סוסי בית ספר

חחחחחחחחחחחחה

"כשהוא יורד מהלונג', הוא כבר מסוגל לרכב, אין לא בעיה לכוון את הסוס (היא קיבל הסברים, הדגמות ותיקונים)."
למעשה הוא כבר מוכן לגרנד פרי.. הרי הוא קיבל הסברים והדגמות. חחחחחה...
אכן הדברים מצביעים על חוסר ניסיון משווע. שלך.
מהדברים שלך לא רק שלא נשמע שאתה לא מדריך, נשמע שכאילו כל "התלמידים" זה אותו אחד.
כאילו כולם אותו השטנץ. לא הבאת דוגמא ופיתרון של מקרה בעייתי אחד.
וגם לא פתרת אחרים.

כמו שכתבתי למישהו אחר פה,
אני לא דיברתי רק על הסוסים אצלי (אני מאמינה שאצלי הם במצב יחסית
בסדר, אני די חוששת מהתדרדרות). אני דיברתי על מצב סוסי בית הספר בכל מקום.
כל מקום שאני ראיתי. ואני עדיין לא המדריכה בכל מקום.
ככה שלהגיד שזה באשמתי זה די מצחיק.

אני מציעה שתרכב/תדריך קצת יותר ותדיין קצת פחות.

הורסמאן

New member
ילדונת

סביר להניח שמי שניסה ללמד אותך לרכב, למד אצל אחד התלמידים שלי.
כנראה אחד התלמידים הפחות מוצלחים.

jgut

New member
חשבת לרגע

שאולי התשובה שלך לא מספיק ברורה?

גם אם לדעתך יש הזמנה לזלזול, זה לא אומר שאתה צריך "לקבל" את ההזמנה הזו.
באה לפה לפורום מדריכה שרוצה באמת ובתמים להתייעץ ולדון.
בניגוד לכל מיני אחרים, היא לא טוענת שהיא מושלמת אלא חושפת את הנקודות שבהן היא מתקשה. אז במקום לחפש אותה במילים ולזלזל, בו תנסה לעזור. יש לך הרבה ידע? אכפת לך מסוסים? יש פה מדריכה שרוצה שהסוסים שהיא עובדת איתם יסבלו פחות? בוא ננסה לעזור לה לעזור להם.

הורסמאן

New member
...שרוצה באמת ובתמים להתייעץ ולדון??

תנסי - רוצה להתווכח על נושאים שהיא עצמא כותבת (וגם מוכיחה) שהיא לא מבינה בהם. -
לא זאת אף זאת, אלא שבדרך היא מתבטאת בגסות ובוטות, ומפגינה זילזול משווע.

נראה לי שכל זמן שהיא רוצה לשמוע רק דיעות שמסכימות עם הטעויות שלה אי אפשר לעזור לה.

giri

New member
איפה ראית את זה?

אני חושבת שהיא משקיעה הרבה בתשובות שלה, זה הכי רחוק מזלזול שיש.
ובוא לא נכנס לגסות ובוטות, כי יש שני צדדים למטבע הזה.
חבל שאתה לא משקיע בלתת את הידע שלך במקום להטיח משפטים קצרים ולמתוח ביקורת.

הורסמאן

New member
מבלי להכנס איתך לדקויות של נימוס.

כשהיא כותבת לי "שוב אתה לא עונה" כשזה אך עניתי למענה, זאת גסות רוח.
והנימה הזאת מופיע לכל אורך התשובות "המושקעות" שלה, מושקעות בכיוון הלא נכון.
שימי לב שאפילו הלף הולט, אחד הכותבים המתונים והעדינים בפורום, איבד את הסבלנות איתה.
צר לי אם הסבלנות שלי אינה משגת לכתיבת הרצאות מפורטות, (במיוחד על כל שטות שנשאלת), אבל אותי לימדו שאם שואולים משהו ומקבלים תשובה, אומרים תודה. גם אם התשובה לא בדיוק מוצאת חן בעיניך.

