סוס טרואני

די כבר עם זה..

והפנייה היא לא אליך אישית.. לי כיהודי במדינה הזאת נמאס שאנחנו מצפים מהערבים פה להיות חובבי ציון. כל אירוע, כל תקרית, אנחנו דורשים ואפילו נעלבים כשהמנהיגות שלהם לא מביעה את צערה על אובדן חיי אדם אתה יודע מה אזרחים ערבים נהרגים מידי יום בעזה?? אתה שמעת את ההנהגה שלהם דורשת הבעת הזדהות, סליחה, הבנה עם המשפחות שלהם? אתה באמת קנית את הבעת הצער של ערפאת בתקופה של הפיגועים?? כל אחד שיהיה אחראי על מעשיו ועל לשונו ובא לציון גואל.. הם חושבים שפעולת החטיפה היא לגיטימית.. להזכיר לך הם חטפו חיילים ולא אזרחים.. הן חושבים שרוב העצירים הפלסטיניאים כלואים על לא עוול בכפם. הם חושבים שאתה יושב על אדמות שלהם.. להמשיך??. נראה לי שהנקודה ברורה.

r o n35a

New member
מדובר פה על ערביי ישראל

שבערב צועקים להשמדת מדינת ישראל ובבוקר הולכים לביטוח לאומי לקחת קיצבה בערב מארגנים כיסי התנגדות, ריגול ועזרה לאויב ובבוקר מקבלים קיצבה מקרן הפנסיה ח"כ ערביים שתומכים ודורשים חטיפות של חיילים שלנו ובאותו זמן מארגנים תקציב למגזר שלהם ויש כאלה בתוכנו שתומכים בהם, בחופש הביטוי, בזכותם לחיות בתוכנו טמטום בהתגלמותו

אפשר לחשוב

אפשר לחשוב שמדובר באיזה מיליונים שרצים שם אצל ערביי ישראל. ביטוח לאומי, פנסיה. להזכירך הם גם משלמים מס הכנסה וביטוח בריאות... אולי כדאי קצת פרופורציות לשם שינוי? נראה אותך חי כערבי יום אחד במדינת ישראל. אני מוכנה להתערב איתך שזה ממש לא ינעם לך. כן, גם לי הפריע ההתבטאויות שלהם. מאד. זה היה נורא לשמוע אותם ולהבין שבעצם בעקיפין הם אומרים שהם תומכים בחיזבאללה. זה היה מרגיז. זה היה מכעיס. אבל מה הקשר לביטוח לאומי? אולי נשים אותם בסד ונקשור אותם לקירות? מה שצריך לעשות, זה סוף כל סוף לפתור את הבעיה הזו אחת ולתמיד. להחליט מה עושים עם הדילמה הזו. כי זו דילמה לא משנה איך תסתכל עליה. מצד אחד מדינת היהודים ומדינה דמוקרטית ומצד שני ערבים שהם אזרחים סוג זין. ואל תציע שהם ישרתו בצבא, כי זה לא הפתרון, זו התחכמות מסוג הביטוח לאומי. הפתרון זה קודם כל להבין את האמביוולנטיות שבמצבם ורק אז לנסות ולנסח איזה פתרון שיתאים ולא להיכנס באף אחד. אני מצד אחד רוצה שמדינת ישראל תמשיך להתקיים כמדינת היהודים ולא רואה בדמיוני אפשרות של ראש ממשלה ערבי למשל. למרות, שלך תדע הכל יכול להיות. ואולי אני גם אסתגל לזה? בכל מקרה, יש בעיה וצריך לפתור אותה ולפני שהיא תנחת לנו על הראש, כמו למשל עזה, כשאנו פותרים בעיות, רק ממצב של חולשה, במקום ליזום איזה מהלך ולא לחכות שהנסיבות ינחיתו עלינו ויעמידו אותנו במצב של נחיתות וחולשה.

r o n35a

New member
פרופורציות

מעל 50% מתשלומי העברה עוברים למגזר הערבי!!!! הם ברובם מובטלים (כאילו ) ברובם משפחות מרובות ילדים ומשהו פיקנטי ערבים מבוגרים בגיל זיקנה מתחתנים עם נשים צעירות עם הבטחה (לאשה) שכאשר הם ילכו לעולם הנשים הצעירות יקבלו כספי פנסיה עקב היותם אלמנות. ראיתי מקרים שנשים בנות 25 מהמגזר הערבי הפכו לאלמנות ומקבלות פנסיה. ועל זה נאמר הרצחת וגם ירשת

חזקוש

New member
למה שנזדהה עם עזה?

