמציה לגבי מה פתוח בשבת ומה לא (ובכלל את שעות הפתיחה של המוזיאון, הגן חיות (ששווה גם ל"גדולים"), סרטים בסינמטק ובלב סמדר וכו'. אמנם אפשר למצוא הכל גם באינטרנט, אבל איכשהוא ב"עכבר" זה מרוכז.

למעלה