סוס ערבי

נאדיו

New member
סוס ערבי

מאז ומעולם אני אוהבת לצייר, אבל בזמן האחרון (תיכון, טירונות, צבא) לא יצא.

כשנתקלתי בתמונה של סוס ערבי מרהיב באינטרנט, החשק ניצת מחדש.

מה דעתכם?

fliperit

New member
יפה

מזכיר קצת את הסגנון ציור של סוס פרא (הסרט)

giri

New member
היי נאדיו

ציור יפה,
מעניינת הבחירה של לצייר חלק מהרישום בצורה די ריאליסטית, ולבחור בגישה יותר איורית, אפילו קרטונית (cartoon) לנקודות אחרות, כמו העיניים והכוכב.
אבל למה על שורות?

ד"א צירוף מקרים מטורף, אתמול נתקפתי חשק לצייר וישבתי לצייר סוס, בצבע. פעם ראשונה מזה כמה חודשים שישבתי לצייר משהו בצבע.

נאדיו

New member
היי גירל

למעשה זו לא בחירה. ככה אני מציירת, בצורה רישומית ביותר.

בגלל שאני מעדיפה להשאיר את הציור בצורת סקיצה ולא לעשות לו גימור בצבע, אני רוצה מאוד ללמוד לעשות אור וצל כדי לתת לציור נופך יותר ריאליסטי ותלת מימדי, ופשוט לא יוצא, ולכן כנראה חלק מהחלקים נראים פחות ריאליסטיים.

giri

New member
שאלה של מטרה

(קצת התלבטתי אם לענות או לא למה שכתבת, כי מתגובתך "ככה אני מציירת" אני לא בטוחה שאת מעוניינת בביקורת. מצד שני, העלית לפה את הציור ושאלת מה דעתנו, אז אני אניח שאת כן מעוניינת בביקורת, ואם לא, תגידי).
ועוד הערה לסדר הטוב - אני קצת מתבאסת להביא את הלינקים שאני מביאה, האתר שלי בדיוק שוכתב עכשיו, ויש איזו תקלה שגורמת לו להיות מרוח ולהראות זוועה, והמפתחת שעשתה אותו בחופש, אז קיוויתי פשוט להעביר את השבוע עד שהיא חוזרת בלי שאף אחד ישים לב לאתר, והנה אני מקשרת אליו... אז אנא להתעלם מהמראה הרעוע של האתר ולהתייחס רק לדוגמאות של האיורים עצמם, תודה

אז בחזרה למה שרציתי לכתוב -
יש פה עניין של בחירה בסגנון מסויים, שהיא בחירה אישית שלך ולא קשורה בכלל ליכולת. גם אם היית ליאונרדו דה וינצ'י, את יכולה לבחור לצייר בצורה קריקטוריסטית. וגם אם אין לך הכשרה/ידע/יכולת טכנית לצייר ריאליסטי, את יכולה להחליט שזה מה שאת רוצה וללמוד את זה.
לפיכך...
אם את מחפשת לקבל מראה קצת יותר ריאליסטי, בנוסף לסוגיה של אור וצל, ישנן בחירות שהייתי משנה. למשל העיניים, שהן יפות אבל הן לא ריאליסטיות, ודאי לא לסוס, וזה לא קשור לכמות הקווים אלא לבחירה שלך לעשות לו עיניים כאלה. למשל עצם הלחי והקו המגדיר את הלסת שמחבר בינה לבין הסנטר, בלי לראות את המודל שלך, יש שם משהו שאנטומית הוא לא מדוייק.
התוצאה, בלי קשר לכמות הקווים, היא שיש לך ציור מאד יפה, שביחס לאדם הממוצע נראה מצויין, אבל הוא לא ריאליסטי (ואם זה מה שרצית, אז סבבה).
חשוב לי להדגיש שאיור יכול להיות עם מעט קווים ועדיין לזרום על הצד הריאליסטי יותר. בדרך כלל זה דורש ציור ממודל, עם הקפדה על דיוק בקווים שאת כן בוחרת לכלול. דוגמה לסקיצה עם מעט קווים, שהולכת על קו ריאליסטי: פורטרט של אור.

