סוסים ונחשים -

תםטםOHIO

New member
סוסים ונחשים -

מה באמת קורה בינהם? האם הסוס עמיד בהכשה ,רק בצקת נוצרת או שיש סכנת חיים מן הארס עצמו והשפעתו על תאים? מה הסיכוי להכשה בפנים והאם הסוס המבוית יותר מסתקרן או יותר פוחד מנחש במקרה של מפגש בינהם, במקום פתוח? באורווה? עד כמה מהירה השפעת הארס מבחינת פגיעה פיזית במקום ההכשה, ומבחינת סיכון חיים, לסוסים? מי התנסה, מי מכיר?

לפי דעתי הדבר היחיד שמחבר בינהם הוא החציר ! ;

כבר כמה פעמים שאנחנו מביאים לסוסה שלנו לאכול ובחציר מתחבאים נחשים, למזלנו החציר מרוחק מאוד מהסוסה :)

תםטםOHIO

New member
לא נעים

בעיקר בלילה. אבל לא התכוונתי למשהו שמחבר בינהם אלא למפגש עצמו ולתוצאות ממנו. גם אני כמו צליל, התמזלתי שלא לפגוש נחשים בחציר.

צליל 90

New member
יצא לי להפגש עם כמה נחשים

בטיולי רכיבה. יש סוסים שמפחדים יותר ויש כאלה שפחות. הסוסה שאני רוכבת עלייה בד"כ לא נבהלת מנחשים בכלל,היא ממש אדישה לבע"ח שסביבה ושום דבר כמעט לא מפריע לה, לא בטיול ולא באורווה. גם כשטיילתי איתה לבד וקמטן עבר לה בין הרגליים היא לא נבהלה. אבל בניגוד לזה יש סוסים שמרגישים פחות נינוחים ויכולים להבהל מאוד מבע"ח שיסתובב לידם. זה מאוד תלוי ברמת החשיפה לסביבה שהם קיבלו. בקשר להכשות, אני לא וטרינרית אז לא יודעת איך זה משפיע. לדעתי הכשה של נחש זו אותה הכשה בין אם זה אדם או סוס או כלב. יכול להיות שבגלל שסוס זו חיה גדולה יותר הארס משפיע פחות מאשר שהוא משפיע על אדם. זה גם תלוי איזה נחש הכיש את בע"ח, לזנים שונים של נחשים יש סוגי ארס שונים שמשפיעים בצורה שונה על הגוף. אבל, אני יודעת שאת נוגדני הארס מיצרים מדם של סוסים. מזריקים לסוס כמות קטנה של ארס והוא מפתח נוגדנים. אז אולי בכל זאת יש משהו שונה בדם של הסוס...? יצא לי לראות סוסה שהוכשה מנחש, ממש בין שתי הרגליים האחוריות. כל האיזור הייה נפוח ובצקתי. אבל לפי דברי הוטרינר הסוסה לא הייתה בסכנת חיים. לא יודעת בקשר לטיפול שהיא קיבלה. ובקשר למה שאמרה "חזקה לעד". לא יודעת למה זה ככה אצלכם. לנו אין נחשים בחווה, בשלוש השנים שאני שם לא ראיתי אפילו נחש אחד בשטח החווה. כנראה זה בגלל שהכלבים שלנו מאוד יעילים.
צליל

