סוס נתקע לי בפנים...

ForDailyUse

New member
סוס נתקע לי בפנים...

בזמן האחרון באמצע מדיטציה נתקע לי סוס בפנים, לא מאיים, הוא מתקרב אל הפנים שלי ואני מרגיש את הנשימות שלו.
אני לא יודע אם לזרום עם זה, או רק להתרכז בנשימה.
באמצע המדיטציה הראש שלי צריך להיות נקי ממחשבות או לזרום עם מחשבות אקראיות (כמו דוגמת הסוס) שעולות?
אציין שאני טירון בתחום המדיטציה

ינוקא1

New member
כמה שפחות להפעיל כח ושליטה יותר טוב.

בכל אופן : אני בעד שתרכב על הסוס , ושתשים לב לתחושותיך ומחשבותיך כל הזמן.

הסוס מבטא משהו.

זה כמו חלום - תת המודע מביא אלינו כל מיני סמלים שמייצגים כל מיני דברים , ולא אומר אותם בצורה מפורשת.

אם תהיה מסוגל גם "ללכת עם הסוס" וגם להיות מודע בכל רגע לתחושותיך ומחשבותיך ולא "לאבד את עצמך" - זה האידאל.

ינוקא1

New member
סבבה.

בכל זאת אני בעד ש"תזרום" איתו , רק אל תאבד את עצמך - כלומר תהיה מודע כל הזמן לתחושותיך ולמחשבותיך.

זה תרגול שגם נקרא "חלימה מודעת" והוא סוג של מדיטציה שמתורגלת בעיקר אצל שמאנים אינדיאנים.

(כל זה בהנחה שזו חוויה אמיתית ואינך טרול בית חביב
).

ינוקא1

New member
הערה : יש גם "חלימה מודעת"

בזמן חלום בשינה בלילה , מה שנקרא "חלומות צלולים".

ויש גם תרגול כזה שעשיתי אותו כמה פעמים - לחלום בהקיץ באופן מכוון במשך היום רק להיות במודעות כל הזמן.

ינוקא1

New member
נ.ב.

זה תרגול שגם יש בו סכנות.
אם תחליט להתמקד בו אז מומלץ לקרוא את "אומנות החלימה" מאת קרלוס קסטנדה.

ForDailyUse

New member
אני מרגיש...

שאני רוצה ללטף את הסוס (ואני מלטף). ניסיתי לרכב עליו, אבל אני מרגיש שאני לא רוצה לרכב עליו.
ההשקפה הכללית שלי היא נגד ביות בע"ח, אני אוהב חיות, אבל אני מעדיף שהן חופשיות בטבע.
נ.ב
אני לא

ינוקא1

New member
סבבה.

אני הייתי ממשיך לחקור את זה :
למשל - לראות האם הסוס מייצג אצלך משהו אצל עצמך , לבדוק גם אצלך את המקומות של "חופש" לעומת "ביות" - האם מנסים "לביית" אותך בניגוד לרצונך ?

בגדול אתה יכול לעשות כל דבר , כולל להחליט שלא בא לך עכשיו להתעסק עם הסוס.
הדבר היחיד שחשוב זה להיות מודע כל הזמן לתחושותיך ולמחשבותיך - רצוי וטוב גם לחקור אותן.

lightflake

New member
הי, המיקוד של המדיטציה

לא צריך להיות הסוס
אלא מי רואה את הסוס?

זה הכל

ינוקא1

New member
נראה אותך , עם סוס שנתקע לך בפנים

ועושה עליך "פוּ" , שאתה מרוכז רק בלשאול "מי רואה את הסוס " ?

ForDailyUse

New member
הייתה לי הבוקר המדיטציה הכי טובה

מאז שהתחלתי לעשות מדיטציה.
ניסיתי להבין למה הסוס מתקרב אלי, נתתי לו להתקרב אלי והרגשתי את האוויר החם מהנשימה שלו, וכשנגעתי בו הרגשתי את חום הגוף שלו.
אני לא יודע אם זה קשור וזה מה שסימל הסוס, אבל קצת קריר אצלי בדירה (כרגע החימום לא משהו), אז התכסתי בשמיכה והייתה לי המדיטציה הכי טובה שעשיתי.
אולי הסוס בסה"כ רצה לחמם אותי.

למעלה