סוף סוף עציצים

יפה ../images/Emo99.gif

אם כבר יש לכם אדניות, אולי תשבצו שם קצת צמחי תבלין. נראה לי שפשוט אין דבר שעושה הרגשה יותר נעימה כשמבשלים, ויוצאים לרגע לאדנית לקחת קצת תבלינים טריים. אנחנו הבאנו לא מזמן כמה עציצים שחבר שלי "הציל" - כולם בעבודה שלו קיבלו עציצים לכבוד משהו, לא ברור מה הלך שם, בכל מקרה הרבה לא ממש רצו אותם - אז הם באו אלינו. הם התאוששו יפה והביאו יופי של פריחה, אבל עכשיו, על אף עלוותם הירוקה השופעת, הם קצת מתקמצנים בפרחים. אולי זה החום ולקראת ספטמבר - אוקטובר הם יתחילו להאיר שוב.

tenen

New member
אני יכול להסביר מה היה בעבודה שלו..

גם היה אצלי בעבודה :) קראו לזה ט'ו בשבט ולכל עובד נתנו עציץ תבלין :)

זהו, שזה לא היה אז ../images/Emo6.gif

אני חושבת שאז הם קיבלו קצת פירות יבשים, אבל זה היה לכבוד אירוע פנימי שלהם.

סנופה

New member
דווקא קנינו גם כאלה

אבל פחות יפה לצלם אותם
האמת, זה היה מצחיק. נורא רציתי תבלינים ובלבלתי על זה את המוח. הגענו למשתלה, הגבר שואל אותי- "איזה את רוצה? את הבשלנית" ואני מגמגמת "אהמממ בזיליקום ו.. אהממ.. בזיליקום ו... מאמי, אולי אתה רוצה נענע לתה שלך?" בסוף הכרחתי את עצמי לקחת עוד משהו, כדי לא להרגיש טיפשה

../images/Emo6.gif אל תרגישי טיפשה

גם כשאני חושבת על זה אני חושבת בעיקר על בזיליקום ובזיליקום (אבל לזכותי יאמר שאנחנו באמת מכינים פסטו פעם בשבוע שבועיים - ולכן הוא מצרך מבוקש.). לגבי עוד דברים שאפשר לשים, אז יש עירית, שצומחת בלי בעיות ומוסיפה טעם בצלי מאוד מאוד נחמד, וכמובן רוקט: אני מכירה אנשים שמגדלים רוקט בגינה שלהם, וטעמתי אותו פעם. זה הרוקט הכי טעים שאכלתי, הרבה יותר טעים (שלא לדבר על עלים גדולים יותר) מהרוקט הקנוי.

סנופה

New member
פסטו ../images/Emo99.gif

תני לי מתכון, שאני ארגיש יעילה לשם שינוי

בבקשה ../images/Emo13.gif

כבר כתבתי אותו כמה פעמים בעבר, אבל הוא ממש לא סיפור. מה צריך: 2 חבילות עלי פסטו (או השווה ערך להם מהאדנית
) 2-3 שיני שום. 100 גרם צנוברים. שמן זית קצת מלח. מה עושים: מפרידים את העלים מהגבעולים - ולוקחים רק את העלים, ורק את אלו שהם לא עם שחור ששל רקב - אחרת זה יוצא קצת מריר. שמים את כל המרכיבים (בלי המלח) בבלנדר עד שזה נהיה עיסה. צריך קצת סבלנות בשביל זה כי העלים הם לא כבדי משקל, ואז הרבה פעמים מה שנקצץ בהתחלה זה העלים בשכבה התחתונה, אז מערבבים. בסוף, מוסיפים מעט מלח, אבל ממש בזהירות, שלא יהפוך למלוח. לפסטו טרי ישת מתיקות מופלאה כזו שלא רוצים לטשטש. אם אין בלנדר, כותשים את הצנוברים והשום, קוצצים דק דק את הבזיליקום, ומערבבים הכל עם שמן זית. אפשר ומומלץ להוסיף גם פרמזן.

סנופה

New member
../images/Emo51.gif

אני אנסה בסופ"ש ואדווח
אגב, פרשני והסבירי את השווה ערך להם מהאדנית

למעלה