סוף הדרך

shani2

New member
סוף הדרך

שלום לכם אני ובעלי נשואים מזה 9 שנים והורים לשני ילדים. בערך בשלושת השנים האחרונות חיינו הפכו לכמעט בלתי נסבלים, הרגשתי שכל נטל המשפחה נופל עליי בעוד הוא מתעסק בעניניו כל היום ברחובות , הוא סיבך אותנו בחובות שהיו מותירים אותי חסרת שינה ובעיקר- הרגשתי שאין לי אוזן קשבת ואיני מקבלת את תשומת הלב שכן קיבלתי לפני כן. איני מסוגלת למצוא או להבין איך השתנו הדברים , איך זוג שאהב מגיע למצב כזה. הייתי מוצאת את עצמי רבה איתו ומתעצבנת על זה שכמעט אינו בבית ולא אכפת לו מספיק ממני ומהילדים. ...ובכל זאת האמנתי שזו תקופה חולפת, שהילדות קצת יגדלו ואולי אני סתם לחוצה מדי, שהעסקים יסתדרו לו סוף סוף ושאולי אז נהיה שנינו יותר רגועים. אבל אז, לפני כשנה, הוא הרגיש שאינו מסוגל יותר, שהוא בלחץ איום , והחובות שלו תפחו מכל הכיוונים והוא היה זקוק לקצת אוורור, הוא רצה פרידה לצורך נסיון ואני הייתי בשוק מוחלט. לא הבנתי מאיפה הדברים נופלים עליי, והרי אני היא זו שנלחמת יום יום, שמשתדלת לותר, מגדלת את הילדות כמעט לבדי, וחושבת על כל שקל לפני שמוציאה אותו,וכשלו פתאום קשה הוא בוחר בדרך הקלה, הפגיעה שלי היתה נוראית, כעסתי עליו שבמקום לנסות לתקן ולהלחם על מה שיש הוא מוותר ודואג קודם לעצמו. הוא טען כי הוא מרגיש כשלון ושהוא הרס לי ולילדים את החיים, ושאולי עדיף לכולנו ככה. עם הזמן רגשות הכעס התחלפו ברחמים ואמפטיה , חשבתי שהוא בטח טובע ושיש עוד הרבה מה להציל.כל הזמן חשבתי- מה עשינו לעצמנו, איך נתנו לחיים להרוס את כל מה שהיה ביננו. רציתי להציל את הנישואים וגררתי אותו כמעט בכח ליועצים, אך היתה הרגשה כי הוא ויתר ורק כדי לא להעליב אותי הוא טורח ובא. אני עדיין מאמינה שיש לו בעיה רצינית עם עצמו והחורבן העסקי שלו רק דחף אצלו את תחושת חוסר הרצון להתמודד. אין לי מושג איך עברתי כך שנה שלמה, אבל גם פירוד כזה יש לו את הנזק שלו, עשיתי את כל המאמצים לשקם את הקשר ,פתאום הוא הרגיש שכיף לו לבוא הביתה ולהיות עם הבנות, או לעזור לי כשאני צריכה משהו (דברים שלפני כן היה קשה מאוד להוציא ממנו),האמנתי שאנחנו בכיוון הנכון, אך כל פעם שהצעתי לתת הזדמנות לדברים, הוא טען כי הוא עדיין משוכנע שזה הסוף,שזה עדיף,ושהוא לא רוצה לנסות להמשיך לחיות יחד,(אך משום מה מתקשר אלי כל בוקר בלי סיבה, ומגיע הביתה כמעט כל יום) אני מרגישה שנתתי לו את כל הזמן שיכולתי לתת, ושעשיתי את כל מה שיכולתי להציל את הנישואים, אך איני חשה זאת מצידו. בנוסף לכך הזהירו אותי כי הוא מסובך מאוד, ושאמהר לדאוג לעצמי אם אני לא רוצה למצוא את עצמי ברחוב. עשיתי נסיון אחרון לבדוק היכן הדברים עומדים, כי אני כן אוהבת אותו ומאמינה שעוד אפשר לשנות...הוא לא מסוגל לומר שאינו אוהב אותי אך החליט שהוא כן רוצה להתגרש. אני מלאה פחדים, מצד אחד מי רוצה לחיות עם אדם שמוותר עליו כך בקלות, או שמניח לו לעבור כזו שנת יסורים, מצד שני אני מלאה פחדים,איך ממשיכים מפה הלאה ? אני פוחדת לגדל את הילדים לבד, השנה הזו היתה לי סיוט, פוחדת לקחת את הנטל הכלכלי על הגב, ובעיקר- פוחדת מהלבד...יש ימים שאני בטוחה שמגיע לי משהו יותר טוב ושבטוח אמצא, אך יש ימים שהפחד משתלט עלי וקשה לי להשלים שאהיה גרושה עם שני ילדים קטנים. איך קמים מכאן על הרגליים? אני מודה לכל מי שטרח וקרא, אני לא מאמינה בעצמי שכתבתי את כל זה. תודה

