סופו

סלים וארזה

New member
מנהל
סופו באתרים השונים יש דיווחים שונים. אני קורא ב-YNET שהקהל של הפועל ת"א ירק על סופו ולכן הוא קפץ אל הקהל. בכמה אתרים אחרים אין זכר ליריקות. בכל מקרה אסור היה לו לעלות לקהל, כפי שאסור היה לארל ויליאמס דאז לקפוץ גם כן. מזל שאין פצועים. הבן של אדלשטיין נפגע בלי כוונה מסופו, אבל על פי מה שאני קורא הוא בסדר.

אני לא יודע מה האוהדים עשו לו, אבל אסור היה לו להגיב בשום פנים ואופן. נדמה לי שהוא יקבל וואחד השעיה וקנס. דרך אגב, כאחד ששיחק גם באולימפיאקוס וגם בפנאתינאיקוס, הוא מכיר כל מיני פרובוקציות מהקהל.

youvall

New member
לפי מה שאני מבין מכמה מקורות מלבד קללות, היו שם גם יריקות ואיחוליי מוות לילדיו...במקרה כזה...ואללה, אני איתו!
אתה לא מאחל למותם של הילדים של מישהו ומצפה שהוא לא יגיב, אף אדם שפוי לא יכול להישאר אדיש לדבר כזה....

האם מישהו יודע, בוודאות, מה נאמר ונעשה כלפיי סופו?

droriko

New member
תגיד לי היית פעם במשחק בחיים שלך במשחק מקללים,לפעמים מכוער,זה חלק מהדיל. זה לא תיאטרון.

youvall

New member
הייתי במשחקים....אבל אני בן אדם נורמטיבי לא מאחל לאף אחד שואה, לא מאחל לאף אחד להתאבד ובטח ובטח שלא מאחל לאף אחד שילדיו ימותו...
אבל זה אני...כנראה, שאוהדי הפועל, שונים ממני...

מעולם לא ירקו עלי, מעולם לא ירקתי על מישהו אחר... אבל שוב, רק אני, כנראה שאוהדי הפועל שונים ממני...

ואל תגיד, אבל תחשוב עם עצמך, אם היו מאחלים למותם של הילדים שלך...איך בדיוק היית מגיב?

droriko

New member
לא יודע איך הייתי מגיב כי אני לא ספורטאי אבל מאחד שהוא כן ספורטאי,וכן מרוויח מיליונים על זה שהוא ספורטאי,הייתי כן מצפה שיתנהג כמו מקצוען. בדיוק כמו שאם שופט ישרוק נגדו שריקות שערורייתיות אני מצפה ממנו לא ללכת ולפוצץ אותו במכות. זה משהו שמתאים למשחק שגרתי בליגה ב' צפון. לא לקבוצה כמו מכבי שמתיימרת להיות בטופ של אירופה. סופו עוד הלילה צריך לעוף מפה קיבינימט.

youvall

New member
זה לא קשור למה הוא עוסק הוא בנאדם!!!

כל בנאדם שפוי היה מאבד את זה אם היו מאחלים לילדים שלו למות...או יורקים עליו....

droriko

New member
יופי אז גם רובן ראיוס יכול להגיד עכשיו "רפי דהן הציק לי פיזית כל המשחק, עד שלא יכולתי יותר ושברתי לו את הרגל". בספורט אין צודק או לא צודק,יש מקצוען או לא מקצוען. וכאן זה מקרה יותר חמור משל ראיוס,כי פה יש תקיפה של אוהד,כשחלק מעשרת הדיברות הלא כתובות של הספורט זה שיש דיסטנס בין השחקנים לקהל.

אגב אם ילד בן 10 היה מקלל אותך היית שובר לו את העצמות? כי הבדלי הגודל והכח בינך לבינו הם פחות או יותר כמו ההבדלים בין סופו לאותו אוהד. זה עוד משהו שצריך לדבר עליו. אם אתה כבר עולה ליציע להרביץ למישהו תהייה גבר ותרביץ למישהו בגודל שלך.

youvall

New member
סופו לא פגע באף אחד! לפי מה שאני רואה בסרטון, מי שדורס שם אנשים..זה האוהד הזה, שבעצמו לא קטן...

אגב, תסתכל על הסרטון שוב, סופו כבר במנהרה לרדת מהמגרש, והאוהד הזה דוחף את הראש לתוך המנהרה וממשיך להתגרות בו...שלא בזמן המשחק...
מרבית האשם פה- זה על האוהד...

ועד שלא נדע בוודאות מה נאמר שם ומה נעשה שם- ואללה, אני מאמין דווקא לשמועות על קריאות למותם של ילדיו של סופו...אוהדי הפועל הרוויחו את המוניטין הזה בכוחות עצמם..

youvall

New member
ואגב... טכנית, אם אתה ממש רוצה להיות קטנוני...אוהדי הפועל הם מחזיקי המניות של הפועל, ולפיכך, סופו ספג קללות גזענית, יריקות ואיחולי מוות לילדיו מהבעלים של הפועל תל אביב....

ואם אחד מעשר הדיברים הלא כתובים של הספורט זה הדיסטנס בין השחקנים לקהל, אז מישהו צריך לספר לאוהדי הפועל שיש דברים שלא עושים...כמו...לירוק על מישהו, כמו לאחל למותם של ילדיו של מישהו, כמו לקרוא לשואה למישהו או למישהו להתאבד....אנחנו לא מדברים פה על להגיד "בן זו*ה"....כנראה שהקללות האלה הרבה הרבה יותר משמעותיות!

