סוס קבוע

horse lover

New member
סוס קבוע

מה אתם חושבים על זה שיש חוות שבהם לכל רוכב יש סוס אחד קבוע שעליו הם רוכבים כל שיעור? אני אישית חושבת שזה לא נכון, בגלל שאם רוכבים על כמה סוסים צריך להיתמודד עם כל מני בעיות וזה משפר את הרכיבה.

angel457

New member
דעתי בעניין.....

מצד אחד אני חושבת שזה לא טוב שרוכבים על סוס אחד כי כמו שאמרת... ככה את לומדת להשתלט על כל מיני בעיות של סוסים אחרים ויהייה לך קל יותר בעתיד... מצד שני: זה טוב כי את מתחילה להכיר סוס מסויים והוא מתחיל להכיר אותך וככה את יכולה להתקדם יחד עם הסוס ברמה... ולהגיע לרמה מאוד גבוהה!!! מה דעתכם??

דעתי-

זה לא טוב, כי גם אם מגיעים לרמה גבוה אז זה רק על סוס אחד.... ונגיד מישהו באמת מגיע לרמה גבוה ומתחרה בחו"ל, יש תחרויות שאי אפשר להביא עליהם סוסים אז צריך להיתמודד עם סוסים חדשים....! אני, שלא כמו שאר הרוכבים איתי בקבוצה, כמעט כול שבוע על סוס אחר!
לאנשים כמוני קוראים: "פח הזבל" של הסוסים....

דעתי-../images/Emo28.gif

ככה היתה לי שיחה על הנושא עם המדריך שלי. לרכיבה על סוס אחד יש השפעות חיוביות לטווח הקצר, את מרגילה את עצמך לצעד מסוים להתנהגות מסוימת, לקפיצה מסוימת ולכל הדברים שמיחדים סוסים אחד מן השני. רכיבה על הרבה סוסים משפיעה לטווח הארוך אך יכולה להזיק לטווח זמן הקצר. כי מכל סוס אפשר ללמוד וחשוב לדעת להפריד בין הסוסים וללמוד איך להתנהג לכל אחד ואיך לשלוט בהתנהגות(שמטבאטת בישיבה, דירבון, קול וכו´) של הרוכב. אני בתור אחד שרוכבת על מי שעולה על דעתה אבל מתמקדת ב4 סוסים עיקריים...(חחח
)חושבת בעיקר על מה שאני יכולה להרוויח מהכיף הזה של לרכב על יותר מסוס אחד, זה יכול להזיק בתחרויות אם אתה עשית את העבודה בצורה לא נכונה או אם אתה לא מצליח להפריד בין סוס אחד לאחר אבל ברגע שאתה מצליח, אין עליך

דעתע שלי...../images/Emo187.gif

לדעתי זה טוב יותר להחליף סוסים ולהתרגל לתנועות והתנהגות שונה של סוסים בזמן הלמידה לרכב (הרי כשאתה רוצה לקנות סוס אתה לא מחליף אותו כל חודש...) ואני יודעת מנסיוני האישי והעצוב ביותר... אנירכבתי איזה תקופה רק על מיקו ווולשית מהחווה שהייתה מה זה רגועה וכשעליתי על רעם שקצת לחוץ בטיולים והוא התחיל לקפוץ וכאלה נהייתה לי טראומה וכל הזמן שרעם היה שלי אני לא רכבתי איתו בטיול רק במנז´ בגלל שחשבתי שהוא מטורף לגמרי ובעצם זה לא היה נכון הוא רק היה קצת לחוץ כמו רוב הסוסים בעולמינו הקט. עכשיו אני יצאתי מלא לטיולים על אפונה שהיא לא הכי רגועה בעולם והתרגלתי שוב לריקודים ובאקינים למיניהם וגם יצאתי על חרות לטיול ארוך ומסובך והיא פתחה לי כמה פעמים כשלא רציתי ועמדה על שתיים והתחרפנה וכאלה ומלא פחדתי מזה והייתי בשוק ושמחתי כי הרגשתי שעובר לי הפחד ... עכשיו אני מרגישה שאני יכולה לרכב על כל סוס ( כמו בעבר הלא רחוק במיוחד ) ומחר אני יוצאת על חרות (שאפילו הרוכבים הכי מטורפים והכי אמיצים בחווה שלנו מפחדים ממנה... יעני מהילדים...) לטיול של 5 שעות עם קבוצה ענקית של רוכבים וכם בא סוס לא מסורס ואנחנו רוכבים לירקון שזה מה זה מפחיד לרכב שם , קיצר תנאים שעד לפני שבוע בחיים לא הייתי מסכימה לצאת בהם.... אני כל כך שמחה שיצאתי מהפחד!!!!! עכשיו אני יכולה לעשות הכל!!!!! יייייייייייייישששששששששששששששש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.......