האם אנו אזרחי עזה? האם אנו נהנים ממשאבים של עזה? פעולת החטיפה שאכן בוצעה נגד מטרה צבאית. להזכירך שני חיילים הרוגים , מתים , לא קיימים וחייל אחד חטוף. לא הייתי מביט על כך בשוויון נפש הפעולה בוצעה תוך חדירה לתוך שיטחה הריבוני של המדינה כחלק ממאמץ טרוריסטי רצחני נגד אזרחים. תקיפת הצבא באה כיוון שהוא פוגע ביכולתם לרצוח אזרחים שזו המטרה המועדפת להם.

להזכירך שהם חטפו חיילים בתוך המדינה

זה רק תיקון קל לדבריך. לחטוף חיילים בתוך משנה את כללי המשחק לגמרי. זה לגמרי לא אותו דבר לו החיילים נחטפו כשהם שוהים להם באדמת לבנון למשל! לכן גם אין כאן עניין של חיילים שבויים במונח הרגיל של המושג. לכן העניין הבעייתי של החלפת החיילים בשבויים שלהם. יש פה חדירה למדינה ריבונית ממדינה ריבונית אחרת וזה משנה לגמרי את כל העניין. ואם נמשיך את הנקודה, אז זה ממש לא משנה שהם נחטפו על ידי החיזבאללה או השד יודע מי, האחראי הבלעדי על החטיפה זו ממשלת לבנון! תתאר לך שאנו היינו נכנסים ללבנון וחוטפים משם חיילים ואז מדינת ישראל היתה אומרת, אוקיי זה לא אשמתנו, יש כאן איזה ארגון של יהודים קיצוניים (סתם דוגמא) והם אחראים על העניין ותידונו על הנושא איתם... מעבר לכך, לא קראתי את הלינק שהובא לכאן. אבל בגדול הייתי אומרת שלהיות ערבי במדינת היהודים זה לא פרויקט כזה קל וזה ממש בלשון המעטה. בשעות קשות כאלה צצות הבעיות האמיתיות של המדינה הזו. בעיות שאנו משום מה מעדיפים להתעלם מהן, להסתיר כאילו ייעלמו מאליהן, אבל העובדה היא שהן ממשיכות לבעבע מתחת לפני השטח ולצוץ בשעות שכאלה. לא חושבת שמישהו היה רוצה להיות ערבי במדינת ישראל. כן, שמעתי את הטיעונים שבעצם טוב להם כאן בהשוואה למדינות ערב... עדיין זה לא הופך את המצב כאן לטוב יותר. הבעיה הגדולה שאיתה צריך להתמודד זה איך באמת ערבי ירגיש כאן שזו מדינתו, כשהמדינה היא מדינת היהודים, כשההימנון לא ממש מתייחס אליו, ועוד כל מיני דברים מסוג זה, שאולי לאחדים אלו רק סמלים חיצוניים, אבל לאלה שאינם חלק מאותם סמלים, לא קל. אמנם לא כאן בלבד נעוצה הבעיה האמיתית, אבל אלה סממנים חיצוניים שמעידים ללא ספק על קיומה של הבעיה. לטעמי ההתבטאויות של ערביי המדינה, מבטאת לאמיתה את התחושות האמיתיות שלהם לגבי כל מה שקורה כאן. אני הייתי מתפלאת, האמת, לו הם היו תומכים בצהל, בשעה שהם למשל לא משרתים בצהל... לו הם היו תומכים בו כנגד החיזבאללה. בעיניהם הם חלק מהפלשתינאים בעזה ומזדהים עם מאבקו של נסראללה. לא שזה מוצא חן בעיני, אבל זו המציאות. וההתנהלות שלהם יכולה ללמד אותנו על המציאות שלהם, שכפי הנראה שונה מאד מהמציאות, שהיינו רוצים והיה נוח לנו לקיים.

למעלה