סוף הדרך הזוגית?

talth13

New member
סוף הדרך הזוגית?

היי כולם,
קצת פרטים עלי, גרוש כ 8 שנים, בן 55 בפרק ב' ללא חתונה. עם זאת יש לנו שני ילדים קטנים.
פרק ב' בתחילתו היה פיצוץ של אנרגיה ורגש, למרות שפער הגילים בינינו של כ-10 שנים זה לא הפריע ולא מפריע גם היום. אנחנו ביחד כ-7 שנים.
כן אני יודע שאחרי זיקוקי הדינור יש אפלה בשמים ולא חשבתי שגם אצלנו זה יהיה שונה. אבל הירידה באה דיי מהר לטעמי, אחרי כ 4 שנים ביחד. זה הרגיש בעיקר בתחושה של ריחוק מעודן שלה אבל מורגש כמעט בכל דבר, רגש, חשק, אהבה ועוד.
לאט ובטוח הדבר הביא למריבה ראשונה שאני מודה שזה בעיקר ממני. מאחר ולא הבנתי אז מה קרה ולמה. דיברנו השלמנו וזה החזיק מעמד זמן מה עד הסיבוב הבא... אותם סיבות של ריחוק וחוסר חשק שלה שוב התרגזתי ושוב רבנו ושוב השלמנו אבל התהום שנולדה התחילה להעמיק. זה המשיך ככה גם בחודשים אחרי. בכל פעם נדמה היה שהתהום הולכת ומעמיקה.
בכל ריב, אני יזמתי את שיחת הפיוס, מצידה לא היה ולו גם פעם אחת נסיון לפשר. לפני מספר חודשים, אחרי משבר קשה נוסף, הצעתי ויזמתי מפגש עם יועצת זוגית. זה היה כישלון מוחלט, על כל דבר שאמרתי הרגשתי מותקף מצידה למרות שלכל דבר נתתי דוגמאות מהחיים עצמם. זה בהחלט לא עזר. אחרי 4 פגישות זה נגמר.
לא מפליא שזמן קצר אחרי היועצת שוב התדרדרנו לתהום. הפעם החלטתי שאני לא מנסה לפשר, שאולי אם הדברים יבואו ממנה תהיה למילים משמעות חזקה יותר. התקווה שתפתח את הפה התבדתה וככה מספר חודשים !!!! מצאנו את עצמנו תרחקים עוד ועוד ולמעשה גרנו כשני זרים בבית. קטסטרופה.
ואז בגלל שאלה ששאלתי שקשורה בעקיפין לבעיתנו, היא התחילה לדבר... אמרה שלא טוב לה המצב. האמת ששמחתי וגם אמרתי לה שלרגע הזה חיכיתי.
בשיחה היא העלת שתי אפשרויות, או שנפרדים, אבל הבטיחה נאמנה שזו לא המטרה שלה והיתה מעדיפה שזה לא יקרה, ומצד שני לנסות שוב לעלות על דרך שפוייה.
השיחה היתה רגועה ככל שניתן, לא נרשמו צעקות כמו בפעמים הקודמות. אמרה לי שאם נפרדים בסופו של דבר כל אחר ימצא את מקומו וזה יכול להיות פתרון טוב לכולנו ולילדים. שאלתי אותה שוב אם בעצם אנחנו מדברים על פרידה וזה מה שהיא רוצה, ושוב אמרה שזו אפשרות אבל זאת לא ההעדפה שלה.
לעומת זאת, שדיברנו על אפשרות להחיות את השותפות, אמרה שהיא פסימית לאור העובדה שלא הצלחנו לשפר שום דבר בכל הפעמים הקודמות.
אין ספק שגישה כזאת לאפשרות של גישור התהום מעמידה את כל הנושא לאפשרות של כישלון כי גם ככה "אין לזה סיכוי"
מאוד מתסכל, שיחה מטרידה שבסופו של דבר אחרי דין ודברים, אמרתי לה שנראה לי שהיא כבר החליטה מה שהיא רוצה וכל המילים מיותרות. הפרידה מצויירת באור ורוד וכל אלטרנטיבה אחרת נועדה לכישלון. ואם הפרידה היא הדרך שלה, אז שתיקח את עצמה ותסגור את הדלת מאחוריה.
השיחה נגמרה, לא בטוח שהיגעתי להבנה לאיפה זה הולך. נכון ליום שאחרי התסכול, והיאוש עמוקים מתמיד.
נכון שלא כל דבר צריך להחזיק בכח, אבל המחשבה להתרחק מהילדים מעבירה אותי על דעתי.
אין לי מושג מה לעשות לאן ללכת מה הכיוון. השם של הפורום הוא זוגיות במשבר, אבל אצלי זה מעמר לזה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
פורום לא עושה הוקוס פוקוס

