סופשבוע באילת

סופשבוע באילת

לא... זה לא חופשה חלומית באילת, זה יותר מזה =] כמה טוב לחזור הביתה! השבוע הראשון של הקורס היה לא קל, אבל היה שווה את זה. איך היה לכם- פש"צים? מש"צים? מש"בים? מנהלנים?

rotemsror

New member
היה מדהים ממש ../images/Emo9.gif אני פשצ"ית שמי רותם ממחוז מ

מרכז דרומי והיה מדהים. המסלולים היו קשים ממש אבל היה שווה את זה. המשב"ים הבוגרים של כל הקורס לא רק שלי היו מדהימים ממש האנשים היו אחלה כ-ל הקבוצות היו סבבה, האוכל היה חביב הכל היה סבבה חח. היה קצת קשה בלי מקלחות והמסלולים וזה אבל התגברנו.

מחוז מרכז?

מי המדריך שלך והמשב''ים??? אני גם ממרכז דרומי למרות שאני לא יצאתי השנה לקורס שלכם אני מכירה שם אנשים!!:) המשך קורס מהנה:)

ketas

New member
משצים מאילת!

איזה מחוז אתם? איפה המסלולים שלכם וכאלה? זה לא המון שעות נסיעה? אתם גם מסיימים את הקורס בלטרון? גם אני יצאתי השבוע לקורס, שנה שלישית כבר...וזה הולך ונהיה טוב יותר! (אגב, אני מחוז מרכז דרומי) היה קורס מטורף, פעם ראשונה יצאתי בתור מנהלה ולא מדריכה של קבוצה, וזאת קריעת תחת של כמעט 24 שעות ביום. אבל שווה כל רגע. זאת כבר התמכרות

rotemsror

New member
ליזה../images/Emo2.gif אני מכירה אותך אני מהקבוצה של מושון

לייייייייייייייייזה

מה קורה זאת עדן...... דברי איתי בקשר לקורס המשך!!!!! שמחה שאת נהנת.... ואני מקווה שאת משגעת את שי ויניבבבבבבבבבב יאלהה שיהיה לך השמך קורס מגנייייייייייב ומשוגעעעעעעעעע

חיפה שליטה!!

"כל המשצים של מחוז חיפה היכונו להקשבבב...אז 2,3 הקשב!!) 450 פרחים 30 משצבים 20 מדריכים 20 מחלקות 5 מנהלנים 2 מ.פ 2 מ.פ משצב 1 מנהל קורס משצב 1 מנהל קורס!! וכולם כן כולם מדהימיםם!! ניפגש בלטרון!! :)ענבר המשצבית מחוז חיפה... :)

maork2

New member
משצב????

לא אומרים משב? מה זאת אומרת מחלקות? מ.פ? מנהל קורס משצב? מה זה צבא???? :S חחח

מילון המשצים

משצ=מדריך שלח צעיר שלח=שדה לאום חברה פש"צ=פרח משצים. חניך בקורס משצים שעתיד להיות משצ. מדפ"ר=מדריך פרחים לאורך השנה משצ"ב= משצ בוגר. מדריך שלח צעיר בוגר. מדריך שדה לאום חברה צעיר בוגר. וכן אנחנו היחידים שלא אומרים את המילה המאוד מוזרה מש"ב. למרות שהראשי תיבות של משצב קצת סותרות אחת את השנייה. משצבים הם המדריכים של המחלקות בקורס המשצים. הם לא בהכרח צמודי מחלקה אלא יכולים להיות גם מ.פ., אחראי מטבח, אחראי מועצת קורס וכו'. מדריך= מורה לשל"ח שעובד בשותף עם משצב. שניהם בעצם הם המדריכים של המחלקה. לכל מחלקה משצב אחד ומדריך אחד. מחלקה= קבוצה בקורס מש"צים. לדוגמא המחלקה שלי היא מחלקה 18 פלוגה/אשכול=ריכוז של כמה מחלקות בשביל הנוחות. כי אי אפשר כל מסדר לעשות עם 450 אנשים. האשכולות הם בדר"כ באותיות. אצלנו למשל. אשכול א'= מחלקות 1-10. אשכול ב'= מחלקות 11-20. מ.פ=מפקד פלוגה/אשכול. יש מ.פ מדריך ומ.פ משצב לכל פלוגה. הם אחראים על כל הפלוגה, ניהול מסדרים וכו'. המשצב מ.פ אחראי גם על בעיות של המשצבים ועל ישיבות צוות שלהם וכנ"ל למדריך. מסדר= ריכוז של כל הפלוגה ובמקרים מיוחדים של הקורס. בהם מעבירים הודעו, בודקים נוכחות, טקסים, מורל וכו'. במסדר עושים הקשבים. הקשב: "מחלקה/פלוגה X היכונו להקשב- 2, 3 - הקשב!!- פעולה זו משקיטה את כל המסדר בשביל שה-מ.פ יאמר את דבריו. מנהל קורס- אחרי על כל הקורס. על 2 הפלוגות יש מנהל קורס מדריך שהוא המנהל של כל הקורס ומנהל משצ"ב שהוא אחראי על המשצבים ועל עוד כל מיני דברים. מנהלן= אחראי להעברת ציוד, לארוחות וכל הדברים הטכניים שבקורס. יש מנהלן אחד ראשי ואיתו עובדים משצים שהם מנהלנים. אני יודעת שחפרתי אבל עצוב שאנשים שהם משצים לא יודעים דברים כאלו... ביוש :)

maork2

New member
שמעי

במחוז ירושלים יש 133 חניכים ליתר דיוק. כל הקורס עושה מסדר אחד. כמו שאצלכם יש 18 ואולי יותר מחלקות אצלנו זה רק 7 כיתות. לנו אין דבר כזה מפקד פלוגה, אצלנו כל הקורס פלוגה אחת, אצלנו יש מדריך תורן שזה נראה לי חופף לתפקיד שהזכרת. מה שבאמת אין לנו זה מנהל משצב. אצלנו יש מנהלן ומשצי מנהלה שעובדים איתו. (אני אחד מהם) אצלנו לפי המונחים שלך יש אשכול יחיד, מסדר יחיד, "צוות יחיד". וכו'... אז למה עצוב שאני לא יודע מה כל הדברים האלה? כי אני אף פעם לא שמעתי עליהם. זה גדברים שהמצאתם בשביל הנוחות.

אני רוצה לחדד

שהמילון הזה שוה רק למחוז חיפה אצלינו אין משצבים יש משבים ויש לכם על הפנים של מילון סורי על הרועה

המממ

למה מילון על הפנים? בגלל שאצלך זה לא ככה? לדעתי קבוצות ומשבים זה סבבה אף פעם לא ירדתי או התנשאתי ואם זה נשמע ככה אני מצטערת. אנחנו במחוז חיפה אוהבים את הצורה הזאת וגאים בה ושזה מה שחשוב. סה"כ כל המשצים אחים. לא??

ketas

New member
אה כן?

יאללה ספירת מלאי של מחוז מרכז דרומי! 223 פרחים! 19 משבים 5 מנהלנים 1 מנהל קורס 1 אחראי הדרכה 1 אחראי מנהלה ויותר מידי מסדרים ביום אחד. תוסיפו לזה את אותה כמות ואפילו יותר של מחוז מרכז צפוני. אנחנו אימפריה
~אחח, איזה כיף זה~

למעלה