סומו ומדע

Zhou Nam

New member
סומו ומדע

ע"פ מחקר מדעי אנשי הסומו הקלים יותר משתמשים במגוון רחב יותר של טכניקות מכבדי המשקל (העבודה התפרסמה ב- 9th International Behavioral Ecology Congress, Montreal, Canada, July 2002) מזיכרונותי, גם בג´ודו יש מגמה כזאות. האם נראה לכם שגם באומנויות לחימה אחרות המגמה הזאות נכונה?

חשבתי שזו תופעה מוכרת וידועה...

מי שיותר קטן וזריז, יכול (וצריך!) לעשות דברים אחרת ממי שיותר גדול ומסורבל. זה ענין של "נישה אקולוגית" - הקטנים צריכים להסתדר מסביב לגדולים
, וזה אומר להיות יותר רב-גוניים. היתרון העצום של האדם הוא יכולתו להסתדר במגוון עצום של סביבות אקולוגיות, תודות ליכולתו להשתמש באמצעים טכנולוגיים (אש, בגדים, מיכלי-מיים...). בהתמודדות מול כוח עדיף, היכולת לתמרן ולהשתנות, להפתיע ולהשתמש בסביבה לטובתך היא המפתח להישרדות. וזה לא משנה אם הכוח העדיף מולו אתה מתמודד הוא קור, חום, בצורת או תוקף גדול. (מה אני כותב הודעות פילוסופיות בשבת אחרי הצהריים? אפילו לא אכלתי צ´ולנט... הייתכן שזה בגלל הצ,י של גרוזנברג?
)

צ,י - אמיתי אמיתי

כולם יודעים מה זה צ´י, שזה הכוח האנרגטי שמניע את היקום ומתבטא בנקודת הטאן טיין (או ביפנית טנדן) בגופו של המתרגל אבל רק החגורות השחורות בקפוג´יטשרדות צ´ואן מגע מלא יודעים מה זה צ,י!!! הצ,י מגיע ממקום עוד יותר נמוך בגוף האדם!!! ולכן הוא יותר יציב מצ´י, יותר חזק וגם עמיד יותר בפני שינויי טמפרטורה. סנסאיי סיפו מושיקו גרוזנברג (דאן 13, דוקטור לרפואה אפידמיולוגית טיבטית, בוגר קורס מדריכים בפוטלה והמאמן של כוחות קומנדו העורף בלטביה) מעביר כעת קורסים בצ,י. הקורס מועבר גם בטלפון ובאימייל. לפרטים צרו קשר איתי. מקווה שזה עזר לך

אחרי קבלת הצ,י שימו לב!!!

שימו לב להבדל לפני ואחרי!!! קפוג´יטשרדות צ´ואן מגע מלא מלא משנה את האדם! תנו לעצמכם את המתנה הזו! עשו את הקורס הבסיסי לצ,י

גינגי, ביקשתי שתימנע מלהשתלט על

שרשורים, נכון? עם כל הכבוד לצ´ואנג-טסה, אם תמשיך להשתלט על דיונים, הודעותיך יימחקו.

מפריע לי שהוא מציף שרשורים בהודעות

שלו, ולא רק בשרשור הזה. אם אדם מעלה נושא לדיון, ושלוש מתוך חמש תגובות הן בדיחות של גינגי - מה נשאר מהדיון? אתה זוכר עכשיו מה הנושא המקורי של השרשור הזה? ושוב - אילו זו היתה הפעם הראשונה, מילא - אבל זה לא. קרא את הדפים האחרונים בפורום. ועדין, לא מחקתי כלום...

זה לא פוגע אישית

זה פורום ציבורי עם הנהלה שאמורה להגן על הכותבים בעיקר מפני העלבות והשמצות. אני לא מכיר את גינגי אבל אני בטוח שהוא העלה חיוכים בפניהם של כמה אנשים. הומור זה עניין של טעם. הוא לא שם תמונות פורנו או אלימות בוטה. בסך הכל בדיחות. אין כאן נזק. אני נגד מחיקות של הודעותיו.

לא מחקתי, ואני לא רוצה למחוק.

השאלה היא שאלה של מידה. כשאתה מנסה לנהל שיחה עם מישהו, וכל 20 שניות מישהו בא ושואל אותך: "סליחה, מה השעה?" - די מהר תמצא את עצמך מחפש "מקום שקט" לדבר בו. בימים האחרונים גינגי פשוט הציף את הפורום. לדעתי הוא הגזים. גם צ´ואנג-טסה צריך להבחין בגבול הטעם הטוב.

orii

New member
גינגי זה

הדבר הכי טוב שקרה לפורום בזמן האחרון (חוץ מכמובן, הסיפו גורזנברג ירום הודו, טפו, פטו, טפו
). לדעתי המאוד אישית, "שירשורי גינגי" שם את הדברים במקום ולא מפריעים לדבר. בשבילי גינגי הוא כמו מורה טוב שמוריד מיד את הנפיחות
. ומושיקו מזכיר לי את העיקר.

זה בדיוק העניין

זה דבר טוב ולא מזיק, ולכן לא צריך לשים לו גבול. לו זה היה מזיק, כמו כל אותם טרולים ומשמיצים למיניהם - אז בוודאי שהיה צורך בסנקציות, אבל כרגע אני מסכים עם אורי - ג´ינג´י הוסיף לפורום הזה נופך שלא היה בו קודם לכן, ויהיה חבל אם זה ייפסק.

idv

New member
יש גבול גם לדבר טוב

אני בהחלט אוהב את הבדיחות של גינגי, אבל העובדה שבפורום וושו טוען אחד הגולשים שהוא עזב את הפורום הזה בגלל הבדיחות, כך שכנראה אנשים כן נפגעים. והערת צד גם מים למשל שנחשבים דבר מאד טוב בכמות גדולה יכולים להרוג בנאדם (הרעלת מים=ריכוז המלחים בגוף יורד)

amir_aikido

New member
גם אני מרגיש כך

בדיחות מדי פעם זה דבר חיובי ששומר על קלילות אך כשכל שירשור הופך לבדיחה, זה מונע את האפשרות לדיון רציני. ברגע שהמינון הוא "יותר מדי", זה אומר שזה כבר לא הדבר הנכון. זה נכון לכל דבר, כולל הודעות מבדחות בפורום. אמיר

למען הדיוק הרציני

עד עכשיו מחקו לי המון הודעות, חלק בגלל רצינות וחלק גדול מבורות. למשל שציטטתי שם של כוכב סומו אגדי בשרשור סומו מחקו לי את ההודעה פעמיים. אז: מודרטורים נכבדים, צ´יונופוג´י, הלא הוא "הזאב", הוא דמות אמיתית ויוקוזונה אגדי. ואפילו בלטביה (שם מאמן סנסאיי מושיקו את הכוחות המיוחדים) לא חושבים שצ´יונופוג´י או יוקוזונה זו קללה. מקווה שזה עוזר כאן למישהו

למעלה