סופשבוע, מה שתינו?

סופשבוע, מה שתינו?

סיפתח

הפאבים השכונתיים היו די נטושים, במפתיע, בערב האלווין (אולי כולם הולכים למסיבות...), פתחתי בהארפון IPA מוצלחת ובמקום אחר מקאלאן 12 שלא שתיתי שנים. זה הזכיר לי למה לא שתיתי אותו שנים. מאלט חמוד, היילנד בסיסי, אבל אני מעדיף את רוב המקבילות בטווח המחיר שלו.

מעניין כמה הם שילמו לסדרה suits בשביל כל האזכורים המאאאגניבים שם ואם זה השתלם להם...

ריסקל

מרקז ריסקל רזרבה 2008, נקנה בקונקשן במדריד ב-15 יורו. אף טוב, פה מאכזב. סגור ושטוח. אם היה צעיר מידי הייתי מצפה שלפחות יהיה מרוכז ובועט. לא חושב שליינות האלה יש תקופה מתה, אני מהמר על off bottle

Gotwine

New member
אם היית בוחר במרקז דה מורייטה

לא היית מתאכזב.
חוף מזה יש שם ב- DF מתיישנים לא רעים בכלל :)

Gotwine

New member
בזמנו קניתי שישיה מ-2003

הבקבוקים הראשונים שפתחתי היו off - בלתי שתי בעליל לטעמי.
ביום למחרת היין נפתח ועמד בציפיות. יש לזכור שלדעתי ריסקל רזרבה משתווה באיכות (וגם במחיר) לקרינזה של יקבים קטנים ואיכותיים יותר

מני.ת

New member
WEMYSS PEAT CHIMNEY 8YR

חביב. מרגיש יותר מבוגר. נעים מאד. הכבול ברקע בצד המתיקות והפרותיות. מומלץ למחירו.

foodnwine1

New member
יופי שלי ויסקי. גם ה 12 שנה טוב

בכלל WEMYSS עושים דברים יפים. טעמת מהסינגל קאסקים שלהם?
יש להם גם בלנד מצוין בשםפ LORD ELCHO

foodnwine1

New member
אגב WEMYSS - מני שים לב לבלוג. מגריל אחד בקרו

לרגל יומולדת 4 של הבלוג עורך הגרלה ...
הפרס יהיה אחד מבקבוקי WEMYSS

foodnwine1

New member
שלושה GLENFIDDICH כולל אחד כבולי!!

גלנפידיך הוציאו לאחרונה 3 ביטויים חדשים לדיוטי פרי (שניים כבר נמכרים ועוד אחד בקרוב). מדובר על NAS שמוכנים על ידי ערבוב חביות רבות בשיטת הסולרה.

הראשון SELECT CASK : חביב ודי פירותי, עם תפוח ממתקים ועץ והרבה וניל : חביב.

השני : RESERVE CASK : מכיל רק ערבוב חביות שרי. הרבה תפוז בשל, קצת צימוקים, ג'ינגר ופלפל חריף ומעט מנטה. לא רע.

השלישי בטוב מכולם : VINTAGE CASK : כבולי! כן, מעושן מה שלא ממש הורגלנו מגלפידיך. מאכלי ים, מלח, כבול והרבה עשן BBQ. מזכיר טיפה CAOL ILA אבל זה גלפידיך... יופי של דראם. מעניין מאוד ומניח שיהיה הלהיט של הסדרה. אמור לצאת לשוק בתחילת 2014
ממליץ בחום לטסים.

שבת שלום

yezer

New member
ויסקי מהאיים

בגיזרת הויסקי- בונהאבן 12. אני מרגיש איזה רעש רקע בטעם אבל לא יכלתי לשים את האצבע ולהגיד שזו גופרית (אולי יבוא לי עם הניסיון) ומבחינה מסויימת זה אפילו הוסיף קצת למורכבות של הטעם.
טוברמורי 10 (ג"כ מהדורה חדשה)- סך הכל ויסקי מהנה מאוד ונותן תמורה טובה לכסף.
היילנד פארק 12- מצער אותי שלא ניתן להשיג ויסקי מצויין זה במחיר שפוי בארץ.

בירות: בישופ בהירה מהחבית- עושה את העבודה. גינס- תענוג כרגיל.

kinks

New member
יין ובירה

קפיצה קטנה לדרך היין בחשמונאים, טעימה של יקב צרעה. הרי יהודה מעט אכזב, שורש 2011 יופי של יין.
בין לבין טעמתי שם שתי גראפות שעולות 400 ש"ח, אחת מיושנת והשנייה לא, הלא מיושנת ניצחה.
הבירה הלא מפוסטרת של פילנזר, יופי של בירה, רק חבל שהיא יוצאת בחורף, לקיץ הישראלי היא תפורה.
מסע ישראלי אדום 2011 של ויתקין שקניתי לפני חצי שנה או יותר, בתחילה ממש אכזב, היה חסר לו גוף וטעם. אתמול נפתח אחד ונשתה בכוסות רגילות היום בבוקר נטעם שוב בכוס יין מתאימה והופה, היין אכן השתפר.

רום!

עכשיו יצאתי מטעימה נהדרת באימפריאל בהנחיית איאן בורל על סגנונות רום, היסטוריה, סיפורים וקוקטיילים.
אחרי דאקירי לפתיחה, טעמנו רומים נקיים:

קלמונט לבן - רום אגריקול לא מיושן, ריח עדין יחסית וזיקוק נקי ומתקתק.

אפלטון vx - רום זהוב, מלא טעם ועשבוני. קצת מחוספס ואלכוהולי.

זאקאפה 23 - מתוק ועשיר, אתם מכירים...

אנגוסטורה 1919 - כמעט ליקר, מתוק, הרבה וניל, בננה ותבלינים (אגוז מוסקט?) טוב משזכרתי אותו.

מאונט גיי 1703 - רמה מעל ה-XO, בעיקר בטעם ודווקא פחות במחיר. הרבה פחות ברבני מה-XO, סמיך יותר. עור ופירות אדומים. פיניש משמעותי.
זמין בארץ במחיר מעולה, בין הזולים בעולם! פחות מ-300 ש״ח, למשל ביינות וטעמים (קניתי בשבוע שעבר).

ולבסוף אפלטון 21 (זה 21 שנה מינימום במקרה זה, כמו בויסקי). האמת? קצת התאכזבתי ממנו. הוא טוב, ללא ספק. פיניש ארוך ומלא טעם. אבל הוא מלא קרמל, שמורגש בריח וגם בטעם ומביא איתו מרירות מוגזמת בעיני. לפחות יש מין עישון עדין שמוסיף מורכבות.
בקיצור רום מבלבל, נראה לי שיכלו להוציא מזה יותר בטיפול נכון יותר.

foodnwine1

New member
הייתי בסשן שלמחרת קוקטיילים MIXOLOGY SUNDAY

היה מעולה.

שניתי שני רומים מאוד מעניינים (נימרוד יספר מה...) ושני קוקטיילים ממש ממש טובים. IAN בחור חמוד מאוד. וכיף היה לפגוש את PADOD וכמובן להכיר כמה חברה חדשים.

היה מצוין.

yoavge

New member
(כמעט) צום

אחרי הטיול לסקוטלנד, רציתי לתת לכבד לנוח קצת, אבל לא הצלחתי להתאפק וטעמתי דוגמית של אראן 14 שבוקבק ע"י SMWS - לא יאומן כמה שזה טוב וחבל שאי אפשר לקנות יותר

למעלה