סוף שבוע פה....

aשרון

New member
סוף שבוע פה....

אז אחרי העלאת השדרוג של מערכת תפוז, צפוי לנו עוד כמה זמן של תיקוני מערכת. זה מרשים איך שהם תיזמנו את זה עם עבודות הרכבת הקלה בת"א.

אישית אני לא אוהב את העיצוב החדש, מאוד צפוף.
היחס בין רובליקת השרשורים לרובליקות כותרת הפורום, הקידום והפרסום של תפוז הוא לא הגיוני. הגיוני יהיה ששטח השרשור יהיה יותר גדול, כי זה כל המטרה בפורום. השרשורים.

וחוץ מזה הם החליפו את הרוב המוחץ של האומיטיקונים, ואני לא אוהב את החדשים. אין מה להתרגל אליהם הם פשוט לא נעימים בעין, לא מיוחדים ולא מביעים שום רגש כמו הקודמים. וחבל.

מה דעתכם על המערכת המשודרגת?

בברכת סופ"ש נעים וממוזג, שרון.
https://www.youtube.com/watch?v=mdBPMvUgp_A

hatzilonit

Member
מנהל
אל תשכח להביע את דעתך בפורום מנהלים

וגם את דעת הגולשים שלך :)
(במיוחד כי אנחנו בדעה אחת - שיוחזרו הייקונים הישנים!!!)

RonSwanson

New member
רובריקה*

אני חושב שהעיצוב החדש סביר, אולי כי ציפיתי לגרוע הרבה יותר. אני בעיקר לא מבין מה הרווחנו - הוא נראה דומה לקודם, רק אטי יותר ופחות נוח.
לי חסרה תיבת ה-dropdown משמאל שדרכה ניתן יהיה לגשת בקלות לפורומים המועדפים האחרים. כעת היא במרחק של שלושה קליקים מיותרים (כלים ומידע > הפורומים שלי > הפורום המבוקש).

mountain0goat

New member
אני אוהב את הפורומים החדשים

לפחות הם לא נראים כמו אתר מלפני 20 שנה ונראה לי שיש פחות זבל של פרסומות (יותר קל לחסום את הרוב).

לגבי האמוטיקונים - אני בהחלט בעד להשאיר את החדשים כי זה גורם לכל כך הרבה צער פה

aשרון

New member
כי זה גורם לכל כך הרבה צער?...

שובב לוחמני שכמותך,
אם היתה לי עכשיו איזו עז מהימים הראשונים של פייסבוק שהייתי עושה איתה פוקים לאנשים, אז היא היתה נוחתת עליך כמו פאשניסטה באירוויזיון 86' שמנסה לכבוש את העולם. האומטיקונים האלה חשובים....
&nbsp
אתם לא יודעים כמה דיבורים יש על זה יש בפורום מנהלים.
רוב מנהלי הפורומים פשוט שוכבים על הגדר בעניין הזה ולא מוכנים לוותר.
ואני בדעה של להחזיר אותם לצד החדשים, לא או או, ככה שני הצדדים (תפוז והגולשים) מקבלים מה שהם רוצים ויהיה יותר מגוון לבחור ממנו.
&nbsp

mountain0goat

New member
מה המנהלים האלה חושבים לעצמם?!

שזאת דמוקרטיה?! שזאת תוכנית כבקשתך?!!
תפוז צריכה לראות שיש לה עמוד שדרה ולעמוד על ההחלטה שלה ולא להיות מושפעת מבריונות רשת טיפוסית שכזאת

ובנימה יותר רצינית - כל הemojiים (אמוטיקונים) היום הם אותו הדבר. לא שמת לב שהרבה מהם דומים מאוד לemoji של וואטסאפ למשל? זה בגלל שהם הפכו לסטנדרט ויש להם קוד ascii - כלומר הם נחשבים לאות (letter). לכל האותיות בכל השפות יש קוד ascii יחודי משלהם והעובדה שתמונות מסויימות מיוחסות היום כאותיות לכל דבר צריכה להגיד לך שהיום הם כבר חלק מהטקסט.
אני מניח שתפוז הלכו על התמונות הסטנדרטיות לemoji האלה שלא היו יפות במיוחד אבל בהחלט הכי דומות לשאר התוכנות.

aשרון

New member
למה שתפוז לא תשמור על הייחוד שלה?....