שני יקרה-מה מכל המכלול הנורא הזה

הכי מפחיד אותך? בדקי עם עצמך-מה הכי מפחיד אותך? שנה שלמה חיית לבד. בפועל הוא כבר עזב לפני שנה ובחר את דרכו בחיים(לבקר מדי יום, להיות ברקע,אבל לא להיות בפועל). ואת הסכמת לבחירה שלו (גם הסכמה בשתיקה היא הסכמה). הוא אמר לך ברור מאד שהוא "סיים" את הנשואין שלכם, וסביר להניח שלקושי הכלכלי שלו(שלכם) יש משמעות רצינית בקבלת ההחלטה שלו. אבל-האם זו הסיבה היחידה מבחינתו? או אולי כיסוי לסיבות עמוקות אחרות? אחרי שנה של מצב לא ברור, בעצם פרידה אבל "כאילו" נשואים. השאלה-את עצמך ..ממה את הכי מפחדת?

shani2

New member
ממה אני מפחדת

אני פוחדת להתעורר מחר לתוך מציאות חדשה, אם החזקתי עצמי במשך שנה זו באיזושהי תקוה שאולי ובכל זאת יסתדרו הדברים, שאצליח לעורר בו את הרצון להציל את הנישואים. פוחדת לנתק חלק ממני, אדם שהיה שותף לחיי במשך 12 שנה, ושהייתי בטוחה שיחד עוד נזדקן. פוחדת מהתמודדות יומיומית קשה, מזה שאיבדתי את הסבלנות לילדים והתגובות שלי מאוד עצבניות. והכי פוחדת - שאולי זו טעות, שעוד לא ניסינו הכל , ושמשפחה אולי מתפרקת כאן בגלל מצב קשה של אחד מבני הזוג שלא מאפשר לשני לעזור.

אני מבינה שאת בעיקר פוחדת להיות לבד

ואפשר להבין את הפחד הזה , כל כך אנושי וטבעי רק שלעיתים הפחד (זה ואחרים) משתקים ומסרסים אותנו. את מתארת את הזוגיות שלכם, כזוגיות שהתפוררה כבר את ההחלטה החד משמעית שלו, לחיות בנפרד (מסיבותיו, שאינן חשובות כרגע). את חושבת שאפשר "להציל" נשואין, שאחד הצדדים בחר שלא לחיות בהם עוד? את מי החלטה כזו משרתת חוץ מאשר את הגמד הרשע של הפחדים שאוכל אותך מפנים? והשאלה הכי קשה אולי- לא מגיע לך להיות מאושרת? מאושרת ועכשיו?

