סוסים נקשרים?

The Heretic

New member
סוסים נקשרים?

שלום, אני חדשה בפורום, בעניני סוסים טיפה פחות. ממש טיפה.
רצייתי לשאול שאלה שתמיד התשובות שקיבלתי עליה היו קצת סותרות.

סוסים נקשרים לבני אדם? מעבר לרמה של היכרות, שליטה ואוכל?
כאילו ממש..חיבה?

מה אתם חושבים..יודעים.. (אני לא יודעת איפה מחפשים שרשורים קודמים אז אני מתנצלת אם כבר פתחו על זה שרשור או משהו)
 

jgut

New member
זה משהו שקשה לבדוק

כי לכל דבר שאפשר לפרש כהיקשרות של סוס אל בן אדם, אפשר למצוא הסבר הגיוני אחר שאינו מפורש כהיקשרות.
רוב בעלי המקצוע בתחום חושבים שסוסים לא נקשרים\אוהבים\מחבבים וכו'.

לי יש את מה שאני מאמינה בו, אך זו תיאוריה ולא משהו מוכח.
קודם כל אני חושבת שסוסים יודעים לזהות אנשים.
בנוסף אני חושבת שסוסים כן נקשרים לסוסים אחרים. כך שלדעתי יש להם יכולת להיקשר והשאלה האם ההיקשרות הזו, הינה גם כלפי בני אדם.
בנוסף יש להם יכולת לא לסבול מישהו (אדם\סוס). אז לדעתי אם הם יכולים לא לסמפט מישהו, אז יש להם יכולת כן לסמפט מישהו אחר.

ההגדרה של להיקשר\לחבב כניראה שונה כשמדובר בתחושות של אדם\סוס\כלב\כל חיה אחרת.
בתחושה הפנימית שלי הסוסים שלי מחבבים אותי. בטוח זה לא כמו שאני אוהבת אותם. הם לא יושבים וכותבים עלי בפורום. הם לדעתי לא משקיעים מחשבה ברווחה שלי.
מה שאני כן רואה זה שהם מזהים אותי. הם צוהלים אלי אם אני לא ניגשת אליהם מיד כשאני מגיעה. הם באים אלי בריצה כשהם משוחררים.
אולי זאת אהבה, אולי זאת התניה מבחניתם. לי נח לחשוב שזו חיבה.
 

The Heretic

New member
זה

זה דווקא נשמע כמו חיבה סוסית..:)
האמת, גם, נגיד והם כן היו נקשרים לבני אדם, איך הם היו יכולים להראות אם לא כמו הדוגמא שהבאת על עצמך..
אבל אולי זאת רק התניה...
 

הורסמאן

New member
הם יכולים להראות

למשל כמו שסוסה מראה לגבי סייח.
סימני ההתנהגות קיימים רק לא כלפינו.

למרות שגם הקשר לסייח הוא קשר אינסטנטקטבי והוא מופנה על ידי הסוסה האם כלפי כל סייח שלה.
 

עדימ

New member
אני חושבת שכן!

כבר קרה לי שסיימתי שיעור רכיבה ופינקת סוס בגזר(או לפני הגזר)חיבקתי אותו ופתאום הרגשתי והחברה שלי שאימנה אותי ראתה את זה וצהלה, היי הסוס מחבק אותה! את הילדה! בואו תראו! הוא חיבק אותי עם צווארו כזה...רגע קסום בעייני!
היה לי עוד מקרה עם סוס אחר שעשיתי עליו חצי פנסיון שעמדתי באורווה לידו עם הבת של המאמנת שלי, ליטפתי אותו ופתאום היא אומרת לי היי! הוא מחבק אותך עם הצוואר שלו!
וכשרכבתי עליו היא אמרה לי שהיא רואה שהוא מסתכל למעלה כזה מחפש אותי מוודא שאני עליו.
זו אמונתי וזה עושה לי טוב.
 