לעומת זאת יכול להיות איור ששם הרבה דגש על אור וצל אבל יש בו טעויות בסיסיות שפוגמות בריאליזם שלו, למשל זה: רישום ישן של סוס.
אין לי דוגמה קונקרטית של סוס בשביל זה, אבל ממה שיש לי כרגע באתר, הייתי לוקחת את הטרייבל של הקנטאורית בתור דוגמה לסוס שמצוייר בכוונה בצורה קרטונית - שימי לב לזנב המונף כמו דמות מסרטים מצויירים, לעמידה המתחנחנת שיש לרגליים, לצורה שלהן עם הניצוי ולחוסר הפרופורציות של הרגליים לגוף - כולן בחירות מודעות שבאות ליצור קריקטורה של סוס, בתוך הסיטואציה הזו של נערת פין-אפ.

אם את רוצה לשפר את יכולות ההצללה שלך אין לי פטנט טוב מלבד לצייר עוד ועוד... זה משתפר עם האימון. בעצם יש לי טיפ אחד שיכול לעזור - תני לעצמך קצת חופש לעשות הצללה פחות מושלמת, ויותר סקיצתית - שירבוטי קו במקום מרקם מושלם - זה עדיין נותן הרבה תלת מימד לציור, וגם מוריד את הלחץ וההתעסקות בהצללות עפרון מפורטות שלוקחות יובלות ודוגרי למי יש זמן בשבילן? למשל: http://giriofer.com/centaur/ (נגמרו הקישורים בגוף ההודעה אז הוא מקושר שוב בסופה).

נ.ב. קוראים לי גירי, נעים להכיר
זה שם מוזר והרבה אנשים חושבים שהניק שלי הוא גירל, את בחברה טובה
.

נאדיו

New member
קיבלת רושם לא נכון

מה שאמרתי הוא שאני יודעת שהעבודה שלי לא מושלמת ולכן כנראה יוצאת "קרטונית" לעתים, ולא הכי ריאליסטית, למרות שאני בהחלט שואפת לריאליזם (האמנות האהובה עליי היא של ציורים ריאליסטיים, קלאסיים ורישומים. אגב גם רבים מהרישומים של דה וינצ'י לא ממש ריאליסטיים וחלקם אפילו אכן קריקטורות
)

בוודאי שאני מוכנה ורוצה לקבל ביקורת, הרי הכוונה היא ללמוד ולהשתפר תמיד כמה שאפשר, אז תודה לך.

התמונה המקורית של הסוס היא זו - https://www.facebook.com/#!/photo.p...3857510.136307.138541072828208&type=1&theater

אני יודעת שעצם הלחי וקו הלסת לא יצאו הכי מדוייקים, הייתי צריכה לעשות את עצם הלחי יותר גדולה ואת הקו המחבר בינה לסנטר קצר יותר. גם לוותר על קו הלסת העליון. אבל לא היה לי מחק כשציירתי אותו ולכן השארתי כך.
לגבי העין, החלק הכהה שמעליה הוא לא עפעף (אם לזה התכוונת ב"קרטונית", אלא פיגמנטציה טבעית של הסוס. לכן העין נראית לי לא רע. אולי האישון לא מדוייק כי העין שלו במקור היתה ולכן לא ידעתי איך להתייחס אליו.

את הגוף צירתי בתנוחה אחרת כי הצוואר לא יצא לי מדוייק מספיק (ולא יכלתי למחוק) וחשבתי שיצא מעוות אם אמשיך בתנוחה המקורית.

תודה על ההמלצות, אנסה לאמץ.

דווקא אהבתי את האתר שלך והסגנונות השונים שלך. אעיין בו ביסודיות יותר מאוחר.

giri

New member
תודה

אני אשמח לראות עוד איורים שלך... אני מכירה את הקושי במציאת זמן לצייר, אבל שווה לשרבט אפילו אם זה תוך כדי דברים אחרים. על כמה מהציורים באתר, אם מצליחים לקרוא, עוד משורבטות הערות מאיזה דיון בצבא הם יצאו...
למשל את דון עשיתי בקורס ראשי צוותים בכירים, ואת הסקיצה של גרייס מסולפייר עשיתי בדיון העלאת גרסה

נאדיו

New member
תודה לך

רוצה להגיד לך שאהבתי מאוד את העבודות שלך. הסתובבתי קצת באתר שלך ומאוד מאוד התרשמתי. אהבתי במיוחד את אשת הסופה בטריבלים, אשת השד, הסוסים של ארבעת היסודות (מדהים, הרעיון בכלל והעבודה עצמה) וראש הסוס שמצוייר בעט כדורי (הכי אהבתי). אז שאפו גדול.

