סופת החרבות :-O

Brahma Bull

New member
סופת החרבות :-O

צריך לסמן ספויילרים או משו? לא ממש יודע...

אז סיימתי לקרוא את הספר ומה שיש לי להגיד WTF אחד גדול...
לפי דעתי הכי טוב מבין השלושה הראשונים (בקרוב אקרא את עורבים ודרקונים ונראה אם זה מתעלה מעל חרבות)
אבל הספר מתחיל מאוד מאוד חלש עם כמה סיפורים חזקים פה ושם כמו ההוצאה להורג של קארסטארק והדברים שג'יימי עובר עם בריאן,
עד שהספר באמת מתחיל לתפוס תאוצה בחלק השני שלו שפשוט מלא מלא דברים מתרחשים ואי אפשר להניח אותו..

בקומיק קון של שנה שעברה לאחר סיום העונה הראשונה דייויד בניוף מפיק סדרה אמר שהוא ממש מחכה לסצנה מסויימת בספר שהוא קרא לה (ע"מ לא לספיילר) RW, ומרטין עצמו התבדח על זה שהוא יהיה בחוץ לארץ כשישדרו את זה ובזמנו לא ידעתי על מה מדובר, וממש חיכיתי כל הספר להגיע לזה ומרטין פשוט הביא לי כאפה לפנים...החתונה האדומה, לדעתי הסצנה הכי חזקה שהוא כתב בסדרה הזאת. ומאז זה כמו כדור שלג שהתגלגל והתגלגל, אריה עם סאנדור קלאגן, ג'ון ומשמר הלילה בסדרה של קרבות, סטאניס מציל את היום, סאנסה עם ליסה המשוגעת (ברוך שפטרנו), בארסיטן (!!!) שחזר, ג'ורה מורמונט שהולך, ג'ופרי שלא מת מזאב אלא מיונה, אגב, רק לי יש תחושה שמרטין הרג אותו רק כדי לפצות את הקוראים על הטבח של רוב והצבא שלו? אבל מצד שני, זה הסתדר יופי עם כישוף העלוקות שמליסנדרה עשתה.
והאפילוג!!!!!! איזה דבר...נחמד לראות פה ושם סיפורים מזווית ראייה של מישהו שאנחנו לא רגילים אליה כמו צ'ט בפרולוג ומרט פריי באפילוג. בקשר למה שקרה בסוף - קאטלין סטארק הזומבית, פשוט גדול! יאללה לחסל את כל בית פריי.

שאלה של אוהב הסדרה#364: אם כבר ת'ורוס החזיר את קטלין, למה לא הוא לא החזיר את רוב?

אז אחרי שלושה ספרים, זה נראה כאילו מרטין פשוט אובססיבי לסטארקים, כמה אפשר להתעלל במסכנים האלה??
כולה רצו להיות מוכנים לחורף
ומה שמוביל אותי לתובנה שכנראה איכשהו הדחקתי את זה עוד בהוצאה להורג של נד, אבל מרטין ממש לא אוהב סופים טובים ואת העלילה הנדושה שהגיבור מנצח והכל טוב ויפה, וזה מה שמגניב בספרים שלו, יש רגעים טובים ושמחים, אבל הם באים אחרי הרבה סבל וחרא של החברה הרעים.

דבר אחרון - אני מת לראות איך כל האנשים שלא קראו תספרים ולא יודעים מה יהיה הלאה יגיבו לארועים של הספר השלישי ובמיוחד kחתונה האדומה, כי לי זה נראה (לפחות כל החברים שלי שרואים תסדרה) שהם כולם בעננים וחושבים שהנה עוד מעט, לאניסטר ייפלו, רוב ייקח את ווסטרוז, ומעלה מלך תהיה נקייה מעכברי ביוב...They Know Nothing :p

חג שמח

ניר4819

New member
סופת החרבות הוא הספר הטוב בסדרה, לטעמי

ובדיוק בגלל כל האירועים הטראומטיים והגדולים שאתה מזכיר, ולא נשכח גם את מותו הדוחה של טיווין. החתונה האדומה היא מבחינתי הרגע הטראומטי ביותר בסדרה. זה לוקח את ההוצאה להורג של נד ומציג אותו כמו משחק ילדים. ומה שהכי אהבתי, שמרטין, ברוב חוכמתו המופלאה, מצליח להצדיק גם את האירוע הזה מבחינה מוסרית. כמו שאומר טיווין לטיריון, היית מעדיף שעוד עשרות אלפים ייהרגו במלחמה, או את הטבח הקטן הזה שחס על חייהם? פשוט ספר מושלם, מכל בחינה. מכאן, אגב, תגיע נפילה קטנה בעורבים, וחזרה יחסית לפורמה בדרקונים, שהוא מהטובים בסדרה.

is00

New member
ואיך בדיוק?

לספר השלישי.

*צופי הסדרה או קוראי הספרים שלא סיימו, לפחות, את הספר השלישי - תשמרו מרחק!!!*

איך בדיוק ת'ורוס אמור היה להחזיר את רוב לחיים בלי ראש? אלא אם לא שמת לב, שהפריים החליפו ראשים בינו לבין הזאב שלו, אחרי הטבח...

חוץ מזה, הוא הגיע לקייטלין בזכותה של ניימירה, הזאבה של אריה, שמשתה את הגופה שלה מהנהר. הגופה של רוב, סביר להניח, נשארה בתאומים. כדי להחיות מישהו, ת'ורוס צריך את הגופה שלו, אתה יודע.

מה שבאמת לא הבנתי

למה דונדאריון ות'ורוס החליטו להחזיר את קייטלין לחיים (מה שכרוך - במקרה של דונדאריון - במוות של עצמו)? כאילו, הוא סתם נתקל בבחורה ערומה מתה ליד הנהר והחליט להחיות אותה?

ו...?

הם סתם ראו אותה ואמרו "היי, הנה אמא של המלך שהכי נדפק בווסטרוז, אויבת הכתר, שנכשלה בכל דבר שניסתה לעשות ויש לה בעיות נשפיות עכשיו - בואו נחיה אותה! יותר מזה, נעשה אותה המנהיגה שלנו!"

אתה שוכח

שהם לא שמים פלוץ של בדחן על הכתר המזופת של ג'ופרי/לאניסטר.
מבחינתם היא הליידי של הימין, כשם שאריה היא ביתו של הימין.
היות וכך, יש לה מעמד של חשיבות.

לכן בריק ניסה לחיות אותה. ובריק מת. ומשמת בריק סירב תורוס לקחת את ההנהגה. משלא נותר מי שינהיג את האחווה, האחווה התפזרה. והגרעין הקשה של בני החווה התלכד סביב ליידי לב אבן. בעוד שהשאר הופכים לשודדים, או חוזרים לחורבות בתיהם ומנסים לזרוע משהו לפני החורף.

matanrog

New member
קניית הספר

מיהספרים.הו יודע איפה אפשר לקנות את הספר השלישי בעברית?:)

למעלה