שני יקרה,

קראתי את דברייך הכואבים, ונדמה לי שבעלך מנסה "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה". מצד אחד, הוא לא לגמרי נושא בנטל העול בבית, ומרבית האחריות נופלת על כתפיך (טיפול יומי ורצוף בילדות, טיפול בכל משק הבית וכד´), ומאידך - הוא שומר אתכם עבורו "על אש קטנה" - (מתקשר כל בוקר, מגיע לבקר בזמנו הפנוי), ולמעשה - נהנה משני העולמות. כל זמן שתיתני לו להמשיך בדרך זו - לדעתי, אין לו שום סיבה להפסיק. מה רע ?! - לחיות כעצמאי נטול דאגות משפחתיות, והוריות, ומצד שני - לדעת שהמשפחה שלך תמיד שם, ואתה יכול להגיע בכל עת שתחפוץ, ולהתקבל בברכה. אני חושבת שבהתנהגות זו שלו יש משום אנוכיות מסויימת ואי התחשבות בצרכייך. ייתכן שזה לחלוטין מתום-לב היות והוא גם לא ממש יודע מהם צרכייך. לכן, לדעתי, עלייך להבהיר לו, באופן חד משמעי מהו רצונך. אם רצונך להמשיך בדרך זו (ולהנות ממנו כש"בא לו") - אז יופי. אבל - נדמה לי שלא זהו רצונך. נדמה לי שאת מחפשת שותף לחיים ב"משרה מלאה", ולא כזה כשמגיע מתי שבא לו, ונוח לו...נדמה לי שאת מחפשת שותף שיתחלק איתך בעול גידול הילדות, בעול הזוגיות, ובכל העול של חיי משפחה והורות. והוא - לא נראה כמעוניין בכך...ובכן, לדעתי, אחרי שנה, הגיע אולי הזמן להבהיר לו את רצונותייך. להגיד לו באילו חיים את מעוניינת. ושהוא יעשה את שיקוליו האם הוא יכול להעניק לך חיים כאלו, ואם לא - לפחות שיאפשר לך לחפש חיים כאלו במקום אחר. זה לא סותר את העובדה שהוא יכול (וצריך) להמשיך להיות אבא נפלא לבנותייך, רק בזמנים מתואמים מראש, ועפ"י הסכמתך להם. בקיצור - קחי אחריות על חייך. אל תסכימי למה שלא מוצא חן בעינייך. הבהירי את רצונותייך. ותגיעו להסכם מפורש ביניכם, שיתאים לשניכם. אולי, אם הוא יבין, שלא לנצח תסכימי "לחכות להחלטתו", ושאת מבקשת לך חיים משלך - הוא יבן שאי אפשר לעד לחיות בשני העולמות. הכי חשוב - שתחליטי מה טוב עבורך. מה את רוצה. ותבהירי לו את רצונותייך. ובידקי איתו - האם יש התאמה בין רצונותייך לרצונותיו, או לא. ואם לא - תחליטי אז, מה ברצונך לעשות כעת. בהצלחה רבה. זיו

shani2

New member
זיו

קודם כל תודה על ההתיחסות והרצון לעזור כמעט לכל אחד ששופך כאן את צרותיו. הנורא מכל הוא שאני יודעת מה אני רוצה - להציל את הנישואים, לקבל הזדמנות ולתת הזדמנות חוזרת לשנינו. אני מוצאת את עצמי בתחתית המדרגה נותנת הכל, וכמעט מושפלת, בעוד שלמישהי אחרת בטח הייתי מיעצת לחתוך. אין לי מושג מנין יש בי את הפחד הנורא וממש רעד וכאב פיזי לא לתת לזה לקרות לי,יותר מכל הייתי רוצה להצליח לפתח איזושהי אדישות או אפילו שנאה כלפיו כדי להרגיש שלמה , אך כאילו מישהו אחר החליט גם בשבילי, מישהו הופך את כל חיי - ולי אין שליטה

