סופש - מה שתינו ?

ShaneG

New member
יין, וויסקי, וערק....

שתתי אתמול עם חבר קצת ג'ורה 1993 JI, תמיד טוב, עד שנגמר.
בארוחת שישי הבאתי בקבוק של קברנה פרנק 2011 של רמת נגב, פעם הראשונה שאני טועם משהו שלהם. הוא היה טעים, הייתי מעדיף זן עם יותר גוף אבל הייתי היחיד בשולחן שכך.
וחבר שלי פה מחו"ל ומשום מה הוא מאוד אוהב ערק, אז שתתי ערק, היה קשה.

סאקה!

כן, הגיע לארץ סאקה טוב. דברים ברמה, בטווח מחירים רחב והוגן.

טעמתי את הסאקה הלא מסונן, "perfect snow". טעים, מלא, מתקתק ופירותי. הרבה אורז כמובן. הזול בחבורה, מצפה לטעום את האחרים במהלך השבוע-שבועיים הקרובים.

חוץ מזה אמפורה ריטון 2007 שכנראה נמצא בשיאו, נהדר ועשיר, קצת ג'ין monkey 47 נקי, וויסקי בן 18 ממזקקת אמפריאל - פירותי ומתובל.

Desert Seagull

New member
בעיקר יין

קרוז הרמיטאז' של שפוטייה מבציר 2011. עולם ישן. מסריח. כבד. מצריך המון חדרור בטרם שתיה. היה טעים בהרבה יום למחרת. נהנתי ממנו מאוד ואפילו יותר מהקרוז הרמיטאז' של פול ז'אבולה.
&nbsp
ריצ'וטו של טומאסי מבציר 2010. מעושן, מתוק, עשיר. מלא פרי בשל, קומפוט שזיפים. היה נהדר.
&nbsp
מרגריטה ביתית על בסיס טקילה מילאגרו סילבר וקוואנטרו
&nbsp
רכש חדש:
קלבדוס שאטו דה בריי, 12 שנה, בחוזק חבית 54.2%
גראפה ברטה קסלוטו 1982

yezer

New member
גלנדרונאך 21 מול גלנפארקלס 21

תכלס הסיבה העיקרית שהצבתי את 2 אלו ראש בראש הייתה שיש לי את שניהם בבית וכמובן הגיל- 21. מעבר לכך אם ננסה למצוא מכנה משותף נוסף אזי לפחות כפי שמצאתי ברשת מדובר ביישון מלא בחביות שרי.
נקודה ראויה לציון: הדרונאך 48% והפארקלס 43%.
לכאורה יצאנו לדרך כאשר יש מכנה משותף כלשהוא להשוואה אולם בפועל מדובר ב-2 ויסקי שונים (לטעמי אפילו שונים מאוד) זה מזה.
הפארקלס פירותי והדרי ולטעמי מאוזן בין הטעמים והשרי כאן תומך בויסקי ולא משתלט .
הדרונאך לעומתו כהה וסירופי יותר עם טעמים חזקים של צימוקים, שרי, שוקולד, ריבה כהה. הרגיש לי כמו ויסקי שרי על סטרואידים וצר לי אבל לא ממש נהניתי ממנו.
דעתכם?

kinks

New member
ברוך הבא למועדון

אומנם יש לי רק דרונאך 15, אך בעיניי זה אחד הוויסקים הגרועים בעולם. למעשה לקרוא לזה וויסקי זה עוול. יש בזה יותר מדי שרי, המון שרי וזה כבר לא טעים ומתוק מדי, זה חסר איזון וכן אני מוצא אפילו מעט לכלוך בוויסקי הזה.
לא מבין על מה ולמה מתלהבים מהמזקקה הזאת.
אומנם אני ידוע כאחד שלא חובב וויסקי מתוקים, את הפארקלס אני אוהב לרוב את ה 12 ו ה 15 שנים.
הדרואך זוכה לאהדה בשנים האחרונות כי הטעם האמריקאי משתלט, פעם חובבי וויסקי רציניים הסתכלו קצת בזלזול על המתקתקות של הברבנים האמריקאיים. כיום הברבנים בבעיה מכיוון שהביקוש גדול יותר מההיצע. זה חלק מהטעם העולמי אני מניח.
עדיין יש גבול למתיקות ויש פעמים שזה עובר את הגבול הדרונאך כבר ב 15 שנים לטעם שלי עובר את הגבול.

gabi a

New member
אמנם לא טעמתי ראש בראש, אבל מעדיף את הדרונאך

נהניתי מהדרונאך 15 שהיה לי הרבה יותר מאשר מהפרקלאס 105 שהיה לי. באופן כללי, לא נתקלתי בתזקיק שהיה לי מתוק מדי, אם כי בהרבה יינות ובירות מתיקות גבוהה יכולה לשגע אותי.

kinks

New member
אצלי בדיוק ההפך

הדרונאך 15 זה הוויסקי ברשימת החיסול.
לא רוצה לפגוש יותר את המזקקה הזאת.

למעלה