סוסים ונאמנות

אבו-דני

New member
סוסים ונאמנות

--- אקדים ואומר שאנני בטוח שכל הדברים שאני מעלה כאן הם לטירחה ולחינם אבל אנסה פעם נוספת להביא לגולשים קצת השכלה....ולמה אני אומר זאת? יען אני רואה שיש התמקדות ברוכבים יותר מאשר נשוא הרכיבה (הסוסים) האם הסוס זוכר, האם הסוס נאמן לבעליו?.. נאמן למי ששומר ונותן לו מחסה והגנה? בכדי לענות על השאלות דלעיל להלן הסיפור הבא, 1809 קרב בין מורדים טירולים לבין באווארים, המורדים הטירולים הצליחו להשתלט על מספר רב של סוסים מידי הבאווארים...הקרב היה בעיצומו כשלפתע החליט מפקד הבאווארים לכנוס את הפרשים אליו, בימים אילו היו פוקדים על ידי חצוצרה, עם השמע תרועת החצוצרה החלו הסוסים של הבאווארים ששמעו את התרועה לשעוט לעבר מקור החצוצרה, כשהם לא נשמעים לרוכביהם החדשים, ברור שהאחרונים נפלו בידי הבאווארים כפרי בשל, בשבי. הרי לכם דוגמא והוכחה מוחצת לסוס זיכרון מצויין= עובדה.

orthoped

New member
ניראה לך שסוסה

שמאוד אהבתי ואני עדיין אוהבת תיזכור אותי אחריי שנה בלי לראות אותה? אני הייתי באה אליה כל יום ויוצאת איתה לאכול דשא רוכבת עליה היה בינינו אחלה קשר.

אבו-דני

New member
סוסה ושמה טופז

--- בכנות ישה סוסה טופז שמה (אמא של סימבאד הנודע) שהיתה אצלנו שנים רבות עד שהגיע לבית הספר החקלאי כנות (בדרך לאשדוד). בביקור שנערך זה לא מכבר היא זכרה גם זכרה היפיופה.

לסוסים

זכרון מצוין (לטוב ולרע) וגם כישורי למידה. בגלל זה אנחנו לא רוכבים על פרות
. כולופן, יש הרבה מקרים של מדריכים שעובדים הרבה זמן בחווה מסוימת ואח"כ כשהם חוזרים לבקר הסוסים זוכרים אותם ומתרגשים. וכו´.

abup

New member
האם זה נכון...

שאצל הסוסים המוח מתחלק לשתיים ולכן כל מה שמלמדים סוס מימין חייבים גם לעשות משמאל????

Flying lead change

סוס בכלליות מחלקים ל-2: צד ימין וצד שמאל, בד"כ צד אחד חלש יותר (כמו אצל בני אדם). באילוף נהוג להגיד שלסוס יש "2 מוחות" - אחד לכל צד. זה לא אומר שחייבים ללמד את הסוס כל תרגיל פעמיים - אלא רק לעבוד עליו משני הצדדים. כשמלמדים סוס תרגיל (יציאה לליד למשל, או החלפת רגל מובילה) והוא מבין אותו לצד אחד, בד"כ הוא יעתיק אותו לצד השני. מאחר וצד אחד חלש יותר יוצא ככה שבאחד הצדדים הסוס מתקשה. זה לא בעיה מוחית, זה בעיה גופנית. דורש עבודה.

yael filan

New member
יש לי גם שאלה

יש אפשרות לאלף סוס כדי שיסכים רק לאדם אחד לגעת בו ולרכב עליו? וייתן לאחרים רק אחרי אישור מהבעלים שלו (שהם שאנשים שהוא מגיב רק להם)?

אבו-דני

New member
סוסים מגיבים רק למי שנותן להם הוראה

-- בלשון זכר לא בלשון נקבה...אפילו אם לא מתכוונים לאפליה

yael filan

New member
את זה אםילו אני יודעת

התכוונתי לשאול אם אפשר לאלף סוס שיגיב רק להוראות שבאות ממני, ולא להוראות שבאות מאחרים. כלומר: אני רוכבת על הסוס והוא מגיב להוראות שלי, אבל אחר כך באה חברה של והוא לא מגיב להוראות שבאות ממנה. זה אפשרי?

למעלה