סוף שבוע רגוע...

סוף שבוע רגוע...

היי לכולם... מצטערתי שלא כתבתי בסוף שבוע פשוט לא הייתי כאן.. רציתי לספר לכם בערך מה עשיתי (לפני שאתם סוגרים את ההודעה תמישכו לקרוא אולי זה יעניין). ככה הייתי בקיבוץ (במועצה אזורית שער הנגב) ליד שדרות בערך 40דקות מעזה (אבל אל תדאגו זה בתוך הקו הירוק) בקיצר לעניין.. ביום ששי בין 13:00 - 16:00 נפגשים כמה אנשים מקיבוצים שונים בצומת קרובה למחסום כיסופים.. ומפגינים לפרק את גוש קטיף. כמובן שבגלל שהייתי באזור הצטרפתי אליהם, למרות שהיו ממש מעט מאוד אנשים אבל הם עושים זאת על בסיס רבוע במשך שנה. ואני חושבת שזה ממש חשוב. אני מבינה שיש כאן כמה מתנחלים ואני לא יודעת מאיפה בדיוק? אבל מה דעתכם על זה.. מה שמפריע להם שבניהם צריכים להגן עליכם בזמן שאתם לא ממש מעריכים אף אחד שהוא שונה ממכם, ואני שמעתי מהרבה חילים איך מתנחלים מתנגים אליהם. וגם אני מבינה למה מתנחלים נמצאים שם? אבל ממש חשוב לדעת פעם אחת ולתמיד מה המניע האמיתי שלכם? (אף פעם לא פגשתי או דיברתי או משהו קרוב כזה עם מתנחל) האם נולדתם בהתנחלויות לכן אתם שם כך שזה בעצם חינוך מין שטיפת מוח? או מה? ומה אתם חושבים על אנשים שמפגינים נגד מתנחלים, האם אתם בזים להם כאנשים קיללו אותנו זרקו עלינו דברים ויש שסתם צחקו עלינו? (השאלות לא רק למתנחלים אלא לכולם) שבוע טוב לכולם!!!! :)

all

New member
אז ככה

גם בצומת גן-שמואל יש אנשים שעושים את זה. הם ממש לא רבים, למען האמת מתוך סקרנות ספרתי אותם, אז כולל ילדים בני 12הם היו 23 אנשים. לא הייתי אומר שהם מיצגים משהו. ממש חבל לבזבז עליהם אפילו דקה. ולגבי המתנחלים. איזה מתנחלים? אלה שהגיעו מחצי האי-ערב לפני 300-400 שנים? או אלו שחזרו מאירופה לפני 50 שנה? בכל מקרה, אני מאוד מקווה שאף אחד לא ינסה לפנות אף אחד בניגוד לרצונו. כל פינוי בכוח של כל אחד מסוגי המתנחלים שציינתי למעלה, יביא להנצחת המלחמה הזו. יש לאפשר לכל סוגי המתנחלים לחיות בביתם בכבוד, כל עוד הם מקיימים את כל החוקים החלים עליהם. ואם יום אחד תקום מדינה פלסטינית, יצטרכו לקבל על עצמם אזרחות פלסטינית ולצייט לחוקי המדינה שתקום.

אל תזלזל בכמות...

גם ארבע אמהות לא היו הרבה אנשים בהפגנות שלהם, ובכל זאת, הם הצליחו לשכנע מספיק אנשים שצריך לצאת מלבנון. אהוד ברק לא היה מכריז לפני הבחירות ב-99 שהוא עומד לצאת, אלא אם הוא היה בטוח שזה מה שהעם רוצה. ומסתבר כנראה שהוא צדק. אז כנראה שיקח יותר זמן לשכנע את העם שלנו שהגיעו הזמן לצאת מהשטחים, אבל גם זה יגיע...

