סוס

elinorikbalik

New member
סוס

יכול להיות שקונים לי סוס ביחד עם חברה שלי . הבעיה היא איזה גזע כי אני רוצה או טורבורט או פלוסה וחברה שלי רוצה סוס ערבי איזה סוג כדאי? אני מתכוונת לסוס עם תעודות .

מאוד תלוי במטרה../images/Emo28.gif

שלך ולמה את רוצה להגיע.. אם את רוכבת ווסטרן או אינגליש? או כמה טוב את רוכבת וכל השטויות האלו

RMXXX

New member
אני לא קשור לפורום...

הזה אבל ראיתי את ההודעה והייתי חייב להגיב עליה, אני ג´וקי (רוכב מרוצים) וכאחד שהיה רוכב (כן היה כי עכשיו אני שוקל יותר מ49 קג מה לעשות קשים חיי הג´וקי
) יום יום על טורברטים ומאמן אותם למרוצים אני חיב להמליץ לך להיזהר מהם אלה אם את רוצה סוס בשביל לרוץ ואת רוכבת טובה מאוד! כי סוסי טורברט טהורי גזע הם בעלי מרץ עדיר וכח ולא סבלנים במיוחד למתחילים. אם את מחפשת סוס לטיולים אני ממליץ על הערבי שעם אילוף טוב יכול להיות סוס נהדר וגם מדהים ביופיו!

אהמממממ?

יש לנו סוסת מתחילים מדהימה בשם ונוס בחווה והיא טורוברדית.... אבל זה ממש תלוי בגיל ובאופי של הסוס ובעוד המון דברים....

גם לנו ../images/Emo28.gif

נופר היא חצי טורוברייד מקסימה!!! יפה וטובה מאוד בדרסז וקפיצות עם אופי מדהים! הכי הכי שיש לילדים!! היא גם מעבירה את זה בתורשה לסייחים שלה(נפו,בל) וגם מונטיר הוא טורוברייד... והוא באמת עם אופי של טורובריידים

RMXXX

New member
סוסי טורברט

מבוגרים יכולים להתאים ובדרך כלל סוסי הטורברט שבחוות הרכיבה הם לא תהורי גזע, בדיוק כמו שכתבת על נופר שהיא חצי טורברט ויש הרבה מאוד הבדל בגלל זה גם לא נותנים לחציי טורברט להתחרות בתהורים (במרוצים) כי כמו שהם חצי טורברט יש להם גם חצי כח של טורברט, מישהו פה פעם עלה על טורברט צעיר(3-4 שנים)? אתם יודעים כמה כח ומרץ יש להם?!

פרסה

New member
אני עליתי על טורבריד

הרבה פעמים (טהור) הטורבריד שלנו מהיר...... זה אחד הסוסים המהירים באזור שאתה לא רץ אתה יכול לשים עליו תינוק! והסוס הזה ירוץ רק אחרי אחרים (אלה אם אתה מדרבן אותו חזק) הוא בן 3 ויש לו בעיה של חיתוכים לעצים

RMXXX

New member
מעניין אותי באיזה חווה

הסוס הזה שאתה בטוח שהוא מהמהירים באזור! כי אני חשבתי שרוב הסוסים המהירים באזור המרכז ובכלל בארץ הם מיובאים מאנגליה ושווים בערך כמו כל הסוסים בחווה רגילה (50-250 אלף!!!) אבל אולי אני טועה?! ואתה בטוח שהסוס טהור? יש לו תעודות שאתה ראיתה? או שאמרו לך שהוא טהור? אני מוכן להתערב איתך, אני ישים אותך על סוסת טורבריד שאני אמנתי מגיל 0 ועכשיו היא בת שלוש וחצי ובעברה לקחה את אליפות הארץ לסייחים, אם אתה מצליח להחזיק אותה בטיול של 10 דקות בלי ליפול, ניצחת. אני מוכן לשים 1000 שח על זה, רוצה לנסות?

RMXXX

New member
ולגבי

הבעיה של החיתוכים לעצים זה אצל כל הטורברדים הצעירים הם פשוט משוגעים קצת

taz512

New member
אני יכול לקחת את התערבות הזאת?

אני שם אלפיים על האלף שלך. יש התערבות? טאז, השד וההתערבות

../images/Emo46.gifהלוו מה עירבנו פה התערבויות?!

טוב אני שמה שני שקל...חחח, מה קורה?! מה זה קזינו?! יאללה! באו נערוך מרוצים גם! חח, רגע חבר´ה- לא היינו נגד מרוצים????