תםטםOHIO

New member
הכשה ונוגדנים

נשיכת נחש לעיתים רחוקות מגיעה אצל הסוס עד למחזור הדם אולם הארס מתפשט ויוצר נפיחות ובצקות וכאשר זה קורה בפנים לדוגמא כאשר סוס מתקרב בסקרנות לנחש ומוכש באזור הפנים והאף הסכנה המיידית היא מחנק. שמעתי כבר על צינור גינה שהוחדר בשעת לחץ לאף של סוס ושמר על אזור הנחיר פתוח והציל את הסוס. בכל מקרה עזרה וטרינרית נחוצה בדחיפות ובדר"כ הוטרינר ישיג נוגדן מבי"ח. חשוב מאד במקרים של הכשה לדעת את סוג הנחש ולתפוש אותו או לפחות לצלם אם אפשרי ובלי להסתכן. ועוד דבר - לפעול במהירות אך לא בהיסטריה ולחלץ מהר ככל שניתן. אולי אחד הוטרינרים/וטרינרית יסבירו יותר. אצלי חתולים וכלבים ובכל זאת בראש השנה הכלב שלי הוכש על ידי צפע וקיבל טיפול חירום. מה שהפתיע אותי (לשמחתי) היה שעל אף שלקח לו כמעט שעתיים להגיע לטיפול והרגל היתה נפוחה מאד, הוא היה בסדר בסה"כ וכבר למחרת הנפיחות ירדה לגמרי. אני שמעתי לפני כן שמהכשה כזו זה עניין של דקות והייתי לחוצה מאד, ולמזלנו, הספקנו לחלץ מהשטח בלי לטלטל את הכלב יותר מדי ובלי היסטריה והכלב קיבל את הטיפול שלו.

שמעתי על מקרה שקרה לפני שבועיים...

לא אציין איפה... הוט' הגיע ולא היה מה לעשות.. בסופו של דבר הוא הורדם... זה קרה במרעה אני חושבת.. מאוד מפחיד \=

ronpos

New member
לנו יש בחווה

סוסה שהייתה שם באלונים ועברה הכשה.. אבל אני לא מכירה את הסיפור.

ToryMaster

New member
התנסיתי ממרחק פעם אחת

סוסה שרכבתי עליה הרבה שנים, נפטרה במהלך ההמלטה [!] מהכשת נחש, הפרטים ל ברורים לי, אבל זה היה מאוד עצוב

הכרתי סוס שהוכש באף ושרד

הוא הוכש כסייח,כנראה מתוך סקרנות סייחית הוא הלך לרחרח מה זה... היתה לו בצקת איומה באף והוא נשם כמה ימים דרך צינור שהוחדר לו בנחיר כדי למנוע סתימה של מעברי האויר, יצאו לו כלמיני גועלנפשים מגעילים וצבעוניים מהאף במשך שבועיים בערך. ואז עבר לו. אגב,ראיתי את סוסי הנסיוב במכון הוטרינרי בבית גדן
הם חמודים ושמנמנים וליד כל אחד מהם מצויין הנחש שלהכשה שלו מכינים נסיוב מסוס מסוים. (צפע,עכסן וכו')

