סול מיוסיק

tkalir

New member
סול מיוסיק

טוב, ראיתי שאין בפורום הזה הרבה דיונים על פראצ'ט בתכלס.. אז הנה אחד. טוב, סיימתי לקרוא את סול מיוסיק אתמול, ויש כמה דברים שלא הבנתי שם. מיותר לציין שזה דיון ספוילרים, אז אם מישהו לא קרא את הספר הזה, הוא מוזמן לחבוט בעצמו קשות, ואז לצאת מהדיון. קריאה אחרונה לאנשים שעדיין לא קראו את הספר. קריאה אחרונה! טוב. אז יש את הקטע של ההופעה של הלהקה בהייד פארק-בשלב כלשהו הם פשוט בורחים משם עם עגלה. למה?.. ומה בדיוק קרה שם בהמשך? אימפ (או באדי) השליך את הגיטרה שלו, ואז המוסיקה העביר אותם למקום אחר, ובאדי היה צריך לנגן צליל כלשהו, ולא הבנתי שום דבר מזה. ואחרי זה מוות עשה שכל זה לא התרחש, וההיסטוריה קרתה בצורה אחרת. וגם כאן אני שואל-למה? נכון שבאדי היה צריך למות, אבל גם אחרי שמוות שינה את ההיסטוריה באדי היה חי. הנה, אני עדיין כאן :) תומר

Athaclena

New member
כנראה שעבר המון זמן מאז שקראתי...

כי אני לא זוכרת הרבה מכל זה. אוי ואבוי. ואני הולכת לישון עכשיו. אולי מחר אני אברר...
האופנוע של מוות

Dharmashetra

New member
בהתחשב בעובדה שקראתי את זה לפני

פחות משנה, אני לא זוכר יותר מדי מהספר. כנראה כמו בהרבה מקרים שפראצט עושה פרודיה ממשהו מסוים (ראינוע, האמת) התוצאה חלשה יחסית. הקטעים הכי טובים שם הם אלה של סוזן והשיגעון של הדיקן.

morashty

New member
איזה צירוף מקרים...

גם אני גמרתי לקרוא אותו לפני כמה ימים ואני חייב לציין שגם אני כשהגעתי לסוף הספר היו לי כמה שניות של "רגע מה הלך פה?" אז ככה: מוות שינה את ההסטוריה כך שבאדי יחיה בשונה ממה שקרה אצל מורט שההסטוריה המשיכה במסלול הרגיל שלה רק שמשהו היה חסר(שתי דברים שונים לחלוטין),אם הבנתי נכון הוא עשה את זה רק בגלל שסוזן ביקשה ממנו. בקשר לכל השאר באדי ניסה נראה לי לברוח מהמוזיקה אחרי שהבין שהיא השתלטה עליו ולכן הוא כמעט נהרג-לא ברור לי מה הלך שם,משהו עם זה שכל החיים הם סוג של מוזיקה ואם באדי לא היה מנגן אז המוזיקה הייתה מסתיימת (או לא מתחילה בכלל...)

פנחסון

New member
תשובת המומחה

סיבת הבריחה - אני חושד שסיבת הבריחה קשורה להבנתו של אימפ את טיב הגיטרה, אך יותר מכך - אולי הגשמת הייעוד של הגיטרה עצמה - Live Fast Die Young, סיסמתם הנצחית של כוכבי הרוק. המוסיקה לא העבירה אותם למקום אחר, היא נתנה מימד נוסף לנשמתם, מימד בו הם ראו את המוזיקה - אימפ זרק את הגיטרה, אך המוזיקה רוצה לממש את ההסכם ביניהם, וכאשר מוות מגיע ועוצר את המוזיקה - את הקצב של העולם ודפיקות ליבו, הוא מכריח את המוזיקה להשיב חזרה את אימפ, היחיד שיכול להחזיר אותה שוב. מוות לא זה שהחזיר את הגלגל, ההיסטוריה עצמה על מנת לתקן את עצמה החזירה אותנו לנקודת ההתחלה של אימפ - הנקודה בה אימפ עשה את הבחירה הלא הגיונית, והפעם נתנה לאימפ לעשות את הבחירה ההגיונית - ללכת לקווירם ולא לאנק מורפורק.

Nogmor

New member
אוקי הרבה זמן לא הייתי פה..

אז הנה תץשוב שלי שטיפה קרובה יותר (נראה לי) למה שאני זוכר מסוף הספר. אימפ סיים את ההופעה והם הכינו את העגלה פשוט לברוח מהקהל המטורף שרצה לזנק עליהם, כמו שהם עשו כל הופעה לפני זה במקומות אחרים. אבל פשוט במקום לחכות לדיבלר הם ברחו עם הכסף בלי לדעת כמה היה. המוזיקה שהשתלטה על באדי החליטה שזה הזמן לסיים את העסקה בינהם, כי בגלל שבאדי היה כבר מספיק מפורסם הגיע זמנו למותצ ב"טרם עת" כדי שיזכר לעולם וככה בעצם "יחיה לנצח". עכשיו, מוות ראה את זה ופשוט בגלל שהנכדה שלו לא רצתה שבאדי ימות, הוא הציל את באדי בכך שהוא דיבר עם הגיטרה\מוזיקה ואמר לה להחזיר את זה אחורה, כשה הגיטרה אמרה לא, אז מוות ניגן בגיטרה אקורד אחד, אקורד מושלם אחד. עכשיו, מכיוון שמוות לא יכול ליצור שום דבר (כולל מוזיקה), הוא גם ה"יצור" היחידי ביקום שיכול להשתיק את המוזיקה, אז הוא פשוט השתיק את הגיטרה (כביכול, הרג אותה.). ואז הזמן חזר לאחור לפני שבאדי מצא את הגיטרה. יש מבינים? (אני חושב לפחות...)

Maladict

New member
נו הוא מנגן Dien La Vida Loca

המילים נמצאיםב אחד השירשורים.

למעלה