סוף שבוע מפחיד...

סוף שבוע מפחיד...

ביום שישי האחרון בעלי קיבל התקף אפילפסיה באמבטיה - בזמן שהתקלח. זה היה יותר מאשר רק "מפחיד". אני שטפתי כלים, ופתאום שמעתי צעקה (כמו תמיד...). חשבתי שאולי זה הילדים של השכנים, ואז שמעתי כל מיני דברים נופלים באמבטיה - מהרעידות הוא בעד באמבטית פלסטיק של הבן הקטן. רצתי לכיוון האמבטיה וראיתי אותו עם חצי גוף בחוץ. ירד לו דם מכיוון הפה. נלחצתי מאוד. אבל די מהר התאוששתי והזעקתי את אח שלו שגר 2 דקות נסיעה מאיתנו. אחיו הגיע וביחד חשבנו מה לעשות. כיוון שהוא נשמם, והכל היה נראה "כרגיל", החלטנו לקרוא לשכן שהוא נהג אמבולנס. תוך 3 דקות הוא הגיע, בדק את בעלי מכל הכיוונים, ואמר שלדעתו אין פגיעה רצינית ואיןטעם לפנות לבי"ח. חיכינו את שהוא יתאושש (כי האם לא יכלו להוציא אותו מהאמבטיה טכנית+פיזית). אחרי כ-45 דקות כשהו כמעט התאושש אם הוציאו אותו יש למיטה. בנתיים הבן הקטן התעורר משנת הצהרים והיה מאושר לראות את הדוד והשכן... לא התקרבתי איתו לעבר בעלי - לא רציתי שהוא יראה אותו במצב כזה למרות שהוא "לא מבין" (הוא בן שנה - אבל אנחנו כולם יודעים שהם מבינים הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים...) בקיצור בעלי היה מותש - כל הגוף כאב לו, בעיקר מכות יבשות. הוא לא מוכן ללכת לרופאת משפחה שתבדוק אותו לעומק ותתעד את מה שהיה למקרה שהכאבים יתחזקו. מפחיד אותי מאוד המצב שלו. כ-4 שנים שאנחנו נשואים זו "רק" הפעם שניה בה הוא מקבל התקף בזמן ערות. אני מפחדת שהוא ינהג, להשאיר אותו לבד אם הבן שלנו כשהוא ער, וכו', וכו'. האם אתם/ן מתקשרים לרופא המטפל (משפחה/מומחה) כל פעם שיש לכם התקף או/ו כשהמצב מחמיר. בעלי לא מוכן לשמוע כל זה, הוא טוען שהוא בסדר.... מה עושים, אין לי יותר כוחות.... מפחיד אותי המצב הזה... תודה על התמיכה

hashy

New member
קודם כל ../images/Emo24.gif. אח"כ בואי נדבר...

מה דעתך לקרוא לרופא הביתה?

יש בזה משהו

אבל הכל היה תוך שניות. למזלי לא חייגתי 101 - כי אז כל המתנדבים בשכונה היו "קופצים על המציאה" שיש אקשן... מזל שגיסי ידע על משהו ספציפי וקרוב. דרך אגב - אני עדכנתי את רופאת המשפחה שלו על מה שקרה והוא מאוד (בלשון המעטה) כעס עלי.

S E M 151

New member
ערב טוב אמא לחמוד../images/Emo24.gif

אני אמא לילדה אפילפטית. וכן אני ניגשת לרופאה המטפלת כל פעם שיש התקף, או החמרה וזה בעיקר משום שקשה להשיג את הנוירולוג טלפונית וקביעת תור היא בדר"כ עם המתנה של חודש. הרופאה היא שמשאירה לו הודעה באיתורית וכמעט תמיד הוא חוזר אליה בטלפון עוד בזמן שאנחנו אצלה, היא מעדכנת אותו בפרטי האירוע, הוא מורה לה על בדיקות שיש לבצע - כמו רמת התרופה בדם וכו' ואחרי שמתקבלות התוצאות - הרופאה מפקססת לו אותם וביחד הם מתייעצים ומחליטים על העלאת המינון. וככה זה קרה בפעמיים שהיו להדר התקפים לא מלאים - חלקיים תוך כדי נטילת הטגרטול. המלצות - אין לי ממש - כי אחד הדברים שחשוב למנוע מאפילפטים - זה לחץ ועייפות, הדאגות שלך כולן מובנות ונכונות, ואני מניחה שבעלך יודע את זה. ורק הייתי רוצה לדעת אם לא אכפת לך שאני שואלת זה אם בעלך יודע על הפורום שלנו, ואם הוא קורא בו.