פרסה

New member
אמרתי בין המהירים

אין לו תעודה אבל הוא טהור והוא נולד אצל מאיר (זה שאחראי על הסוסים אצלנו) יש לו מהירות

RMXXX

New member
אם אין

לו תעודה הוא לא טהור כי שסוס נולד ושני הוריו טהורים הוא מקבל תעודה שהוא טהור, אם הוא לא קיבל תעודה או לא טהור! ואם או לא טהור אז הוא אפילו לא מתקרב לסוסים המהירים באמת! אולי לך הוא נראה מהיר מאוד אבל רכבת פעם על סוס מרוץ? רכבת פעם ב60+ קמש?!

פרסה

New member
אני לא בטוח אם הסוס הזה רשום

איפה שהוא תראה לא יצא לי לבדוק כמה קמ"ש

RMXXX

New member
זה מה שאני

מנסה להסביר לך אם הוא היה טהור היו לו תעודות, כאשר לוקחים סוסה טהורה ומרבעים אותה אם סוס טהור בעל הסוס דועג לתעודות לסייח שנולד וזה חלק מהתשלום על ההרבעה. ואל תמשיך עם המהירות כי אין סיכוי שהוא מתקרב אפילו לסוסים המהירים באמת. גם אני לפני שהתחלתי לרכב על סוסי מרוץ חשבתי שכל חצי טורבריד הוא מטוס אבל ברגע שאתה עולה על אחד אמיתי ופותח איתו, לא כמו גלופ אלה פתיחה אמיתית שסוסי חווה לא מגיעים לחצי ממנה! אתה רואה מזה סוס מרוצים אמיתי. ורב סוסי המרוץ בארץ מיובאים מאניגליה או מהולנד בעשרות או אפילו מאות אלפי שקלים! הסוסה שאני אמנתי היא בת לסוס משושלת אלופים באנגליה ואמה היא סוסה הולנדית אצילה, והיא באמת אחת הסוסות המהירות בארץ!. הפסקתי לאמן ולרכב רק בגלל שאני כבד מדי -55 קג זה כבר כבד מדי כי המגבלה היא 50 עם האוכף והציוד!

angel457

New member
אני בכלל נגד המרוצים האלו!!!!.....

מרוצי סוסים זה עסק ממש מלוכלך!!!!! מאות אלפי סוסים מתים מדי שנה בעוךם מהמרוצים האלו.... הסוסים פשוט רצים עד מתי שהם כבר גמורים וחלקם פשוט מתים על המקום!!!!! צריכים להוריד את הענף הזה!!! זה ממש התעללות זה לא כמו קפיצות שיש מסלול של 60 -85 שניות וזה לא ממש מאמץ לסוס... או כמו כל שאר הענפים.. חוץ מקרוס קאנטרי שזה גם ממש התעללות שהסוס רץ במשך 12 דקות רצופות ועושה קאנטר וגלופ וקופץ מכשולים... המרוצים האלו ממש הורגים את הסוסים ולרוכב אכפת רק שהוא ינצח!!!!

RMXXX

New member
כל סגנון רכיבה

הוא התעללות בסוס וזה כולל קפיצות כי אין סוס שרוצה לקפוץ!!! קרוס קאנטרי זה באמת הענף האכזרי ביותר והא לא מתקיים בארץ כי לאף אחד אין כסף להוציא 100 אלף בשבוע על סוס חדש! ולידע כללי לכולכם: מסלולי מרוץ הם בין 1000-2000 מטר נמשכים לא יותר מ2 דקות, לכל סוס יש וטרינר צמוד ומושקעים עליו אלפי שקלים בחודש על טיפולים מיוחדים לסוסי מרוץ, אף סוס לא מת מזה שהוא רץ יותר מדי וגם לא נותנים להם לרוץ יותר מדי, לכל סוס יש מאמן שעבר הסמכה מקצועית ובארץ יש בערך 50 כאלה ואני אחד מהם, הסוסים מאומנים לפי תוכנית אימונים מסודרת עם רוכב מקצוען ועם הציוד הטוב ביותר לא כמו ברוב בתי הספר לרכיבה, המוות היחידי בתחום הזה הוא מתאונות מסלול שגם הם נדירות יחסית. אני בטוח שלרובכם אין שום מושג מה הולך בענף המרוצים אז תכתבו דברים על התעללות וכו´ אם אתם לא יודעים מה אתם כותבים!

פרסה

New member
התבלבלת ביני לויכוחים של טאז../images/Emo8.gif

חוץ מזה זה נורא קל וכיף. תנסי

למעלה