הורסמאן

New member
למה זה משנה?

סוסים אכן מבדילים בין בני אדם שונים,
אפשר לראות שהם למשל מזהים את הוטרינר ויודעים שהוא האיש עם הזריקות,
הם גם מזהים אנשים שמפנקים אותם עם גזר, או כל דבר אחר.
הם לא מראים חיבה לבני אדם מסויימים. הם גם לא מסוגלים לאהוב כי לאהוב דורש הבנה שהיא מעבר לבינתם.
אפשר כמובן לטעון שהם מחבבים, אוהבים... אבל פשוט לא מראים את זה ואז נשאלת השאלה למה זה משנה?
 

הורסמאן

New member
תשובה שטחית

אני אחדד,
למה חשוב או נחמד לך לדעת שיש להם רגש כלפיך, כשהרגש הזה, גם אם הוא היה קיים לא משנה את ההתנהגות שלהם?
את תתיחסי אליהם אחרת אם הם אוהבים אותך?
ואם כן, אז זה אומר שסוס שאוהב אותך יקבל יחס אחר מסוס שאותו את לא מעניינת?
ואם כך, אז זה אומר שלכשתיווכחי שהם לא שמים עליך היחס שלך אליהם ישתנה?

לי אישית ברור שמי ש"אוהב" את כל הסוסים בצורה שווה, לא ממש אוהב אותם בכלל, ודי ברור לי שאפשר להעריך סוסים מסויימים הרבה יותר מסוסים אחרים בגלל התכונות והיכולות/ איכויות השונים שלהם. אך לחלוטין לא ברור לי איך אפשר להתנות את היחס שלנו אליהם על פי היחס שלהם אלינו, שהרי זה לא ממש קיים.
 

popi199

New member
אני חושבת

שהם מסוגלים לחבב בן אדם אחד ולא לחבב בן אדם אחר אבל זה לא בדיוק כמו שבני אדם מחבבים או לא מחבבים ובטח לא מאותן הסיבות.
לדוגמא לפעמים סוסים לא אוהבים אנשים עם שפת גוף מסויימת, תזזיתיים מדי. בנוסף הסוסים יודעים לזהות וטרינר, מפרזל, את הבעלים/מטפלים שלהם וכו'.

מה שיצא לי לראות זה שאצל סוסים ערביים יש יותר התייחסות למטפל שלהם.

אף פעם לא ראיתי סוסים מחבקים, ראיתי סוסים חצופים שנמרחים על אנשים, הרבה אנשים טועים כשהם חושבים את זה לסימן של חיבה.
 

giri

New member


אהבתי את הסייפא של דבריך "סוסים חצופים שנמרחים על אנשים". באמת הרבה התנהגויות "חמודות" של סוסים הן בעצם חוצפה וחוסר גבולות של סוסים, וזה תמיד מאד נחמד עד שזה נגמר רע... אנשים מתמוססים מסוסים ש"נמרחים" עליהם, עד שפעם סוס נשען עליהם במידה שמביאה לפציעה; או מתמוססים מסוסים שמכרסמים אותם עד שהם מקבלים ביס.
having said that, אני מתה על איך שצ'ואי מכרסם כל דבר, ולפעמים אני חוששת שבסוף הוא באמת יחליט שגם הכתף/אצבע/שיער/ווטאבר שלי זה משהו מעניין לכרסם.
 

jgut

New member
אולי בגלל זה

עם דו אני מרגישה שיש לה חיבור יותר חזק אלי, מאשר לסוסים אחרים.
 