חלק מהטכניקות בכלל מדהימות ואין לי מושג איך עשית אותן ואשמח אם תנחי אותי. למשל טכניקת הטריבלים - הצביעה בעט? איך מתחילים? הדמויות מהראש או שאת נעזרת בתמונה?

את טכניקת העט הכדורי אני מאוד רוצה לנסות, והסוס שם יצא מהמם ממש. איך מתחילים עם הטכניקה הזו? איך שולטים מספיק בעט כדי ליצור את העוביים השונים של הקו והגוונים החלשים יותר?

יש לי המון ציורים אבל לא על המחשב.
זו סקיצה של פלמינו. לא יצא כלכך מוצלח אבל אולי תחשבי אחרת.

giri

New member
לטעמי מוצלח יותר מהאיור הקודם

בוודאי יותר נכון אנטומית, אם כי עדיין יש כמה דברים ששווה לשפר.
לגבי כל שאר השאלות, אני עוברת למסרים, כי נראה לי שקצת חרגנו מפורום סוסים

נאדיו

New member
ואללה? אני דווקא הרבה יותר אוהבת את הקודם

אנטומיה או לא.

עניין של טעם.

נאדיו

New member
ובלי קשר לסוסים, אבל אני מתה על התוצאה

ממש מלפני יומיים - הכובען המטורף מאליס בארץ הפלאות. מהסתכלות. לא מדוייק במאה אחוז אבל ב - 95 אחוז (הלסת טיפה ארוכה יותר במקור, והכוס והיד היו אמורות להיות יותר גבוהות).

כמו שאת יכולה לראות התנסיתי קצת באור וצל בעיקר באיזור הידיים כי הציור דרש את זה, אבל פחדתי לנסות לעשות אור וצל בחלקים האחרים שהיו מוצלים בתמונה המקורית כמו חלק שמאל של הפנים והגוף. חבל כי אני נורא רוצה לעשות צללית על כל הרקע שלו.

giri

New member
שמחה שדירבנתי

מהתמונה דווקא נראה כמו פריזיאן.
קיבלת את המייל שלי?

בלי להכנס לדקויות, לדעתי את מתמקדת במקום הלא נכון. במקום להשקיע בהצללות או בשיער, את צריכה לדייק יותר במבנה של הסוס עצמו, והתמונות שבחרת לעבוד לפיהן הן אמנם יפות אבל לא כ"כ מועילות במטרה של ללמוד לצייר סוסים נכון. בתמונה הזו למשל, בחרת בזווית מאד קשה של הקצרה, ובנוסף הצל החזק ברגליים האחוריות מקשה לראות את הפרטים (מה שמסביר את הטעויות בגרסה המצויירת) והרעמה מסתירה את כל הצוואר, החזה ותחילת הרגליים. כל אלה הולכים נגדך.

מה שהייתי מציעה בתור תרגיל זה לקחת תמונה של סוס עומד בפרופיל מוחלט, ולהצליב אותה מול סכימה תיאורטית של שלד של סוס. תבחרי תמונה שבה את רואה הכי טוב את הגוף של הסוס, כזו שהרעמה והזנב לא מפריעים בדרך, ותנסי לצייר בלי רעמה וזנב. פשוט תעבדי על לצייר גוף של סוס נכון.
כשאני ניגשת לצייר סוס, גם אם זה מתמונה, אני הולכת לפי המבנים הגדולים והבולטים של השלד, וזה מייצר מסגרת כלשהי שאפשר לעבוד לפיה ולוודא שאין טעויות גסות מדי.
יש הרבה חומר ברשת וספרים טובים שמסבירים איך למנף את ההבנה של האנטומיה של הסוס לטובת ציור. הסקיצות האלה די דומות לשיטה שאני משתמשת בה: http://www.wonderhowto.com/images/gfx/gallery/633892422353922672.jpg
פעם, כשהתחלתי, הייתי משתמשת במפת הפרופורציות הותיקה הזו:
http://www.how-to-draw-and-paint.com/horse-proportion-diragram.html
ויש עוד הרבה... רק לגגל.

למעלה