להזכירך שהם חטפו חיילים בתוך המדינה
זה רק תיקון קל לדבריך. לחטוף חיילים בתוך משנה את כללי המשחק לגמרי. זה לגמרי לא אותו דבר לו החיילים נחטפו כשהם שוהים להם באדמת לבנון למשל! לכן גם אין כאן עניין של חיילים שבויים במונח הרגיל של המושג. לכן העניין הבעייתי של החלפת החיילים בשבויים שלהם. יש פה חדירה למדינה ריבונית ממדינה ריבונית אחרת וזה משנה לגמרי את כל העניין. ואם נמשיך את הנקודה, אז זה ממש לא משנה שהם נחטפו על ידי החיזבאללה או השד יודע מי, האחראי הבלעדי על החטיפה זו ממשלת לבנון! תתאר לך שאנו היינו נכנסים ללבנון וחוטפים משם חיילים ואז מדינת ישראל היתה אומרת, אוקיי זה לא אשמתנו, יש כאן איזה ארגון של יהודים קיצוניים (סתם דוגמא) והם אחראים על העניין ותידונו על הנושא איתם... מעבר לכך, לא קראתי את הלינק שהובא לכאן. אבל בגדול הייתי אומרת שלהיות ערבי במדינת היהודים זה לא פרויקט כזה קל וזה ממש בלשון המעטה. בשעות קשות כאלה צצות הבעיות האמיתיות של המדינה הזו. בעיות שאנו משום מה מעדיפים להתעלם מהן, להסתיר כאילו ייעלמו מאליהן, אבל העובדה היא שהן ממשיכות לבעבע מתחת לפני השטח ולצוץ בשעות שכאלה. לא חושבת שמישהו היה רוצה להיות ערבי במדינת ישראל. כן, שמעתי את הטיעונים שבעצם טוב להם כאן בהשוואה למדינות ערב... עדיין זה לא הופך את המצב כאן לטוב יותר. הבעיה הגדולה שאיתה צריך להתמודד זה איך באמת ערבי ירגיש כאן שזו מדינתו, כשהמדינה היא מדינת היהודים, כשההימנון לא ממש מתייחס אליו, ועוד כל מיני דברים מסוג זה, שאולי לאחדים אלו רק סמלים חיצוניים, אבל לאלה שאינם חלק מאותם סמלים, לא קל. אמנם לא כאן בלבד נעוצה הבעיה האמיתית, אבל אלה סממנים חיצוניים שמעידים ללא ספק על קיומה של הבעיה. לטעמי ההתבטאויות של ערביי המדינה, מבטאת לאמיתה את התחושות האמיתיות שלהם לגבי כל מה שקורה כאן. אני הייתי מתפלאת, האמת, לו הם היו תומכים בצהל, בשעה שהם למשל לא משרתים בצהל... לו הם היו תומכים בו כנגד החיזבאללה. בעיניהם הם חלק מהפלשתינאים בעזה ומזדהים עם מאבקו של נסראללה. לא שזה מוצא חן בעיני, אבל זו המציאות. וההתנהלות שלהם יכולה ללמד אותנו על המציאות שלהם, שכפי הנראה שונה מאד מהמציאות, שהיינו רוצים והיה נוח לנו לקיים.