all

New member
לצאת מהשטחים

או להגיע להסכם? אלו הם שני דברים השונים זה מזה. לדוגמא, היגענו להסכם עם ירדן ומצרים והגבול שם פחות או יותר שקט. לבנון? שום דבר, יצאנו והכל ממשיך להיות כמו שהיה לפני שנכנסו. כי להחיזבלה ולרשות הפלסטינית יש אינטרס להרוג ישראלים, ולא משנה איפה. בשטחים, בלבנון או בתוך גבולות ישראל. והאמהות בשחור, אל תזכיר לי אותן, הן תפסו טרמפ מלוכלך על הקטע של הלבוש שלובשות אמהות שכולות (נשים באבל). אבל אלו בעצם נשים שמאלניות שהחזיקו בדעות אלו ללא שום קשר לשכול או אובדן בנים במלחמות. אין לי דבר נגד השמאל, אבל לתפוס טרמפ על אמהות שכולות, זה שפל!!!

אין דמות אחת כזאת שנקראת "מתנחל"

ורצוי שתכניסי את זה לראש ומהר. כל "מתנחל" כזה הוא אדם בדיוק כמוך וכל אחד מהם גר היכן שהוא גר מסיבות שונות. קרובי משפחה שלי גרו בהתנחלות במשך כמה שנים טובות, מפני שהדירות שם היו זולות מאד ביחס למקומות אחרים, ומדובר בבית פרטי מרווח ביישוב שיש בו איכות חיים מדהימה, וגם הנוף מהמם. הם היו חילונים בדיוק כמוך, הצביעו בקביעות למפלגת העבודה ותמיד אמרו "אם יחליטו להחזיר את השטחים - ברור שנעבור מכאן". הם גם תמכו בתהליך אוסלו כמו כל אנשי שמאל אחרים. רוב המתיישבים באותה התנחלות היו מהסוג הנ"ל, וכך לגבי כמעט כל ההתנחלויות החילוניות. מדובר באזרחים ישראלים לכל דבר, שפשוט הגיעו לשם בגלל המחיר הזול ואיכות החיים, וחלקם עוסקים בחקלאות. רובם ממשיכים היום לגור שם, פשוט מפני שנולדו שם והם התרגלו למקום. בתקופת השירות הצבאי שמרתי פעם בהתנחלות עפרה (התנחלות דתית). שם המצב היה שונה. אפשר היה להבחין באידאולוגיה של בני היישוב. הם באו לשם מתוך אמונה שזוהי אדמתם ועליהם ליישב אותה במצוות הדת היהודית. רוב הבלגן קורה ביישובים האלה. בקשר לזה שמתנחלים לא יודעים לקבל את השונה מהם - אלה לאו דווקא מתנחלים. זה אופייני באופו כללי לאנשים דתיים, גם מוסלמים. במאמר מוסגר, המתנחלים ביישוב עפרה התייחסו אלי נהדר. (האמת שלא היה לי אז שמץ של מושג מה זו התנחלות ולמי בכלל יש בעייה עם זה..)

