סופרמרקט

משת

New member
סופרמרקט

שלום לכולם,

אשמח לכל מי שיוכל לענות מנסיונו...

לפני נסיעה לחו"ל...

היה לנו ויכוח לגבי קניה בסופרמרקט. האם היא ייאוש כמו בארץ (תורים, קניות גדולות) או שקונים בכמויות קטנות, אפילו כמה פעמים בשבוע, והתורים אינם נוראים.

מישהו יכול לעזור?

תודה לעונים ולקוראים.

John the Savage

New member
חו"ל זה פה ממש ממול

לא יודע אם אתה מודע לכך, אבל חו"ל זה מקום די גדול יחסית. נסעתי פעם יום שלם במכונית, ועדיין לא הגעתי לקצה של חו"ל, אז כניראה שזו לא ממש צ'כונה קטנה. לא בטוח לגבי המצב בסופרמרקטים באפגניסטן (שזה גם בחו"ל, אגב), וגם בכל הנוגע לסופרמרקטים בסוואזילנד אני די בור.

סופרמרקטים בארה"ב אני מכיר קצת יותר, ואני יכול לומר לך שאפילו אם מסתכלים על סופרמרקטים בעיר שלי בלבד, אני מכיר סופרמרקטים בהם בחיים לא נתקלתי בתור, ואני מכיר סופרמרקטים בהם יצא לי כבר כמה פעמים לעמוד בתור שמשתרך על פני כל המעברים ומסתיים בצד השני של הסופר (ואני לא מגזים). אני מכיר סופרמרקטים בהם אנשים לרוב קונים כמה מוצרים בודדים בכל פעם, וסופרמרקטים בהם אנשים יוצאים עם עגלות עמוסות. מה שכן, אני יכול גם לומר שחוויית העמידה בתור בארה"ב שונה מאשר בארץ, וגם באותו סופרמרקט בו יוצא לי לפעמים לעמוד בתור שמגיע עד לקצה השני של הסופר, איכשהו זה פחות נורא מלעמוד בתור עם חמישה אנשים לפני בישראל, ולו בשל העובדה שאני לא צריך לעמוד כל הזמן על המשמר שמישהו יחתוך אותי בתור.

mish07

New member
באנגליה זה ספורט לאומי, אנשים פשוט

אוהבים לעמוד בתור

משת

New member
סופרמרקט

תודה לעונים. על התשובות הענייניות ועל ההומור עוד יותר.

החכמנו וצחקנו. שילוב מנצח.

AdiNH

New member
וזה מזכיר לי

לפני חודשיים וחצי ביקרתי בישראל בנסיבות לא ככ משמחות והייתי חייב לחדש את הדרכון הישראלי במשרד הפנים מכיוון שנסעתי לשבוע בלבד חזרתי למשרד הפנים לאסוף את הדרכון(לשם כך אין צורך במספר) אנשים עקפו אותי מימין ומשמאל עד שנזכרתי שאני בישראל וצעקתי"עד כאן"עכשיו תורי

PavlovsDaughter

New member
אנשים בארץ פשוט לא עומדים אחד אחרי השני

זה משגע אותי. במדינות אחרות, מקובל שאם יש תור, אתה בא ועומד אחרי האחרון. זה בסיסי לגמרי. באוסטרליה, כשבא האוטובוס לתחנה, כולם מסתדרים בטור יפה כזה תוך שניות! בישראל אתה בא ועומד בצד כזה, ליד זה שלפני האחרון או ליד הקופה/כספומט/אשנב וכו'. תור בצורת פיתה עגולה במקום בצורת טור מסודר. למה? מה כואב לאנשים לעמוד לפי הסדר? הרי כשעומדים מהצדדים ככה קל לשכוח מי היה קודם ומי היה אחרי. הם בעצם בוחנים את הזיכרון שלי, או את המוכנות שלי לפצוח בוויכוח על מיקומי בתור.

זה מייאש מאוד.

יוספוס11

New member
אם יעמדו בשורה, על מה ילחמו?

על מה יעשו אולקוס, לחץ דם וסתם ורע אחד לשני?
האדיבות מהשטן.

