סופ"ש באילת

קותי

New member
סופ"ש באילת

ביום שישי ירדתי לאילת עם חבר. בצלילה ראשונה בדקנו את הריף העמוק שמול המגדלור. הראות היתה מצוינת והריף העמוק שקק חיים ואלמוגים בריאים למראה. גם בחלק הרדוד מפוזרים סלעים גדולים מכוסים אלמוגים, וסביבם כמויות גדולות של דגים בכל הגדלים והצבעים. צלילה יוצאת מן הכלל המוכיחה שיש עוד הרבה מה לראות באילת, אם יודעים היכן להסתכל. אחה"צ ירדנו לצלילה בשמורה ובסלע משה וכדי שלא יהיה משעמם קינחנו בצלילת לילה (אליה הצטרף ההולנדי מהפורום) בחוף הנסיכה. בסה"כ יום מהנה. למחרת צללנו צלילה ראשונה (עם עוד חבר שהצטרף בלילה) ביתוש ובריף שמסביבו. הראות היתה קצת פחות טובה (20 מטר בערך) מהיום הקודם אבל עדיין צלילה מהנה ביותר. את הצלילה העמוקה סיימנו בשמורה הרדודה (כדי להיפטר קצת מעודפי החנקן). ודוקא לפני הצלילה האחרונה - קיבלתי את הבונוס הגדול. לחבורה שצללה איתי לקח זמן להתארגן ולחגור את הציוד, ולכן החלטתי לרדת עם כל הציוד למים ולעמוד ברדוד, עד שהם יגיעו. תוך כדי עמידה ברדוד, שמעתי צווחות התרגשות מעט דרומית לי. הסתכלתי וראיתי חבורה של ילדים ומבוגרים מצביעים על סנפירי גב בולטים. מבט מעמיק יותר גילה לי שני דולפינים משייטים להם מדרום לצפון, לכיוון שלי (אני מניח בהסתברות גבוהה ביותר שמדובר בשניים מתוך הדולפינים של הדולפין ריף). הכנסתי את הראש למים תוך עצירת נשימה (מרוב התרגשות שכחתי להכניס את הוסת לפה) וראיתי ששני הדולפינים שוחים לכיווני. עמדתי במקום והסתכלתי אליהם, וכנראה נראיתי להם מעניין (צולל עם נפח משמעותי
, עומד ברדוד, עם הראש במים, בלי וסת בפה ומסתכל אליהם). השניים שחו אלי, ואחד מהם שחה עד שהגיע ב- 20 ס"מ מפני. הושטתי את היד וליטפתי אותו, והוא נע בעצלתיים לידי, ולאחר זמן שנראה כנצח, הצטרף לחברו והם המשיכו לשחות צפונה. רק אז קלטתי שצריך גם לנשום. הכנסתי את הוסת לפה ועקבתי אחריהם עד שנעלמו מהעין. ולחברי שהצטרפו אלי כעבור שתי דקות לא נותר אלא לקלל את עצמם על שלא מיהרו מעט יותר. הצלילה היתה חביבה, אבל הזיכרון של הפגישה עם היונק הימי החביב עלי ביותר האפיל על כל הזכרונות האחרים.

menimm

New member
עם סיום צלילה בחוף הדקל..

נתקלתי גם אני ביצור המדהים הזה. ולא משנה כמה אכתוב וכמה אקרא, לעולם לא לא תעבור התחושה האמיתית של איך זה לפתע לראות אותו לידך ...

worried diver

New member
דולפינים באילת

לדעתי אכן מדובר בדולפינים מהריף. אני נתקלתי בהם פעמיים בעבר ובשתיהן זה קרה באזור הסטי"ל.בפעם האחרונה זה היה ממש תוך כדי צלילה(ולא מהחוף), וזה היה פשוט מ-ד-ה-י-ם. הדולפינים בשתי הפעמים הופיעו בסביבות השעות 10:00-11:00 באזור הנ"ל והיו מאוד ידידותיים וסקרנים. מומלץ!

javierg

New member
איך אתה יודע שהדולפינים מהריף?

יכול להיות שאלו חברים מהסביבה שבאים לבקר? בכל מקרה זה אכן Feature נחמד שיש לאילת להציע, שכן הדולפינים נצפים כמעט בכל יום ואפילו לשחינים או משנרקלים יש סיכוי להתחכך איתם.

אבי ע

New member
דולפיני הריף אינם מקומיים... ../images/Emo39.gif

לא ש א נ י יודע להבדיל... הם מהים השחור וזו הבעיה איתם כמו שתיאר בני בעבר: בניגוד לדולפיני ים סוף הם שוחים קרוב לשונית וצדים את דגי השונית, גם כשעשוע, דבר הפוגע בדגת השונית באילת.

javierg

New member
ואני חשבתי שבים השחור אין שוניות...

הכל שחור שם, לא? יכול להיות שמדובר בדולפינים מאותו סוג? נדמה לי שהם מסוג Bottle nose שהוא נפוץ למדי בכל האוקינוסים. חלק מהדולפינים הם כבר ילידי המקום, ככה שנראה לי שאת ההרגלים הרעים הם קנו להם כבר אצלנו. הכל ענין של חינוך... עכשיו שאנחנו יודעים שהם Bottle nose (בדקתי הרגע באתר של הדולפין ריף), זה לא ממש מדע בדיוני שיבואו דולפינים "פראיים" לחפש את החברים שלהם, או סתם מתוך סקרנות. שמעתי שככה קורא עם הדולפינה בנואיבה (רק ששם היא מגרשת אותם). אם הדולפינים היו מתוייגים היה אפשר לזהות מיידית האם באים חברים מבחוץ לבקר אותם.

puffush

New member
יש לתייג צוללים ולא דולפינים

וזאת כדי שהדולפינים ידעו לזהות מי הצולל שהציק להם בפעם הקודמת שנפגשו, מי עולה חדש, מי פוגע בריף וכו´. את התג ניתן יהיה להצמיד לאוזן, בדומה לפירסינג הכפוי שהצעת לעשות לדולפינים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ואללה מקובל עלי

למרות שאני חלוק עליך במעט לגבי הפוזישן של הפירסינג. ו ב ב ח י " נ

bennysnuba

New member
יש בסביבה גם דולפינים לא מריף הדולפ

בקיץ למשל ראיתי במרחק כמה מאות מטרים מהחוף (במשקפת) קבוצה של 6-7 דולפינים. התקשרתי לריף והם אמרו שכל הדולפינים שלהם בפנים. היבנתי גם שהדולפינים הפראיים באים לבקר את בני דודיהם הדניסים שבכלובים וממש מקבלים בברכה את אלה שבורחים מהכלובים (איזה מאמי.. לאכול אותך...
)

akira

New member
מכיוון שגם אני הייתי נוכח בשתי

המקרים לעיל, בפעם הראשונה התרגשתי עד כדי כך שדיברתי עם כפר הצוללים ותיארתי צלקות שהיו לו ליד הסנפיר (3 צלקות בארוך של כ-5 ס"מ או משהו כזה) והם אכן זיהו בתור דולפין שלהם ופעם שנייה, באמצע הצלילה אי אפשר היה לזהות אבל שיצאנו הוא עדיין היה באיזור והיה שם מישהו שעבד בריף והכיר אותו. -דניאל

למעלה