giri

New member
שאלה טובה

אני חושבת שלא ממש, אבל נתקלתי בסיפורים של אנשים שגורמים לי לחשוב שאולי זה לא נכון והם כן נקשרים. אנשים שהסוס שלהם זיהה אותם אחרי הרבה זמן שלא התראו והגיב בצורה מאד ברורה למשל.
אישית אני משתדלת לא להטריד את עצמי בשאלה הזו, כי היא רק מעציבה אותי. אני אוהבת סוסים באופן כללי, ונקשרת לסוסים ספציפיים על סמך היכרות. בדרך כלל אני אוהב סוס יותר או פחות על סמך התכונות שלו, כמה הוא קל לטיפול ורכיבה, איזו דינמיקה נוצרת בינינו, דברים כאלה.
אני חושבת שסוסים מחבבים את מי שמתייחס אליהם כמו שצריך באותו רגע - נניח כשאת מצ'פרת סוס הוא מחבב אותך, אבל מאד יתכן שהוא לא יחבב אותך רבע שעה אח"כ כשתכריחי אותו לעבוד על תרגיל שקשה לו, או תדחפי לו תילוע מגעיל לפה. אני זוכרת איך ג'וניור התעצבן עלי בפעם היחידה שנתתי לו פניל. הוא ממש הפנה אלי את הכתף וקפץ שפתיים, ושום צ'ופר לא המיס אותו מעמידתו הרגוזה, שאמרה בבירור "את דחפת לי משהו מגעיל לאללה לפה ואני לא אוהב אותך עכשיו".
 

fliperit

New member
אני חושבת ש"חיבה"

ובטח "אהבה" כמו שאנחנו מגדירים אותן, הן לא רגשות שסוסים מסוגלים להם. מה שכן, הם חיית עדר ולכן הם חייבים להיות חברתיים. ראיתי סוסים שנקשרו אחד לשני, וכשאחד מהם עזב הסוס שנותר לבד היה בסטרס, ואפילו בקוליק קל. עוד לא יצא לי לראות סוס שנלחץ כשאדם מסויים עזב אותו.
הם כן מסוגלים לדעת ליד מי נעים להם להיות וליד מי לא נעים להם להיות. כמו שנאמר פה, למשל, לגבי וטרינרים ומפרזלים. הכרתי סוס שעבר חיים לא קלים והיה ממש אלים. כשהוא הגיע למאמנת מסויימת היה נראה שהוא ממש אוהב אותה, כי הוא היה עדין איתה. בפועל, אני מאמינה ששינוי ההתנהגות שלו לידה נבע מעבודה נכונה שלה איתו.

אני מודה שזה מאוד נחמד להרגיש שסוס "מחבב" אותך, כשהוא שם ראש על הכתף או מלקק את כף היד. למרות, צריך לזכור שזה רק הפירוש שלנו להתנהגות של הסוס.
 

jgut

New member
אתמול מישהו אמר לי

שהחתולה שלי אוהבת אותי רק כי אני מאכילה אותה.
זה היה בדיוק כשהוא הכין לי אוכל. הסברתי לו שאני אוהבת אותו רק מאותה סיבה בדיוק.

מה שאני מנסה לומר, שגם אצלנו אין אהבה שאינה תלויה בדבר. גם אנחנו לא יודעים להגדיר ממש מה זו אהבה אצל בני אדם. לכן בעיני זה תמיד ישאר תעלומה.
 

fliperit

New member
בכלל לא דיברתי על אהבה שתלויה בדבר או לא

אנחנו באמת לא יודעים מה זאת אהבה בדיוק. אנחנו כן יודעים שאהבה היא רגש מאוד מורכב, ואני לא חושבת שסוסים מסוגלים לו. הם כן מפגינים התנהגויות שאנחנו מפרשים כאהבה, כי הן מזכירות לנו התנהגויות של בני אדם אוהבים.
אין לי כוונה לנפץ לאף אחד אשליה שהסוס שלו אוהב אותו. כמו שכתבתי, אני מאוד נהנת להתמזמז עם הסוסים ולהרגיש שיש בינינו חיבור ("אהבה"). ברמה המודעת והמושכלת אני מבינה שזה לא ממש ככה
 
למעלה