סוף סוף

NightElf

New member
סוף סוף../images/Emo70.gif

חזרתי עכשיו מת"א, וחתמתי על חוזה!
לבינתיים לארבעה חודשים, אבל יש אופצייה לחתום לשנה אחורי זה. כרגע זה עם עוד שותף אחד (דירת 2 חדרים), אבל הוא מתוכנן לעזוב בעוד 4 חודשים ואז אני אוכל להכניס מי שאני ארצה אם אני ארצה להמשיך לגור שם. דירה בצפון ת"א הישן
ליד פארק הירקון, יאי לי
עוד מעט אני אלך לסדר תיק גדול עם דברים לקחת, יש טיפים לאיזה דברים לא לשכוח כדי לגלות מחר בערב שאופס, אני לא יכול ללכת לישון בלי הדבר הזה (מלבד הדברים הברורים של בגדים, לבנים, כלי רחצה, נעלי בית וכו'...
)

NightElf

New member
אה, ועוד שאלה קטנטונת...

מה יותר זול\משתלם מבחינת אינטרנט מהיר? לחבר קוו טלפון שיהיה בשביל אינטרנט? או דרך הכבלים? זה אפשרי לחבר קוו רק לאינטרנט או שהם מחייבים שיהיה גם קוו לשיחות?

Mיקי_

New member
חייב קו גם לשיחות

ולדעתי זה יותר משתלם, כי ככה יהיה לך גם טלפון משלך, ובאמת יותר זול לדבר בזק מאשר מהסלולרי...

NightElf

New member
אני אשער שיש לך קוו בזק ואשאל

כמה זה עולה לך בממוצע לחודש אחזקה ואינטרנט מהיר? לא כולל שיחות? ואיך זה הולך בדיוק, אני צריך להתקשר לבזק ולומר להם שאני רוצה לחבר קוו + אינטרנט מהיר בבית? תוך כמה זמן יחברו אותי? ואם אני אעבור בית הקוו "יעבור" איתי? יש התחייבות לתקופה מסויימת על הקוו?

Mיקי_

New member
תשובות

קודם כל אני לא הבן אדם הכי טוב לשאול אותו, כי אני מקבלת את האינטרנט ממקום בו אני מתנדבת, ורק משלמשת על תשתית לבזק. תשלום לאינטרנט מהיר מתחלק ל2 גורמים, תשתית ADSL (שזה או WOW של בזק, או דרך הכבלים) ותשלום לספק אינטרנט (כמו בזק בינלאומי, ברק, אינטרנט זהב שאנחנו יודעים שלא תקנה, נטוויז'ן וכל מיני אחרים...) התשתית עצמה מתחלקת לכמה אפשרויות 500K 750K 1M 1.5M ו2M (החיבור האנולוגי זה 0.56K) ולכל אפשרות כזו יש מחיר שונה. אני גולשת בחבילה של WOW של 1.5M ומשלמת 60 ש"ח לחודש. ללא התחייבות. גולש רגיל יצטרך לצוות לזה חבילה של הספק ממנו הוא גולש המתאימה ל1.5M אני מקבלת אותה דרך מקום ההתנדבות שלי. תחזוקה של קו בזק עולה 50 ש"ח לחודש. כך שזה יוצא לי 110 ש"ח תשתית קו + תחזוקה לחודש. ללא שיחות. מה אומרים? שלום אני נאור ואני רוצה להתחבר לקו בזק ולפתוח חשבון WOW ADSL (והמספר שאתה רוצה). החיבור לWOW הוא תוך 3 ימים מחיבור הקו. וחיבור הקו צריך לתאם הגעת טכנאי, וזה לוקח עד 48 שעות עיסקיות מהרגע שביקשת להתחבר. אגב הגעת הטכנאי והחיבור של הקו עולה 199 ש"ח אם אני זוכרת נכון. אם תעבור בית, הקו יכול לעבור איתך. (אני עברתי בית עם הקו שלי) אם אני זוכרת נכון יש התחייבות של חצי שנה לקו בזק. אבל אתה גם יכול להקפיא קו. אני ממליצה לך להתקשר ל199 (זאת שיחת חינם) ולקבל את כל הפרטים המדוייקים. ואתה יכול לגלוש גם לאתר של בזק: http://www.bezeq.co.il/

