סוס קשה על המתג

NightWind Rider

New member
סוס קשה על המתג

שלום לכולם, כאמור אני מחפשת סוס לעצמי (סוף סוף איזו התרגשות) מדובר בסוס שיצא משירות המשטרה, לטענת הבעלים הנוכחים שלו, עקב כך שהוא קשה על המתג . הבעלים הנוכחי שלו אומר שבעבר הוא רכב עליו ללא מתג ואחר כך ניסה שוב, ומאז אין בעיות מזה זמן רב. אז מה דעתכם המקצועית על הנושא?

dixie chick

New member
קשה לקבוע על פי תיאור שכזה

איננו יודעים איזה סוג אילוף עבר הסוס, באיזה רמה היה האילוף, מי ישב עליו שטען שהוא "קשה על המתג" ומה רמת הרכיבה שלו, מה היה המתג בפה הסוס, מה מצבו הרפואי (שיניים למשל)... כל הגורמים האלה משפיעים בצורה ישירה על כמה הסוס "קשה על המתג" וכולם ניתנים לתיקון בלעשות את הדברים הנכונים ועם יד מקצועית... סוג אילוף - האם אומן לרכיבת ווסטרן? אינגליש? האם אומן להיות במגע קבוע עם ידי הרוכב? האם אומן לעבוד על חופש? רמת אילוף- האם בכלל אולף "לרדת מהמתג"? יש סוסים שמאולפים ברמה בסיסית בלבד (אוכף רוכב ופניות) האם הושקע בסוס מעבר בלימוד מתקדם יותר של כינוסים למשל? מי ישב עליו- האם הוא רוכב מנוסה? האם הוא רוכב בעל רגש בידיים? האם הוא משך בכוח? האם הוא לקח את המושכות למקום הנכון? האם הוא נתן חופש כשצריך? מה היה המתג- האם מתג פוצע או מכאיב שגרם לסוס להתקשות? האם מנוף שהציק לסוס ללא סיבה? שיניים- האם יש לו שיני זאב? אולי דברים אחרים שמפריעים למתג בפה?

dixie chick

New member
ועוד דברים ממשיכים לעלות לי לראש...

האם הסוס גמיש? האם עבדו איתו על גמישות ועבודה מסודרת בכלל? האם בוצעה עבודה מסודרת של חלקים והדרגתיות? האם הושקעו בסוס רכיבות סדירות ורגילות עם חימומים וקירורים כמו שצריך? האם הרוכב שלו ישב מאוזן? בטח יעלו עוד, זה המון "האם"ים...

popi199

New member
נשמע קצת תמוה

יש סיבה שסוס נעשה קשה בפה, אחת יכולה להיות בעיה רפואית שמשהו מציק לו בפה, אולי הסוס צריך שיניים או שצמחה לו שן לו במקום וכד'. בעיה יכולה להפתר ע"י ביקור פשוט של וט'. האופציה השניה היא בעיה בעבודה או באילוף של הסוס, אולי הרוכב של הסוס רוכב נוקשה מדי, אולי הסוס לא מספיק גמיש. גם פה הבעיה יכולה להפתר יחסית בקלות. נשמע לי קצת תמוה שזו הסיבה שרוצים למכור את הסוס, חשוב לפני הקניה לעשות בדיקת קניה וט' מקיפה ע"מ לוודא שבאמת אין לסוס בעיות נוספות שיכול להיות שהסתירו ממך.

NightWind Rider

New member
אולי לא הבהרתי את עצמי מספיק טוב

אבל הסוס נמצא כרגע בבעלות פרטית, אצל רוכב שקנה אותו מהמשטרה. כששאלתי מדוע הוציאו את הסוס מהמשטרה, הוא ציין שהסיבה היא שהסוס "קשה על המתג". את מעלה שאלות מאוד חשובות, אבל זו בעייה מכיוון ושקונים סוס שעבר כמה בעלים, והסוס בן 10 אין לי לצערי את התשובות הללו. בכל מקרה הייתי שמחה לשמוע מה אתם הייתם עושים במקומי. כרגע על פניו אין שום בעייה, הסוס הורגל למתג מסויים.

fliperit

New member
קצת קשנה להמליץ

דרך האינטרנט. אף אחד מאיתנו לא רכב על הסוס, או ראה אותו רכוב. אנהי מציעה שתלכי לבדוק את הסוס שוב- הפעם עם מאמן (וכמובן וטרינר..). שהמאמן ישב על הסוס וגיד את דעתו. גם אני, כשחיפשתי סוס ביום ראשון נסעתי עם המאמנת שלי...זה לא בושה.

NightWind Rider

New member
מחפשת מישהו/מישהי שיצטרף אליי ../images/Emo13.gif

ביום שישי, לנסות את הסוס, לא יכולה לצערי עקב בעייה פיזית זמנית ולא צפויה את שאר הפרטים נסגור ביננו- תודה אני מאזור חיפה אגב וניידת

השאלה החשובה היא..

במה זה מתבטא "קשה על המתג" ?? מה הסוס עושה או היה עושה שהוא קיבל את ההגדרה של "קשה על המתג" ?

dixie chick

New member
מצאתי! מצאתי!

המשפט שכולנו מחפשים הוא ש... סוס קשה על המתג זה רק סימפטום! זאת לא הבעיה!!!

למעלה