הורסמאן

New member
חי חי חי

חשבתי שזה עלול ללחוץ בנקודה רגישה, אבל חיפשתי את ההיפך מגס ויצא שאתה עדין.

giri

New member
יש לי שאלה

לצורך העניין בוא נניח שלא עשיתי מספיק לונג' כשהתחלתי לרכב, אבל עכשיו המצב הוא נתון.
אני רוכבת כבר שנים, ועדיין קורה לי שבמצבים שונים אני מפקששת. נגיד במצבי לחץ, או בגלל שקרה משהו שערער לי את שיווי המשקל, ואני לא מצליחה לחזור לבאלאנס ויש כמה צעדים ממש גרועים. אולי אני מפספסת משהו וכל הכותבים כאן הם לא כאלה ואף פעם לא יוצא להם למשוך לסוס בפה או לנחות לו לא טוב על הגב בטעות, אבל רוב האנשים שאני מכירה שרוכבים בצורה לא מקצועית כתחביב הם כאלה. בשביל זה בדיוק אנחנו לוקחים שיעורים - כדי להשתפר.
ממה שאני מבינה מהשרשור, פרח שואלת על השחיקה של סוסי בי"ס, כי מטבע הדברים ככל שאתה רוכב פחות מנוסה אתה עושה יותר טעויות כאלה. והיא מקבלת פה תשובה שאומרת לה שאם אתה עושה מספיק לונג' אתה לא עושה טעויות (פספסתי משהו?).
אני לא חושבת שזה נכון. אני חושבת שכולם עושים טעויות, ואני חושבת שתרגיל שעשית מצויין על לונג' יכול עדיין להתבלגן ולהלחיץ כשאתה נוהג את הסוס לבד, כמו שתרגיל מצויין על קורות קרקע יכול עדיין להתבלגן ולהלחיץ ברגע שהקורות בגובה מטר.
ברור לי הרעיון העקרוני שאומר שכמה שתעשה יותר לונג' תשפר את הרוכב, אבל למה הגישה המוחלטת הזו שאומרת שמי שעושה לונג' לא טועה אף פעם?

הורסמאן

New member
צר לי

עניתי לך על חלק מפה בתשובה מטה.
"שלא תביני לא נכון, זה בסדר לעשות טעויות. טעויות נורמליות של רוכב לא צריכות ל"שחוק" סוסים. אם הן שוחקות, סימן שהמדריך התרשל."

עדיין נראה לא שלא ממש הבנת את מה שאת אמורה לקבל מלונג'.

לא מדובר בתרגיל כזה או אחר שאת לומדת בלונג', מתרגלת אותו, ואז את מוכנה לבצע אותו ברכיבה לבד.

מדובר ב א-ב של רכיבה. ישיבה יציבה עם שיווי משקל ללא שום תלות בידיים. כשאת נותנת מושכות לרוכב לא יציב, באופן טיבעי הוא נשען על המושכות. לא משנה כמה פעמים תעירי לו על כך, אנחנו, כבני אדם, באינסטיקנט, משתמשים בידיים לאחיזה וכשייש לרוכב בלי מספיק שיווי משקל מושכות ביד הוא יאחז בהם בשביל לייצב את עצמו.

לא משתמשים בלונג' בשביל תרגילים מסויימים, כמו ללמוד לעשות טרוט, קנטר, לעמוד על הארכובות, להתכופף קדימה... אפשר לתרגל את כל אלה בלונג' (אכן בצורה יותר טובה) אך המטרה של לונג' (תוך שימוש בתרגילים השונים) היא לתת לך שיווי משקל ויציבות בלתי תלויים בידיים. ברגע שהשגת זאת, את יכולה להמשיך להתפתח בכל הכיוונים (כל התרגילים) בצורה הרבה יותר טובה, מהירה, בטוחה ושאינה שוחקת האת הסוס. כל מי שלא יכול להדגיש זאת בפניך עושה לך שירות דוב ומעלה ספק רב בנסיון האישי שלו.

דומה הדבר לנסות ללמד נהיגה על כיסה שלא מחובר לריצפה. נסי לשים נהג חדש באוטו כשהכיסא זז בכל פעם שהוא מאיץ, בולם או מבצע פניה והתוצאות תהינה הרסניות. התפקיד של מורה לרכיבה של רוכב מתחיל, הוא "לקבע את הכיסא באוטו". ברגע שהרוכב לא צריך להיות מוטרד בעצם השארותו באוכף, ברגע שהידיים שלו חופשיות לטפל במושכות, הוא יכול להתקדם ללא עקבות. חשוב לא פחות, הוא לא פוגע בסוס.

