סומו!

קרב רחוב

ע"פ הבנתי לקרב רחוב כללים משלו והמשתנים לגבי הקרב הם רבים וצריך לקחת את כולם כשנכנסים לקרב . זה נכון שקרב רחוב ימשך מספר מועט של שניות ובמידה והקרב נמשך יותר מדובר בניהול קרב שעם הזמן יסתיים בד"כ בסיוע הקהל סביב . בכל מקרה לעניין " אבל אתה לא מכיר קרבות רחוב ... " , הנקודה הזאת יחסית פשוטה לבדיקה . כל שעלינו לעשות הוא לבדוק סטטיסטית מקרה אלימות שקרו ( אם יש באפשרותינו לבצע מדגם שכזה , כפי שאני מקווה שהמשטרה , צה"ל משרד הביטחון וכו'... יבצעו כל אחד בהתאם לתפקידיו הוא ) , לבחון אותם לראות מה משך הזמן שלקח הארוע מה היו המשתנים מי היו המעורבים וכו'... לגבי היחס באימון לקרב רחוב , ובכן ניתן לבצע גם את זה באופן " יחסית פשוט " באם נדגם אירועי אמת לתרגילי סימולציה לא קרב בהגדרות של 15 סיבובים בני 3 דקות כ"א וכו'.. כי אז המתאמן " לוחם " מתחשב בנושא הכושר הגופני חלוקת כוחות וכו'.. נגדיר קרב של " 5 שניות - 10 שניות " או אז הלוחם יצטרך לפעול מהר ובהחלטיות ע"מ לסיים את האירוע במהרה . דוגמא נוספת לאירוע שבוא לפחות עליך כלוחם לסיים את האירוע במהרה יהיה אירוע בו אינך נמצא לבד , עליך " לחסל " יריב במהרה ע"מ לסייע לחברה במצוקה , בן משפחה וכו'.. זהוא מצב בו שוב אינך יכול לנהל קרב ממושך עליך לסיימו במהרה או להבדיל אירוע עם מחבל ( ולא ניכנס לאירוע עם מחבל מתאבד עם מטען נפץ וכו'... ) חמוש בסכין או נשק קר מסוג אחר גם שם עלינו להיכנס לפעולה מהר ולהשתדל לסיים את האירוע בזמן קצר . לשם ההשוואה זכור לי אירוע בשנת 92 בו הגיע מחבל חמוש בחרב ( ת"א לבוגרים ביננו חופשת פורים ) הנ"ל הצליח להרוג מספר תלמידים לפצוע אחרים כאשר כל האירוע כולל ההשתלטות על המחבל ארכה לא יותר משתי דקות ( בכלל זה מרוצה של המחבל שהיה אחוז אמוק ברחובות ת"א ) . נקודות נוספות וחשובות לא פחות בתייחסות לאירוע "אלימות ברחוב" תהיה מידת האלימות והתוקפנות המופגנת מצד התוקף ,מיקום האירוע וכו'... ( אירוע פשוט תגרת ידיים , אירוע בינוני - נשק קר , אירוע פח"ע ... ) לכן , כן , אני סבור כי : 1. קרב רחוב מאוד שונה מניהול קרב באימון , קרב בו שנינו לומדים מאלתרים ומנסים להכניע את היריב ללא הגבלת זמן . 2. ניתן עם כלים מתאימים ותוך מעקב אחרי אירועים וניתוחם לקבל תמונת מצב אשר ע"פ ניתן יהיה לקבל ולהסיק מסקנות לגבי קרב רחוב , משך הזמן ואופי האלימות בו. ממני

amir_aikido

New member
בני - לגבי הכושר, אתה בטוח ?

בני אני לא מתיימר לדעת הרבה על סומו, ראיתי רק מעט סרטי טמבלויזיה על דרך האימון שלהם. אבל, מהמעט שאני ראיתי, אנשי הסומו הם בהחלט בכושר טוב למרות מכמני-השומן שלהם. השומן שהם צוברים הוא כלי-קרב, שמגדיל את המשקל, ולא מעיד בכלל על סרבול בתנועה או חוסר כושר. עד כמה שהבנתי אנשי סומו דווקא מתאמנים הרבה מאוד שעות, והכושר האירובי של הלוחם הממוצע הוא של אתלט ולא של "סוס מת". אני מתייחס כמובן למשך הזמן בו לוחם שכזה יוכל לרוץ בקצב בינוני עבורו, ולא למהירות הריצה שבהחלט יתכן שתושפע מהמשקל (לא יודע). ההשמנה של הסומו נובעת מדיאטה יעודית לעניין, שמשולבת בתוכנית האימונים (זמני מנוחה מותאמים לארוחות), ולא מישיבה בחוסר מעש. אם יש לך מידע יותר מבוסס מזה שקיבלתי מהטמבלזיה - אנא חלוק אותו. אמיר אמיר