משום מה הוחלט להסיר אמוטיקונים ייחודיים לתפוז, שהיו סמל מסחרי של האתר. הוסרו גם אמוטיקונים שלא העלו להם תחליף - למשל האמוטיקון שמגיש פרח ואמוטיקון החיבוק.
&nbsp
בהנהלת תפוז טוענים שמדובר באמוטיקונים חדשניים שמתאימים לשנת 2015. זה לא כך, הם מיושנים ודהויים, כמו חולצת טריקו שעברה מאות כביסות. ממש קשה להבין איזו הבעה יש על הפרצוף של האמוטיקונים החדשים. לקודמים היה לכל אומטיקון אישיות ברורה, זו היתה שפה יפה וברורה. אמוטיקונים הם דרך להביע רגש, להביע מחוות מעבר לטקסט. הם היכולת לחייך עם הטקסט, לבכות, לחבק, לנחם, להושיט פרח...
&nbsp
אולי מנסים כאן ללכת על אמוטיקונים דומים לאימוג'י של הוואטסאפ, אבל אפילו בוואטסאפ הרזולוציה שלהם יותר טובה והם יותר תלת-ממדיים מכתמי הצבע הנוכחיים.
העניין הוא שהעיצוב של הפורום והפיצ'רים זה הפלטפורמה, והאמוטיקונים זה חלק מהתוכן. אתה משנה את הרקע, את הגוונים, מחליף כפתורים.. זה דברים שאפשר להתרגל אליהם, וזה דברים שאפשר עוד לתקן ולשנות. אתה מחליף את האמוטיקונים, אתה משנה לחלוטין את השפה של הגולשים. זה כמו שתחליטו להעלים לנו מהמקלדת כמה אותיות.
&nbsp
הרבה גולשים ומנהלים התלוננו (גם בפורום משוב) על המראה המכוער (כן, מכוער) של האמוטיקונים החדשים. כתבו על ההחלפה הרטרואקטיבית בין לילה ששינתה בצורה מהותית את האופי של התגובה. כתבו על חוסר מהותי באמוטיקון החיבוק והנחמה. והתגובה של הנהלת הפורומים? "לא נחליף את האמוטיקונים, כבר התאהבנו בהם".
&nbsp
חוץ ממשהו כמו שתי תגובות חיוביות שראיתי בפורום משוב אף אחד לא אוהב את האמוטיקונים החדשים. אם התשובה של הנהלת האתר תמשיך להיות "אבל אנחנו אוהבים אותם" - הם באמת ישארו היחידים שאוהבים אותם, כי הגולשים כאן לא חייבים להם כלום, ואם לא יהיה להם כיף כאן, הם לא יישארו.
&nbsp
ההחלטה הייתה שגויה ולא התחשבה בגולשים ובצרכים שלהם. האמוטיקונים בתפוז לא היו מיושנים, הם היו יחודיים, מקוריים, עשירים, מלאי הבעה. הם היו חלק מהנכסים של תפוז, חלק מהמותג, חלק ממה שהופך את תפוז לתפוז. אין שום היגיון עסקי בהחלפת סוס מנצח!
&nbsp
ומילא להחליף משהו אהוב ועובד (למה?), אבל להחליף אותו במשהו דהוי, כעור, גנרי וחסר כל ייחוד, כזה שלא משתווה לאיכות הקודמת, זה נשמע הגיוני?
&nbsp
אני באופן אישי נמנע היום לגמרי מלהשתמש בהם וכמוני גם מנהלים וגולשים אחרים וותיקים לא פחות.
&nbsp

mountain0goat

New member
אולי

עצם המראה הישן של כל האתר היה מאבד להם גולשים עם הזמן. בהחלט יכול להיות שמתיחת פנים כוללת היא מה שהם צריכים. אנחנו לא יודעים מה קורה מאחורי ההחלטות שלהם והם לא יגידו את זה לגולשים כמובן. במקום זה הם יכתבו לך שטויות כמו "אנחנו אוהבים אותם".
לגבי הכיעור, כן. מסכים שהם לא בטוב טעם אבל אולי להחליף את הישנים זאת החלטה עסקית.

aשרון

New member
אולי זו החלטה עסקית...

אבל החלטה מוטעית, מכיוון שזו ירידה ברמה ממה שהיה קודם.

Acoustic 3

New member
לא צריך להגזים..