מזל טוב../images/Emo70.gif ../images/Emo65.gif

איך שלא מסתכלים על זה יצאת עם מציאה: גם הצפון הישן, גם רק ארבעה חודשים לחוזה הראשוני (ואז אתה יכול לעזוב אם לא מוצא חן בעיניך), וגם אפשרות להכניס את מי שאתה רוצה אח"כ. אז תתחיל לשפוך פרטים! איך הדירה? מרוהטת? ואיך הרחוב/צ'כונה בהתרשמות ראשונית? האמת, בשביל לילה ראשון אין המון דברים שצריך לקחת, רק את הבסיס של הבסיס (כלי מיטה, כלי רחצה, קצת בגדים, קצת אוכל שיהיה). לגבי אח"כ, אז דבר ראשון כדאי לנקות היטב את הדירה: פשוט לעשות רמונט כללי של הכל עם הכל, ואז, אחרי שהדירה מצוחצחת ונקיה למשעי להתחיל להזרים פנימה דברים לחיי היום יום. בקשר לאינטרנט: אני לא בקיאה במחירים ובמבצעים, אבל יש כמה דברים שנכונים באופן כללי: באינטרנט עם פס רחב, כשאתה משתמש בקו בזק כתשתית, אתה גם יכול לדבר בטלפון במקביל, אז אחד לא בא על חשבון השני. ואם אתה מתחבר דרך חברת הכבלים, אז הקו של בזק הוא בכלל מחוץ לעניין. לפני שאתה רץ לחתום ולראות מבצעים, תשב ותחשוב מה אתה רוצה (ומוכן להחזיק מבחינה כלכלית) בדירה:
קו של בזק - כן או לא (יש אנשים שבוחרים מראש לוותר כי הם משתמשים רק בפלאפון. לדעתי האישית בזק יוצא הרבה הרבה יותר זול.)
אינטרנט בפס רחב.
כבלים /לווין. ברגע שהחלטת אילו מבין הדברים ברשימה אתה רוצה - כדאי ללכת לחפש את החבילה המתאימה. למשל, תמצא חבילות של אינטרנט+כבלים - אבל בלי בזק, וכך גם לצירופים אחרים.

NightElf

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo24.gif

בדיוק מה שאני חשבתי, להתחיל עם ציוד בסיסי לשינה והתגל"חצות, ואחרי זה להתחיל "להזרים" חפצים לדירה, אחרי שמנקים, למרות שהדירה די נקייה כי השותפים שהיו שם ניקו בגלל המעבר של השותף, וגם בגלל שבעלת הדירה הייתה בדירה היום, כשהיא באה להחתים את החוזה, ובכלל לבדוק את הדירה. ובנוסף לכל הפרטים שרשמת, גם לא עברתי את התקציב הגג שהצבתי לעצמי (250$) אז בכלל יצא לי טוב
הדירה סבבה, שני חדרים גדולים יחסית, אחד לכל שותף, מטבח קטן יחסית, אמבטיה ושירותים. בחדר שאני נכנס אליו יש ארון גדול (קצת ישן אומנם), מיטה זוגית, ועוד ארון-שידה קטנה. יש לבינתיים תנור, מכונת כביסה, אבל הם ילכו בעוד 4 חודשים עם השותף שעוזב, ונשאר בעקרון לקנות מקרר קטן יד שנייה שיהיה. השכונה עצמה ממש מעולה, איזור הצפון הישן כמו שאמרתי, ממש צמוד לפארק הירקון, שזה מעולה בשבילי כי אני אוהב לרוץ, ואוהב סביבה של אגם\נחל, וליד הבית יש מלא חנויות, סופרמרקטים, בתי קפה, חומוסיות וכו'... בקשר לאינטרנט, מבירור מהיר נראה לי גם שיהיה לי יותר זול להתקין קוו של בזק שיעלה בערך 100 ש"ח בחודש דמי אחזקה + אינטרנט מהיר, מאשר כבלים שיעלה לי בממוצע מעל ל-200 ש"ח בחודש על חבילות צפייה + אינטרנט, מה גם שאני לא ממש רואה טלוויזיה, אז זה לא ישנה לי להיות בלי זה...

