סוס טרויאני

סוס טרויאני

היי לכולם! אני חדשה כאן... וקוראים לי דניאל... נעים מאוד!
יש לי כמה שאלות לגבי התוכנה "סוס טרויאני": 1) מה זה בדיוק? 2) מי שיש לו את התוכנה יכול לראות כל מה שאני עושה במחשב, גם כשאני לא מחוברת לאינטרנט? וכשאני באינטרנט הוא יכול לראות אפילו מה אני רושמת בפורומים? המון תודה לכם!

spinner

New member
תשובה!

סוס טרויאני שרץ אצלך במחשב יאפשר חיבור אל המחשב שלך רק בזמן שאת מחוברת לאינטרנט בקשר להסרת סוסים טרויאניים אם יש לך נורטון(אנטי וירוס) מעודכן הוא יסיר אותם בקלות רבה תריצי בדיקת וירוסים למחשב כולו ובמידה ויש כאלה סוסונים הוא יסיר אותם בהצלחה!

ffffjjk

New member
תגידו,מהיכן שאבתם את הרעיון המפוברק

שהנורטון מטפל גם בטרויאנים,ממתי??? אוי ואבוי אם נתחיל להסתמך על אמירות כאלו, שתלך אותה עלמה ותתקין מסיר טרויאנים ראוי לשמו,הטובים באמת עולים קצת כסף ואם אנחנו נתקין רק מה שנותנים לנו בחינם אז בסופו של דבר גם המחשב שלנו יראה כאילו קיבלנו אותו בחינם.

uzi2

Active member
ממש לא מפוברק

לנורטון כמו גם לתוכנות אנטיוירוס אחרות בהחלט יש יכולת טובה לזיהוי של סוסים טרויאנים והוא גם לא חינמי. ראה למשל את שתי הטבלאות הבאות: על יכולת זיהוי סוסים טרויאנים של תוכנות אנטיוירוס: http://www.hackfix.org/miscfix/icons-av-all.shtml על יכולת זיהוי סוסים טרויאנים של תוכנות אנטיטרויאן: http://www.hackfix.org/miscfix/icons-at.shtml כמו שאפשר לראות, ככלל, ללא מעט תוכנות אנטיוירוס יש יכולת זיהוי טרויאנים שלא נופלת מזו של תוכנות האנטיטרויאן.

DCoder

New member
הסבר

קודם כל, ברוכה הבאה, דניאל... קצת רקע - מכירה את הסיפור המיתולוגי על הסוס הטרויאני? האפקט דומה. סוס טרויאני הינה תוכנה או חלק ממנה אשר מבצעת מעשים זדוניים במחשבך. תוכנות כאלה בד"כ באות עם שלל תירוצים מדוע ולמה את חייבת להתקינן ( לדוגמא, "תוכנה זו תאיץ את פעולת המחשב שלך פי X" ). הן בד"כ מופצות בצ´אטים, פורומים, אתרים, דוא"ל וכיו"ב. חלקן אפילו עושות דבר מה חביב בנוסף למעשים הזדוניים, כך שלא תחשדי מיד שהתקנת דרק. מהם אותם מעשים זדוניים? ובכן, יש סוגים רבים של סוסים טרויאנים, וכל דבר רע שאת יכולה לחשוב עליו, אלה יכולים לבצע, בהנחה ואת לא משתמשת במערכת מוגנת מספיק. ישנם סוסים טרוייאנים שפותחים דלת אחורית למחשבך, כך שכל ילדון עם התוכנה המתאימה יכול לתקשר עם אותה דלת אחורית, ולמעשה לשלוט לחלוטין במחשב. חלקן אף שולחות לתוקף תמונת הדסקטופ שלך, משמע שאפשר לראות כל דבר שאת עושה בעזרת המחשב ( ואם יש לך מצלמה מחוברת, אפילו יותר מזה :). יש לציין כי התוקפים הם לאו דווקא אלה שטמנו את הסוסון. זאת משום שאותם סוסים טרוייאנים יודעים לאמר "אני כאן" כאשר תוקף בודק מחשב נגוע. כמו מין, הדרך הטובה ביותר להשאר בטוחים היא פשוט להמנע. במקרה הזה, להמנע מלהוריד קבצים ותוכנות אטרקטיביות לא מוכרות. בנוסף, יש להמנע מקליק עיוור על קבצי מדיה לא מוכרים שונים ( תמונות, סרטים, אודיו וכיו"ב ). עדיף לפתוח את אלה *מתוך* התוכנה האחראית לצפייה בקבצים, כך שתהיי בטוחה שזה אכן קובץ מדיה, ולא קובץ זדוני. כמובן ששימוש יום-יומי באנטי וירוס *מעודכן* הוא חיוני. הקפידי לעדכן אותו. ישנן מספר תוכנות שיודעות למצוא, ו"להרוג" סוסים טרוייאנים מותקנים. כמו כן, תוכנות פיירוול ביתיות מונעות לרוב קשר בין התוקף לסוסים טרוייאנים מותקנים, אך זה לא מובטח במאת האחוזים. בהצלחה... נ.ב. הנחתי שאת משתמשת ב"חלונות". דרך מצויינת להמנע מ*רוב* הסוסים והוירוסים, ולהפחית את השפעת אלה שקיימים היא להשתמש במערכות יותר מאובטחות, ופתוחות קוד, כדוגמת לינוקס.