הכשות נחשים וסוסים

הכשת נחש ארסי היא מצב מסכן חיים גם בסוסים וזאת למרות גודלם. בישראל מדובר כמעט תמיד על הכשה של צפע ארץ ישראלי ולא של נחשים ארסיים אחרים הנדירים הרבה יותר. לרוב ההכשה היא בפנים (נחש במזון, סקרנות) או ברגל כתוצאה מדריכה לא מכוונת של הסוס. נחשים לא יתקפו סוס ויעשו הכל כדי להמנע ממפגש איתו. סימנים קליניים יופיעו מהר לאחר ההכשה ויתבטאו בנפיחות רבה של הרקמה באזור ההכשה ויציאת נוזל דרכה (נוזל סרוטי). האזור יכאב והסוס יראה סימני כאב וחוסר שקט. בטווח המיידי סוס שהוכש בפנים מצוי בסכנת חנק מכיוון שסוסים בניגוד אלינו נושמים רק מהאף, נפיחות הרקמה באזור ההכשה יכולה בעקיפין לגרום לחסימה של האף. במקרה זה הוטרינר יעשה פתח בצוואר של הסוס ודרכו יאפשר לו לנשום (הכנסת טרכיאוסטום). הטיפול החיוני כולל מתן נסיוב מסוסים הכולל נוגדנים כנגד הארס של הנחש. הסיבה שהנוגדנים מיוצרים בסוסים נובעת מגודלם ונוחות העבודה איתם ולאו דווקא מתכונות מיוחדות שיש להם. אנחנו ממליצים על מתן של בין 1-2 מנות בהתאם לגודל הסוס. רצוי לתת את הנסיוב מוקדם ככל האפשר. ניתן לקנות נסיוב במכון הווטרינרי שהם גם אלו שמפיקים אותו מהסוסים שלהם. אנחנו ממליצים על מתן נסיוב בכל מקרה הכשה של צפע מכיוון שיש מקרים רבים בהם אנשים מסיקים מסקנות ממין אחד של בעל חיים ומשליכים אותם למינים אחרים. למשל, פרות הרבה פחות רגישות מסוסים לארס וגם כלבים יחסית פחות רגישים לארס (למרות גודלם). בסוסים קיימת פגיעה של הארס בשריר הלב ויתכן מוות לאחר שבוע עד שבועיים מההכשה. לפי הנסיו שלנו סיכויי ההצלחה של טיפול בהכשה עם הנסיוב בזמן מאוד גבוהים. בנוסף טיפול גם כולל מתן אנטיביוטיקה למניעת זיהום כתוצאה מהחדרת חיידקים בזמן ההכשה ומתן חיסון טטנוס (שוב למניעת זיהום חיידקי עם חיידקי הקלוסטרידיום טטני הגורמים לטטנוס). כמובן שצריך גם לתת נוגדי דלקת כגון פניל בוטאזון. מנוחה ושינוי הזנה בהתאם למצב הסוס.

ה צ י ף

New member
ועם ההכשה נעשתה בלילה

ומגלים את זה בבוקר.. 1)הסוס יסרוד בכלל עד הבוקר? 2)בבוקר יש עוד סיכוי להציל את הסוס? בבקשה תעני לי על השאלות האלו זה מעוד חשוב לי..

תםטםOHIO

New member
הכשות ועוד

לפי מה שהבנתי זה תלוי במקרה, איפה ההכשה, כמה נשיכות, גודל הסוס ומצבו הגופני וכד'. מצאתי קישור ברשת לסוסה שהוכשה בצוואר פעמיים ע"י סוג של צפע, וגילו לאחר יומיים כי היתה במרעה, לקח 4 חודשים להחלים את הפציעה אך הסוסה שרדה. מקרה אחד , ברבי - טיפול מיוחד באמצעות... רימות! הרימה עוברת טיפול מעבדה מיוחד (לא רימת זבובים רגילה) ומטפלת באופן של ניקוי העור המת והמוגלה, הריגת הבקטריה שנוצרה על העור ועידוד של החלמה לפציעה! בקישור אפשר לראות את ברבי מחלימה מהפציעה בוידאו קצר. מקרה שני - ג'ורג, פיינט בן עשרים שהוכש באף וטופל בסקוטסדייל בבי"ח וטרינרי, ובקשיור מתואר המקרה עם כל ההליך הוטרינרי עד להחלמה. ולפי הMERCK הוטרינרי, זהו טיפול חרום - מיד לקרוא לוטרינר, ולהמנע מטיפול ראשוני עזרה ראשונה אלא פשוט לשמור את הסוס שקט ורגוע ככל האפשר.

תםטםOHIO

New member
נחשים ארסיים בישראל

בישראל 8 נחשים ארסיים- * פתן שחור - (Walterinnesia aegyptia) * צפע ארצישראלי - (Vipera palaestina) * אפעה מגוון - (Echis coloratus) * צפע החרמון - (Vipera Bornmulleri) * עכן גדול אפריקני * עכן גדול ערבי - (Cerastes cerastes) * עכן קטן - (Cerastes vipera) * שפיפון הנגב - (Pseudocerastes fieldi) * שרף עין גדי - (Atractaspis engadensis מתוך ויקיפדיה פורום זוחלים

למעלה