סוף שבוע עמוס....

9ball master

New member
סוף שבוע עמוס....

בתחרויות בעולם, מלבד אליפות ווילס בסנוקר ואליפות העולם לנשים מתקיימת גם בימים אלו אליפות ארה"ב בפול על שולחנות בר, בתחרות משחקים 9ball ו 8ball על שולחנות "בר" שהם שולחנות בגודל 7 פיט (אך ברמה מקצועית, לא כמו אלו שיש בארץ) אשר ניתן למצוא כדוגמתם כמעט בכל בר בארה"ב. לתחרות נרשמו 167 ובינהם המון שחקנים מהרמה המקצוענית הבכירה, הפרס למקום הראשון הוא $10,000
ואצלנו בארץ, כרגיל - יבששששששש.......

pooltool

New member
אל תשכח שיש עוד מעט טורניר בלינקולן

מממממ מאז שעזבתי אני רואה שעלית לדרגת מנהל איזה קידום נו אז מה חדש ?

9ball master

New member
ברוך שובך ../images/Emo24.gif

איך היה בלונדון? מצאת מועדונים ראויים לשחק בהם פול? יש תמונות? פה הכל דיי כרגיל, שום דבר לא מתחדש פה בארץ (חס וחלילה....
) לפורום נוספו מאמרים וקישורים, כמו כן עלה מילון מושגים וקטגורית "שאלות נפוצות"

9ball master

New member
על איזה תחרות אתה מדבר...

אתה מתכוון לתחרויות החודשיות שהם עושים? מתי יעשו בארץ תחרות כמו שצריך? במשך סוף שבוע אחד ולא כזה שנפרס על חודשיים ושכל אחד משחק עם היריב שלו מתי שנוח לו... בפעם האחרונה שהיה דבר כזה, זה היה לפני יותר משלוש שנים (תסלח לי שאני לא מתייחס לארועים של עמותות לא רלוונטיות..)

lior02010201

New member
לך בטח יש מספיק קשרים בשביל

לקחת יוזמה! לארגן איזו תחרות לפי כל הקרטריונים שיש... אני בטוח שההשתתפות תהיה גדולה וכל מועדון גדול ירצה לארח אצלו (נסה לארגן גם נוער שאני אוכל לשחק (להפסיד) גם)

drums123

New member
מתי הטורניר? אני כבר כמה חודשים

מעוניין ללכת וכל פעם לא יוצא לי..

Djx

New member
מה לעשות...

בארץ יש הרבה דיבורים כמו חול אבל באמת אין מה לאכול :)

9ball master

New member
תגובה לליאור ול Djx

נכון להיום אני לא מעוניין לנהל תחרויות אלא מעדיף להתחרות בעצמי, אך מכיוון שאין כל כך תחרויות שבהן אני מוכן להשתתף מסיבות שבדרך כלל נעוצות ברמת הארגון והציוד של התחרויות בארץ אז לא תראו אותי בהרבה תחרויות. לגבי דיבורים כמו חול וקשרים שלי עם כל מיני גופים, נכון לכתיבת שורות אלו רוב ממועדונים אשר עורכים תחרויות עושים זאת לשם קידומם הכלכלי המיידי ולא לשם קידום הספורט (אשר יקדם אותם כלכלית בדרכים עקיפות). תחרות אשר נערכת ומנוהלת בצורה נכונה לא מכניסה כסף לקופת המועדון, להיפך מדובר בהוצאה, אך מדובר בהוצאה השווה בערכה להוצאות על פירסום המועדון. בעלי מועדונים בארץ לא רואים זאת ומחפשים את הרווח המהיר. אי לכך, כמעט ואין אף מועדון אשר מוכן לערוך תחרות ראויה לשמה!!! כבר עשינו בפורום זה את כל התחשיבים בעבר (תחפשו בארכיון) אם מישהו עדיין חושב שאלו דיבורי סרק אז תמצא לי את המועדון אשר מוכן לסגור לי שטח במועדון שלו שיכלול בין 8 ל 16 שולחנות בין יום חמישי אחר הצהריים ועד לשעה 23:59 במוצאי שבת ואני יראה לו איך עושים תחרות!!!

9ball master

New member
דרך אגב....

אמנם אני התייחסתי בהודעה האחרונה רק למועדונים אבל וזה א ב ל גדול, אני לא חושב שלרוב השחקנים מגיע שתהיה להם תחרות רצינית ומקצוענית. אני אומר דברים אלו עם כאב גדול אבל זאת האמת!!!! אם שחקנים רוצים טורניר רציני אז גם הם צריכים להפגין רצינות ומקצועיות כמו לכבד את חוקי התחרות ואת החלטות מנהלי התחרויות וכן עליהם להבין שזהו ספורט ואם הם רוצים לקחת חלק אז הם צריכים להיות ספורטאים עם כל הקשור בכך וזה אומר שאם התחרות מתקיימת במהלך סוף השבוע אז זה מה שהמתחרה צריך לעשות באותו סוף שבוע ולא לצאת עם החבר'ה או ללכת לים וכו' אני חושב שאני יכול לספור על יד אחת את כמות השחקנים בארץ אשר יהיו מוכנים להשקיע משהו מעצמם.

O f e r P e e r

New member
לא נראה לי...