ואני לא מקבל את הטיעון של תרביץ למישהו בגודל שלך....אם אתה בחור קטן, צנום וחלוש- אל תעצבן את המפלצת הגדולה.
זה כמו הטיעון האינפנטילי שאומרים נגד ישראל "אנחנו יודעים שחמאס יורה טילים על הילדים שלכם...אבל הוא קטן ומסכן אז אל תגיבו"- HELL NO!

זה לא אוהד ילד בן 10..זה אדם בוגר, שיודע שיש השלכות למעשיו, חיפש את ההתגרות- וקיבל את מה שמגיע לו....

GO SOFO, GO!

droriko

New member
גם חברה שלי היא אדם בוגר והיא די צנומה וקטנה אז רגע מותר לי להרביץ לה או לא? אני שואל ברצינות כי היא די מעצבנת האמת

מעבר למסך הצדקנות 1- אתה מבין את ההבדל בין אלימות בפועל לבין כלום?
2- אתה מבין את ההבדל בין כמה מילים שלצערנו שכיחות בנוף הישראלי , לבין קללות איומות חוזרות ונשנות כל המשחק מצד אותו אדם שכשראה שסופו נכנס למנהרה לכיוון חדר ההלבשה הגביר את המינון וחצה כל טאבו אפשרי?

האם אתה טוען שאתה מסוגל לשמוע נככה בכיף , שעה , שעה וחצי של נאצות על אמך ואביך (ז"ל) אשתך בנך וביתך שיאנסו על ידי חמאסניקים פלסטינים וכו' , ולשמור על פאסון?

droriko

New member
אני חוזר בי מכל מה שכתבתי הגבתי פה בזעם מבלי לבדוק את העובדות, אין כאן תירוצים יצאתי אידיוט(בעיקר כש״שלחתי״ את סופו ליוון)
אחרי שאני כבר מכיר את כל התמונה,גם בזכות התגובות פה, אני קובע שמי שאשמים אלה האוהדים. ואני לא צריך לספר לכם מי אלה האוהדים של הגועל. אני לא אומר שמה שסופו עשה בסדר, ואולי צריך להעניש אותו בכמה משחקים,אבל ההתנהגות של אוהדי רמאללה עברה כל גבול(כלומר כל גבול ביחס לקבוצות אחרות,להם מעולם לא היה גבולות). כן גם אני במשחקים מקלל את הקללות הרגילות ״זבל״ ״בן זונה״ וכדומה אבל זה חלק מהחוויה. ברגע שאתה יורק על שחקן במנהרה או תולה שלט שהקבוצה השניה היא יודנראטים זה כבר לחרוג מהפאן של המשחק אל עבר האלימות והגועל.

אני רוצה לציין לטובה את ארז,שלמרות שהבן שלו נפגע קל(כמו שאתם אומרים בכלל לא מסופו) לא רצה להפוך את האירוע לפסטיבל כדי להסיט את האור מההפסד. הגועל לא ראויים למאמן ואדם כזה.

כל הכבוד על ההגינות מסכים איתך לגמרי.
ממה שמתברר זה שאותו אוהד ירד בכוונה כדי לקלל את סופו...

מאד מסכים לגבי ארז אבל זה לא מפתיע אותי , אני חושב ששנים מפספסים אותו כאן , הבן אדם אומר אמת , יכול להיות שלפעמים יש כמה פרשנויות לאמת , אבל הוא אומר אמת כמיטב יכולתו , ולא לפי מה שיצא לו מהענין.
והפעם לא שונה.
ועל כך תמיד הערכתי אותו.

ונקודה נוספת רבים מאיתנו לא יודעים לקחת דברים חזרה כשהם מגלים שהם טועים.
כל הכבוד לך. לא טריויאלי בכלל.

Puskas

New member
הקהל של הפועל שנוי במחלוקת מצד אחד אני מסכים שהדרך שלהם לעודד היא בעייתית מאוד לפעמים (אם כי לא תמיד) ושם עוברים את גבול הטעם הטוב על בסיס חודשי בערך.
מצד שני, איזה עוד קהל בארץ מעודד בכזו אינטנסיביות גם בתקופות רעות ויותר מזה, איזה עוד קהל בארץ הרים קבוצה מהקרשים והגיע לליגת העל?
אז אפשר להגיד על הקהל הזה הרבה דברים וחלקם יהיה נכון ויש שם הרבה אוהדים חסרי תרבות (לא קומץ אלא גוש רציני),
אבל ככלל זה אחד הקהלים הטובים בארץ כשזה נוגע לתמיכה ודחיפה של הקבוצה שלו וזה לא דבר טרויאלי בליגה שבה לחצי מהקבוצות אין 200 אוהדים להביא.

droriko

New member
כמו שכתבתי בפורום כדורגל להזכירך יש ערים שאין בהן היסטוריה של כדורסל/כדורגל, ובגלל זה התושבים "מתפזרים" בין הקבוצות הגדולות, ובמקרה של הכדורסל הרבה מהם סתם לא מתעניינים יותר מדי כי זה ספורט פחות פופולארי מהכדורגל. אם נס ציונה נניח תשתקע בליגת העל ותהפוך לקבוצה לגיטימית אני בטוח שעוד 10 שנים יהיה להם קהל נפלא.

זה לא כל כך קשור לדיון על סופו אבל סתם רציתי לכתוב את זה כהערת אגב.

Puskas

New member
הרצליה קיימת המון שנים וקהל לא היה שם בחיים... זה לא מובן מאילו.

הקהל של הקבוצה שלך כמקשה - פשוט מחריד כל העידוד והאהדה שלהם לקבוצה שלהם לא שווים כלום כשרואים את רמות השנאה והחולניות שהם מסוגלים להפיק כשהם רואים צהוב.

למעלה