סוס הוידאו...

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

superKENZ

New member
האמת, לא ממש הבנתי...

כלומר יש שם יופי של צילומים.
אחלה זמן של אב ובנים.
מאוד חרה לי הענין של הבטיחות, מצד אחד, ילד רוכב עם קורקשן ביט, מצד שני, קסדה זה לא משהו שצריך.
בימינו אנו, גם אם אנחנו בענייני סוסים כעבודה, בקר, גרירת לוגים או כל דבר אחר, מבחינתי בטיחות, והידע שיש לנו על כל מיני פגיעות היום, בנוסף לשיפור שחל בעניני הקסדות וכד', צריכים לקבל התחשבות.
מה שכן, וואו איך בא לי לעשות ככה טיול נחמד בערבות איפה שזה, הסוס אני, ועוד פרטנר עם ראש טוב (וקסדה), ושקט. כל כך שקט.

jgut

New member
לזה התכוונתי ב"תרבות רכיבה"

לפי מה שהבנתי, עניין הבטיחות מקבל פחות התייחסות בעולם הקאויבוים, ממה שמקובל פה בארץ.
בשבילם שהילד ירכב, זה בערך כמו שהוא יתחיל ללכת. שמתי לב לזה בסרטון במיוחד כשהוא נותן לילד לשבת על הסוס בראונדפן, בלי אוכף (ובלי קסדה ובלי שהסוס עבר אילוף).
גם לי הפריע הקורקשיין :)
אז אני הייתי מפחדת להתנהל כך. אבל זה חלק מהתרבות שלהם.
&nbsp
בלי קשר לעניין הבטיחות, יש משהו מדהים בעיני באיסוף הסוסים. הנופים, השטח והדהירה. ניראה לי מדהים.

superKENZ

New member
תרבות זה טוב ויפה...

עד שהיא מסכנת אנשים, ובעקר ילדים, שאין להם כל כך את יכולת הבחירה.
כמו שהרבה אנשים בוחרים למול את ילדם ע"י רופא ולא ע"י רב, כי יש במילה את הסכנות שלה ועדיף שיהיה בן אדם עם הכשרה רפואית...
כמו שגיל נישואין בתרבויות מסויימות עולה, כמו שכל מיני דברים משתנים...
גם דבר כזה יכול להשתנות.
וזה באמת לא עניין כל כך גדול.
כאילו מה? אם היית מעשנת, היית נותנת לילד בן שמונה או עשר לעשן איתך? לא סגורה על זה (ולא רוצה לדעת אם כן)
יש הבדל, ויש הגיוןם ואפשר לעשות את הבחירה של להפוך את העולם שלך ליותר בטיחותי.
כמו שכיום רוב האנשים, שגדלו בלי חגורות בטיחות, כן מאבטחיםי את ילדיהם בכסא יעודי מתאים.

עזבי, זה דיון אידיוטי, לא משנה.
זה מכעיס אותי לפני יום עבודה.

jgut

New member
למה לכעוס? את כועסת עלי?

במקרה זה אני מסכימה איתך. זה משהו שאני בוודאות לא הייתי עושה. לא בארץ ולא במדינה אחרת.
לא הבאתי את זה כדוגמא להתנהלות הולמת ולכן תרבות הרכיבה, נכתבה במרכאות כפולות.
אבל הם לא עושים זאת. זה לא בשליטתי ולא בשליטתך. אז אני לא מבינה למה להתעצבן.
זה כן הדגיש לי את הפער בינינו לבינהם.

superKENZ

New member
כוסעת עלייך? למה?

מעצבן אותי שאנשים לא חושבים קצת מעבר.
מעצבן אותי שעכשיו כל מיני וואנאביס למיניהם ימצאו את זה מדליק, ויעשו אותו הדבר, וכמובן בלי קסדה.
מעצבן אותי ההשלכות של אנשים שיש להם כח השפעה, כמו מדריכים, ורוכבים מקצועים למיניהם, שאמורים לשמש דוגמא, ובמקום לשמש דוגמא בטיחותית, הם מציגים את הצד השני.
שאלתי פעם מאמן מה יקרה כשהילד שלו ירכב, אז הוא אמר לי שברור שירכב עם קסדה.
אז אמרתי לו, שלפי הדוגמא שהוא רואה הוא ירצה להוריד את הקסדה בהזדמנות הראשונה שתהיה לו, כדי להיות כמו אבא. ומי אמר שהוא באמת יהיה רוכב טוב ומנוסה (להוסיף שיהיה לו מזל... כי חלק מזה זה עניין לגמרי של מזל...)כמו אבא?
הייתה שתיקה. לא הייתה לו תשובה.
מעניין מה יהיה בעתיד, כשהילד שלו יגדל, האם משהו ישתנה.

