א ל פ ר ו ן
New member
סופרמוטו,זה שווה?
למה אני שואל? רכבתי לי להנאתי לפני ימים מספר מפתח תקווה לאזור הבורסה ברמת גן.אחת ה"בנות"
שלי בדיוק סיימה לעבוד ורציתי לאסוף אותה.נסעתי לי רגוע עם ה-XT350 המזדקן שלי ונהנתי לי ממזג האוויר
הנעים ומהכביש הרחוץ והנקי. רעש מנועים קטע את מחשבותיי באבחה חדה וככל אופנוען מכור מיהרתי להפנות את מבטי לעבר מקורו.שני אופנועים ניגלו לעיני,DR650 היה הראשון ואחיו הקטן,ה-350 לידו.הגלגלים הקטנים והרחבים וצמיגי הכביש הספורטיביים לא הפתיעו אותי."זה סופרמוטו"
,אמרתי לעצמי ועצמי לא ענה לי.שנינו קראנו על כך בפולגז.(כרובי אומר שיש "מירוץ חימוש" בליגה.זה בטח בוויתקין,המירוץ הזה,שמעתי שיש שם מירוצים
).מה שהפתיע אותי זה רוכבי האופנועים המדוברים.רוכבות,נכון יותר לומר.לא שזיהיתי זאת לפי מבנה הגוף הנשי והרך או לפי אותם חימוקים נשיים בחלקו הקדמי של מעיל הרכיבה.זהיתי רק לפי הפרצופים המיוזעים בקסדות וצווחות ה"גאזים,גאזים..." בקולן הדקיק והנשי.נו,מילא,מילניום חדש.גם לנשים מותר לרכב
. נסעתי כברת דרך אחריהן ועקבתי במבטי אחר שני האופנועים.(נאה ה-650
,חשבתי לעצמי.למה השני נראה כאילו נצבע עם ספריי על המדרכה ליד הבית?
המשכתי במחשבותי).עוד רמזור,עוד עיקול בכביש.נראה לי שהבנתי את העניין,הבנתי את אופנת הסופרמוטו:רוכבים כמה שיותר מהר בקווים ישרים,משתדלים לבצע כמה שיותר עקיפות בצורה מסוכנת
,ומה שהכי חשוב זה לא לשכוח בכל רמזור אדום לפמפם בגז בקולי קולות ולצרוח "גאזים,גאזים...".נו טוב.סופרמוטו,סופרטוטו - צריך לאסוף את הילדה ובקצב האיטי
הזה עוד נאחר.רציתי לנצל את הרמזור האדום האחרון שלי איתן כדי להודות להן על ההסבר הממצה.פתחתי את משקף הקסדה וענן של נוסטלגיה אפף אותי.(אני במילואים והריח בא מהגרביים הצבאיות
שזרוקות רטובות מתחת למיטה).בנות,בקשה קטנה-כשאתן משתמשות בציוד הרכיבה גם במגרש וגם ביום יום-אנא,מדי פעם אם לא קשה לכן תדאגו לאוורר את הציוד.ככה לא תתפסו חתן
.מקסימום תתפסו פטריות
. סגרתי את המשקף בהרגשת גועל,הכנסתי לראשון ונעלמתי להן באיטיות.במראות יכולתי עדיין לראותן מתרחקות מאחור תוך רכיבה איטית
והפרחת נשיקות באוויר
האחת לשניה.הן כנראה לא ממהרות,חשבתי לעצמי.חבל שלא קנו פחית במקום
.לפחות היה להן רדיו... ועכשיו,ברשותם מכובדיי,נחזור לשאלתי העיקרית:סופרמוטו.זה שווה את זה? ההסבה,הקומבינות בטסט,העלויות...אם ממילא XT350, סטוק, עם קלאץ' מחליק וצמיגי דו"ש ישנים עוקף אחר כך סופרמוטו?
למה אני שואל? רכבתי לי להנאתי לפני ימים מספר מפתח תקווה לאזור הבורסה ברמת גן.אחת ה"בנות"