סופ״ש - מה שתינו?

kinks

New member
כמה יינות

הויונייה סמיון של סדרת בית הספר של יקב שורק, היה נהדר, לא מורכב אך טעים.
טפרברג שרדונה רזרב 2013, אכזבה, מלא עץ ווניל, לא אהבתי.
דדה קברנה-שיראז 2012, אין מה להגיד לא ממש הסטייל שלי, אבל שיחוק עצבני פרי טוב בשל, מתקתקות, חבית והכל במעטפת טובה ללא פגמים. מודרני וטעים.
סגל ללא סיניון 2007, השתפר לאחר יומיים מהפתיחה, כעת טוב יותר.
אליו אטרה ברולו לה מורה 2001, נפתח לפני עשר שעות, הורדתי קצת, כעת ובימים הקורבים אשתה אותו ביחד עם מה שנותר מהסגל ללא סינון. עושה רושם של ברולו מודרני אך ממש טעים.

er77

New member
יין

פלטר S.E. 2011 מיוחד לדרך היין, יין הבית שלי.. מחכה לגרנד סייל בסוף החודש לקנות עוד ארגז, אחרי שבקודם קניתי שניים..
דלתון סוביניון בלאן רזרב 2012, יופי של יין.
ההפתעה, אצל הורי מצאתי סגל סינגל ק.ס. 2009. הייתי בטוח שגמור לגמרי, פתחתי אותו, חי ובועט, טעמי פרי בשל , עדיין עם טאנינים בולטים, וחמיצות טובה. בשביל יין שבמבצעים מוצאים ב 3 ב100, פשוט הפתיע.

yezer

New member
איציק דנה

אמרוט סינגל קאסק וינטאג 2009,שהה 4 שנים בחבית PX שרי ובוקבק בח"ח של 62.8%.
הדוגמית באדיבות ולרון והנוטים הבולטים היו של יין, צימוקים, קינמון ושוקולד.

foodnwine1

New member
יופי של אמרוט. נסה את אחיו הכבולי בחביות PORT אפילו טוב יותר

לטעמי

foodnwine1

New member
צמד וויסקים מבית SMWS - ועוד קצת

גלנלוסי 21 שנה- מאוד טרופי, פירותי וטעים מאוד - 46.26
גלן מוריי בן 12 ששהה בחביות שרדונה SMWS - 35.111 - יופי של ויסקי, אם כי קצת מוזר על גבול המעניין. הייתי מוכן להתערב ששהה בחביות שרי כלשהו אם הייתי טועם עיוור (FINO) , אבל פינו ושרדונה כנראה די דומים במאפיינים מסויימים (שניהם לבנים).
&nbsp
מלבק שקרכלשהו שהיה טעים עם ארוחה איטלקית בבית
&nbsp
כמו כן, ברוכלאדי בן 10 בחבית שרי חדשה, עוצמתי, מתור, ועם קצת גומי שמתאדה ומתעדן עם קצת מים. בקבוק פרטי של חבית של חבר דני.
&nbsp
סה"כ היה מעניין.
&nbsp
&nbsp

rustynail

New member
הגלנמוריי ההוא מעולה, איך בהשוואה לביקבוק הרשמי?

foodnwine1

New member
מאוד מאוד שונה.

הOB הרבה יותר עדין, ויותר שטוח אם כי יותר קל לשתייה ומאוד מאוד טעים.

Desert Seagull

New member
היה שבוע עמוס

בטעימה ב-winedepot:
גמלא השמורה סוביניון בלאן 2014 - מפתיע לחיוב!
ירדן שרדונה אודם - 2012 - מלא ליצ'י וחמאה.
ירדן בלאן דה בלאן 2007 ורוזה 2008
ירדן 2T מבציר 2011 - ממשיכים להפגין שיפור עם היין הזה שמפגין חומציות ומתיקות נעימים וגוף רך כמרלו, בלי עץ משתלט ובלי טאנינים בועטים.
ירדן סירה 2011 - המון פלפל שחור והמון עץ.
ירדן קברנה 2011 - ריבת תות ו..עץ.
ירדן קברנה אלרום 2011 - טבק, אדמה, פלפל ירוק, פלפל שחור ופרי דחוס. בלתי אפשרי לשתות כיום. צריך לחכות איתו הרבה שנים לפני שבכלל יהיה בר שתיה.
טי בריבוע 2009 - שוב, שיפור מגרסת 2008 (שדווקא כיום טעימה הרבה יותר מבעת השקתה).
&nbsp
גמלא השמורה ברוט עם קרם דה קסיס.
Camines del Priorat DOC 2011 - יין מוצלח ביותר. רגוע, מאוזן, חומצי, בלי הרבה עץ.
&nbsp
קוניאק Hine H VSOP מתקופת הכרם. הרבה יותר גוף ומורכבות והרבה פחות מתיקות מקוניאקים אחרים בקטגוריה. מוצלח ביותר.
קלבדוס pere magloire vsop - חומצי וקליל
קלבדוס busnel vsop - איזון מוצלח מאוד בין תפוחים ירוקים לבין עץ חביות. מוצלח מאוד!
קלבדוס boulard Hors d'age - מחוספס ועצי יחסית. פחות מאוזן מהבונל אך עדיין טעים.
היו גם קצת רום מאיירס מבקבוק ישן, lamb's navy rum, ברנדי תות עץ של בעליית הגג, פינו דה שרנט של רמי מרטן, copper fox rye וגם קצת לוונבראו מהחבית.
כעת שותה אבידן סירה רזרב 2010 - כיף של יין ב-60 שקלים (וגם התג כתום ששתיתי שבוע שעבר ב-50 שקלים, שניהם בדרך היין).

מני.ת

New member
לא.

בבורבון, מצאתי אפילו יותר מהסקוטיים, שישן יותר לא בהכרח יותר טוב. 18 זה די והותר לבורבון לדעתי.
אבל הייתי מאד מעוניין לטעום יותר ישן מהויסקי הזה בכדי לדעת.
&nbsp

nimrodrosen

New member
תפוחים

בזמן זיקוק ברנדי עוזררים נשתו 3 קלבדוסים כפי ש Desert... רשם.

חוצמזה בסופ"ש נשתו: בירה בלגית נחמדה של ברונשטיינר (מבשל ביתי), ג'ורה 16, יין עבייה אדום וסוף דוגמית של רום קארוני.

למעלה