ברוכה הבאה לפורום, מנגו קיץ
סוף סוף הפורום שחיפשנו
אחרי הברכות לשאלה אנונשואים 12 שנה יש לנו ארבעה ילדים שהגדול בן 11 והקטנה בת 7 אחרי הלידה שלה השתמשתי בטבעת ולפני 4 שנים הוצאתי אותה. ומאז נאדה!!!! אני חושבת שהווסת שלי ארוך מדי נמשך שבעה ימים ומרגע שהמכשפה מגיעה אנו שבועיים ב"פסק זמן" עלי לציין שתמיד היה לי ווסת כזה וקבוע "על השעון" 28 יום אבל נמאס |אני רוצה לקצר את המחזור ! איך???? מצפה לתגובות
ברוכה הבאה לפורום, מנגו קיץ
אכן, הפורום הזה נועד בדיוק לך. אני שמחה שהצטרפת אלינו ומקווה ששהותך כאן תהיה קצרה ותעברי במהרה לפורום הריון. אני מניחה שאם הצטרפת אלינו המטרה שלך היא לא רק לקצר את המחזור אלא להרות שוב. ולעניות דעתי, ארבע שנים של נסיונות "על טבעי" זה די זמן כדי להבין שמשהו לא עובד כמו שצריך. האם האשמה היא באורך הווסת? ייתכן מאוד. אבל אם לא היה שינוי באורך ובאופי הווסת ממה שהיה בעבר, והצלחת להרות 4 פעמים עם אותה הווסת, אני קצת בספק ששם טמונה הבעייה. אני כמובן אינני רופאה, אבל הרבה יותר הגיוני לי להניח שמשהו קרה מאז הלידה האחרונה שמפריע לך להרות שוב. כל מיני גורמים יכולים להשפיע על היכולת להרות. דוגמאות אחדות שנתקלתי בהן מאז הצטרפתי לפורומי הפוריות למיניהן: בעיות מכניות כמו חסימה בחצוצרות, הדבקויות או הצטלקויות ברחם כתוצאה מניתוח קיסרי או מסיבות אחרות, בעיות זרע שצצו פתאום. ואולי הסיבה קשורה לגילך. ידוע שהאיכות הביציות שלנו יורדת עם הגיל, ירידה שמואצת אחרי גיל 35 ועוד יותר אחרי 40. אינני יודעת בת כמה את. אם אתם רוצים עוד ילד/ים, כנראה שהגיע הזמן לגשת לרופא מומחה לפוריות (ולא "סתם" גינקולוג רגיל), להתחיל לברר מה קורה. לפעמים כשמגלים מה הבעייה, הפתרון הוא יחסית פשוט ומהיר. ולסיום, נקודה קטנה של פרוטוקול. אנחנו נוהגים כאן
לשרשר הודעות כדי שלא יגמרו לנו מהר הדפים. (הקרדיט לקישור הוא של נועם@בת, מנהלת
פורום פוריות)