סוף עידן XP

tuviaa

New member
סוף עידן XP

האם דל ולנובו ארה"ב מפסיקות מכירת ניידים עם תוכנת הפעלה XP ? כך לפחות נראה באתרים

RoyBO

New member
ניידים עסקיים ימכרו עם XP

כי ניתן לשנמך ויסטה ביזנס לXP

kobi 23

New member
מיקרוסופט הורגים את עצמם

הויסטה היא פשוט מערכת גרועה ואם לא תהיה לה תחליף נורמלי הרבה אנשים יעברו ללינוקס. אבל מצד שני הציבור מטומטמם ולכן אולי הוא יעדיף בכל זאת להשתמש בויסטה

VMC

New member
ויסטה לא גרועה כמו שאנשים אומרים..

זו פשוט האמנה מוטעית. לינוקס זו חלופה טובה לXP במקרים מסויימים, אבל יש משתמשים שלא יכולים לעבוד עם לינוקס בגלל דברים ספציפיים, למשל על המחשב הפרטי שלי יש לינוקס אבל על המחשב של העבודה אני חייב לעבוד עם XP כי צ'קפוינט לא שחררו קליינט VPN ללינוקס..

VMC

New member
זה לא פשוט כמו שזה נדמה לך..

אמנם זה גם VPN אבל הוא לא יודע לעשות אינטר-אופ עם צ'קפויינט. תאמין לי, ניסיתי גם opens\wan ועוד קליינטים של VPN וזה פשוט לא עובד.

bar666xp

New member
לא יודע לא ניסיתי אותו...

בכל מקרה סביר שהפיתוח יהיה בדומה לדרישה. ככל שהדרישה תיגדל לפיצר זה או אחר כך כניראה גם יותר מתכנתי קוד פתוח יראו בזה אתגר ו/או צורך... וסביר שגם חברות בעלות עיניין כמו לדוגמה מי שמוכר לינוקס סגור בניגוד לאילו הניתנות להורדה. בסופו של יום הכל מסתובב סביב מי צריך את זה וכמה צריכים את זה... אגב רק כיום יש יותר מחשבה על הכיוון הזה מצד המיגזר העיסקי והממשלתי שעד לאחרונה לא חשב כלל על חלופה לMS בדיוק מהסיבות הללו של VPN וכדומה.. כיום המון במיגזר הממשלתי דווקא פוזלים לכיוון הלינוקס והקוד הפתוח ביכלל ולכן הדרישות הן שונות בהרבה. לגבי חיבור נקודה לנקודה {VPN} בפועל לא ממש רואה איפה הבעיה {בהנחה שיש כזאת באמת ולא שאתה פיספסת משהו בהגדרה כל שהיא}... כך שלא יכול להיתייחס ספציפית לבעיה... אגב היא עשויה ביכלל לנבוע ממצב בוא קצה אחד דורש כי לקצה השני יהיה איכסדוס ברמת תוכנה אפילו ויזרוק החוצה כל מי שאינו מתחבר אפילו עם הגירסה ה""נכונה"" של איכסדוס כמהלך של ""אבטחה"".. כלומר "כל הלקוחות שלי צרכים להריץ XP PRO 32BIT" כדוגמה המערכת תפלוט החוצה כל מערכת הפעלה אחרת כולל XP HOME ואפילו SP1/SP2 אם הוגדר לרמה כזו... בגדול VPN - virtual private network זה כבל דימיוני בתוך רשת גדולה {או בקיצור כבל וירטואלי באינטרנט}... מלחתחילה אין לVPN פיצרים של אבטחה וכדומה הם מוספים. אם ממש בא לך כנס לויקיפדיה {אנגלית מין הסתם הערך העברי לוקה בחוסרים עצומים}.... שם תמצא על IETF לדוגמה ועל PPVPN וCE... ממש לא חסר.

VMC

New member
זה לא פשוט כמו שזה נדמה לך..