הי, שני,

קודם כל, נורא טבעי מה שאת מרגישה. לכולנו (גם לי) קל יותר לייעץ לאחרים עיצות, שלעצמנו קשה יותר ליישם....הדברים הרבה יותר קשים ליישום כשמעורבים בהם באופן ריגשי. אבל - בעיניי, העיצות האלו יכולות רק לתת נקודת מבט נוספת, ואולי להראות לך שאת לא לבד. שרבים וטובים מהנמצאים כאן - נמצאים במצב דומה לשלך, בדרך זו או אחרת, ויש בכך העצמה מסויימת. אני נורא מבינה את ההרגשה שלך, כמעין שיתוק - שהדברים מנוהלים עבורך, ולך - אין כל שליטה עליהם. ואולי בנקודה זו - כדאי לך לבצע שינוי מחשבתי - ולקחת שליטה. לדעתי, קודם כל תחשבי על הדברים. לבד, ובינך לבין עצמך, ותנסי לראות לאן המצב הנוכחי הזה ´לוקח´ אותך. האם במקום הזה את רוצה להיות. ואם לא - תנסי אולי לדבר עם בעלך, להבהיר לו שאינך מוכנה לסגנון יחסים שכזה, ולכן את מבקשת להגביל את שעות ביקוריו, להגביל את התקשרויותיו, ושהדברים ייעשו תוך תיאום איתך, ובלוח הזמנים הנוח לך. ובקיצור - לקחת שליטה ואחריות על חייך ! בד"כ, הדברים משתנים לטובתך, כשאת נמצאת בעמדת שליטה וכוח (בחייך). וגם אם הם לא - את יודעת להתמודד איתם ביתר יעילות. זו עבודה מאוד קשה - אך גם מאוד משתלמת. תפסיקי להרגיש חוסר אונים, ומסכנות, ברגע שתתחילי לשלוט בחייך, ולקחת אחריות עליהם, ולנווט אותם למקום בו תירצי להיות. נורא מבינה את כאבך, אך - ברגע שתביני שיש לך שליטה מלאה על מחשבותיך, תוכלי לנווט אותם לחשיבה אחרת. פחות פסימית. פחות מאיימת. ויהיה לך כל כוח להתמודד - עם איזה כאב שזה לא יהיה.... בהצלחה, ממש !! זיו

dor50

New member
ל- שני

את כותבת על בעיתך וזה כבר אומר שאת לא לגמרי פוחדת... את רק לא מאמינה בעצמך

dor50

New member
המשך... את לא מאמינה בעצמך...

"אני לא מאמינה בעצמי שכתבתי.... אולי מכאן רוב פחדיך? אולי החוסר אמונה בעצמך, בכישוריך, ביכולותיך, מביא אותך לחשיבה של פחד? בכל מכתבך הזועק עזרה ציינת רק מה לא בסדר בבן זוגך, לא ציינת מה התרומה שלך למצב, אולי את לא רואה את תרומתך (טבעי ביותר) אך לכל מטבע יש שני צדדים. יחד עם זאת אני יכול להמליץ לך, הפסיקי לחשוב מתוך גישה של מסכנות, מתוך גישה שאת לא... ולא... ולא... החליטי שאת מסוגלת לכל דבר שאת רוצה להשיג ותשיגי אותו. המלצה נוספת: יש ספר מצוין הנקרא "קח אחריות על חייך" איך לא להיות קורבן מאת לואיס פרוט תקראי אותו ואני מאמין שתמצאי שם כמה תשובות שתוכלי ללכת איתן בדרך שאת רוצה ללכת בה. שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי צביקה

tullana

New member
אני חייבת להגיב

את אומרת למטבע שני צדדים ולי אמרו גם שלטנגו צריך שניים וכיו"ב היום-שלושה חודשים מתחילת הסיפור אני מתחילה להפנים דבר אחד חשוב- מותר לי לכעוס עליו, הוא בהחלט האיש הרע בסיפור ולא-במקרים כמו שלי ושל שני אין שני צדדים ואין טנגו ולא שום דבר יש אנשים שיותר קל להם לקום ולברוח כשקשה וזה הכל. חברות נבחנת בשעת צרה ונישואים הם במידה רבה חברות והסכם לנאמנות ועזרה הדדית, לא חכמה לנטוש את הספינה כשהיא טובעת אז אמרו לי שאולי לא השקעתי בקשר הזוגי וכו אין דבר כזה, אני לא צריכה להתמודד גם עם מחלות של תינוקות וגם עם משברים כלכליים וגם לרקוד בלבנים סקסיים בלילה כשהאיש אפילו לא טורח לחלוק איתי את נטל גידול הילדים שגם הוא הביא לעולם. אני כבר לא מרגישה שחלק מהאשמה עלי, לגמרי לא אני נבגדת, נטושה, נזנחת, לבד עם שני ילדים קטנטנים שמתגעגעים לאבא שלהם ונכון צריך להיות חזקים ולהמשיך הלאה אבל כשאין מהיכן לקחת כוחות זה קשה כל יום שעובר הוא מאבק שלא לדבר על הלילות הבודדים אני יודעת שסופה של התקופה הזו לעבור אבל זה בפירוש רע, קשה, מעייף,שוחק. התמודדתי עם מחלות וקשיים אחרים-אז יש תמיכה של אנשי מקצוע וסביבה וכו עכשו נראה לי קשה שבעתיים, אי הודאות , הבושה, הצורך להסתיר מה קרה לך, זה אולי לא נשמע רציונלי אבל ככה זה, כאשה שננטשה הוטל בך מום, ככה אני מרגישה לפחות. מה אגיד לכם, הייאוש לא נעשה יותר נוח

tullana

New member
התכוונתי לספינה בים סוער,

כשהיא טובעת כבר מאוחר מדי כנראה...

