שאלה של מטרה
(קצת התלבטתי אם לענות או לא למה שכתבת, כי מתגובתך "ככה אני מציירת" אני לא בטוחה שאת מעוניינת בביקורת. מצד שני, העלית לפה את הציור ושאלת מה דעתנו, אז אני אניח שאת כן מעוניינת בביקורת, ואם לא, תגידי).
ועוד הערה לסדר הטוב - אני קצת מתבאסת להביא את הלינקים שאני מביאה, האתר שלי בדיוק שוכתב עכשיו, ויש איזו תקלה שגורמת לו להיות מרוח ולהראות זוועה, והמפתחת שעשתה אותו בחופש, אז קיוויתי פשוט להעביר את השבוע עד שהיא חוזרת בלי שאף אחד ישים לב לאתר, והנה אני מקשרת אליו... אז אנא להתעלם מהמראה הרעוע של האתר ולהתייחס רק לדוגמאות של האיורים עצמם, תודה
אז בחזרה למה שרציתי לכתוב -
יש פה עניין של בחירה בסגנון מסויים, שהיא בחירה אישית שלך ולא קשורה בכלל ליכולת. גם אם היית ליאונרדו דה וינצ'י, את יכולה לבחור לצייר בצורה קריקטוריסטית. וגם אם אין לך הכשרה/ידע/יכולת טכנית לצייר ריאליסטי, את יכולה להחליט שזה מה שאת רוצה וללמוד את זה.
לפיכך...
אם את מחפשת לקבל מראה קצת יותר ריאליסטי, בנוסף לסוגיה של אור וצל, ישנן בחירות שהייתי משנה. למשל העיניים, שהן יפות אבל הן לא ריאליסטיות, ודאי לא לסוס, וזה לא קשור לכמות הקווים אלא לבחירה שלך לעשות לו עיניים כאלה. למשל עצם הלחי והקו המגדיר את הלסת שמחבר בינה לבין הסנטר, בלי לראות את המודל שלך, יש שם משהו שאנטומית הוא לא מדוייק.
התוצאה, בלי קשר לכמות הקווים, היא שיש לך ציור מאד יפה, שביחס לאדם הממוצע נראה מצויין, אבל הוא לא ריאליסטי (ואם זה מה שרצית, אז סבבה).
חשוב לי להדגיש שאיור יכול להיות עם מעט קווים ועדיין לזרום על הצד הריאליסטי יותר. בדרך כלל זה דורש ציור ממודל, עם הקפדה על דיוק בקווים שאת כן בוחרת לכלול. דוגמה לסקיצה עם מעט קווים, שהולכת על קו ריאליסטי:
פורטרט של אור.
לעומת זאת יכול להיות איור ששם הרבה דגש על אור וצל אבל יש בו טעויות בסיסיות שפוגמות בריאליזם שלו, למשל זה:
רישום ישן של סוס.
אין לי דוגמה קונקרטית של סוס בשביל זה, אבל ממה שיש לי כרגע באתר, הייתי לוקחת את
הטרייבל של הקנטאורית בתור דוגמה לסוס שמצוייר בכוונה בצורה קרטונית - שימי לב לזנב המונף כמו דמות מסרטים מצויירים, לעמידה המתחנחנת שיש לרגליים, לצורה שלהן עם הניצוי ולחוסר הפרופורציות של הרגליים לגוף - כולן בחירות מודעות שבאות ליצור קריקטורה של סוס, בתוך הסיטואציה הזו של נערת פין-אפ.
אם את רוצה לשפר את יכולות ההצללה שלך אין לי פטנט טוב מלבד לצייר עוד ועוד... זה משתפר עם האימון. בעצם יש לי טיפ אחד שיכול לעזור - תני לעצמך קצת חופש לעשות הצללה פחות מושלמת, ויותר סקיצתית - שירבוטי קו במקום מרקם מושלם - זה עדיין נותן הרבה תלת מימד לציור, וגם מוריד את הלחץ וההתעסקות בהצללות עפרון מפורטות שלוקחות יובלות ודוגרי למי יש זמן בשבילן? למשל:
http://giriofer.com/centaur/ (נגמרו הקישורים בגוף ההודעה אז הוא מקושר שוב בסופה).
נ.ב. קוראים לי גירי, נעים להכיר
זה שם מוזר והרבה אנשים חושבים שהניק שלי הוא גירל, את בחברה טובה
.