Mיקי_

New member
נאור, השותף של אומניבור?

ואם כן איך אתה מתכוון להסתדר בנושא?

NightElf

New member
חשבתי גם על זה...

כמו שהסתדרתי עד עכשיו עם המשפחה אני מניח... וכמו שאמרתי לך, עוד 4 חודשים הוא עוזב, ואם אני אמשיך, אני אוכל להכניס מישהו צמחוטבעוני

NightElf

New member
../images/Emo51.gif לך ולכולם ../images/Emo140.gif

אני מקווה שהכל ילך טוב

Itai G

New member
מזל טוב../images/Emo70.gif

אהלן! מזל טוב לחתימת החוזה. זה מרגש נורא, הא? מה לקחת? דברים בסיסיים - אתה תמיד יכול ותצטרך להשלים. הכי פשוט - דף ניר, וכל מה שחסר לרשום מיידית וככה יודעים מה צריך. בהצלחה

chicka

New member
קצת טיפים

היי, קודם כל ברכות
מעולם לא כתבתי פה, אבל מאז שיצאתי מהבית (לפני חודשיים) אני מתערבבת קצת יותר והנה כמה דברים שיש לי להוסיף - מבחינת כבלים-אתה לא חייב ללכת על דיגיטלי,אם אתה לא מהצופים הכבדים,HOT מציעה חבילה אנלוגית של 60 ערוצים בסיסיים וטובים (דבר שפוסל את הלווין). אני ממליצה בחום על קו של בזק משתי סיבות - חבילות הADSL הרבה יותר זולות מחבילות הכבלים ובגלל שיש תחרות מאד גדולה בשוק על זה,יבוא יום וישלמו לך כדי שתתחבר אליהם. הסיבה השניה זה שהרבה יותר נוח לדבר מהבית. אני אישית מתקשרת רק למספרי בזק מהבזק שלי אבל הבנתי שגם לניידים זה יוצא לא יקר. בכל אופן, מצאת אחלה של איזור - צפון ת"א הישן זה האיזור של סופר באבא שעושה את המגורים הרבה יותר מהנים :)

NightElf

New member
הסופר של באבא ../images/Emo6.gif

בדיוק ראיתי אותו אתמול כשנסעתי הביתה וחשבתי לעצמי שאיזה נוח זה שיש סופר כזה קרוב, אני רק מקווה שהוא גם זול מבחינת המחירים
בקשר לחבילה האנלוגית? יש לך מושג כמה היא עולה? ואם אפשר להכליל בה את ערוץ לוגי? זה בערך הערוץ היחידי שבאמת מעניין אותי...

chicka

New member
תלוי במה הוא יקר...

בעקרון תמיד כדאי את הקניות הגדולות לערוך פעם בכמה זמן בחנויות דיסקאונט גדולות אבל באופן כללי, למוצרי השלמה הוא דווקא סבבה לגמרי.

שלייבלה

New member
אוווווווף!!!! (מנצל"שת...)

חיפושי הדירה האלה כבר מוציאים אותי משלוותי. אתמול היינו אמורים לחתום על חוזה לדירה ובסוף זה התפוצץ, ואני מתחילה לפקפק שאמצא בסופו של דבר את הדירה שנועדה לי (בעיקר לאור העובדה שהזמן מתחיל ללחוץ מאוד - יש לי רק עוד שבועיים...). אני כל כך רוצה כבר למצוא דירה שאני במצב שבו אסכים עוד מעט לשכור ספסל בגן סאקר....

למעלה