shani2

New member
ל tullana

קראתי את שתי התגובות שלך , ועם כל הקושי שלי להתבטא במילים, נראה שאת מצליחה לבטא במילים את כל המערבולת שסוערת לי בפנים. כל מילה שלך עוררה בי מחדש את כל התחושות הקשות. שלחתי לך אי מייל תודיעי לי אם קבלת אותו ואשמח אם תחזרי אליי. שני

ברונטית

New member
כל סוף - הוא התחלה חדשה...

מזה שלוש שנים את מתמודדת בתופעה שלא היכרת קודם, מנסה בכל דרך להציל את נישואייך, נלחמת כמו נמרה, משתדלת, פועלת בכל החזיתות כמו מפקדת פלוגה, מטפלת בבנות, בבית, בבעלך שמעד. קשה לי להבין מהיכן נובע הפחד אצל בחורה אמיצה כמוך? ראי מה את כותבת: "אני מלאה פחדים, איך ממשיכים מפה הלאה"? מקריאת דברייך עולה שיש בך את הכוח, יש בך יוזמה ויש לך את היכולת להתמודד עם קשיים. נכון שעד היום מה ש"החזיק" אותך היתה התקווה לשקם את חיי נישואייך עם בעלך, אך את בעצמך הודית עם כותרת נושא מתנוססת - סוף הדרך ! בעלך נתגלה כאן כמשענת קנה רצוץ לפחות בכל מה שנוגע לשיקום חייכם המשותפים ! במילים אחרות - הכל בראש שלך! ברגע שתחליטי שאת משקמת את חייך וחיי בנותייך, ברגע שתחליטי שמטרתך הסופית היא - להיות מאושרת, ולא לחיות בצל המאוויים וה"חשקים" של בעלך (להיות איתך אם לאו), ברגע שתחליטי שאת זאת שלוקחת את ההגה לידיים - באותו רגע - תראי כיצד נעלמים לך כל הפחדים. נכון. זה קשה. אבל כבר יש לך נסיון. עברת את זה בשנה האחרונה, ונוכחת לדעת שגם קשה - זה אפשרי. מה שעלייך לעשות - זה לשנות את כותרת המטרה. להפנות את האנרגיות שלך לכיוון שונה. אם עד היום המטרה היתה - "הוא", מהיום - המטרה תהיה - את, הילדות והאושר שלכן. אני בטוחה שתצליחי. יש לך את הכוחות והיכולות להצליח. "ואל תפחד כלל".... בהצלחה.

tullana

New member
הסיפורים שלנו כל כך דומים

רק שאצלי הסתבר שיש אישה אחרת ברקע, אולי היא היתה המפלט מכל הצרות-הכלכליות והקושי עם ילדים קטנים בבית יש ימים שהדכאון משתלט עלי ואני מרגישה זנוחה, טפשה ומכוערת יש ימים שאני מרגישה קצת יותר אופטימית, מתנחמת שגם כשהיינו יחד הייתי מאד בודדה ( כל הנטל עלי וכו, היטבת לתאר את המצב) אז אולי עדיף לגמרי לבד, לפחות ככה יש תקווה שמשהו חדש עוד יקרה האמת היא שבמצבי אני כל כך יודעת על מה את מדברת כשאת אומרת-מי ייקח גרושה עם שני ילדים וכו זה מפחיד כמה הייתי רוצה איש שידאג ויפנק, ילטף ויסיר דאגה מלבי, אבל נראה לי שהגיע הזמן לעמוד על הרגליים, לקחת דוגמא מנשים חזקות שעשו הכל לבד ולא לפחד מותר לבכות בלילה אל הכר וביום להיות שדה בהצלחה את מוזמנת לכתוב לי אי מייל אם בא לך!!!

למעלה