סוס רזה

היא123

New member
סוס רזה

שלום לכולם,

הגיע אל החווה שאני רוכבת בה סוס גבוה מאד שנראה רזה עם צלעות בולטות אבל הגב שלו שקוע כאילו יש לו גיבנת. מה הבעיה שלו? הוא נראה ממש רזה איך משמינים אותו? אם הוא ישמין אפשר יהיה לרכב איתו?

jgut

New member
מי מטפל בסוס?

ומה הוא אוכל עכשיו?

לפי התיאור שלך ייתכן שזה סוס הזקוק לתהליך שיקום.
חובה להתייעץ עם וטרינר שיתן תוכנית הדרגתית לשיקום הסוס.
בכל מקרה כל שינוי בתזונה של הסוס חייבת להיות הדרגתית ומתאימה למצבו. סוסים זו חיה שמאוד רגישה לשינויים.

לגבי רכיבה, זה משהו שאי אפשר לענות עליו מבלי לבדוק את הסוס. אם הבעיה היחידה שלו היא שהוא רזה, אז סביר להניח שבהמשך יוכל להיות רכוב. גם זאת בתנאי שתהליך העבודה יהיה הדרגתי ונכון, תוך בניית מסת שריר מתאימה.
אם יש לו בעיות נוספות, כניראה רק וטרינר יוכל לענות על השאלה הזו.

היא123

New member
המטפלת של הסוס

הסבירה שראה אותו וטרינר ושהוא אמר שיש לו גב אמבטיה.. מאחורי הגבנון. ובאמת זה נראה שאין לו שרירים בגב ושהבטן שלו מושכת למטה וזה נראה כאילו הוא עוד יותר רזה. הוא מקבל חציר חופשי של שיבולת וגם שתי מנות תערובת ביום עם כופתיות אספסת ירוקות בפנים והוא מקבל גם תוסף אלקטרוליים.

אז זהו שהוא לא רק רזה הגב שלו ממש נראה למטה.

jgut

New member
על פניו אם ראה אותו וטרינר

ניראה שמי שמטפל בו פועל בהתאם למצב. זה לוקח זמן עד שמשמינים סוס.
לגבי סוסים עם גב בעייתי - יש סוסים שאפשר לחזור לרכב עליהם ויש כאלה שלא. הכל תלוי בחומרת המצב, גם כשחוזרים לרכב צריך להשתמש בציוד מתאים כדי לעזור לסוס לשאת את המשקל. כל זה בא אחרי עבודה נכונה והדרגתית.

שיהיה בהצלחה איתו

היא123

New member
הסוס

הוא ממש חמוד והיום ראיתי אותו הולך במרץ, הוא נראה עירני ומרוצה אבל הפרווה שלו לא מבריקה ויש לו על כל העור קצת גירוד
אני לא דואגת מהחווה, הם דואגים ממש טוב לסוסים וגם ישר הצמידו לו מטפלת שדואגת לו
אני קצת רוצה גם לברר בשבילו
את כתבת שיש עבודה מתאימה שיכולה להקל עליו, את יכולה קצת לפרט ספיציפית? תרגילים או מה יכול לחזק מסת שרירים בגב?
וגם לגבי ההשמנה מה נותנים? באיזה הדרגה?

jgut

New member
לגבי תרגילים

אני לא יודעת על תרגילים ספציפים למקרה כזה.
יכול להיות שמספיק עבודה רגילה ובסיסית כדי לעזור לו לבנות את השרירים הנידרשים.
במקרים של כאבי גב (שנגרמו ממשהו אחר לגמרי), אני נעזרתי בפיזיותרפיסטית של סוסים. שעשתה לסוסה מתיחות ותרגילים ספציפים לבעיה שהיה לה. אני לא יכולה לייעץ כי אני לא מוסמכת לכך.

לגביי ההשמנה, בתור התחלה צריך בעיקר סבלנות. מערכת העיכול של הסוס לא יכולה להתמודד עם שינויים דרסטים. סוס שהיה מורעב צריך להתחיל לאכול בהדרגה. מה שכתבת שהסוס מקבל נשמע מספיק.
אם אחרי תקופה מסויימת הסוס עדיין צריך להשמין, מגדילים לו לאט לאט את כמות המזון ו\או מוסיפים ויטמנים. אבל כל זאת בתקופה יותר מאוחרת כשמצבו כבר התייצב ויודעים שהוא מסוגל לעכל את התוספת.

כשאני כותבת בהדרגה, זה אומר שמתחילים ממש מחופן ביום ועולים לאט לאט בכמות. לפעמים לוקח אפילו חודש או יותר עד שמגיעים לכמות הרצויה.

היא123

New member
לגבי תרגילים..

אולי את יכולה להמליץ על איזה תרגילים ברכיבה שטובים לבניית מסת שריר כמו שכתבת, בלי קשר לבעיה של הסוס הזה?

jgut

New member
כמו שעניתי לך אני לא מוסמכת לייעץ

אני חושבת שזה לא אחראי להמליץ על תרגילים מבלי לראות את הסוס ולהנחות את המטפל.

jgut

New member
ואיך תדעי שהם לא יזיקו לו?

חוץ מזה קשה להסביר מבלי להראות. הכי טוב שתביאו איש מקצוע שיעזור לכם.

היא123

New member
בלי קשר לבעיה של הסוס הזה..

אני שואלת בכללי

למשל, איזה תרגילים את עובדת לבניית מסת שריר עם סוס רגיל?

jgut

New member
יש תרגילי איסוף

שעושים ברכיבה או בלונג' שעוזרים לכך.
ככל שהסוס עובד יותר אסוף ככה הוא מחזק את השרירי גב שלו. בהמשך עבודה על תרגילים ליטרלים תוך איסוף עוזרים לבנית מסת שריר.

הורסמאן

New member
את הגב אי אפשר לשנות לו

יש סוסים כאלה שעובדים ללא שום בעיה.
להשמין אותו אפשר, אם הוא לא חולה. לא ביומיים אבל אפשר.

giri

New member
ואם הוא ישמין

ויהיה כשיר לרכיבה, ניתן לעבוד איתו בצורה שתעזור לו לפצות על המבנה (לחזק את שרירי הגב וכו'). לרוב הסוסים אין מבנה מושלם, ועל רובם ניתן לרכב.

אבל כמו שאמרו פה - לסוסים לוקח הרבה זמן להשמין... פחות זמן לרזות.

הורסמאן

New member
היא מתארת

גב שקוע, כמו קערה.
אי אפשר לישר את זה. אבל למרות שלא הכרתי אף סוס מצויין כזה, רוב הסוסים האלה מתפקדים בסדר גמור. (לא ראיתי כזה ברמה רצינית).
עבודה נכונה, כמו כל סוס, מחזקת אותם ועוזרת.
זה די מפתיע, אבל הם בדרך כלל זזים בסדר ותחת אוכף הרבה פעמים לא שמים לזה לב.

giri

New member
וואו

כמה מהתמונות די מזעזעות.
יצא לי לראות סוסים עם גב שקוע, אבל לא ברמה כזו!

היא123

New member
כן נראה ככה

למה הוא ככה? ממה זה?
הסוס נולד כזה או שזה קרה לו במהלך החיים?
יש לכם עצות וטיפים טובים להשמין סוס?
הוא נראה ממש עוד יותר רזה כי הבטן מושכת למטה ומאחורה ומקדימה בשכם הכל מתוח לו וזה כאילו הוא עוד יותר רזה אפילו שהבטן למטה נפוחה.

למעלה