לתקן זוגיות שהסתבכה באופן עמוק, דרוש טיפול זוגי.
ההוא לא הצליח? אפשר לנסות שוב.
&nbsp
כבת כתבתי למישהו היום:
- או טיפול זוגי (כמה שצריך)
- או פרידה (למרות שכואב)
- או להמשיך ככה ולסבול (האפשרות הכי גרועה... ושהכי קל להגיע אליה - כי היא לא דורשת מאמץ מידי...)
&nbsp
מעבר לזה, חבל על המלים.
זה לא שיש פהאיזו בעיה קטנה וספציפית. הכל מדורדר.
אגב פרק ב' עם ילדים לא ממש שונה מפרק א' עם ילדים. זו זוגיות וזו זוגיות.

אתה צודק ששיקום של זוגיות הוא בעל סיכויים טובים להצליח רק אם

שני בני הזוג מחליטים להתגייס לזה עם הרבה אופטימיות ורצון טוב.
אתה כתבת פה שהיא אמרה ככה ואמרה ככה, אבל אני לא הצלחתי להבין אם אתה אמרת בצורה מפורשת (לעצמך, לה) שאתה עכשיו מתחייב להתגייס לתהליך בצורה כנה ואמיתית ואם אני לא הצלחתי לשמוע את זה, אז אולי גם היא לא הצליחה לשמוע את זה ואז, גם אם מלכתחילה היא באה עם רצון טוב, התגובה שלך (שאולי היתה קצת פושרת), הורידה לה את האופטימיות.
אולי אם תראה התלהבות מהרעיון של שיקום הזוגיות ותבקש ממנה להצטרף אליך וביחד תחפשו דרכים להתגבר על הקשיים, היא "תידבק" בהתלהבות שלך...

גארוטה

New member
אכן זוגיות במשבר

רק שכחת לציין על מה המשבר.
אז אם זו לא ממש חדירה לפרטיות (תכלס אנחנו לא יודעים מי אתה) אולי כדאי שתספר על מה המשבר.
אני מניחה שאתם חוזרים ורבים פחות או יותר על אותו עניין ומכיוון ששניכם לא מוכנים לעשות שום צעד לקראת השני
אתם מוצאים את עצמכם שוב ושוב באותו המקום של הטחת האשמות שנובע בעיקר מחוסר תקשורת ומלחמות כח.
כן כן , גם בזוגיות שניה בגיל 55 אי אפשר לברוח מזה

אייבורי

New member
לדעתי

&nbsp
יהיה הכי קל אם תעשה מה שהיא אומרת לך
ותפסיק לעשות קולות עם האגו.

talth13

New member
הלוואי אגו...

אין לי משחקי אגו, זה לא מעניין אותי. אני רוצה להיות איתה ויותר.
אם האגו היה משחק לא הייתי מנסה לפתור את המחלוקות כל פעם שהם צצו, לא הייתי יוזם מטפלת זוגית.
אף פעם לא חיכיתי לה שתיזום משהו. חוץ מהפעם האחרונה (מצבנו עכשיו) שאמרתי לעצמי שאף פעם, בכל הפעמים שהפיוס בא ממני זה לא צלח, אז ניסיתי שזה יבוא פעם אחת ממנה.
זה הכל. אם אגו היה שם המשחק הייתי גומר אותו.

