סוס לבן

הדסי222

New member
סוס לבן

הרבה זמן אני תוהה, ואנשים שואלים אותי את זה לפעמים - האם קיים סוס לבן לגמרי, באופן טבעי ובריא לחלוטין (לא לבקן)?

fliperit

New member
יש סוסים שנולדים אפורים

ומבהירים עם השנים עד שהופכים ללבנים.

גם סוסים לבקנים הם בריאים, רק צריכים להיזהר בשמש. לבקנות היא אפילו לא מוטציה גנטית אצל סוסים, אלא תוצאה של שילוב גנים נדיר יחסית

(צירפתי קובץ שמסביר על גנטיקה של צבעי סוסים)

הדסי222

New member

giri

New member
רוצה לתקן פרט קטן מהמסמך

מסמך מעניין ובהיר!
והנה הניטפיקינג: קרמלו אינו לבקן. אלבינו הוא לבקן. אחד המאפיינים של אלביניזם הוא חוסר פיגמנטציה בעיניים, שמתבטא בעיניים אדמדמות, מה שאין לסוסים בצבע קרמלו.

קרמלו הוא סוס שיש עליו "דילול כפול" - כלומר יותר מגן אחד של "מדלל צבע" מסוג קרם.
גן הקרם (creme gene) שהופך צ'סטנט לפלומינו, כשהוא מופיע פעמיים, מייצר את המצב הזה, וישנן אופציות נוספות של דילול כפול:
קרמלו - סוס ערמוני עם שני גני קרם. מאופיין ברעמה וזנב לבנים, גוף מאד בהיר (עד לבן לגמרי) ועיניים כחולות.
פרלינו - סוס ביי עם שני גני קרם. מאופיין בגוף בהיר כמו קרמלו, וקצוות מעט כהים יותר - לכיוון זהוב או כתמתם. גם לפרלינו עיניים כחולות.
סמוקי קרים - סוס שחור עם שני גני קרם. מאופיין בגוף בהיר עם מעט צבע לכל אורכו.

בזמנו חפרתי קצת במידע ברשת על צבעי סוסים, כי הנושא מרתק בעיני (וכי תמיד חלמתי על סוס פלומינו כשהייתי ילדה
) ועוד גן מדלל ממש מגניב בעיני הוא סילבר דאפל, שמייצר "תפוחים" של הבהרה על הגוף ובדומה לגן האפור משתנה עם הזמן.

אני מניחה שהשאלה לגבי בריאות הסוסים הלבנים מגיעה מסינדרום הלבן הקטלני, שתוקף לעתים סייחים שנולדים לבנים. בהחלט לא נכון לומר שכל סייח שנולד לבן ילקה בסינדרום. אני מצרפת כתבה מויקיפדיה על הנושא - לצערי באנגלית מאחר ואין גרסה עברית שלה.

fliperit

New member
מעניין

כי הרבה מהמידע במסמך שצירפתי נלקח מהמסך שאני מצרפת עכשיו, ושם כתובים דברים אחרים. בכל זאת, אני נוטה להאמין לך

giri

New member
אוף איתך!

את מפתה אותי לקרוא דברים ארוכים במשרד

אני אקרא את זה בבית.
ובנימה יותר עניינית, אל תאמיני לי, תעשי את שיעורי הבית שלך בהרבה מקורות ותגיעי לבד למסקנות, זו הגישה שאני הכי אוהבת

אני יכולה לומר שכשהייתי בתיכון (וזה אמנם היה לפני זמן מה אבל לא כ"כ הרבה!) שמעתי ממקורות די מוסמכים דברים כגון - כל הסייחים שנולדים לבנים מתים תוך זמן קצר (יודעת דה פקטו שזה לא נכון), אין כזה דבר סוס לבן, רק סוס אפור שכל הפרווה שלו לבנה (כנ"ל - זה לא נכון) ועוד. חלק מהדברים גם הגיעו ממאמר שפורסם בעיתון מקצועי (תהרגי אותי אם אני זוכרת איזה) אבל אם יש משהו שזה מוכיח, זה שכדאי תמיד להמשיך ללמוד

ודוגרי צבעי סוסים זה אחד הנושאים המעניינים, למרות שזה לא פרמטר מבחינתי לבחירת סוס, ולצערי בתחום הספורטיבי שאני עוסקת בו מאד נדיר למצוא סוס "עם צבע", כלומר לא ביי, שחור, צ'סטנט או אפור. עד כדי כך נדיר שיש פה ברידרית של וורמבלדים שיש לה סטאליון וורמבלד מאושר בצבע פינטו והיא עושה יופי של עסקים על סייחים בגוון.

למעלה