סופשבוע רגוע?

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
כמו כל דבר אחר ברכיבה

לומדים - בגלל זה את לוקחת שיעורים עם מדריך.

kenz

New member
מעבר למה שגירי אמרה

את זה תשאלי את המדריכה שלך. ולא רע להתעקש על תשובה...

אני תמיד מעודדת את התלמידים שלי לחפש את ההגיון שבתשובות.
אם אין שם הגיון, בד"כ זה לא נכון.
לסוסים יש "הגיון" מאוד פשוט.
צריך לחפש אותו ולעבוד לפיו.

אליי הגיעו בשנים האחרונות כמה תלמידים שאמרו שסוף סוף מישהו עונה להם על השאלות, ולא רק מריץ אותם מסביב.

חצי מהרכיבה היא מתוך חשיבה, והבנה של מה אנחנו עושים, לא רק איך, וזו הבעיה של הרבה תלמידים, לפעמים גם אם הם מצליחים ויודעים לעשות, הם לא יודעים למה...

מר טווס

New member
רכיבה ב(חצי) מעגל - עניין מאתגר ומלמד!

בשני השיעורים האחרונים, רכבתי הרבה ב-"מעגל" דמיוני על חצי מגרש. רוב הזמן בטרוט, מקצתו בקאנטר.

לרוכב ירוק כמוני, מעניין לגלות איך שהסוס מתנהג בצורה "תבניתית" -
אם בסיבוב הקודם הוא פנה כאן ימינה, אז גם בסיבוב הנוכחי הוא ינסה לפנות כאן ימינה,
ואם בסיבוב הקודם הוא עבר פתאום להליכה בנקודה ספציפית, אז גם כשיגיע הפעם בדיוק לאותה נקודה הוא ינסה לעבור להליכה.

ואחרי פעם אחת שהוא מקבל בזמן תיקון והכוונה, אז בסיבוב הבא הוא כבר שומר על המקצב.

ואיך זה שאם הוא לא מקבל הכוונה ממש קלה עם הרגל לעשות את המעגל יפה ולא לזלוג לכיוון הפנים שלו עוד ועוד,
אז אחרי כמה פניות כאלה, הוא מתחיל להיכנס לפנים המעגל.....עד שמקבל תיקון.

בקיצור - מה שיכול אולי להישמע כמו שיעור משעמם וחדגוני, הוא בעצם כר נרחב ללמידה עם תשומת לב מתאימה.

ומבחינת הרכיבה שלי, מצליח, אבל ממשיך לעבוד על שיפור האיסוף בטרוט ובקנטר - על תנועת ידיים עדינה יותר, על רגליים רכות יותר, וכו'.

בקיצור, כיף.

giri

New member
נשמע מצויין

וכן, אחד הדברים שמחדדים אותנו הוא ההבנה ששום דבר לא עובד על אוטומט אצל הסוס.
כמו בתרגילים, גם בטווח הארוך, אתה יכול לקנות סוס שיודע את העבודה, אבל אם לא מתחזקים את הידע, הוא ילך לאיבוד.

למעלה