סוף הארוחה?

סוף הארוחה?

אני מניקה את התינוקת שלי - בת האחד-עשר ימים - בהצלחה יחסית, אם לשפוט לפי היציאות והעלייה במשקל. למרות זאת משהו בסוף הארוחה שלה לא מובן לי לגמרי. כשהיא כבר לא רוצה יותר - ככה לפחות אני מבינה - היא "פולטת" החוצה את הפיטמה שלי. אז אני מחכה קצת, ומרימה אותה להוציא אויר. הרבה פעמים בשלב הזה היא מתחילה לחפש שוב פיטמה וזה גורם לי לשאול: איך אני יכולה לדעת מתי היא מסיימת באמת את הארוחה? להציע לה וב את הפיטמה אחרי שהיא פולטת אותה? אולי זה שהיא פולטת את הפיטמה ואחר כך רוצה עוד מעיד על בעיה? קורה לפעמים גם שהיא נרדמת על הפיטמה. אז אני עדיין אמורה להציע לה שד שני? ושאלה אחרונה: באיזו תדירות יחסית הם יונקים בשלב הזה? ומתי הם מתחילים לינוק במרווחים גדולים יותר? ותודה על התשובה.

סוף הארוחה

ההמלצה לגבי תינוקות בגיל זה היא להניק מצד אחד עד שהם עוזבים את השד, להרים לגרעפס (למרות שלא חובה שיצא), להחליף חיתול ולהציע את הצד השני. ירצו- יקחו, לא ירצו- לא יקחו. אם התינוקת שלך מחפשת- סימן שהיא רוצה עוד. אולי עוד אוכל, אולי עוד קצת מציצות בשביל להירגע, ואולי עוד קצת את אמא שלה קרוב קרוב. חיפוש זה אינו מעיד על בעיה, פשוט- הציעי לה להמשיך ותראי איך היא מגיבה. במידה והיא נרדמת- הרימי לגרעפס, החליפי חיתול, ואם היא לא מתעוררת או מחפשת- הניחי לה להמשיך לישון. אם היא כבר אכלה באופן אקטיבי זמן רב, ונראה לך שהיא שבעה- הניחי לה. אם היא תרצה עוד- היא תתעורר לאחר זמן לא רב. כמו כן, נסי לבדוק האם לא חם מידי בחדר בו את מניקה. חום יתר (המלצת משרד הבריאות היא ל-22-23 מעלות כטמפרטורה תקינה) מרדים, ויכול להיות שהיא נרדמה כי חם לה. במקרה כזה- הדליקי מזגן, הורידי שכבת בגדים, ונסי לראות האם התנהגותה משתנה. לגבי שאלת התדירות- כל עוד היא אוכלת לפחות 8-12 ארוחות ביממה, התדירות משתנה בהתאם לרעב שלה. ולכן- נסי לא להעסיק את עצמך במרווחים, אלא תני לעמך הזדמנות להנות ממנה ומחווית ההנקה. היא תגדיל את המרווחים כאשר היא תרגיש צורך, דבר המשתנה מתינוק לתינוק ולא ניתן לערוך כל השוואה. בהצלחה

למעלה