סוני הכריזה על a7iii

למאונט FE

למרות שתכלס זה אותו דבר מבחינת החיבור, אלו יעבדו על פול פריים.

מה שאומר כנראה שהן יהיו יותר כבדות ויותר יקרות (מעדשות ל APS-C) אבל אולי (?) יתומחרו יותר זול מעדשות סוני ל FF.

שיהיה להם בהצלחה, ושימשיכו להוציא גם עדשות ל APS C במחירים שפויים.

אילן די

New member
בלקסיקון של סוני, אין דבר כזה מאונט FE. יש עדשות FE.

המאונט הוא מאונט E, גם ב- FF וגם בקרופ.

אילן די

New member
אגב, המחירים יהיו זהים לגירסאות קנון וניקון

ובנוסף, סיגמה הודיעו ש-9 העדשות האלו הן רק ההתחלה. עדשות עתידיות שעד עכשיו הושקו רק בגירסאות קנון/ניקון, יצאו מעכשיו גם למאונט E.
יש בזה בשורה טובה, לא רק בגלל המחירים השפויים יותר, אלא גם בגלל שתהיה עכשיו תחרות מול סוני עצמה. אפשר לקוות שבגלל תחרות כזו, תוך כמה שנים, מחירי העדשות של סוני ירדו לרמות המחיר של קנון/ניקון.

אילן די

New member
אני מבין שלא קראת את הלינק שצירפתי

"The native lenses will also work with Sony’s Continuous AF (AF-C) and high-speed autofocus capabilities, which weren’t available before when adapting non-native Sigma Art lenses using the Sigma MC-11 converter."

sagiKor

New member
במה זה שונה ממה שיעדעד כתב?

האם ״מתאם משודרג״ לא מרמז על שיפור יכולות הפוקוס לעומת המתאם הקיים?
זה גם לא חדש שסיגמה מוציאה את אותה עדשה לביונטים שונים, מן הסתם ההבדל בביונט הוא סוג של מתאם שמורכב בעדשה.

אילן די

New member
התשובה נעוצה במילה Native

אני מכיר את הטענה של יערעד. זו היתה ההנחה של המשתמשים כשההכרזה של סיגמה היתה בגדר שמועה. סיגמה התייחסו אל הטענות האלו בהכרזה (קרא את הלינק שצירפתי...) ואמרו שבניגוד להנחות, אלו עדשות שמנצלות את היכולות של מערכת הפוקוס החדשה של סוני כולל Eye AF, Lock on AF וכל הפיצ'רים שלא עובדים עם מתאמים. המצלמה גם עושה תיקונים בגוף לעדשות האלו, מה שלא קורה עם MC-11.
אם אתה קורא לזה מתאם משודרג, אז כל עדשה שקיימת בעולם עם גירסאות ליותר מביונט אחד, מכילה ביונט משודרג. מה הבלוף פה בעצם?

sagiKor

New member
לא טענתי שזה בלוף

אבל כן, זה בעצם מתאם משודרג.
ביונט שונה דורש תכנון אופטי שונה ואין מצב שעדשה בעלת תכנון אופטי זהה תתאים לכל ביונט רק על ידי שינוי המחבר והמגעים האלקטרונים. האלמנט האחורי הוא בעצם מתאם לביונט.
מתאם ״משודרג״ או יותר נכון מתאם חכם שמאפשר למצלמה להשתמש בכל היכולות

אילן די

New member
אתה לא, אבל יערעד שאל אם זה בלוף

אתה חוזר על מה שאמרתי בשורות האחרונות של ההודעה הקודמת. אנחנו מסכימים.

sagiKor

New member
לא ממש בעיה

אבל עדשה שמתוכנת לביונט מסויים יכולה להנות ממימדים צנועים יותר לעומת עדשה שאמורה להתאים לכל ביונט שדורש תכנון מראש שכך.

להרבה עדשות E יש מין צוואר בחיבור לביונט

צריך להרחיק את האלמנט האחורי מהחיישן וזה מאריך את העדשות ב-25 מ"מ לערך. הרבה יותר פשוט מאשר לתכנן נוסחאות אופטיות מורכבות ואם המשתמשים מוכנים לפתרון הזה אז הכל בסדר.

לא סותר

בגלל זה כתבתי ״מתאם MC-11 משודרג״ - בקישור שצירפתי מוזכר נושא האוטו פוקוס.

נראה שההשקעה העיקרית של סיגמא הייתה בשדרוג המתאם שלהם וזה מה שמאפשר להם לשחרר כמות כזו של עדשות בבת אחת מבלי להידרש להשקעה גבוהה. אני מניח שעדשות כאלו יהיו יותר ארוכות וכבדות מאשר עדשות שתוכננו במיוחד להתאמה לביונט.

לא שזה רע בהכרח, ואולי זה עדיף כדי לתת יותר אופציות למשתמשים.

אגב, בזמנו ראיתי כתבה שגם לא מעט עדשות סאמיאנג (ידניות) עובדות באותה צורה - עדשה בתכנון אחיד שמותאמת לביונטים שונים בעזרת מתאמים.

אילן די

New member
אבל כל יצרניות צד שלישי עובדות ככה עם כל ביונט אחר

גם כשסיגמה מייצרת עדשה רק עבור קנון וניקון, התכנון האופטי זהה, ורק האלקטרוניקה ומרחקי הפלאנג' משתנים.
אני בסה"כ אומר שלא נראה לי שזה ישראבלוף אלא נוהל רגיל.

למעלה