סוס - חבר או פועל?

סוס - חבר או פועל?

לאחרונה נתקלתי בנטייה של האנשים שאני עובדת איתם להתייחס אל הסוסים בעבודה כאל פועלים. מה זאת אומרת? ז"א שהסוס צריך להשקיע 100% אנרגייה בריצוי הרוכב, להגיב כמו רובוט ובשום אופן לא להביע התנגדות. מי שכן הביעה התנגדות הייתי אני, שכבר הרבה זמן מפעפעת בי התחושה שעבודה עם סוסים צריכה לבוא ממקום אחר גם אצל הרוכב וגם אצל הסוס. שיתוף פעולה? אולי. הסכמה הדדית? יכוליות. הבוטום ליין זה שהסוס מגיע להיות חבר. אם הוא הסוס שלי אז הוא חבר שלי, ואם הוא סוס בית ספר אז הוא חבר של כל בני האדם. הוא צריך לאהוב את האדם, לאהוב את העבודה ולא לפחד או לשנוא אותה.

K A R I N

New member
חבל שיש אנשים שחושבים ומתנהגים כך

לדעתי אנשים אלו הם אנשים שמחפשים את הדרך הקצרה והקלה להגיע למטרה שלהם. "לסחוט" את הסוס, להכאיב לו, להכריח אותו לעשות כרצונך, כל אלו בסופו של דבר יגרמו לאחד משני אלו: או שבשלב כלשהו ימאס לסוס והוא יחליט "לנקום", זה יכול להתבטא בדרכים רבות: סרוב למכשולים, פריצות ואפילו פציעת הרוכב. הדבר השני שיכול להגרם הוא שהסוס יהיה כנוע ומפוחד, ויעשה את מה שפוקדים עליו מפחד. מי שבאמת אוהב את בעל החיים שאיתו הוא עובד, צריך לשאוף להגיע איתו להבנה והרמוניה. אז נכון זה לוקח יותר זמן ויותר מאמץ, אבל זה שווה את זה, כך גם הרוכב וגם הסוס יוצאים נשכרים, הרוכב מקבל מה שהוא רוצה מהסוס, והסוס עושה את הדברים מרצון. צריך גם לדעת להרגיש את בעל החיים בו את/ה מטפל/ת, מתי הוא שמח, עצוב, כועס, מרגיש רע, כאוב וכו´. לדעתי הפיתרון הוא לנסות ולהסביר לאנשים הללו ששיטת החינוך והאילוף המתבססת על אמון, תגמול, הבנה והרמוניה, יואיל לשניהם. יום טוב לכולם, קארין

יאפ...ממש חבל!

שיש אנשים כאלה גורם לי להקאי!!! ומזל טוב לקארין שנהפכה למנהלת! אני גם חושבת כך, ורוצה להפסיק לרכב אבל אני לא יכולה...אני אוהבת סוסים אבל אוהבת לרכב מאוד, אני משתדלת שלא לאמץ את הסוס שלי יתר מהמידה...אני גם ברמה שלא ממש מאמצת את הסוס. אני מקווה שכל מי שקורא את ההודעה הזאת גם הגיב ליום הזיכרון לסוסים! מתי נעשה אותו באמת???

K A R I N

New member
פיצפיצון אין צורך להפסיק לרכב

כוונתנו לא הייתה שכל רוכב מאמץ את סוסו יתר על המידה, ורודה בו על מנת לאלפו. כוונתי הייתה שישנן 2 דרכים לאלף סוס ולהגיע איתו לתוצאות הרצויות, האחד היא בכוח בחוסר סבלנות ובתגמול שלילי, והדרך השניה היא בהרמוניה, בהבנה הדדית, ובתגמול חיובי. אם כשאת רוכבת על הסוס והוא לא מבצע את מה שביקשת, את בודקת אם הייתה טעות מצידך, אם לא הבהרת את עצמך כראוי, אם משהו הפריע לסוס וכו´, אז אין שום צורך שתרגישי לא בנוח שאת רוכבת על הסוס- כל עוד אתם משתפים פעולה אחד עם השני, לדעתי בכל אופן אין פה שום ניצול. ודרך אגב... תודה. קארין

צודקים...אבל ממש הוצאתם לי את החשק!

כבר לא נעים לי לרכב על סוסים כשאני חושבת על איך שיכול להיות שאילפו אותם... אבל אז אני מבינה שהסוסים בסדר עכשיו...!

Doni 1

New member
את צודקת !!!!!!!!!!!!!!!!!!!../images/Emo39.gif

אני מסכימה איתך הסוס אמור להרגיש בטוח והוא לא צריך לפחד בגלל שאנחנו בני אדם דווקה בגלל שאנחנו בני אדם אנחנו צריכים להתאמץ כדי שהוא לא יפחד ולא ישנא את מה שהוא עושה ,כל העבודה אם הסוסים היא חלק מרצון הסוס או מפחד הסוס אם הוא לא היה רוצה הוא היה מעיף אותנו מעליו אם הוא מפחד זה לא טוב כי זה בישבילי כמו התעללות יש לנו בחווה שני סוסים שהיו מוכים אחד בן 23... ואחד בן 5-6-7 הוא סוס פרטי של ילדה מקיבוץ אילות והסוס הזה מדהים הוא שונא גברים כי הבעלים שהתעללו בו היו גברים.. הוא שונא אנשים מעשנים כי היו מענשנים לידו ויש ריחות מסוימים שהוא שונא !!!... הוא לא אוהב הרבה אנשים זה תלוי במצב רוח שלו !!!!! אז אנרכיסטית את צודקת ואני איתך !!!!!

למעלה