המון המון המון תודה לכם!!!! ../images/Emo140.gif

מקווה שנפגש פה עוד הרבה... דניאל.

Neo1Matrix

New member
את רוצה להיות האקרית?

או שסתם שאלת את כל השאלות האלה כי מנסים או פורצים לך למחשב

Black Snake

New member
זה נשמע כאילו זה "אפוקליפס".

בחיית´.. "מעשים זדוניים"? זו סך הכל תוכנת ריגול, או יותר נכון תוכנית אשר פותחת פורט ומאזינה אליו - תוך כדי הסכמת בקשות חיבור. ישנם 2 חלקים, סרבר וקליינט, שרת ולקוח. השרת מורץ על מחשב הקורבן, והלקוח מתחבר אליו. 2 חלקים אלו מתקשרים אחד עם השני תוך כדי החלפת מידע. השרת עלול לספק למשתמש גישה לגרימת נזק למחשב הקורבן.

uzi2

Active member
ההגדרה של DCODER יותר מדוייקת

טעות נפוצה היא להגדיר סוס טרויאני כעכברוש. ההגדרה המקורית של סוס טרויאני, היא תוכנה שמתחזה למשהו תמים כדי שתאפשר לה לרוץ אצלך במחשב, אבל בעצם נועדה למשהו לא תמים. בדיוק כמו הסיפור המקורי על כיבוש היוונים את חומות טרויה. (הם לא הצליחו לכבוש מבחוץ את חומותיה הבצורות של טרוייה, אז הם בנו פסל ענק של סוס מעץ והביאו אותו כמתנה למלך טרויה, והשומרים הטרויאנים קיבלו את המתנה ושמו את הפסל בכיכר העיר, בלילה כשהשומרים היו עסוקים בלשמור על החומות החיצוניות, יצאו המון לוחמים יווניים שהתחבאו בסוס, וכבשו את טרויה מבפנים). בעצם ההגדרה של סוס טרויאני במחשבים נגזרת מתוך הסיפור הזה. בפועל, סוס טרויאני הוא כמו וירוס אבל בלי יכולת הפצה עצמית. זה בעצם מה שמבדיל ביניהם. סוסים טרויאנים יש מסוגים שונים, אבל הנפוצים ביניהם הם אלו שפותחים דלתות אחוריות במחשב שלך, כלומר מפעילים תוכנת שרת שפותחת פורט ומאזינה לפקודות מבחוץ. זו תת-משפחה של סוסים טרויאנים שנקראת backdoor Trojans או Remote Access Trojans (שזה RATs או בעברית עכברושים). בגלל שהעכברושים זו תת-המשפחה הנפוצה ביותר של סוסים טרויאנים, בהרבה מקרים מייחסים בטעות את ההגדרה המצמצמת יותר של עכברושים כאילו היא ההגדרה של סוסים טרויאנים.

למעלה