הגדרות שונות - חינוך שונה

תשמע... אוקיי איך שהבנתי ממך שכל אחד גר איפה שהוא רותה כל עוד הוא מוכן להתפנות, (כמו רבים מתושבי רמת הגולן כיום). אבל לפי החינוך שלי ולפי דעתי שזה לא נכון זאת לא אדמה של אף אחד זאת אדמה כבושה. עכשיו נכון כל אדמת ישראל היא אדמה כבושה, אבל יש הכרה עולמית (בערך!!) על אדמת 48 אבל אדמת 67 היא עדיין שנויה במחלוקת, כשתושבי השטחים חיים בקופסאות סרדינים, כאשר יש באפשרותם להתפתח ולחיות על שטח המתנחלים. עכשיו עופר ידיד, אני לא יודעת מתי שירתת אבל היום המתנחלים תפסו תחת והם קצת יותר חוצפנים, בגלל שתמיד חושבים שאני יהודיה בכל הפגנה שלא תהיה יקראו לי זונה כי מתרעעת עם ערבים, אמא שלי תמיד תישאר בן אדם חריג בגלל שהיא נשואה לערבי, גם למתנחלים וגם לשמאל (הנאור - יענו מצבעי עבודה ואפילו מרצ). אם מדברים על שתי מדינות אז לפי דעתי כן צריך לפנות את המתנחלים, אבל אז יגידו לי שאת הפלסטינים בעלי תעודת זהות כחולה (אני) גם צריך לפנות משטח ישראל, אבל לי אין בעיה לגור כל עוד הזהות שלי היא חופשית ואני מקבל את כל הזכויות שלי אני מוכנה גם לבצע את כל החובות, אני בספק שהמתנחלים מוכנים לעשות את אותו הדבר, ואני חושבת שזה שנוי במחלוקת כי יש הרבה פליטים ויש להם הזכות לחזור לאדמתם. עכשיו נכון שאולי זה שהפגנו היה ממש מעט, אבל לפי דעתי זה גם עוזר זה מציק לגוש קטיף ששכיניהם (הקיבוצים) לא תומכים בהם ה די פוגע שמישהו בעל דמך לא מאמין במה שאתה עושה. טוב זהו נראה לי לבינתיים אני יכולה לכתוב ולכתוב.. וזה לא יפסיק.

אז ככה...

אותם מתנחלים דתיים שהגיעו לשם מסיבות אידאולוגיות, מאמינים (בדומה למוסלמים הדתיים, ותקני אותי אם אני טועה) שהאדמות האלה נמסרו להם מידי אלוהים, ופשוט אסור להם לפנות אותן, כי הם ייחשבו בוגדים בדתם. את אותם האנשים ממש לא מעניין מה האו"ם קבע, והאם הם נחשבים כובשים או לא, מפני שלדעתם האו"ם הוא אירגון חד-צדדי לטובת הערבים, ובכלל, את המילה האחרונה אומרת לדעתם הדת. לא האו"ם ולא הממשלה. מבחינה אידאולוגית, האנשים האלה מזכירים את החמאס והג´יהאד בחוסר הרגישות שלהם ובחוסר היכולת לקבל דם "אחר", או את כל מי ששונה מהם, אפילו הוא יהודי חילוני. אבל, וההבדל הוא גדול, הם אינם שולחים מתאבדים. אין להשוות את הטרור של החמאס לטרור של המתנחלים. זה פשוט לא דומה. בנושא פינוי המתנחלים, חשוב לזכור שבסה"כ, מספר המתנחלים האלה הוא קטן מאד באופן יחסי למספרם של הערבים בשטחים, ושטחן של ההתנחלויות האלה איננו כה גדול. אני בטוח שחלק מהמתנחלים יעדיפו לקבל את מרותה של המדינה הפלסטינית מאשר לפנות את ביתם, מפני שכמו שאמרתי - פינוי פירושו מבחינתם בגידה בדתם. אם כי הם יילחמו נגד ההחלטה לרדת מהשטחים עד הרגע האחרון. ברור שכל עוד המתנחלים מסרבים לחיות תחת שלטון פלסטיני, אין מה להשוות את הדרישה לפינויים לדרישה לסלק מכאן את ערביי ישראל. בנושא הדת, זהו דבר ידוע שדתיים מסרבים ברוב המקרים לקבל את ה"אחר". "אחר" כזה יכול להיות כל דבר, לאו דווקא יהודיה שהתחתנה עם ערבי. אבא שלי גדל במשפחה דתית בילדותו, והוריו עשו לו את המוות כשהתחתן עם יהודיה חילונית (הם ציפו שילמד בישיבה). אפשר לומר שהם כמעט לא דיברו איתו במשך שנים. מהר מאד גם הוא הפך לחילוני ודעתו על הדת הפכה להיות בערך כדעתי.... גם אמא שלו (סבתא שלי) ניתקה שנים רבות את הקשר עם אחותה היחידה, מפני שהאחות התחתנה עם נוצרי (שהיה, אגב, אדם מקסים). אגב, תקני אותי אם אני טועה, אני לא חושב שדתיים מוסלמים או נוצרים מתנהגים באופן שונה...

