סופי ויצחק ברד"ש (המשך) עיניכם הרואות, סופי ויצחק זכו למצבה מפוארת, שנראית מתוחזקת למופת. האם ברישומי בית-הקברות מופיע שאין מצבה ומאוחר יותר הוקמה מצבה? האם הכוונה שאין קבר ואז מישהו הקים מצבה סתם כך על ה-"אין קבר"? מוזר למדי, העניין. לפני מספר שנים קראתי, שבית-הקברות בוינה היה במצב נוראי. הדשא צמח וכיסה הכל, שלא לדבר על מצב המצבות, שחלקן היה הרוס לחלוטין. בשלב מסוים הוחלט להתחיל בפרויקט שיקום, ולפי מה שהבנתי, זה נעשה, בין השאר, מכספי-תרומות וגם עיריית וינה השתתפה. כצפוי, השקיעו הרבה בשיקום חלקת המיוחסים. בשעתו נסע מישהו מוינה למעני לאתר את המצבה של סופי ויצחק ע"פ הפרטים שסיפקתי לו. הוא היה בטוח שטעה, כי הגיע למצבות של פרנץ ורפל, ארתור שניצלר ועוד כהנה וכהנה מפורסמים. אחרי שבדק במחשב בית-העלמין חזר והגנן סייע לו לאתר את המצבה. הוא שלח לי את התמונה וטען שסופי ויצחק קבורים בין המיוחסים. אני חושדת שלזה התכוון המשורר כאשר בהערות ברשומה של יצחק וגם של סופי נרשם: Klasse. וכעת לשאלת השאלות, למי שהתנסה בחיפושים משונים שכאלה: האם יש אפשרות לבדוק מי ארגן את המצבה לסופי ויצחק? המצבה בכל זאת נושאת טקסט אישי ולא רק פורמלי (שמות ותאריכים), ואני מאד מעוניינת לדעת אם היה מעורב בן משפחה בארגון המצבה או שגורם רשמי כלשהו, שאולי הסתמך על טקסט קיים של מצבה ישנה. לאור העובדה שהאוסטרים שומרים ומתייקים הכל, אני מניחה שאפשר אולי "להניח את היד" על הפרטים הללו. אוי לאיזה מחוזות אני מדרדרת ../images/Emo178.gif