shaililo

New member
אנחנו חווה כזאת../images/Emo39.gif

אנחנו חווה כזאת שכל אחד רוכב על סוס קבוע אז מנסיוני אומר לכם: זה לא כזה גרוע כמו שאתם מתארים... אנחנו רוכבים רוב השיעורים על הסוס הקבוע וכל כמה שיעורים עוברים לסוס אחר לאיזה שני שיעורים ושוב חוזרים לסוס הקבוע שלך... אבל כמובן שגם מחליפים את הסוס הקבוע... אנשים רוכבים תקופה מסויימת של שנה שנתיים על אותו הסוס, מתחרים גם ומכירים את אותו הסוס מכל הזויות האפשריות ואחר כך עוברים לסוס אחר. אני למשל רכבתי על גבע במשך 3 שנים שלמות, לא התכוונתי להפסיק אבל גבע מת בגיל 22 ואז לא היה לי סוס קבוע לרכב עליו כי לכולם היה סוס קבוע, בקיצור כל שיעור רכבתי על סוס אחר ואחרי כמה זמן החלטתי לרכב על כפיר, וכבר שנה שלמה אני רוכבת עליו, הלכתי איתו לתחרויות ועוד... הכוונה בסוס קבוע שזה בא בתקופות, לא לכל החיים או משהו כזה. מה שתורם לזה שלכל אחד יהיה סוס קבוע משלו שמספר התלמידים בחווה לא עולה על 15 איש... וגם רוכבים רק 3 פעמים בשבוע. אני לא חושבת שזה כל כך נורא לרכב על סוס קבוע אבל בטח שיש בזה חסרונות.

כנסו-../images/Emo28.gif

גם אנחנו חווה שלכל אחד יש סוס קבוע, ולכל סוס יש 1-3 רוכבים קבועים. ויש את הסוסי בית ספר שלהם אין רוכב קבוע. הילדים הקטנים מתחלפים בסוסים שלהם לפי יכולת הסוסים והרצון של הילדים. אנחנו לכל אחד יש את הסוס שלו שהוא צריך לשמור עליו במצב טוב ובכושר ואם אנחנו לא רוכבים עליו מכל סיבה אנחנו צריכים לשמור שהוא יעבוד ויקבל טיפול, בתחרויות צריך להתפשר כי אי אפשר להוציא את כל הסוסים ואז מחליטים מראש כמה רוכבים אפשר לשים על כל סוס(2-3) ואיזה סוס במצב לצאת כמו שצריך והמטרה היא להוציא כמה שיותר רוכבים, אז לפעמים שבוע לפני הרוכב בתחרות עולה על הסוס פעמיים 3 לפני התחרות כדי להכיר אותו. אבל אצלנו כל הרוכבים מכירים את כל הסוסים כי האווירה היא ממש נדירה וטובה. אני למשל רכבתי על כל הסוסים בחווה שלנו כולל סוסי פנסיון חוץ מעל אחד שאף אחד לא רכב עליו(פנסיון) אני גם רוכבת בעיקר על דיזל אבל בימים שחופית נמצאת אני רוכבת על סוס אחר. אני משתדלת לרכב כמה שיותר על הרבה סוסים וזה המצב, לרוב אני רוכבת שעה- שעתיים ביום על 1-2 סוסים. יש יתרונות לשני המצבים, לסוסים הרבה יותר נוח שיהיה להם רוכב אחד, בעיקר לסוסים צעירים, אבל שרוצים למכור את הסוס והסוס מכיר רק אחד שרכב עליו זה יהיה מצב קשה יותר. גם סוסים מבוגרים זה יכול לבלבל... רוב העינין של הרכיבות על סוסים שונים נעשה על פי יכולת החווה, חשוב ללמוד לרכב על כל סוגי הסוסים אבל לדעת שלרכב על סוס אחד ולהכיר אותו יותר טוב יכול לעזור הרבה יותר, בעיקר בתחרויות.

horse lover

New member
עניין של תרגול

אחרי שרוכבים הרבה זמן על סוסים שונים כשעולים על סוס אפשר להרגיש אותו ולדעת איך להתנהג איתו גם אם לא רכבת עליו קבוע כל פעם. אני רוכבת על הרבה סוסים כל פעם סוס אחר, אלא אם אני צריכה לתקן סוס ואז אני רוכבת עליו עד שאני משיגה את מה שרציתי.

למעלה