סוף סוף

mitsi me

New member
סוף סוף

עברנו לבית חדש עם גינה. אבל.. ממול יש חומה ענקית ולא כל כך יפה מכוסה טיח. אני מעוניינת שמטפסים יכסו אותה ושהיא תהפוך לירוקה ומרהיבה. אנא מכם עיצה- איזה מטפסים מתאימים לטיפוס עליה (שמש כמעט מלאה). תודה!

מייקלה1

New member
גפנית משולשת או מחומשת.מופע

מדהים בסתיו, של צבעי שלכת אדומים ,כיסוי מהיר. נצמדת לקיר ללא תמיכה.

shlumbergera

New member
זהירות:גפנית מעדיפה צל והמופע היפה

בשלכת הוא במקומות קרים בלבד. כמ"כ נוטה לפייחת ולכנימות מגן ולא נפטרת מהם סתם כך. *אצלי יש גפנית ואני לא מוותרת עליה למרות הלעיל.

shlumbergera

New member
שכחתי עוד הרבה:קיסוס כדאי רק ירוק

מלא ולא מגוון, המגוון כמו הגפנית תמיד מלא פייחת וכנימות. לפעמים גם כנימה קמחית שזו צרה לכל הגינה. אלא אם כן תייבא את הצירעה של רן. והפיקוס ההוא, מטפס חמוד להפליא עד שמתחיל לרוץ ומשתלט ומכסה הכל הכל הכל. לא הייתי שמה אותו אצלי.

shlumbergera

New member
יערה,אם השאלה שלך מופנית לגננימוס

אז כן, הקיסוס הירוק מלא בהיר מצויין לשמש. גם המגוון אבל הוא בעייתי, כמו שהזכרתי. הקיסוס לצל הוא הירוק כהה כעל העורקים. ואם במקרה הכהה הוא אותו הדבר כמו הבהיר רק משנה צבע בשמש/צל, אז יופי.

r o i 1 9

New member
ואם חשקת במשהו פרחוני

נסה יפאורת ציפורן החתול. נתפסת בקיר בעזרת... ציפורנים קטנות. מאד שתלטן אז זהירות. חפש בגוגל MACFADYENA UNGUIS CATI ע"מ לראות תמונות.

shlumbergera

New member
אם לא איכפת לכם למתוח רשת או חוטי

תיל (מגלוון מצופה פלסטיק ירוק) אתם יכולים להמריא לכל הכיוונים עם מטפסים שפורחים ואז יהיה גם ירוק, גם צבעוני, גם מלא צופיות ופורח-שמח מסוף החורף עד תחילתו.

למעלה