אני רואה שלקחתם ממש קשה את האייקונים.. אני יכול להבין למה אתם חושבים שזה פחות מתאים.
הם לא מכוערים כמו שהם מאוד "מפוקסלים". האיכות לא טובה כלל.
הקווים לא ברורים, לוקח זמן להבין את מהות האייקון ואת הרגש שהוא מנסה להעביר כי האייקון פשוט לא ברור. הדבר חשוב כיוון שבעידן הנוכחי האייקונים הם חלק חשוב מהטקסט ושווים אפילו למילים. יש הודעות שלא מצריכות מילים כיוון שאייקון אחד מביע הרבה יותר.
דבר נוסף, ובעיניי הוא בין החשובים ביותר: אהבתי מאוד את הקישור בין האייקונים "התפוזיים" לשם של האתר עצמו. כל אייקון היה תפוז אחר בעל אופי אחר.. זה היה מקסים.
בלי האייקונים האלה, השם של האתר הוא פשוט עוד שם חסר כל קשר למהות. האייקונים עשו את הקישור באופן כל כך יפה שעכשיו זה די הלך לאיבוד.

דבר נוסף שמשגע אותי הוא הצבעים הדהויים. צבעים דהויים זה טוב - כי הם "מבהירים" את האווירה ויוצרים ממשק נקי ומינימלי.
אולם - מעבר לעובדה שמערכת הפרומים רחוקה מלהיות מינימלית, היא גם פתאום דהוייה באופן כל כך מוגזם שאני מתקשה לקרוא את הכתוב.
הכל אפור.. אפור טיפה כהה על גבי אפור טיפה בהיר.. הכל "טיפה" משהו.
שום דבר לא מובהק.
אפילו הכינוי שלי כבר לא מודגש, אלא דהוי. אני מתקשה למצוא את ההודעות שאני בעצמי כתבתי ולבדוק את התגובות שקבלתי. זה כל כך מהותי בפורומים של מומחים שבהם אתה כותב שאלה ומצפה לעזרה..
פתאום המלל נעלם בתוך ים של אפור דהוי.

אני לא חושב שהבעיה היא ההדרגתיות של השינוי.
אני זוכר שתפוז תמיד שינו משהו באופן הדרגתי ועדיין כולם "התנפלו" עליהם.
זה התחיל כשהיה את ה"כרטיס אישי" (בשפה תפוזית קראנו לזה "כרטיסישי") לפני 10 שנים ותפוז החליפו את הכרטיסים ב"עולמות". כולם כעסו.
זה המשיך עם החיפוש הישן שהוחלף בחדש - כולם כל כך כעסו שתפוז השאירו את החיפוש הישן לצידו של החדש..
ההדרגתיות היא לא השאלה - כי אף פעם לא מקבלים שינויים טוב אם יש לך למי לבוא בטענות.
במקרה הזה, השינוי יכול היה להיות טוב יותר אם היה הולך לכיוון מובהק יותר ולא לאיזור פרווה, טפל וחסר כל כיוון או הצהרה.

מייקרוסופט למשל עשו עיצוב מכוער וטפל שנראה כאילו נובע מעצלות. אולי לא לטעמי, אבל אין ספק שיש שיפור ברמה הפונקיונאלית ושהושקעה הרבה מחשבה כדי לתת פנים חדשות ואחידות לכל שירותי מייקרוסופט.
אבל פה זה לא כך. אני בטוח שהושקעה מחשבה, אבל לא נראה לי שהושקעה מחשבה בפונקציונליות לצד המראה הכללי.
מערכת הפורומים נראית שונה לחלוטין ממערכת הבלוגים, הצ'אטים, והקומונות (שהשד יודע למה הן עדיין קיימות).
לא מדובר בממשק אחיד וצבעים אחידים שיכניסו את כל השירותים שתפוז מציעים לתוך "בית" אחד. מדובר בקו לא ברור, מפוזר, אמורפי וחסר אופי.
חבל.

אבל יאללה צאו מזה, זה רק אתר באינטרנט.. מה השתגעתם?

Acoustic 3

New member
תיקון טעות, הם החזירו את ההדגשה לשם

וברוח הדברים, אולי עוד דברים ישתפרו.

aשרון

New member
אבל לפחות החזירו

אני שמח על אלה שהוחזרו, כי לפחות יש עם מה להשתמש .

למעלה