(זה אגב, אחרי שיחה עם מאמן אחר, שאמרתי לו לגבי התלמידים שלו, שרואים אותו ומחקים אותו, אז הוא אמר שלא ממש אכפת לו. וואלה, לפחות הוא כן עם עצמו)

jgut

New member
זה מורכב

אני לא חושבת שהבחור בסרטון מהווה דוגמא לרכיבה עבור מישהו. אני חושבת שבמקום בו הוא חי, מקובל להתנהל כך. אז ההתנהגות שלו לא תשפיע עליהם לכאן או לשם.
לא מדובר במישהו כמו אורי שמעלה סרטון של הבן שלו בצורה כזו, כך שיש חבורה שלמה של אנשים שפשוט יחקו אותו.
&nbsp
אני באמת חושבת שפה בארץ יש יותר מודעות לנושא כשמדובר בילדים.
בעבר חשבתי שרק בווסטרן מקובל לרכב בלי קסדה. עכשיו ראיתי מספיק מאמנים ומדריכים בדראסז' שרוכבים ללא קסדה. אני לא יודעת מה מקובל בקפיצות.
כפי שאת יודעת, אני רוכבת בלי קסדה. זו נקודה שאנחנו כניראה לא נסכים עליה לעולם.
&nbsp
&nbsp

giri

New member
הנושא של הקסדה הוא כמו חגורת הבטיחות

אבא שלי ממשיך להתווכח עד היום ולא לחגור ברגע שהוא נכנס לאוטו.
אם לא היתה אכיפה אין לי ספק שהוא היה נוסע בלי.
זה לא נוח, ופעם היו נוסעים בלי, ועובדה שהוא שרד עד כה, וזהו.
לנו, שגדלנו בתקופה מאוחרת יותר, נראה מובן מאליו שחוגרים ברכב.
ד"א עד היום מוזר לי לראות ילדים רוכבים על אופניים עם קסדה, אנחנו רכבנו לכל מקום בקיבוץ ופעם ראשונה שנתקלתי בקסדת אופניים (לא בטלוויזיה) היתה בבגרותי.
אני חושבת שבתחום הרכיבה זה פשוט יהיה עניין של דורות שצריכים להתחלף.
גם איתי כידוע לך היטב לא תסכימי לעולם על עניין הקסדה... אולי מכיוון שנחשפתי למספיק סיפורי זוועה (אחותי נוירוכירורגית...) ובאמת שלמות בתאונת רכיבה זה לא הדבר הכי גרוע שיכול לקרות בהיעדר קסדה.
לי כבר יצא פעם אחת לעוף עם הראש קדימה לתוך קיר האסם, עם קסדה טובה זה נגמר בזעזוע מוח קל, לא רוצה לחשוב איך זה היה נגמר אחרת.
ואני מודה שתמיד כשאני רואה תמונות של חבר'ה בווסטרן בפייס, גם אם אני עושה לייק, נורא מגרד לי לשאול "אבל למה בלי קסדה" ולפעמים אני גם עושה את זה

superKENZ

New member
כל כך מסכימה

ברור לי שתמיד יהיו את אלה שרוכבים בלי קסדה.
גם יש הורים שנותנים לילדים בני שמונה לשבת להם על הברכיים ולנהוג, בכבישים של המושב, וזה נראה להם סביר לחלוטין...
העניין הוא ההגיון הפשוט, ובנוסף המבחר של הקסדות, שכל אחד יכול להבין שזה עניין בטיחותי, ולבחור לו את הקסדה שהכי נוחה או מוצאת חן בעיניו.
ועדיין המון אנשים בוחרים לא.

אני לא יודעת מה קורה בבית אצל כל רוכבי הדרסאז' שהתחילו לרכב את הגראנדפרי עם קסדה, אבל לפחות ייצוגית הם משמשים אחלה דוגמא. כן ירבו.

למעלה