primetime1

New member
רוכבים עושים טעויות,

טעות לא חייבת להיות לקפוץ על הגב ולמשוך בפה, יש גם טעויות של מתקדמים.
אני חסידה גדולה של לונג', וגם ככה עבדתי שהדרכתי, ועדיין, זה לא מוציא רוכבים מושלמים שלא עושים שגיאות.
עכשיו.. אם עובדים כמו שאני עבדתי, עם מעט תלמידים יחסית ומעט סוסים, ואני המדריכה היחידה, באמת שהסוסים היו מדהימים ולאורך שנים המשיכו להיות סוסי בית ספר מצויינים.
אבל כשיש בית ספר עם 600 תלמידים בשבוע, שכל סוס עובד 4-5 שעות ביום (שעות, לא שיעורים), ויש בסביבות 10 מדריכים בחווה, ואין תמיד זמן לרכב ולעבוד עם הסוסים, אז כן, גם אם המדריכים מנוסים, זה נהיה בעיה והסוסים הופכים להיות בדרך כלל כהים מאוד לעזרים ואפשר לומר, שחוקים.

primetime1

New member
תוספת,

מה גם שבחוות גדולות לא מאפשרים לעשות לונג'ים למתחילים, עובדים בקבוצות, עם מובילים.

jgut

New member
ממה שראיתי

וקצת מנסיון אישי:
לגבי התזמון של הדירבון או מקרים בהם התלמיד מתבלבל בסדר הדברים, צריך ללוות אותו בהסברים והדגמות תוך כדי. כלומר לומר לו מפורשות מתי לעשות קליק, מתי לדרבן, מתי לדרבן יותר או פחות. ממש ללוות אותו כאילו היה רובוט שלא מסוגל לבצע כלום בלי ההסבר. אחרי קצת זמן כשרואים שהוא מפנים, להוריד את הליווי לאט לאט.

את כיוון הסוס אפשר לעשות גם בלונג'\ראונדפן ולתת לתלמיד להתנסות כך שלא יעוות את הגוף. המדריך יכול לעזור לתלמיד מהקרקע, רוב הסוסים מגיבים לשפת גוף של המדריך לא פחות משל הרוכב. במיוחד כאלה הרגילים לעבודת ראונדפן טובה.

ובכל מקרה תמיד תצטרכי כניראה להתפשר ולהבין שאם לא תשחררי תלמידים מהלונג' גם כשהם לא 100% מוכנים, את תאבדי אותם. זה עצוב וחבל לי על כך אך בתי הספר צריכים להתפרנס והם לא יכולים להרשות לעצמם להפסיד תלמידים.

Half Halt

New member
בעולם האינגליש

אני לא מכיר הרבה מדריכים שיודעים מה הם עושים ועובדים בשיטה השנייה שציינת.
תלמיד עובד בלונג בשלושת המקצבים עד שהוא משיג שליטה טובה בגוף שלו ורק אז מקבל מושכות אמיתיות וחופש מהלונג.
אם האימון נהיה ארוך מידי (רצף של יותר מידי שיעורים) הוא יוצא לטיול ובשיעור הבא חוזר לעבוד בלונג.

עם זאת, תלמיד שהשיג ישיבה מצוינת ושליטה טובה בגוף שלו (עם כל מה שיוצ"ב) וינסה להתחיל לרכב לבד על סוס בצפר רע, יכול מאוד מהר לאבד את כל מה שלמד בנסיון להשפיע על סוס לא ממושמע.

חידוד

מה הכוונה במושכות אמיתיות?

וגם, איך הוא יוצא לטיול אם מעולם הוא לא עזב את חבל הלונג'?
המדריך מוליך אותו כשהוא על הקרקע, או המדריך על סוס ומחזיק את התלמיד?
הרי התלמיד מעולם לא החזיק מושכות, או כיוון את הסוס לפני כן, איך הוא יוצא לטיול?

אני מאוד מתחברת לפיסקה האחרונה.
והיא מאוד נכונה בעיני. ולא רק סוס בית ספר רע, לעזוב את הלונג',
גם אחרי שהשגת דברים מסויימים, הם יכולים להתבלגן ברגע שנכנסים
לתמונה עוד פרמטרים.
וכמובן שככל שהסוס קשה לך יותר זה מתבלגן יותר.
אבל גם עם סוסים נהדרים, שילוב בין כל הפעולות קשה.

למעלה