bennyTKD

New member
רק המוות בטוח

אני לא בטוח, אבל הנה כמה נקודות בנושא: נתתי פה פעם לינק לסרטון הקרב של לוחם הסומו עמנואל ירדבורו ב- UFC (אותו לוחם ש- 2 קרבות שלו הוזכרו פה בשרשור). אני לא בטוח אם הלינק לסרטון עדיין עובד, אבל אם לא אז אפשר להוריד את הפרק של UFC 3 מכל קאזה או אימיול. ניתן לראות שם איך עמנואל בעצם לא מתפקד אחרי מעט מאוד זמן, בגלל שקית' משחק איתו חתול-עכבר ופשוט בורח לו בזירה כל הזמן (ומידי פעם מכניס לו מכות). עמנואל עסוק בלרדוף אחרי קית' ולרדוף אחרי חמצן לנשימה... ברור שהמקרה של עמנואל יכול להיות מקרה פרטי, וניתן לטעון שאולי כל לוחמי הסומו שונים ממנו. אבל ההגיון אומר אחרת: א. הם שמנים כמו סוסי יאור (ולא ברורה לי האבחנה שאתה עושה בין שומן מישיבה בחוסר מעש לבין דיאטה מיוחדת לשומן. בתכלס יש להם המון שומן בגוף שבטח לא מקל על סיבולת הלב-ריאה שלהם). ב. הם מתאמנים מגיל צעיר בצורה מאוד ממוקדת כשהמטרה היא לנצח בסומו. כיוון שבסומו לא צריך סיבולת לב-ריאה, כי כל הקרב נמשך שניות ולא דורש הרבה תזוזה (הזירה די קטנה, והתנועה שלהם בזירה מזכירה יותר שני פילים נלחמים מאשר שני מתאגרפים בזירה), הרי שלא נראה לי שיש להם סיבלת לב-ריאה סבירה. תחשוב על זה כמעין "אבולוציה" של לוחמים - כל לוחם מפתח את התכונות שיעזרו לו בקרב, ולא יפתח תכונות שאינם נדרשות לו. אבל שוב: אין לי מושג באומנויות לחימה, וכל מה שאני כותב הוא בגדר ניחושים פרועים (ויש שיאמרו דברי הבל מוחלטים...) בני

בנוגע ל"שומן" שלהם

לפני מספר שנים היתה סדרת תעודה, של מספר תוכניות על סומו. תואר שם אורח וצורת האימון שלהם, ואחד הדברים המפליאים, זה שהם אוכלים אוכל מסוים מאוד משמין, ואח"כ הולכים לישון (כדי להשמין...). מאידך, הם מתאמנים שעות בחדר כושר, כדי לפתח שרירים. לוחם סומו ממוצע, אם ישיל מעליו את ריפודי השומן, יהיה בעל כמות שרירים, שלא היתה מביישת מתחרה ממצוע בתחרות פיתוח גוף.

amir_aikido

New member
כנראה ראינו אותה תוכנית

בני לצערי, יש לי קושי להוריד סרטונים (אני כותב מהעבודה, אין לי קאזה, ולא יהיה ...). אני לא מכיר את אותו מתחרה ספציפי, ולא יודע מה היתה רמתו בסומו באותה התקופה, והאם הוא באמת היה מתחרה פעיל בסומו במקביל. גם אני, בסלבו ראיתי את התוכנית שהיתה על הסומו והשומן שלהם. והנקודה היתה שהטכניקה שלהם למאזן קלוריות חיובי היתה הרבה מאוד פעילות גופנית, ועוד יותר הרבה אוכל משמין. כך שהסומו המתלמד ב"אימונים" הוציא 3000 או 4000 קלוריות ביום על אימון (ואתה יודע שזה הרבה), אך אכל מעל 8000 קלוריות. הם הקרינו שם קרבות במהלך האימונים והם בכלל לא היו קצרים, כמו הקרבות שרואים בד"כ בתחרות. פשוט, מיד לאחר כל סיבוב אימון, היה עוד סיבוב... אמיר

למעלה