חייםלוי

Member
מנהל
מאז שקראתי את ההודעה הראשונה שלך

על סוף השבוע אני מהרהר איך להגיב ואני עדיין לא יודע. לבעלך יש בעיית הדחקה חמורה. אולי כדאי לקחת אותו לבית קפה או מסעדה, רק שניכם ולדבר בנחת על הבעיה "שאין לו". הרי בכך שהוא לא לוקח תרופות הוא מסכן לא רק עצמו אלא גם את הילד ואותך. אולי אם יצליחו להכניס לו באיזשהו אופן שזאת פשוט סכנה לאהובים עליו הוא יתחיל לחשוב על כך. ייתכן וכבר עשית זאת אבל זה הדבר היחיד שעלה לי. הוא פשוט חייב להתחיל לדאוג לכם אם לא לעצמו.

S E M 151

New member
חיים בוקר טוב, קיוותי שראית את זה

אם אני זוכרת נכון משרשורים קודמים הוא כן לוקח תרופות ומכאן הבעיה - הוא לא מוכן לעבור שוב סדרת בדיקות והתאמת תרופה חדשה. הלוואי והוא היה נכנס כאן לפורום ומדבר איתך או עם qt שאתם כבר מאוזנים והיה מבין את החשיבות של זה בעיקר עבורו ועבור הסובבים אותו. או מתייעץ לגבי אפילטולוג.

S E M 151

New member
??../images/Emo24.gif

שאלה נוספת - את משתפת אותו בדברים שאת קוראת בפורום - בעיקר הדמויות המשתתפות כאן וההיסטוריה הרפואית המוצגת כאן?

שלום שלום

ראשית אני סבור שיש לפעול מהר כי ההתעלמות מהאפילפסיה מסכנת אותו ואם הוא נוהג גם רבים אחרים. כבר היו מקרים שאנשים עם אפילפסיה ישבו שנים בכלא על הריגה בשל קבלת התקף בזמן נהיגה. אם הוא מסרב לראות נירולוג לפחות שיפנה לאי"ל לשיחה לא מחייבת כדי לדעת עובדות על המחלה ואיך מתמודדים איתה. אני יודע שאני "מטיף" למי שממילא סובלת אבל מאחר וזה מצב חרום אני מרשה לעצמי. דרך אגב הציעי לו לקרוא את התגובות.

את כל זה אני יודעת

אבל הוא לא מקבל את הדברים. דרך-רגב, אולי אתה מכיר את ד"ר דנה אקשטיין מבי"ח הדסה עין כרם? המליצו לנו ללכת אליה. תודה

qt1

New member
אמא לחמוד יקרה../images/Emo24.gif

אני מאמינה שאם את תסתכלי על הדברים מנקודת מבט אחרת , את גם תפסיקי לקבל את ההתנהגות של בעלך כמובן מאליה ולהרגיש חסרת אונים... לדעתי את צריכה לקבל הכוונה ותמיכה ויפה שעה קודם!!! אם את יכולה לפנות לסניף אי"ל , זה הקרוב למקום מגוריך, עשי זאת אם קשה לך מסיבה גאוגרפית שלחי לי מסר וננסה ליצור מצב של 'אמצע הדרך' כדי להדריך אותך לגבי מה שקורה ,את מתארת מצב בלתי נסבל מסוכן ומסכן בן 4 שנים , כל עוד את לא עושה כלום , את משתפת פעולה עם בעלך. אני לא מתיחסת לענין רשיון הנהיגה,אני מתיחסת לענין האפילפסיה בלבד! אדם שאובחן כסובל מאפילפסיה צריך ליטול את התרופות שלו אלא אם כן נאמר לו אחרת , את יודעת זאת היטב לפי כל הודעותיך ולמרות כל זאת את מבינה שבעלך בוחר לא לראות את הדברים כפי שהם , רצונו כבודו , השאלה היא מה את תעשי עם הרצון וההחלטה שלו ומה רצונך - רצונך יהיה כבודך כמובן
לדעתי יש מקום להתיעצות שלך עם הצוות של אי"ל , אני מאוד מקווה שהדברים שלי הועברו אליך בנימה הנכונה למרות שאין טונציה במדיה הזו, המצב פשוט בלתי נסבל ואסור שהוא ימשך. אני כאן , מחזיקה לך אצבעות ומבינה אותך מאוד... אל תחשבי אחרת
ליל מנוחה והלוואי שלא יהיו לך עוד חוויות קשות שכאלה... איתך

למעלה