(מצד אחד) הגיוני לסגור מועדון לסוף שבוע שלם... צריך לזכור שקיימים שחקנים שומרי שבת! ובנוסף הכנסות העסק ייפגעו!!! (מצד שני) אין ספק שאפשר להרים אירוע ברמה גבוהה למשך מספר ימים ורצוי להשתמש בקיים!!! ציוד: זה הציוד הקיים בישראל!!! רמת משחק: בעזרת ארגון נכון, נמשוך מספר רב יותר של שחקנים אשר ימשיכו וישקיעו באימונים ולאט לאט רמת המשחק תעלה ויותר אנשים יחפשו מקצועיות ברמות השונות... אסור לפסול על הסף שום דבר!!! המטרה היא קידום הספורט - אך ללא פשיטת רגל... האירועים שאנחנו רואים בטלוויזיה יפים נעימים ומושקעים מאד! אך קיימים כל כך הרבה אירועים ברמות שונות ובמועדונים... בסופי שבוע, אך מעולם לא בשעות הלחץ... אף אחד לא צריך לממן אירועים אלו במאת האחוזים... פשוט כל אחד יתרום כראות עיניו! לא חסרות דרכי ביצוע... הבעייה נובעת כאשר רוצים לאכול את כל העוגה לעצמם!!! כאשר יש לך עובדים שמרוויחים 20 שקלים בשעה ואין להם מושג קלוש כיצד לארגן אירוע (לא מהסיבה שאינם יכולים- אלא פשוט לא למדו: ויש הרבה מה ללמוד) ככה זה נראה, כל אחד עושה כראות עיניו וחוקי המשחק או האירוע (חה חה חה...) כל מועדון והחוקים שלו ותמיד תמיד הם הנכונים!!! נכון לרגע זה: אין מועדון אחד בישראל האוכף את כלל החוקים בביליארד בזמן אירוע ללא קשר לרמת המשחק!!! לגבי השחקנים: המנטליות הישראלית היא "אנחנו הכי טובים, יודעים הכל, ניצחנו את הבולטס..." וכן הלאה!!! לפי דעתי ברמה החובבנית הפרסים צריכים להיות קשורים לביליארד בלבד, רק ברמות המשחק הגבוהות הפרסים אמורים להיות פרסים כספיים... (אבל זו רק דעתי האישית) זה אבסורד כאשר נרשמים לליגה במועדון, משלמים דמי הרשמה , כל שבוע תוספת של דמי משחק כאשר בסיכום הליגה כל משתתף הוציא כ 400 שקלים והפרס הראשון עומד על 1200/1500 שקלים... כל עוד שחקנים ישתתפו באירועים שכאלה... בעתיד הקרוב נראה שום תוצאה בקידום הספורט!!! ואל כך... חבל מאד!!! כולנו אחראים כאן!!! שבוע ביליארד מהמם וטוב עפר

9ball master

New member
מצטער אבל...

לא יכול להיות שתחרות מתחילה ביום אחד ואז ממשיכה בשבוע שלאחר מכך, לזה קוראים ליגה..... בו נקרא לילד בשמו, טורניר מתחיל ונמשך ברצף, בצורה זאת כל הספורטאים נמצאים באותה מסגרת ובאותם תנאי לחץ. טורנירים קטנים אשר נערכים מידי סופ"ש ברחבי העולם, בדרך כלל מתחילים ונגמרים באותו יום ואז יש לך מועדון מלא בשחקנים שלא עוזב אותו במשך כל שעות התחרות, השחקנים אוכלים, שותים, מתאמנים ונחים בשטח המועדון, וכך המועדון מרוויח את פרנסתו!! אבל אם אני בא, משחק 20 דקות וצריך לחזור בעוד שבוע, אז אני לא יזמין אפילו כוס מים... בתחרויות גדולות יותר שנמשכות יותר זמן, בין 3 ל 10 ימים, עדיין עושים זאת ברצף, כי רק כך ניתן ליצור אווירת תחרות שזה משהו שספורטאי צריך להרגיש. אם אין אפשרות לעשות זאת אז שיעשו ליגות אבל שלא יקראו לזה טורניר או תחרות. לגבי שומרי שבת, גם כדורגל משחקים בשבת...

lior02010201

New member
אני בעד תחרויות באותו יום

כמו בג'ודו למשל כל קטקוריה מתחילה ונגרת ביום אחד זה יוצר מתח לקראת כל קרב ובאמת אווירה!

9ball master

New member
ההבדל הוא ש....

בג'ודו הקרבות קצרים, לעומת זאת משחק פול אשר משוחק הטוב מ13 (עד 7) יכול לקחת שעה ולפעמים יותר. על מנת לסיים תחרות ביום אחד צריך מספר גורמים: 1. סך השחקנים לא יכול לעלות על 32 2. לשחק בשלבים המוקדמים רק עד 5 (הטוב מ9) 3. יש להתחיל מאד מוקדם ב 10 או ב 11 בבוקר (מתאים לשבת) וניתן לסיים את התחרות עד הערב ועוד לאפשר הפסקה לאוכל ומנוחה עבור השחקנים. מעבר לכך זה יצרוך יותר זמן. מכיוון שאין בארץ שחקנים מקצוענים שלשחק ביליארד זאת העבודה שלהם הדרך היחידה לערוך תחרויות זה בסוף שבוע. גם תחרות שתיערך במשך כמה ימים משעות הערב היא לא רצינית כי לא ניתן לשחק ברמה גבוהה אחרי 9 שעות עבודה או לימודים

9ball master

New member
מייק דיוויס

ניצח את קטגוריית ה 9ball באליפות ארה"ב לשולחנות בר וזכה ב $10,000 הסיבוב הראשון בקטגוריית ה8ball כבר החל, לקטגוריה זו נרשמו 225 שחקנים !!!

9ball master

New member
ואת קטגוריית ה 8ball

לקח דניס אורקולו ( Dennis Orcollo ) וגם לקח $10,000.... כל הכבוד לדניס שגם ניצח החודש את המוקדמות של ה IPT בבוסטון.

למעלה