אמנם זה גם VPN אבל הוא לא יודע לעשות אינטר-אופ עם צ'קפויינט. תאמין לי, ניסיתי גם opens\wan ועוד קליינטים של VPN וזה פשוט לא עובד.

VMC

New member
סליחה על השליחה הכפולה, noscript עובד טוב מדי

VMC

New member
מכיר את השרשור..

וניסיתי כבר את SNX, בארגון שלי אין תמיכה לזה.. והם גם לא רוצים להוסיף.. פשוט כמו ללכת עם הראש בקיר (כשאני מתקשר לIT הם פשוט אומרים שאין תמיכה בלינוקס וזהו).

bar666xp

New member
האמת שזה לא כל כך מוזר...

מכמה סיבות.. 1. יותר מתכנתים = יותר מהר יזהו קוד זדוני. 2. הרבה פחות הגנה על הקוד יותר הגנה על מוצר יעיל ובטוח לשימוש. ויש עוד כמה וכמה סיבות... כמו לדוגמה הרוב משתמש בקוד הסגור והרוצה להגיע לאירגון זה או אחר הסבירות היא ש99.5% האירגון משתמש באיכסדוס = כניראה שכבר יש המון אינפורמציה על כל פירצה אפשרית במקורות להאקר המצוי... וביכלל יש הרבה יותר ""אויבים"" לקוד הסגור מלפתוח והמון ידידים לקוד הפתוח שמדווחים על פרצות ופחות כאילו שינצלו אותן במקום לדווח עליהן... וכמו שהזכרתי כבר המון מתכנתים שיעבדו על פיתרון לכל בעית אבטחה שמתגלה מול X/Y/Z שיכולה חברה גדולה ככל שתהיה להחזיק.

ypm

New member
אתה מגזים, אנשים לא מטומטמים, לא כל אחד מבין

בתחום המחשבים ברמה שלך, כל אדם מבין בתחומו ועלייך יכולים לומר אותו דבר בתחום שאינך מכיר ... לא אוהב ניבולי פה סתם.

Y. Welis

New member
עדיין הרבה מדי קנו את ויסטה והאמינו להטעיות

של MS. יש בכלל הרבה יותר מדי מאלה היום, ולא רק בתחום הזה (פלישה לעיראק לחיפוש נשק להשמדה המונית?), כך שגם זו הטעיה שהצליחה. באשר ל-XP - הכסף ורק הוא יחליט: אם MS יראו שהביקוש גדול דיו, ויש איומים לעבור למתחרות (חבל שאין עוד את OS/2, ושהקוד שלה עדיין סגור), המערכת תחזור ובגדול. אגב היא תעודכן לפחות עד 2013, אם לשפוט לפי עידכוני 2000 שיוצאים גם השנה, 5 שנים אחרי SP4 שלה, מן הסתם כי עוד יש לא מעט שרתים כאלה בחברות שהן לקוחות רציניות של MS.

ChilD SouL

New member
../images/Emo207.gif - שאלה בנושא...

במידה ואני קונה מחשב עם VISTA ורוצה להחליף לXP - עד כמה זה בעייתי? האם זה משהו שמומלץ\לא מומלץ לעשות?

kobi 23

New member
כן

קודם כל רק מגירסת ביזנס ואולטימיד ניתן לשדרג לXP על אותו רישיון , במידה אחרת צריך לקנות בנפרד את הXP (כל זה בעניין חוקיות כמוןבן). דבר שני , צריך מראש לדאוג שיש דרייברים והתקנים של הנייד שמותאמים לXP משום שדרייברים לויסטה לא בהכרח מותאמים לXP

HaifaMan

New member
לא כזה בעייתי - מפרמטים ומתקינים

יש חברות שאפילו נותנות דיסק שנמוך לXP שמקל על העבודה, אבל גם בלעדיה זה לא מסובך. חשוב רק לוודא שאכן יש דרייברים תואמים (ובד"כ במחשב של יצרן מוכר אמורים להיות).

למעלה