סופש" עמוס + קטנות

pix37

New member
הלחם של ג'וש (בקפה אנין)

במסגרת נסיונו של היקום להוכיח לי השכם וערב שאני חי בגן עדן קולינארי - הוא החליט לסגור עוד פינה והחלל של מאפיה ארופאית איכותית בסביבתי מולא על ידי קפה אנין (בית הקליה הטוב בישראל לטעמי) אשר החל למכור בימי שישי ככרות לחם באפיה ביתית.

את הלחם אופה בביתו ג'וש אחד האופים בנדב קינוחים והוא נמכר ישירות על ידו או על ידי אישתו בימי שישי בקפה. את הכיכר בחרתי על פי המראה הנפלא (ראו תמונה - נסו להתעלם מבלאגן במטבח שלי) והריח המגרה ולשמחתי אני גר קרוב כך שתוך פחות מ- 2 דקות כבר הייתי בבית עם הקפה שרכשתי,, וכאשר אני אשתתי ואחמניג'ד מחסלים אותה עם חבילת חמאה מלוחה וזהו. כמה פשוט, ככה טעים ונפלא.
הכיכר הספיקה לנו עד למוצאי שבת ולא איבדה מטעמה בתהליך.

pix37

New member
פלאפל בחומוס - אבו קאסם - פארדיס

גם למקומות טובים יש ימים פחות מוצלחים.
מדובר בחומוס / פלאפל המועדף עלינו בקצה הדרומי של הח' בכניסה לפארדיס אשר לרוב החומוס / פלאפל שלו מצטיינים.

אולי כי הגענו מוקדם מידי או אולי באותו יום הטבח פשוט לא איפס את היד שלו אבל משהו בפאלפל פשוט התפספס.

התערובת היתה חריפה מידי, והפלאפלים כנראה טוגנו קצת יותר מידי אבל המנות פשוט לא היו טעימות.

החומוס והטחינה שהתווספו למנות היו מצויינים וכך גם הירקות הטריים - אבל הפאלפל עצמו היה שונה מהרגיל ופשוט לא טעים.
נקווה שמדובר במעידה חד פעמית.

pix37

New member
מאפה מיוחד - בבסמת טבעון

אחה"צ עשינו השלמות קניה באחד המינימרקטים החדשים בבסמת טבעון (למקומיים - במקום בו פעלה בעבר קונדיטוריה דובדבן לפני שעברה למקומה החדש) לשמחתנו היו שם די הרבה הפתעות ומוצרים לא שגרתיים ובכללם קופסאות של גלידה מיובאת מאיטליה (לא ניסינו - כי לא ברור לי מה הטעם לייבא לארץ גלידה חלבית בתוספת שומן צמחי) כל מיני מאפים ביתיים ערביים קפואים אשר לא הצלחנו לזהות מה הם מכילים (אני לא יודע לקרוא ערבית והמוכרים היו עמוסים מכדי לתרגם לי את שמות המאכלים השונים) ועוד כל מיני גבינות, ממתקים מיצים וכו'... המיובאים מארצות ערב והמפרץ הפרסי).

ליד הקופה ראינו מאפה יפיפה מעין פיתה בצבע צהוב עמוק כמו קסטד (פודינג וניל) אשר עליה מוטבעות צורות מרשימות מאוד. כל ניסיונותנו לברר עם המוכר מה זה לא הניבו תוצאה הוא פשוט אמר שמדובר בקעאקי (עוגיה בערבית) אז קנינו חבילה המכילה 5 מאפים כאלה (ראו תמונה). כאן הצלחנו קצת פחות מאחר וכאשר טעמנו את היצירה התברר כי מדובר בעצם בפיתה מתוקה אפויה עם טעם בולט של שומר (אניס) וקצח - אנחנו לא הסתדרנו עם זה אבל החברים בים בשבת אהבו.

בערבית הוא נקרא "ח'ובז קזחה" (לחם קצח)

או "ח'ובז טואבע" (לחם תבניות, כי הוא נאפה בתבנית מיוחדת. מכינים את זה גם בבית, בצורה של פיתה ללא תבנית). שאלתי את אימא ואמרה שמוסיפים לזה גרגרי אניס, שומר ולפעמים אפילו כמון.

pix37

New member
לג'נדה - סניף יקנעם

לג'נדה היא רשת גלידריות אשר התחילה בחיפה לפני מספר שנים ומאז התרחבה.
כאשר הם נפתחו הם עשו והגישו גלידה נהדרת אבל בשנים האחרונות להרגשתי בגלל הגידול במספר הסניפים הם קצת איבדו כיוון והגלידות שלהם התחילו ליישר קו עם "הטעם הילדותי" כלאמר מתוקות מידי ושגרתיות. כאשר הסניף ברמת ישי אשר עד עכשיו היה הקרוב אלינו ביותר פשוט לא הבריק. גם מבחר הגלידות שכוון בעיקר לילדים וגם הנטיה שלהם לנקות על דבר עם ספריי החלונות הנורא הזה אשר פשוט מקלקל את הטעם והריח של הגלידה די הרחיקו אותו מהרשת הזו לתקופה די ארוכה.

אבל אתמול בדרך חזרה מהים - ניסינו לנקות את החיך מכשלון הפלאפל אשר תואר למעלה - אז עצרנו בקניון המחודש ביקנעם ונתנו הזדמנות נוספת לרשת.

אני הזמנתי את מנת היוגורט עם הפירות (לא הפרוזן יוגורט הידוע לשמצה של פעם) אלא הגרסה ששופכים על פירות בכוס קלקר אשר היתה פשוט מצוינת. בחרתי בפירות קיץ (מלון , אבטיח, אננס וענבים ) וסירופ מייפל אשר השתלבו מצוין ביחד. 28 ש"ח נהדרים.

הילדים ניסו את המקופלת הלבנה ואת הקרמשניט ואהבו. - 14 ש"ח לכבוד

אשתי בחרה בשני טעמים אלכוהוליים כאשר אחד היה מוצלח מאוד (נדמה לי שמלגה אבל אני לא בטוח) ולעומת זאת הטירמיסו היה אגרסיבי מידי - 16 ש"ח לכדור 1/2 - 1/2)

salo22

New member
פיקס תודה רבה על ההשקעה !

נראה שאתם נהנים מאוד באיזור וזה נהדר.

pix37

New member
אנחנו באמת חיים בגן עדן - וזה רק הולך ומשתבח

תמיד יש מקומות חדשים לגלות והשילוב בין הקלאסי למודרני ובין החדש לישן פשוט יוצר עוד ועוד שילובים והפתעות לגלות ולהנות.

bruno01

New member
איזה כיף לקרוא על כל המקומות באזור.

טוב לשמוע שהתרבות הקולינרית ממשיכה לצמוח באזור.

תודה!

למעלה