צנטריול

New member
לא מדוייק

בכל מקום מרחפת הסכנה שיצוץ לו איזה ישראלי שינסה לחתוך אותך בתור

מלפפiן

New member
אני לא יודעת לאיזה חו״ל את מתכוונת,

אבל את האמת התורים לסופרים בארץ משגעים אותי. בהולנד הכל דופק כמו שעון, את עומדת בתור לקופה, הקופאית מריצה את המוצרים שלך כמו סרט נע, בלי שאלות מיותרות, בלי שיחות על הא ועל הדא עם הקופאיות השכנות, בלי מכירת מוצרים בקופה( המצאה הזויה לחלוטין), בלי בקשות תרומה או החלפה או אלוהים יודע מה. בתכלס הסופר ההולנדי ההולנדי היה יכול להיות מושלם, אם רק בנוסף לקופות המהירות היתה גם במבה על המדפים. אבל מצד שני אולי זה טוב שאין....

Gidi Shemer

New member
אבל ההשוואה לא הוגנת

הסיבה הכמעט יחידה לבלגאן בתורים בישראל היא הבמבה שמוציאה מהאנשים את כל האגרסיה והחרדות (שמא הבמבה תיגמר).

שימי כמה שקיות במבה בסופרמקרט הולנדי וחכי חמש דקות לראות את ההולנדים מאבדים את קור רוחם המפורסם.

מלפפiן

New member
מנסיון חובבני שביצעתי כאן,

אף הולנדי לא ממש התלהב מהטעם של במבה. פה הם יותר בקטע של תפוצ'יפסים בכל הסוגים וכל הטעמים. כנראה שזה משהו שצריך לגדול עליו...

RoyG NJ

New member
וואו ממש שכחתי שזה קיים...

ממש פלאש בק ל"רוצה XXX שאף אחד אחר לא רצה ב10 שקל"
בנוסף לעובדה שזה כתוב בתחילת התור, יש תמונות בסוף התור וכו'...

אין קשר בין השניים

בין אם הקניה היא גדולה או קטנה, אין יותר מדי תורים. בהרבה מאוד חנויות (בסגנון של סופרפארם) או בסופרמרקטים, כשיש יותר מ 2-3 לקוחות שמחכים בתור אז מיד תיפתח עוד קופה, אפילו על ידי המנהל.
כמו כן בכל המקומות יש מישהו שאורז לך, אז התור לא מתעכב, ואין כל מיני עניינים כמו ללכת לברר משהו בקופה הראשית. אם יש עניין כלשהוא אז ישלחו מישהו לברר ואם זה מתעכב יותר מדי אז יעבירו את הלקוחות שמחכים לקופה אחרת.

BigMatilda

New member
בצ'כונה שלנו יש תור בסופר, אבל ממש לא נוראי

זה סופר כזה קצת מעפן, של מוצרים זולים, אבל מצד שני יש בו ביסלי ובמבה ושוקולד השחר ומילקי. בכל אופן, יש תורים (=3,4 אנשים), בגלל שיש הרבה קשישים שמתעקשים להשתמש בכל קופון אפשרי וגם לוקח להם המון זמן לספור את המטבעות, אבל שטויות, כולנו הרי נגיע בסוף למצב הזה... אף אחד לא נדחף, זה בטוח.
הדבר שהכי מפריע זה שהקופאית אורזת בשקיות כפולות (שקית בתוך שקית). זה כזה בזבוז. אבל הן עושות את זה מטוב לב -- כשאני מבקשת שקית בודדת ולשים יותר דברים בכל שקית הן ממש מודאגות שייקרע לי בדרך... חמודות.
במקומות פופולריים כמו הול-פודס יש תורים מאד ארוכים אבל יש גם צג אוטומטי שאומר מי הבא בתור ולאיזה קופה הוא צריך ללכת, והכל מתקתק.

אספרסו2

New member
מה מפריע לאותו קשיש

לשלם עם כרטיס מגנטי את הסכום הנקוב במקום
לחפש את משקפי הקריאה על מנת לנסות להבחין
בסכום הנקוב על המטבעות שנושרות בין אצבעותיו
ומאבדות את דרכן על הסרט הנע,
בעוד אחרים שזמנם לא בידם מביטים בחוסר אונים
בזלזול המופגן בדור ההמשך.

למעלה