ליאור א.

New member
באיזשהי הגדרת זמן כולנו מתנחלים

יהושע עבר את הירדן ובני ישראל התנחלו בארץ ישראל יהודים מיפו הכשירו חולות והתנחלו בתל אביב כל הארץ שלנו פנויה להתנחלות ואנחנו עם מתנחל. בקשר להפגנות אני מניח שתמיד תוכלי למצוא פורום כלשהו להפגנה בשביל משהו אבל זה באופנה, לא?

מולדת.

New member
אני גרה בגוש קטיף

בע"ה אז איך היה להפגין נגדנו? אני מקווה שנהנת. כל ההפגנה הזאת זה תסלחי על המילה זה"זבל" זה לפעול בצעדים לא נכונים. את מוזמנת לבוא אלינו לישוב ולראות איך מתנהגים אל חי´ילים, אנחנו מפנקים אותם בטירוף ועושים הכל ע"מ שיהיה להם כאן טוב ולרגע לא מזלזלים בהם!! זה נחמד לקחת את הכמה שמזלזלים ולהפיל את זה על כולם ואת יכולה להגיד חופשי שהמתנחלים מזלזלים אבל את פשוט תטעי. למה אנחנו כאן? כי זה שלנו!!!!!!! אנחנו לא כאן כי נולדנו כאן ומתוך שטיפת מוח אנחנו כאן כי זה שלנו-אנחנו מתנחלים לא מתיישבים!. א"י הובטחה לעם ישראל והיא נחלתו! תמיד לעם ישראל היה קשר לא"י וגם בתקופת הגולה תמיד היו געגועים לארץ. הרבה אנשים שגרים כאן מרגשים שזאת משימה לאומית וזאת חובתם בגלל היותם יהודים. אני עומדת להתחתן בע"ה עוד פחות משבוע וכשדברנו על איפה לגור הרגשנו שזאת חובתינו דוקא בימים קשים אלה לגור כאן! ואם עם ישראל יצטרך אותנו בעוד כמה שנים בנגב או בגולן אז נלך לגור שם, אנחנו חייבים לשמור על הארץ שלנו כי אין לנו ארץ אחרת, פשוט אין!! יום טוב! מולדת

tipid

New member
אז יש לי שאלה?

למה כדי למנוע הפגבות לא התיישבתם בנגב בשטחים הריקים ודווקא הלכתם לגוש קטיף מוקום שקורא לוויכוחים וחיכוכים.

מה הקשר?

עופר אני מסכימה איתך... שהדת הי עיוורת לכן אינה מאמינה בשום דת.. ולכן קשה לקבל מתנחלים ואני נורא רוצה לתקשר עם מתנחלים אבל קשה לי.. אני יודעת שזה בורות אבל ממש קשה ואני בחיים לא אוכל לדרוך על אדמת "התנחלות" (לפי המושגים לפי לפחות) למה דווקא גוש קטיף כי היינו באיזור שם הייתה ההפגנה וזה די צודק אין להם מה לעשות עד מתי אתם רוצים שיהרגו לכם אנשים כדי שתצאו (אני לא מצדיקה את ההרג). הייתי גם בהפגנות ליד ההתנחלויות היותר גדולות.. אריאל, אלון מורה וכו´..

all

New member
אנחנו לא רוצים שתהרגו לנו אנשים

ואם תהרגו לנו אנשים אנחנו בטח שלא נצא!!!!!!!!!!!!!!!! ההפך, אנחנו ניכנס ונתנחל כל כך חזק, כך שבעוד 100 ישכחו שבחברון היו פעם ערבים!!!!!!!!!!! את מנהלת פורום את??? - "כמה אתם רוצים שנהרוג לכם, עד שתצאו". נסי להרוג את כולם, אז בטוח נצא ולשיפור התדמית - "אני לא מצדיקה את ההרג".