זה כאילו שבעלי כתב את ההודעה הזאת

&nbsp
יש לכם שני ילדים קטנים, לא קל לשמור על זוגיות (ושפיות) עם שניים קטנים. מעבר לזה אני בטוחה שיש למטבע שני צדדים.
אם תדבר עם בעלי הוא גם יגיד שהוא מנסה לפייס ולא הולך וכו' וכו' ואני בטוחה שהוא מאמין בזה אבל מבחינתי הדברים שאני סובלת מהם אצלו לא נפתרים.
בעבר דברתי איתו על מה שמפריע לי והיו שיחות וריבים ופיוסים ויעוץ יקר מאוד. אני יודעת שכל מה שאני אומרת נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשנייה. הוא משנה את הדברים שמפריעים לי זמנית ואז כשאני חוזרת לזרועותיו אז הוא גם חוזר לדפוסי ההתנהגות הרגילים שלו.
אבל אם תשאל את בעלי אז הוא ניסה וניסה לגשר ולהבין אותי, והוא זה שמפייס אחרי ריב. זה נכון אבל כמובן שזה מתאר רק את הסנטימטר העליון של הקודקוד של הקרחון במערכת היחסים שלי איתו.
בקשר ללהפרד, הייתי גם רוצה להפרד ממנו אבל זה מצב מבלבל נורא. זה כמו שאתה מתאר, אישתך רוצה להפרד אבל לא רוצה. פרידה זו אפשרות אבל לא ההעדפה שלה. אין לה תשובה ברורה. ברור שאין לה כי זה מצב ביניים כזה. לא מספיק טוב בשביל להשאר ולא מספיק רע בשביל ללכת. אז היא יושבת על הגדר ומחכה שמשהו כבר יקרה.
אבל מה זה לכי ותסגרי את הדלת מאחוריך? זה משפט מעצבן וחסר משקל. זה לא עובד ככה. יש ילדים, יש כסף שצריך להסכים עליו.
אני חושבת שאידיאלית הייתי רוצה לשבת עם בעלי ולדבר דוגרי על האפשרות להפרד, אפילו זמנית.
פשוט לחיות בנפרד תקופה אם זה אפשרי כלכלית ולראות לאן זה הולך. או, לחיות יחד אבל לנהל חיים של פרודים (הצעה שהועלתה בטיפול על ידי המטפלת. נשבעת) או אם הוא מעדיף אז להפרד בכל צורה אחרת שיבחר. אני מוכנה לנסות כל מה שבא לו, רק לא להיות ביחד. אבל התקווה שלי היא שלא נערב עורכי דין ואלפי שקלים כי בשבילי כל שקל שהולך לעו"ד זה פחות שקל שמושקע מנו או בילדים.
&nbsp
אצלינו ההגיון שלי לא עובד כי כשמתחילים לדבר על להפרד אז הוא מתעצבן וכועס. ואני מבינה אותו שזה נובע אצלו מפחד, מהרעיון של בדידות בלי הילדים ובלעדיי, אני מכירה אותו טוב ואני יודעת למה הוא מגיב ככה אבל אצלי זה הדבר היחיד שאני מעוניינת בו כרגע כי אני לא יכולה יותר.
בקיצור, הדבר היחיד שאני מאמינה שהיה עוזר לי ולבעלי זה פרידה זמנית או טיפול טוב אבל עם מישהי ממש טובה שבאה עם הרבה הרבה ניסיון ויכולה לגשר על הפערים. היועצת שתארת אולי לא התאימה. קשה מאוד למצוא מטפלים טובים שיש איתם כימיה משני הצדדים.
&nbsp

talth13

New member
קצת לעומק

אני מנסה לפייס כי מצד השני זה אף פעם לא קורה. לא היתה ולו פעם אחת שהיא יזמה שיחה כדי להביא לסיום מצב מתוח. יותר מזה, בכל שיחה אני אומר לה מה מציק לי ומה מתסכל אותי במערכת היחסים שלנו.
אני לא בוחל בשום דרך להסביר את מה שאני מרגיש. לא היה דבר שכבר לא אמרתי, עדין מאוד עד בוטה מאוד.
בשיחות האלה שאני מבקש ממנה להגיד לי מה מציק לה אצלי אני לא שומע הרבה ובעיקר זה סוג של "ככה אני".
כמו שאני מנתח את הדברים, יש פער עצום בין הדרך שבה אני תופס זוגיות לבין מה שאני מקבל ממנה. הפער הזה מתסכל אותי מאוד והתחושה היא של ריחוק שלה ממני.
אני רוצה לתת לך דוגמא, במשך תקופה ארוכה בגלל עבודה או שלא.. היא היתה יושבת ליד המחשב בערב וכמעט אף יום לא הלכנו לישון ביחד.
אמרתי לה שאם אני הולך למיטה ב 10 היא תגיע ב 12 ואם אני מתעכב בגלל משהו היא כבר ב 9 במיטה ושהמצב הזה לא יכול להמשך ככה. ברור היה לי שהיא מתחמקת ממני ואולי לא רוצה שיקרה משהו במיטה.
גם את הדברים האלה היא הכחישה וכך כמעט לגבי כל דבר שאמרתי לה שמפריע לי.
עם הזמן, הדברים הפכו להיות יותר ויותר מתסכלים כי תמיד היה שיפור קצר טווח שחזר לאיחס.
הפרידה היא דבר קשה בשבילי בגלל הילדים. אם הם לא היו כנראה שכבר מזמן לא היינו ביחד. אבל המחשבה להתרחק מהם קשה לי מאוד ואין לי מושג איך להתמודד עם זה.
אני לא מתעצבן או כועס על הפרידה אני חושב שזו בחירה של הדרך הקלה. אני מאמין שאם היא היתה מראה מאמץ של לפתור את הדברים, לחזור ברמה מסויימת לימים יפים יותר, כל זה לא היה קורה.

למעלה