אתה לא מבין את הבעייה...

עם 2.5 ילדים בממוצע למשפחה, ועם שטחים ענקיים בגליל שאף יהודי לא מגיע אליהם, ועם מגדלים בת"א ובחיפה (בשנים האחרונות אפילו בקריות) שכבר מגיעים לעננים.. בקרוב לא יישאר אף מתנחל פוטנציאלי!! בשנותיה הראשונות, ישראל דרשה ממדינות ערב השכנות לקלוט את רוב הפליטים שגירשה מתחומה. היום, לאחר שעם מצרים וירדן נחתמו הסכמי שלום מבלי שקלטו פליטים נוספים, ולבנון לא תוכל לעולם לקלוט פליטים מוסלמים מפני שלא מתחשק לה לעבור עוד מלחמת אזרחים.. נשארה רק סוריה..... מישהו חושב שסוריה תקלוט פליטים בקרוב? לא נראה לי..... אם לא, האופציה היחידה שנשארה היא מדינה פלסטינית. אלא מה? התכנון של ממשלות ישראל היה ליצור התנחלות יהודית בסמוך לכל יישוב ערבי. למה ומדוע? כדי שלא ניתן יהיה לעולם לבצע הפרדה! במילים אחרות, כדי שאי אפשר יהיה להגדיר גבולות של מדינה פלסטינית, אם וכאשר תהיה דרישה כזו..

all

New member
עופר יקר

לדעתי 2.5 ילדים למשפחה הם אסון אקולוגי. לדעתי יש להוריד את אוכלוסיית העולם למקסימום 600 מליון איש ע"מ לאפשר לטבע לנקות את פליטת הזיהום של האדם. לדעתי אין כל רע ביצירת מגדלי תאומים כל עוד הדבר מאפשר יצירת מרחבים ללא אדם - מקום לחיות בר (שזה מין חיות כמו כמו בגן חיות, רק בלי סורגים). סוריה, נוצרים ומתנחלים מעניינים אותי כמו התחת של פרס. אני דוגל במערב רק בגלל שהילודה שם קטנה מ- 2 ילדים למשפחה, והקטנת אוכלוסיית האדם היא הגאולה בכבודה ובעצמה. אולי אני מטורף, לא יודע. בכל מקרה, מטורף בעולם שכזה, זו ברכה!

אכן כך הוא.. אפשר ללמוד מקנדה

כיצד הפכו איזורים שלמים לפארקים לאומיים. ההבדל הוא.. ששם אין שטחי מריבה.

כי ממשלת ישראל רואה דברים בטווח של

לא יותר ממטר לפניה.. בינתיים רוב הציבור היהודי בישראל מצטופף בערים גדולות במישור החוף, בונים עוד ועוד לגובה, ושטחים נרחבים ביותר בחלקים האחרים של הארץ (בעיקר הגליל והנגב) נותרים בשיממונם. הדברים הגיעו לידי כך שקרקעות של ערבים בגליל מופקעות לטובת יישובים זעירים מבחינת מספר התושבים וענקיים מבחינת שטח השיפוט. משגב למשל, 200,000 דונם שטח שיפוט - לעומת 50,000 דונם בתל אביב!, ורק 14,000 תושבים - לעומת 356,000 תושבים בת"א. אבל למדינת ישראל היה משום מה דחוף להקים יישובים דווקא בשומרון... איזור שמעולם לא סופח לשטחה. בסופו של דבר השומרון יעבור למדינה פלסטינית (עם המתנחלים), הגליל יעבור ללבנון, שהרי יהודים כמעט ולא מגיעים לשבת בו.. והנגב? תמיד היה שם רוב בדואי - הוא יסופח לירדן. ות"א? ת"א תישאר אצלנו, וכל בניין חדש ייבנה לגובה של התאומים......

all

New member
אולי בשביל

שהויכוחים והחיכוחים על חיפה, יפו וואדי-ערה, יהפכו ללא אקטואליים???

למעלה